Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kto Prezydentem

rafslusarczyk

Kto Prezydentem  

210 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kto Prezydentem

Recommended Posts

Gość gregmena

w jednym przyznaje mtomowi racje i przepraszam

wreszcie PO ma jakiś konkretny program i poważną misje w calym potoku malo ważnych hasel

masowy handel kobietami w Polsce jest przerażający i cieszę się że wreszcie PIO chce się zając czymś ważnym

• Odpowiedzi 2,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Gość gregmena

dobrzykowice twoją najpoważniejszą wypowiedzią w tej dyskusji bylo ogłoszenie że TVP2 rozwiązało problem darmowej i bez kolejek mammografii dla kobiet, cieszy że widzisz słuszny kierunek zmian w telewizjach w Polsce

cieszy że dzięi Tobie każda Polka wie że w każdym momencie może pójśc i zrobić sobie za darmo i bez kolejki badanie mammograficzne, masz poparcioe Majki pewnie to sprawdzila i wie że to prawda....

A kto oprócz Kaczyńskiego powiedział, że PO to prawdziwi i skrajni liberałowie? Otóż Gregmena, zakonotuj sobie, że uległeś taniej agitce PiS. PO, to centroprawica, a ich program gospodarczy jest bardzo umiarkowany. Jako fan JKM-a najlepiej powinieneś o tym wiedzieć.

I na Boga, czytaj kolego ze zrozumieniem. Mnie się chce tylko śmiać jak tak coś palniesz bez zastanowienia. Zresztą nie tylko ja mam takie odczucia.

Dałem Ci linka, poczytaj sobie i myśl, myśl samodzielnie.

Po tym PiS przytula się do każdego kto tylko ładnie się uśmiechnie to dla mnie jak mawiał poseł Ziobro ta partia jest zerem bo dla włąsnej korzyści zrobi wszystko i jako kolaicjanta bez problemu przyjmie bandę nawiedzonych szarlatanów z gąbkami zamiast mózgów czyli wymienione wcześniej LPR,Samobronę i dyrygującego ciemną masą o.Rydzyka.

nieśmiało proponuję by spuścić troszkę z tonu odnośnie "ciemnej masy", "ciemnogrodu" itd.

niektórzy z Was uporczywie insynuują, iż popieranie PiS = ciemnota, nieróbstwo, brak wyobraźni, lenistwo, ślepe posłuszeństwo wobec Rydzyka. Nazywam to manipulacją i to dosyć wredną. :-?

Samoobrona niestety urosła w siłę, bo hochsztapler Lepper wyrósł na rasowego polityka. Czy nam się to podoba czy nie, trzeba go traktować serio, bo skurczybyk pojętny jest i zdolny a na dodatek cwany i cierpliwy.

Nasze marzenia, żeby zniknął ze sceny, nie są realne (złego licho nie bierze).

Jedynym wyjściem jest odciągnąć jego elektorat, przekonać go do innej opcji. Ustawiczne dawanie do zrozumienia ludziom, że są głupi stawia "pouczaczy" w pozycji zarozumiałych bufonów, którym przydałoby się utrzeć nosa. A każdy głupi swój rozum ma... i ci "mądrzy" powinni to też wreszcie zrozumieć.

Wiele pokory trzeba i cierpliwości - na tym można budować skuteczność.

W PO nie ma zbyt wiele pokory, za to są tony zarozumialstwa i przeświadczenie o swej nieomylności.

Osobiście dopuszczam, że PiS się pomyli i to nie raz :( ale kto się nie myli?...

Widzę tam jednak większą determinację do pracy, do przeprowadzenia zmian w państwie na lepsze, mniej pychy (przynajmniej na razie) i wcale nie gorszy potencjał "fachowców" niż w PO.

I jeszcze jedna refleksja:

coraz bardziej wydaje mi się, że ta cała granda między PO i PiS wcale nie jest z powodu różnic w poglądach na gospodarkę. Jakby tylko o nią chodziło, dogadaliby się szybciutko 8)

Tu chodzi bardziej o strach przed niechybnym rozpierniczeniem długoletnich i świetnie funkcjonujących układów, do których weszli i biznesmeni, i politycy, i funkcjonariusze służb wszelakich.

Bo nie zmieni się w gospodarce nic albo niewiele, jeśli nie zrekultywuje się podłoża... tu trzeba round-upu, pługa, bron a potem chwaściki nawet pojedynczo wypielić...

A tych chwastów w środowisku PO jest chyba więcej i to one tak ostro grają.

Po tym PiS przytula się do każdego kto tylko ładnie się uśmiechnie to dla mnie jak mawiał poseł Ziobro ta partia jest zerem bo dla włąsnej korzyści zrobi wszystko i jako kolaicjanta bez problemu przyjmie bandę nawiedzonych szarlatanów z gąbkami zamiast mózgów czyli wymienione wcześniej LPR,Samobronę i dyrygującego ciemną masą o.Rydzyka.

G.. prawda.

