Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kto Prezydentem

rafslusarczyk

Kto Prezydentem  

210 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kto Prezydentem

Recommended Posts

OK jesteście lepsi, przeciez zawsze UD, KLD, UW i PO to byli ci lepsi inteligentniejsi, klasa wyższa, i dzięki im obietnicom od 15 lat skladanym mamy w polsce 50% klasyy średniej, nie ma bezrobocia i wszystko jest OK

Czy ty nie widzisz, że po prostu się ośmieszasz swoimi wypowiedziami ? Zauważ, że nawet zwolennicy PiS udają że ciebie nie ma i sie do ciebie nie przyznają, czemu sie zresztą zupełnie nie dziwię

• Odpowiedzi 2,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Gość gregmena

o 2 tygodni widzę żenujące proszenie PISu by PO weszlo do rządu, a PO stawia nowe warunki....

jejku koalicji nie będzie rząd marcinkiewicza wcześniej czy później padnie, a jedyna alternatywa to wotum konstruktywne do którego potrzebny jest nowy rząd PO i Samoobrony co jest niemożliwe czyli równa się nowe wybory czyli wygrana SLD i Samoobrony

i nasza dyskusja jest jałowa bo dzięki Tuskowi i Kaczyńskiemu doprowadzamy Leppera i gwardie SLD do rzadów w glorii zbawców od chorej centro-prawicy

i co z tego że licytujemy sie kto bardziej winny, mnie nie rusza xczy jest w 49% czy w 51 % winne PIS albo PO....

czy wy tego nie widzicie

maju przestań wszczynać awantury...

"PO stawia jeden warunek wstępny - zaniechanie współpracy z Lepperem. I tego nie jest Pan w stanie spełnić?

Jarosław Kaczyński: - Lepper poparł nas w wyborach prezydenckich i pomógł w ukonstytuowaniu się Sejmu. Jeśli po tym my zaczniemy go usuwać z prezydium Sejmu, to nikt z nami nie będzie chciał nigdy rozmawiać. To by było niepoważne zachowanie. Platforma stawia nam warunek absolutnie niemożliwy do spełnienia."

A podobno żadnej współpracy nie ma... :D

Gość gregmena

dobrzykowice ja nie jestem zwolennikiem PISu zauważ, pisalem wyraźnie że jestem zwolennikiem Korwina Mikkego, ale jesteś typowym tu pismakiem który pisze i obraża a nie czyta postów innych....

z dwojga zlego mierzi mnie pseudou udawany liberalizm PO który jest zwyklym socjalizmem opartym na wzorcachala Schroeder gdy cala europa juz od tego odchodzi bo to się nie udalo

może czas być napisal że Polsta wprowadza darmowe leczenie prostaty u starców

/.../ale jesteś typowym tu pismakiem który pisze i obraża a nie czyta postów innych....

/.../może czas być napisal że Polsta wprowadza darmowe leczenie prostaty u starców

Tja, tekst na twoim, niezbyt wysokim poziomie, ani to smieszne , ani mądre, zastanawiam się po co wogóle jeszcze odpisuję ?

Gość gregmena

no jej swego czasu ogłosiłeś że TVP2 rozwiązało problem w Polsce z darmową mammografią... i to bez kolejek

czekam na jakąś sensację od zwolennika Tuska że i Polsat nie może być gorszy i ogłosi jakąś akcje.....

"PO stawia jeden warunek wstępny - zaniechanie współpracy z Lepperem. I tego nie jest Pan w stanie spełnić?

Jarosław Kaczyński: - Lepper poparł nas w wyborach prezydenckich i pomógł w ukonstytuowaniu się Sejmu. Jeśli po tym my zaczniemy go usuwać z prezydium Sejmu, to nikt z nami nie będzie chciał nigdy rozmawiać. To by było niepoważne zachowanie. Platforma stawia nam warunek absolutnie niemożliwy do spełnienia."

