Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kto Prezydentem

rafslusarczyk

Kto Prezydentem  

210 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kto Prezydentem

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

tekst szymoszkowej powyżej to tupowy przejaw Platformowej braku tolerancji wobec kogokolwiek kto ma inne zdanie

do malego oczywiście ze nie wierzę żadnym politykom i w ich hasła wyborcze.... ot głosuje np na PIS bo nie chce Leppera, a smuci mnie to że do rządów Leppera cche doprowadzic PO, jest nas 2 w pokoju ja głosowaem na PIS, kolega na PO, obu nas łączyło jedno to że chcieliśmy wspólnego rządu PO i PIS

a co do obietnic miejscowy kandydat na posła z ramienia PO na plakatach wyborczych obiecywał w przyszłym roku jak PO obejmie władzę 100 km autostrad i 100 tysięcy mieszkań nowych na podkarpaciu... cóż ludzie ala MArek POL są wszędzie

do standera, każdy poświadczy że nie było chyba wywiadu czy migawki z Tuskiem pomiędzy 1 a 2 turą wyborów w której TUSK nie mówiłby o POlsce solidarnej!!!!!

czytaj Tusk to zwykły socjalista, ale czy to coś złego, każdy chce wygrać wybory.....

Ale przecież PIERWSZY MULAT RP właśnie z pisuarem trzyma...

Słyszeliście o przetrzymywaniu w Polsce więźniów z Al-Kaidy.

Boeingi z nimi miały lądować pod Szczytnem. Jedni potwierdzają, inni niejasno zaprzeczają.

Może w opowieściach Leppera o Klewkach, z których wszyscy tak szydzili, coś jednak jest :lol:

Czas się zgadza. Dwa lata temu. Może coś jest na rzeczy?

A propos PO: ciekawy jestem głosowania nad wotum nieufności dla rządu.

Czy PO zagłosuje blokiem, czy jednak będą tacy, ktorzy się wyłamią?

widzę że MAjeczka przejeła stery gównego kłotnika to miło że zawsze się tacy znajdą nawet jak gregmena, jabco i jareco się zmęczą

Musze cie zmartwic. Jestem, czytam (w przeciwienstwie do ciebie) dokladnie wszystkie posty a ze milcze - coz.... swoja opinie co o tym wszystkim mysle juz wyrazilem a reszta ..... przyszlosc niedaleka pokaze kto byl blizszy prawdy w ocenie intencji

A teraz z innej beczki

Jest kilka galezi gospodarki nakrecjajacych jak zadna inna jej wzrost i ucza tego w kazdej szkole

-budownictwo

-infastruktora takze kominkacyjna

-zbrojenia i wojny

Niedawna historia Swiata pokazuje tego przyklady - najlepszym (niestety) jest historia III Rzeszy. Oczywiscie to wyjatkowy skrot myslowy gdyz nie czas i miejsce rozpisywac sie o wszystkim ale wlasnie w tej kolejnosci III Rzesza zaczela wychodzic z kryzysu lat 30-tych. Doszly do tego kredyty, kupony na Grabusa (i nie wazne ze wiekszosc narodu w konia zostala zrobiona nie widzac ani samochodu ani marek ktore na niego placila) a pozniej..... chyba wiekszosc z Was te historie zna.

A coz u nas z tego ABCadla wykorzystano?

Hmmm......

VAT zamias najnizszy podniesiono w budownictwie na 22

podatek na autostrady z kazdego litra paliwa zasila bydzet i lata jego dziury

Bumar i nie tylko on daje d.... przy kazdym konkursie na wyposazenie armii II i III swiata

Co otrzymujemy w zamian?

Obietnice 3.000.000 mieszkan w ciagu 8 lat z powietrza. Zwiekszenie i tak juz wysokich obciazen wszelakich dla dajacych prace. Tu dygresja. Firm zatrudniajacych ponad 20-50 pracownikow u nas w kraju jest naprawde niewiele. Wiekszosc z nich daje zatrudnienie maksimum 5 osobom i dla nich te ciagle zwiekszanie obciazen jest zabojcze.

Wczoraj byla fajna dyskusja po polnocy w TV Puls (chyba). Zapytani mlodzi ludzie o lustracje itp rozliczenia przeszlosci odpowiedzieli prosto i jakze prawdziwie. Maja to gleboko w d...pie. Ich interesuje dostep do edukacji, nawet platnej ale gwarantujacej odpowiednie wyksztalcenie (oczywiscie zalezne takze od inteligencji uczacego sie :) ). Ich interesuje czy jak dorosna znajda prace. Ich interesuje mozliwosc mieszkania i rozmnazania sie. I to co najslutniejsze - ich interesuje dobra praca ale poza granicami kraju ktory dla nich nie jest ojczyzna lecz blotem w ktorym ludzie na swiecznikach sie taplaja. A wojny na gorze i przepychanki........to jak widze interesuje nas, ktorzy juz pewien etap zycia mamy za soba i cos nie cos juz w nim osiagnelismy.