Nigdzie nie pisałem,że mnie się podoba np. całość polityki PO ale polityka PiS łechtania i umizgiwania się do nawiedzonych już mi się nie podoba - to taka polityka choragiewka - jak zawieje tak się ustawią a niby jednym z haseł kampanii byłą niezmieność poglądów a okazuje się ,że dla włąsnych interesó można "za rękę" spacerować z niestety ciemnogrodem - i nie mam zamiaru się bać tak tego nazywac bo to prawda - stadko baranków na uprzęży.Prawie jak Korea płn.

Gość gregmena

jak słucham was wyborców PO, was ludzi tolerancyjnych, was ludzi ogłady, was ludzi onteligentnych, was ludzi dbających o Polskę o drugiego człowieka

a piszecie:

nawiedzonych szarlatanów z gąbkami zamiast mózgów czyli wymienione wcześniej LPR,Samobronę i dyrygującego ciemną masą o.Rydzyka

DZiękuję każdej sile że Polską nie rządzi Tusk i PO, bo taką byśmy własnie mieli tolerancję i wolność.....

jak tu już było kto nie z Tuskiem to ma gąbke w mózgu, albo niech wypierd... na Białoruś....

to wasza Polska...

budujecie już ją 15 lat, tak że doprowadziliście że w Polscejest faktyczny podatek liniowy bo 95% narodu jest w najniższej stawce podatkowej

wiem gregmena jak mówi to jest be... ale jak wy dowolnie plujecie na drugiego człowieka, na Polaka, jak plujecie na Prezydenta, jak non stop wieszczycie spiskowe teorie dziejów, jak jak jabco cieszycie z każdej złej wiadomości dla Polski (że gaz zdrożejej) to WY jesteście w porządalu!!!!!!

spacerujcie w waszej ulubionej koalicji z SLD z JKaskiernią, Olejniczakiem wiem że im ufacie ostanio przez 4 lata dużo zrobili co wam sie podoba

dziękuje mTOM że wreszcier ktoś przyznał szczerze że PO nie ma nic wspóolnego z liberalizmem.... DZIEKUJE mam nadzieje że jabco i jareco towidzą, setki razy tu pisałem że PO to nie są liberałowie, jestem happy w pełni sie z Tobą zgadzam

jako fan JKM wiem że w polsce centroprawica to program prawdziwie socjalistyczny (to ciągłe powtarzanie Tuska o Polsce solidarnej) a odesłąnie ludzi do pomocy społecznej jeśłi straca na liniowym to istny chiński komunał.....

Gość gregmena

wlasnie widzę waszą tolerancję

albo sie jest z wami albo wypier... na Białoruś jak to sie tu wiele razy przewijało....

GRATULUJE

dzisiaj zobaczyłem tu naforum 2 rzeczy

jaka Polske mielibyśmy gdyby rządziło PO = patrz wypowiedzi o polakach Geno

i że PO to nie sąliberałowie, dziękuję mTom za prawdę

wlasnie widzę waszą tolerancję

albo sie jest z wami albo wypier... na Białoruś jak to sie tu wiele razy przewijało....

GRATULUJE

dzisiaj zobaczyłem tu naforum 2 rzeczy

i że PO to nie są liberałowie, dziękuję mTom za prawdę

A kto powiedział,że np. ja jestem liberałem? Mnie podobałby się mariaż liebralnego gospodarczo PO z nieco konerwatywną moralnoścą PiS pod warunkiem nie zatruwania ludzi populizmem - nie powiem nic odkrywczego,że słuchając coraz więcej obietin czuje coraz większe zniesmaczenie mając wrwżenie ,że ktoś tu z nas próbuje zrobić baranów zasypując naiwną merytoryką - ja się niestety na takie łatwe hasełka nie łapie więc jka mam wybierać to wybieram tych ,którzy mnie obiecują gruszek. Więc mam za złe zaróno PiS i PO ,że dla dobra ogółu stroją obrażone miny a niestety spółka L&J ma dodatkowo ujemne punkty za podlizywanie się gąbczastym zwyrodnialcom.

Nie wiem jaką Polskę - niestety trzeba się przyznac do tego,że jeszcze dominuje Ciemna moc ogarniająca umysły Polaków - czym nazwiesz to,iże 2/3 z Nas nie rozumie o czym mówi się w wiadomościach i nie tylko dotyczy to ludzi nieco starszych ,którym to mozna wybaczyć ale często bardzo młodych.

Gość gregmena

wiesz ja rzeczywiście nie rozumiem co sie mówi w wiadomościach

gdy się mówi że wygra Tusk i podaje sie od 55% do 45% a nawet max doszło do 62% do 38%, mówi sie że max błąd to 3% a wynik jest odwrotny....