A podobno żadnej współpracy nie ma... :D

taka "współpraca" to żadna hańba:

1. dążenie do ukonstytuowania się parlamentu - obowiązek wybranych parlamentarzystów. PO uprawia dywersję konstytucyjną i pokazuje jak głeboko w nosie ma innych wyborców niż swoich.

2. obrażanie się na Leppera, Giertycha, że głosował po myśli Kaczyńskiego - no gdzie tu rozum?...

3. obrażanie się na Kaczyńskiego z powodu jak pkt.2 - to już kompletny brak rozumu

4. każda współpraca konstruktywna i dobra dla kraju godna jest pochwały.

Jakby SLD zaczęło nagle popierać PiS, to oczywiście nie ufałbym mu długo, tak jak nie ufam Samoobronie, ale żeby histerycznie i po obrażalsku manifestować niechęć do nich nawet gdy nie robią jeszcze nic złego, to niedojrzałe i niepolityczne. Ludzie, któzy tak reagują nie powinni mieć żadnej odpowiedzialności za kraj.

Sam jestem cięty na Leppera i kategorycznie wypowiadałem się tu nt. wyborców samoobrony. I nie ufam mu jak obcemu psu, ale nie można go gonić z kołkiem zanim nawet nie zaczął warczeć. trzeba mieć nań oko i brać co daje dobrego. Jak zacznie "wywijać" numery to go wtedy pogonić... ale do tego potrzeba opanowania i wyobraźni, której w PO deficyt.

Nawet nie wyobrażałem sobie, że politycy PO tak ciężko zniosą 2 miejsce.

To tylko potwierdza, że są niedojrzali i niezdolni do konstruktywnej pracy "ponad podziałami"... Tusk to blamaż kompletny - w najgorszych snach nie mógłbym sobie wyobrazić jaki to cieniutki bolek. i pomysleć, że 2 m-ce temu nie widziałbym żadnego dramatu w jego preziowaniu...

Wnerwia mnie jedynie perspektywa ciągłej dywersji koalicji opozycyjnej PO-SLD wobec PiS, ot tak, proforma :evil:

1. dążenie do ukonstytuowania się parlamentu - obowiązek wybranych parlamentarzystów. PO uprawia dywersję konstytucyjną i pokazuje jak głeboko w nosie ma innych wyborców niż swoich.

Dążenie, tak ale nie za wszelką cenę

2. obrażanie się na Leppera, Giertycha, że głosował po myśli Kaczyńskiego - no gdzie tu rozum?...

a kto sie niby na nich obraża ? :)

3. obrażanie się na Kaczyńskiego z powodu jak pkt.2 - to już kompletny brak rozumu

Nikt się nie obraża tylko wytyka, niekonsekwencje i zaprzeczenie swoim własnym deklaracjom.

4. każda współpraca konstruktywna i dobra dla kraju godna jest pochwały.

Jakby SLD zaczęło nagle popierać PiS, to oczywiście nie ufałbym mu długo, tak jak nie ufam Samoobronie, ale żeby histerycznie i po obrażalsku manifestować niechęć do nich nawet gdy nie robią jeszcze nic

Jak nie robią ? Przecież te partie nie istnieją od wczoraj a chyba nie jesteś na tyle naiwny, że po wyborach się nawrócili i teraz już będą grzeczni ?

Te partie powinno się izolować a nie z nimi kolaborować, żaden cel nie uświęci takich środków.

Sam jestem cięty na Leppera i kategorycznie wypowiadałem się tu nt. wyborców samoobrony. I nie ufam mu jak obcemu psu, ale nie można go gonić z kołkiem zanim nawet nie zaczął warczeć. trzeba mieć nań oko i brać co daje dobrego.

ale on nic nie ma do zaoferowania, może jedynie kupczyć głosami swoich posłów, nic więcej.

Jak zacznie "wywijać" numery to go wtedy pogonić...