Co do Dorna i Wassermana (dziwne ze Mlodziez Wszechpolska nie czepnela sie tego prawdziwie polskiego nazwiska) ciagle slysze ich wypowiedzi w sprawie posla PiS co po pijaku majac ponad 1 promil alkoholu zostal zatrzymany.

A cala reszta ktora teraz sie dzieje powoli zaczyna mi zwisac choc coraz bardziej rozczarowuja mnie Bracia. PO ktore przypomne - przegralo raptem 2 czy 3% wybory do sejmu, w mych oczach zyska jeszcze bardziej pozostajac w opozycji. Trzeba szanowac ludzi ktorzy na nas glosowali i wywiazywac sie z deklaracji - a to moim zdaniem PO czyni caly czas.

Gość gregmena

jareco a obietnice posłow PO że na podkarpaciu za rok dzięki nim przybędzie 100 km autostrad i 100 tysięcy mieszkań.. cholera jestem z Tarnobrzega ale może specjalnie pojadę do Rzeszowa i jeszzce gdzieś najdę i zedrę te plakaty PO i tu wstawię... (gwoli ścisłości w Narodowym Planie Rozwoju Polski czy jak sie to tam nazywa niema przewidzianych autostrad w Podkarapaciu)

Opal nie zauważyłeś MAjeczka jest tu po to by się kłocić a nie rozmawiac merytorycznie odpowiadac na normalne pytania

reasumując kolejny raz

PO z PIS doprowadzą do szybkich wyborów a tu sie założę że wygra Samobrona z SLD

gwoli ścisłości tak teraz sie krzyczy że PIS cos sie kumało z Lepperem, ale jak PO głosowało w poprzednim sejmie na Leppera marszałka to było OK???

o 20.15 oglądąłem dziennik regionalny i politolog powiedział że w Polsce jest tylko 3 wyjścia

1 rząd mniejszościowy z poparciem opozycji

2 nowe wybory

3. wotum konstruktywne i stworzenie nowego rządu i tu uwaga do wotum konstruktywnego potyrzebne jest przedstawienie nowegop rządu a tu warunkiem jest że RAZEM PO i SAMOOBRONA tworzą nowy rząd

aha rozumiem teraz PO planuje rząd z samoobroną... ciekawe....

Dziękuje Panie TUSK i PAnie Kaczynski

a kto jest winny w 51% a kto winny w 49% mało mnie obchodzi

a nie przewidujesz takiej opcji ze elektorat PiS wkurzony na swych idoli odda w nastepnych ywborach swe glozy na PiS

Wlansie za Leppera, wlsnie za PSL, wlasnie za LPR, wlsnie za SLD?

Nie sadzisz ze bycie polityczna hmmmm......panna lekkich obyczajow przysluzy sie PiS w nastepnych wyborach - jesli takie beda?

A moze ku Twojemu zaskoczeniu na placu boju pozostanie wlasnie PO z bezwzgledna wielkoscia glosow?

Samoobrona moze liczyc zawsze na swoj elektorat ale watpie by z innych parti ktokolwiek swoj glos na nich oddal

LPR powoli odchodzi na margines dzieki swoim bojowkom ktore wiekszosci polakow nawet radykalnie narodowosciowych zbyt jednozbacznie zaczyna sie kojarzyc z brunatnymi koszulami

SLD - Ci panowie maja czas na zlapanie oddechu - teraz watpie by cokolwiek zyskali - tow Miller wystarczjaco swierzo w pamieci jest

gwoli ścisłości tak teraz sie krzyczy że PIS cos sie kumało z Lepperem, ale jak PO głosowało w poprzednim sejmie na Leppera marszałka to było OK???

"Kaczyński kradnie ?? No i co. W poprzednim rządzie Miller kradł i było OK?? "

Super argumenty. Zamiast odpierać zarzuty to zawsze teksty "a PO rok temu cos tam zrobiło" " a PO też tak robi" itd itd

A teraz państwo Kaczyńskich:

Gazprom chce, by Polska płaciła więcej za gaz

"Gazeta Wyborcza": Gazprom chce renegocjować z Polskim Górnictwem Naftowym i Gazownictwem podwyżkę cen gazu. Żądania Gazpromu zaskoczyły rząd.