Wtedy może już być za późno...

ale do tego potrzeba opanowania i wyobraźni, której w PO deficyt.

wręcz przeciwnie, to dlatego że są sobie w stanie wyobrazić jakie mogą być konsekwencje flirtu z SO i LPR sprawa jest stawiana tak ostro i wyraźnie

To tylko potwierdza, że są niedojrzali i niezdolni do konstruktywnej pracy "ponad podziałami"... Tusk to blamaż kompletny - w najgorszych snach nie mógłbym sobie wyobrazić jaki to cieniutki bolek. i pomysleć, że 2 m-ce temu nie widziałbym żadnego dramatu w jego preziowaniu...

Totalny brak zrozumienia i błędne wnioski ...ale każdy ma prawo do swoich przemyśleń

Gość gregmena

fakty:

żaosne jest to że nowa koalicja PO i SLD doprowadzi do władzy Samoobrone..... ale skoro tak ważna jest dla PO odpowiedzialność za POlske to i im mulat nie przeszkadza jako premier za 1-3 lat

dla mnie jako liberała i PIS i PO to ta sama socjalistyczna masa

ale w PIS widze przynajmniej w jednym nadzieje w wyprostowaniu prawa

a jesli chodzi o prawo karne w jego znacznym zaostrzeniu i podniesieniu skuteczności, czytaj nieuchronności kary...

dziś gdy od 15 lat rządzą nam na zmiane SLD i PO (Czyt KLD, UD, UW, PO) rządy czytam ze zgrozą, że za pobicie 1,5 dziecka, czytaj wielomiesięczne katowanie bezbronnego dziecka można max dostac 10 lat (czyt. w sądzie max 5 lat, po max 3 latach warunkowe zwolnienie), a gdy sie okazuje że dziecko umiera to podnosi się poprzeczka do 12 lat (czyt. w sądzie max 6-8 lat, wyjście po max 5-6 latach), to mnie załość ogarnia że za normalne ZAMORDOWANIE DZIECKA są takie kary

teraz można zrozumieć np dlaczego TUSK i KAczyński w wyborach w zupenie innych miejscach w warszawie mieli swoje rekordy

Praga Południe

1034 Areszt Śledczy ul. Chłopickiego 71a - TUSK 95.90 % poparcia

1037 Dom Pomocy Społecznej dla dorosłych ul. Hetmańska 44 - 93,6 % dla KAczyńskiego

Niestety moje najgorsze przypuszczenia sie spełniły PiS to nic poza szerzycielem populzimu i gruszek na wierzbie LPR,Samoobrona i Rydzyk - jednym słowem ciemnota będzie nami rządzić - pozostaje tylko zaśpiewać "wsiąść do pociągu byle jakiego..."

Gość gregmena

Niestety moje najgorsze przypuszczenia sie spełniły PO to nic poza szerzycielem populzimu i gruszek na wierzbie SLD, Miller i JAskiernia - jednym słowem ciemnota będzie nami rządzić - pozostaje tylko zaśpiewać "wsiąść do pociągu byle jakiego..."

a podobno mieli byc odpowiedzialni za państwo..... a wola rządy SLD i Samoobrony

Gregmena, wielokrotnie byłeś już tu łapany na, powiedzmy, nieścisłościach (piękny eufemizm). Mam takie zadanie dla Ciebie, wymagające myślenia: w którym miejscu programowe propozycje PO można nazwać populistycznymi? Mam na myśli te gospodarcze. Proszę o konkrety i błyskotliwość, oczywiście i jak zwykle. :D

Gość gregmena

dlatego dawno temu, jeszcze na samym początku, absolutnie prosilem by ten wątek zamknąć... sam wiele stron milczalem, ale tu różne jabca czy majki wolą sie kłócić

sam też pisalem dziś malo wazne kto jest winny w 51% a kto w 49% i kto kogo, glosowaliśmy na wspólny rząd PO i PIS i nikt mi inaczej nie powie, dziś okazuje się że i PO i PIS to to samo bydło co SLD i że wlasne utrażone ambicje i stołki są ważniejsze niż dobro Polski, a efektem tego wszystkiego niestety może być calkiem szybko że do wladzy dojdzie Lepper z ministrami Niesiołowskim i Czarneckim z SLD w koalicji

i pozostaje wtedy pytanie co z tego że gregmena może nie raz nie mial racji, raz nawet przepraszalem i jaki to mądry jest jareco a dobrzykowic TVP2 zalatwil sprawy raka piersi w Polsce........