Trudno zrozumieć ten krok Gazpromu, trzeba to widzieć w całokształcie polityki energetycznej - powiedział premier Kazimierz Marcinkiewicz agencji Reuters.

Dlaczego Gazprom chce teraz rozmawiać o podwyżkach? "Być może to odpowiedź na zapowiadane przez nowy rząd renegocjacje porozumień z Gazpromem" - ocenił proszący o anonimowość menedżer PGNiG.

Program rządu przedstawiony przez Marcinkiewicza zapowiada renegocjacje z rządem Rosji m.in. w sprawie: zgody na reeksport rosyjskiego gazu, wysokości opłat za tranzyt gazu do Niemiec, budowy drugiej nitki gazociągu jamalskiego i zobowiązań inwestycyjnych obu stron, uzyskania przez skarb państwa bezpośredniej kontroli nad akcjami spółki EuRoPol Gaz, która jest właścicielem polskiej części gazociągu jamalskiego.

Program ten premier Marcinkiewicz przedstawił w ostatni piątek, a w poniedziałek Gazprom zwrócił się o renegocjacje cen gazu dostarczanego do Polski na podstawie tzw. kontraktu jamalskiego z września 1996 r.

PGNiG poinformowało w środę wieczorem, że w poniedziałek otrzymało pismo w tej sprawie od Gazexport, spółki Gazpromu odpowiedzialnej za eksport gazu.

Gazeta nieofiecjalnie dowiedziała się, że rosyjska firma tłumaczy swój wniosek wzrostem cen ropy naftowej na świecie. Gazexport uważa też, iż obecnie ceny gazu sprzedawanego Polsce są nieco niższe od cen dla klientów w Europie Zachodniej.

Gazprom dostarcza 60 proc. gazu importowanego przez PGNiG i prawie połowę całego gazu zużywanego w Polsce.

No i Jarek ręcami Marcinkiewicza wynegocjuje sobie droższe odsprzedawanie gazu za granice (wpływ do budżetu) a za podwyżke gazu zapłacą ludzie.

Od państwo Kaczyńskich. -------- Gratuluje !!

Majka,no i nie odpowiedziałaś. :wink:

Jak Wasserman nadużywa władzy.Jak wiesz,to napisz,bo jestem bardzo ciekawa.A niestety nigdzie nie ma informacji na ten temat.

sądziłam, że twoje pytanie było retoryczne.

Wasserman nie zlozył pozwu z oskarżenia cywilnego. Zatrudnił do tego swoich podwładnych. Tyle.

Mogłabyś taką metodą oskarżyć swojego wykonawcę? - to też pytanie retoryczne 8)

Gość gregmena

widze że teraz hieny bedą skakać z radości z powodu każdej zlej wiadomości dla Polski i obarczać nią PIS... ciekawe czym sie różnisz jabco od Leppera????

widzisz jabco Ty chyba nie kumasz, nie jest problem kto rządzi, ale problem w braku dywersyfikacji dostaw.... to te 60% gazu i 90% ropy Z ROSJI .... ale to wlasnie rzady Olszewskiego wspierane przez Kaczynskich chcialy to zmieniac, a wlasnie TUSK ten rząd obalal, a potem SLD robilo wszystko by tylko Rosja nam dostarczala i by nas uzależnić od wschodu, co wlasnie teraz jest widoczne.... zasada jest prosta im wiecej dostawców tym większa konkurencja tym niższa cena, dziw że tego jabco nie znasz z budowy, wyobraz sobie ze zamist 100 hurtowni budowlanych w okolicy masz jedną rosyjską....., a twój poprzedni rząd robi wszystko by nie byo więcej hurtowni oprócz tej rosyjskiej......

JAreco najnowsze sondaże mówia o 34 %dla PIS i 22% dla PO więc jak widac jak ktoś bedzie tracil na rzecz Samoobrony to chyba PO (zaklad robie ze za 2-3 lata Niesiołowski będzie kumplem Czarneckiego w Samoobronie), ja widze wśród kolegów którzy w zdecydowanej większości głosowali na PO wielkie rozczarowanie i wprost stwierdzenie że już na PO nie zagłosują

fakt jest taki że odkąd Tusk i PO tak mocno pokochali się z SLD i Kwasem odplyw elektoratu PO będzie większy w kierunku SLD niż samoobrony

i zapewne masz racje ze z PISu moze czesc odejsc do Leppera a masa z PO do SLD i dlatego twierdze ze DZięki TUSKowi i KAczyńskiemu najblizsze wybory (nawet za pół roku) zdecydowanie wygra SLD z Samoobroną i stworzą rząd i o to ci chodzi JAreco???

poczytajcie Trybune tam są całe szpalty RADOŚCI z poczynań Tuska i Kaczynskiego i stwierdzeń że ci co perzyszli po SLD są jeszcze gorsi

Ignorancja czy kłamstwo, Gregmena?