wtedy szybko nasze zotówki mogą stracić wartość a pozostanie pamięć że wszystko to dzięki Tuskowi i KAczyńskiemu

i satysfakcji jak tu już z podniesiem cen gazu w radośc popadl jabco nie mam i nie bedę mial

bo liczylem na rząd PO i PIS

Gość gregmena

mtom

z http://www.janrokita.pl

Wprowadzimy jednolitą stawkę PIT w taki sposób, aby nikt w Polsce nie zapłacił wyższego podatku niż dotąd. PIT składany w kwietniu przez obywateli, początkowo będzie wyglądał jak pocztówka z wakacji. Będzie na nim imię, nazwisko, parę danych personalnych, roczne dochody i kwota zapłaconego podatku. Po paru latach zniknie i ta pocztówka.

NIEPRAWDA PRZY EFEKTYWNYM PODATKU 13.6 OCZYWISTE ŻE NIEKTÓRYM OPODATKOWANIE WZROŚNIE, CALKIEM DUŻEJ GRUPIE

Zaproponujemy wszystkim szkołom udział w Projekcie Likwidacji Narkotyków w Polskich Szkołach w ciągu czterech najbliższych lat.

POPULIZM I BZDURA

A pierwszym obowiązkiem rządu jest troszczenie się o los i zdrowie Polaków.

HAAHAHAHAHHAAH

Pokonanie bezrobocia

Prawie 20% bezrobocie utrzymujące się w naszym kraju od wielu lat, powszechny lęk ludzi pracujących przed utratą miejsca zatrudnienia, to rodzaj klęski narodowej trapiącej Polskę. Cztery lata rządów lewicy nie zmniejszyły poziomu bezrobocia mimo obietnic i pompatycznych haseł.

Od czasu gdy SLD obejmował władzę, w Polsce zaszła jednak istotna zmiana: Polacy wiedzą, że to nie hasła bez pokrycia dają pracę, ale sprawna i dynamiczna gospodarka. Chcemy podjąć jak najszybciej zdecydowane działania, aby w Polsce nie tylko zmniejszyć bezrobocie, ale usunąć wśród polskich rodzin lęk przed utratą pracy. Zasadniczym problemem naszego Kraju nie jest bowiem tylko to, że jedna piąta aktywnych zawodowo Polaków nie ma stałego zajęcia i żebrze o zasiłek bądź ima się dorywczych zajęć, ale jest nim także rozmiar upokorzenia, jakiego często doświadczają ludzie szantażowani zwolnieniem i eksploatowani ponad miarę. "Nie podoba się, to możesz odejść, na ulicy pięciu czeka na twoje miejsce!" - jakże często pada to zdanie w supermarketach, zakładach pracy, małych przedsiębiorstwach. Tak dłużej być nie może. Tego się nie da wytrzymać.

BRAK JAKIEGOKOLWIEK PROGRAMU - SMUTNE

Jesteśmy przygotowani do skutecznego rządzenia,

OSTATNIE WYDARZENIA POKAZUJĄ ŻE NIE SĄ PRZYGOTOWANI

Innym drastycznym przykładem na brak zasady solidarności jest spokój i obojętność z jaką sprawujący władzę politycy przyglądają się procederowi handlu kobietami. Trudno wyobrazić sobie coś bardziej przerażającego - bandyci kupują i sprzedają Polki za granicę. To koszmarne zjawisko współczesnego niewolnictwa przybiera wciąż na sile. Jednak w związku z tym, że córki ludzi z elit władzy są oczywiście bezpieczne, to, jak w wielu innych przypadkach, działa tu reguła obojętności. Tak nie może być. Każdy polski obywatel zasługuje na troskę i obronę. Rząd tworzony przez Platformę Obywatelską zajmie się i tą sprawą.

WSTRZĄSAJĄCE W JAKIEJ JA POLSCE ŻYJE

PROBLEMEM PO JEST BRAK PROGRAMU, WIEC W SUMIE O CZYM TU GADAĆ

dlatego dawno temu, jeszcze na samym początku, absolutnie prosilem by ten wątek zamknąć... sam wiele stron milczalem, ale tu różne jabca czy majki wolą sie kłócićsam też pisalem dziś malo wazne kto jest winny w 51% a kto w 49% i kto kogo, glosowaliśmy na wspólny rząd PO i PIS i nikt mi inaczej nie powie, dziś okazuje się że i PO i PIS to to samo bydło co SLD i że wlasne utrażone ambicje i stołki są ważniejsze niż dobro Polski, a efektem tego wszystkiego niestety może być calkiem szybko że do wladzy dojdzie Lepper z ministrami Niesiołowskim i Czarneckim z SLD w koalicji

i pozostaje wtedy pytanie co z tego że gregmena może nie raz nie mial racji, raz nawet przepraszalem i jaki to mądry jest jareco a dobrzykowic TVP2 zalatwil sprawy raka piersi w Polsce........

wtedy szybko nasze zotówki mogą stracić wartość a pozostanie pamięć że wszystko to dzięki Tuskowi i KAczyńskiemu

i satysfakcji jak tu już z podniesiem cen gazu w radośc popadl jabco nie mam i nie bedę mial

bo liczylem na rząd PO i PIS

Jestem jedną Majką, a nie różną i to pisaną z dużej litery :D

Moglibyśmy podliczyć na palcach jednej reki spójnie logiczne Twoje wypowiedzi 8)

Dobra, obiecuję przemilczeć każdą inwektywę rzuconą w moją stronę przez gregmenę.

mtom

z http://www.janrokita.pl

Wprowadzimy jednolitą stawkę PIT w taki sposób, aby nikt w Polsce nie zapłacił wyższego podatku niż dotąd. PIT składany w kwietniu przez obywateli, początkowo będzie wyglądał jak pocztówka z wakacji. Będzie na nim imię, nazwisko, parę danych personalnych, roczne dochody i kwota zapłaconego podatku. Po paru latach zniknie i ta pocztówka.

NIEPRAWDA PRZY EFEKTYWNYM PODATKU 13.6 OCZYWISTE ŻE NIEKTÓRYM OPODATKOWANIE WZROŚNIE, CALKIEM DUŻEJ GRUPIE

1,6 mln podatników nie płaci podatku PIT wcale. Kolejnych kilka mln płaci podatek efektywny poniżej 15%. Dlatego też mowa była o osłonach dla tej grupy.

Zaproponujemy wszystkim szkołom udział w Projekcie Likwidacji Narkotyków w Polskich Szkołach w ciągu czterech najbliższych lat.

POPULIZM I BZDURA

Bzdurą jest idea samego projektu czy udział w nim?? To musisz dokladniej wyjaśnić.

A pierwszym obowiązkiem rządu jest troszczenie się o los i zdrowie Polaków.

HAAHAHAHAHHAAH

Wcześniej są następujące zdania: "Dlatego nie wycofamy się z ubezpieczeniowego modelu służby zdrowia. Porządkowanie służby zdrowia wymaga stanowczej decentralizacji NFZ, utworzenia Rejestru Usług Medycznych, dopuszczenia konkurencyjnych prywatnych ubezpieczeń i zezwolenia na prywatne inwestycje w szpitalach. Tylko stopniowe uruchomienie konkurencji o pacjenta pomiędzy szpitalami i pomiędzy ubezpieczycielami - da szansę na to, by nas pacjentów lepiej traktowano i lepiej leczono."

Musisz więc bardziej się postarać.

Pokonanie bezrobocia

Prawie 20% bezrobocie utrzymujące się w naszym kraju od wielu lat, powszechny lęk ludzi pracujących przed utratą miejsca zatrudnienia, to rodzaj klęski narodowej trapiącej Polskę. Cztery lata rządów lewicy nie zmniejszyły poziomu bezrobocia mimo obietnic i pompatycznych haseł.