19 października 2001 za wyborem Leppera na vice-marszałka na 65 osobowy klub PO 63 osoby głosowały przeciw, 2 za (Zagórski, Balazs). Podobnie przeciw głosowało także PiS. Co ciekawe klub LPR podzielił się mniej więcej po połowie (Giertych była za).

Gregmena i powiedz, jak ja mam Ciebie traktować?

...Gregmena i powiedz, jak ja mam Ciebie traktować?

sadze ze podonie jak ja - nie wchodzic w polemike. Od samego poczatku w wypowiedziach jest manipulacja faktami i kolejnoscia wydarzem. Ale co tam.....ma do tego prawo wszak zwolennikiem podobne chwyty stosujacej wiekszosci w parlamencie jest lub na takiego sie kreuje :lol:

Jabko, nie uważasz, że się za bardzo zapędzasz? :roll:

Za każdą złą wiadomość są odpowiedzialni Kaczyńscy :o

Trzy dni robocze od zaprzysiężenia i już Marcinkiewicz odpowiada za wszystko? :o

Przecież to są procesy trwające miesiącami by nie rzec latami.

I my na nie nie mamy większego wpływu. To Rosjanie mają jokery.

Weźcie się opamiętajcie w swojej niechęci :evil:

"Gazeta" jest skrajnie antykaczyńskopisowska i będzie taka coraz bardziej. Weźcie na to poprawkę, proszę.

Nie powielajcie głupiej satysfakcji z czasów gdy to Miller był w opozycji:

"Im gorzej tym lepiej".

Trochę zdrowego rozsądku.

Chyba, że ktoś jest etatowym opluwaczem PIS-u. 8)

Dajcie chłopakom porządzić i pamiętajcie, że dobry menadżer to taki, którego 70% decyzji jest prawidłowych.

Nie ma nieomylnych i nie da się działać w sytuacji, gdy ktoś musi się nieustannie tłumaczyć, że nie jest wielbłądem.

Nie ocenia się czyjejś pracy w jej trakcie a co dopiero niczem ją wogóle rozpoczął.

Gość gregmena

widze że stala metoda Tuska i PO

szukanie haków na dyskutanta

szukanie i czepianie sie jakiejkolwiek błednej wypowiedzi

jasne tylko Tusk może sie myslić i pisać że na 100% dziadzio nie był w werhmachcie, a potem ze byl

sluchajcie, ja przynajmniej umiem przeprosić i przyznać się że źle piszę. albo że nieprawda, a popatrzcie na siebie czasem steki bzdur, albo radosc jabca że gaz zdrozeje i wszystko jest OK....

OK jesteście lepsi, przeciez zawsze UD, KLD, UW i PO to byli ci lepsi inteligentniejsi, klasa wyższa, i dzięki im obietnicom od 15 lat skladanym mamy w polsce 50% klasyy średniej, nie ma bezrobocia i wszystko jest OK

Boguslaw - wszak nie opluwam tu Kaczynskich tylko wypowiadam swoje zaniepokojenie cala ta sytuacja

Daje im kredyt zaufania ktory przez ostatni wypowiedzi Wassermana i Dorna juz sie zmniejszyl. NIektore ich posuniecia juz teraz budza moj niepokoj a znajac elektorat obaiwam sie przedterminowych wyborow w styczniu gdyz to faktycznie moze byc albo zwyciestwo rozsadku albo wygrana (a tym samym porazka kraju) zwolennikow Leppera

Wczoraj Giertych powiedzial to co mi tez po lbie chodzi. Kaczynskiemy chodzi o to by rzad byl slaby, by nastapily przedterminowe wybory za rok, dwa czy trzy byleby tylko jego brat na druga kadencje zostal wybrany. Z reszta wczorajsze "Co terazz Polska" bylo bardzo ciekawe ;)

Lepper jeszcze bardziej opalony ale jakis skrzywiony a styl rozmowy standard - hasla, brak konkretow i kultury dyskusji

Giertych - zaskoczyl rozsadnymi wypowiedziami

Rokita - coraz bardziej podoba mi sie jego postawa i wiekszosc pogladow jakze bliskich z moimi

Gość gregmena

Mi sie też Rokita podoba a zwlaszcza jego szczerość

z szeroko znanego jego wczorajszego tekstu do wyborczej:

"A większość z nas, głosując na Platformę, głosowała na Platformę sprzymierzoną z PiS. I dlatego aż 70 proc. Polaków chce dziś, aby ta koalicja powstała."