Od czasu gdy SLD obejmował władzę, w Polsce zaszła jednak istotna zmiana: Polacy wiedzą, że to nie hasła bez pokrycia dają pracę, ale sprawna i dynamiczna gospodarka. Chcemy podjąć jak najszybciej zdecydowane działania, aby w Polsce nie tylko zmniejszyć bezrobocie, ale usunąć wśród polskich rodzin lęk przed utratą pracy. Zasadniczym problemem naszego Kraju nie jest bowiem tylko to, że jedna piąta aktywnych zawodowo Polaków nie ma stałego zajęcia i żebrze o zasiłek bądź ima się dorywczych zajęć, ale jest nim także rozmiar upokorzenia, jakiego często doświadczają ludzie szantażowani zwolnieniem i eksploatowani ponad miarę. "Nie podoba się, to możesz odejść, na ulicy pięciu czeka na twoje miejsce!" - jakże często pada to zdanie w supermarketach, zakładach pracy, małych przedsiębiorstwach. Tak dłużej być nie może. Tego się nie da wytrzymać.

BRAK JAKIEGOKOLWIEK PROGRAMU - SMUTNE

Był wcześniej podany link do konkretnych rozwiązań programowych. Nie doczytałeś i znów się ośmieszasz.

Jesteśmy przygotowani do skutecznego rządzenia

OSTATNIE WYDARZENIA POKAZUJĄ ŻE NIE SĄ PRZYGOTOWANI

Tu się zgadzam, nie są przygotowani do współrządzenia z PiS.

Innym drastycznym przykładem na brak zasady solidarności jest spokój i obojętność z jaką sprawujący władzę politycy przyglądają się procederowi handlu kobietami. Trudno wyobrazić sobie coś bardziej przerażającego - bandyci kupują i sprzedają Polki za granicę. To koszmarne zjawisko współczesnego niewolnictwa przybiera wciąż na sile. Jednak w związku z tym, że córki ludzi z elit władzy są oczywiście bezpieczne, to, jak w wielu innych przypadkach, działa tu reguła obojętności. Tak nie może być. Każdy polski obywatel zasługuje na troskę i obronę. Rząd tworzony przez Platformę Obywatelską zajmie się i tą sprawą.

WSTRZĄSAJĄCE W JAKIEJ JA POLSCE ŻYJE

PROBLEMEM PO JEST BRAK PROGRAMU, WIEC W SUMIE O CZYM TU GADAĆ

Tu sobie poczytaj, a nie chrzań:

http://www.kig.pl/doc_pdf/Analiza%20por%F3wnawcza.doc

Gość gregmena

podatki

o to tkz partia "liberalna" tym którzy straca na liniowym każe iśc do opieki socjalnej po wyrównanie.... otóż dochodzimy do masowego rozdawnictwa socjalistycznego z moich podatków

i to mówią "liberałowie" program osłonowy = populizm socjalny do potęgi, jak ktoś straci to ci oddamy (a ilu trzeba będzie nowych urzędasów do tego gdyby PO to wprowadzilo????)

mtom z punktu liberalnego to samobój PO że dajemy liniowy plus osłony

a ile przekrętów przy tym by bylo i ile urzedasów trzeba by zatrudnić do sprawdzania tego....

no skoro PO uwża że z NFZ jest ok, to sie nie będe czepia ja licze na Pana REligę członka rządu PIS

a dlaczego od pół roku słysze z ust polityków PO że są gotowi i że chcą rządu z PIS????? a teraz twierdzisz że są niegotowi...

o kurcze chłopcy uwierzyli w sondaże i nie mają planu B przegrali wybory, o kurcze ambicje poszly

wiecvzorem poczytam program Tuska

tu na dole politycy z wszystkich opcji startujący do sejmu obiecywali wszystko i wszystkim choćby za jeden glos, także ci z PO i PIS