(tylko mała raz zmianka w PAP o innymwyniku mówiła)

mówi się w TV że w polsce nie ma bezrobocia.... (cholera u nas w tarnobrzegu co innego sie mówi... nie mówię o mnie mam dobrą pracę, ale to nie znaczy że nawet we własnej rodzinie mamwieluszukających pracy)

mówi sie o miliardach z unii??? gdzie one są?? gdy patrze na podkarpacie????

wiem wiem, ty wierzysz w to co mówią w szkalnym okienku, tak ci lepiej,wazne że oni ci mówią co masz myślec to i tu powtarzasz..., już był tu dobrzykowic wiwatujący że TVP2 mammografie w Polsce robi, teraz mamy następnego prawdziwego polaka z PO

naprawdę kto wyborcom PO, kto ci Geno dał taka moc byś oceniał innych, być mówił że 2/3 to ciemna masa

ja npkocham swój kraj, uważam że sa tu wspaniali ludzie, przedsiębiorczy, tylko dac im wolnośc gospodarczą, inteligentni.... twoja gadka przypomina mi przedunijna papkejak to o polsce mówiono wszystko co najgorsze, nawet to że w RZeszowie chodzą niedzwiedzie po ulicach...

ale skąd u Ciebie taka ocena?? skąd prawo do szkalowania całego narodu???

przeczytajcie prosze wątki zwolenników PO, nasuwa się wlasnie to co u geno, tylko WY jesteście mnądrzy i OK, a gregmena, 2/3 narodu i cąła reszta to tępa masa, którą albo trzeba pozbawić demokracji i prawa wyborunajlepiej, albo wysłacna Białoruś...

zaprawdę niewiedziałem że w wolnej Polsce są takie środowiska antypolskie, anty narodowe, tak skrajne jak środowisko PO i Tuska

jka rozumiem was demokraci, po prostu kto nie głosował na PO to jest ciemna masa, oto demokracja wg TUSKA i jego zwolenników

Ehh znowu powykręcałeś :) starasz się manipulować syntezę nie swoich wypowiedzi na swoją korzyść. Nic nie poradzę,że spora część Polaków łapie się na tanie chwyty w stylu obietnic (nie pierwszy raz) - dla mnie główną kategorią sterującą wybortem będzie właśnie "wskaźnik" obietnic - im mniej tym lepiej - niestety polityka obojętnie do której partii nalezy to gra pozorów więc każda gra na tych samych skrzypcach tylko jedne więcej a drugie mniej - najgorsze jest to,że partie typu Samoobrona świadomie grają na nosie swoim wyborców doskonale wiedząc,że nie zmienią ich sytuacji w żaden sposób.

P.S. Nie wiem co mówią w szklanym okienku bo nie mam TV

Gregmena, najbardziej to pluje Twój idol Mikke, twierdząc, że 80% wyborców to idioci, którym należy odebrać prawa wyborcze. :D

I daj sobie już spokój. My Ciebie już znamy z tej strony. Poza tym, manipulować też trzeba umieć. :wink:

I to by było na tyle:

"Rząd Kazimierza Marcinkiewicza powoli wycofuje się z części obietnic składanych w kampanii wyborczej. Ministrowie przyznają, że były one księżycowe, lub po prostu złe, choć chwytliwe.

Najbardziej widowiskowy odwrót nastąpił w służbie zdrowia. Przed wyborami partia braci Kaczyńskich zapowiadała tu rewolucję - powrót do finansowania z budżetu państwa tak jak przed 1999 r. Narodowy Fundusz Zdrowia miał być zlikwidowany, a kontrakty ze szpitalami i przychodniami podpisywałby wojewoda.

W walce o fotel prezydenta Lech Kaczyński wręcz oskarżył kandydata PO Donalda Tuska, że chce leczyć tylko bogatych. - W pana koncepcji pogotowie, zanim pomoże choremu, zapyta, czy ma kartę kredytową - straszył kandydat PiS.

Nieoczekiwanie po wyborach Bolesław Piecha, autor programu zdrowotnego PiS i nowy wiceminister zdrowia, ogłosił rezygnację z części programu i utrzymanie NFZ przez kolejne dwa lata, czego domagała się PO. Wczoraj nowy minister Zbigniew Religa (w wyborach prezydenckich gorący zwolennik Donalda Tuska) stwierdził, że rząd będzie teraz realizował jego program. A to oznacza, że zamiast zlikwidować NFZ, przekształci się go za dwa lata w kilka mniejszych funduszy.

"Należy wybudować w ciągu najbliższych ośmiu lat od 3 do 4 mln mieszkań. PiS nie obiecuje gruszek na wierzbie" - to cytat z programu PiS. Rząd Marcinkiewicza już o tym nie mówi. Nowy minister infrastruktury Jerzy Polaczek nawet nie chce do tego wracać: - Ważnym elementem programu PiS było wskazanie, jak duży jest niedobór mieszkań w naszym kraju.

Teraz rząd zakłada, że liczba mieszkań oddawanych do użytku będzie co roku rosła o kilkanaście procent. Za cztery lata ma ich powstawać 160-170 tys. rocznie. A to oznacza, że w najlepszym razie zbudujemy 1,5 mln, a nie 3 mln mieszkań w ciągu ośmiu lat.

Od kilku miesięcy politycy PiS mówili też o "kotwicy budżetowej", czyli stałym deficycie budżetu państwa na poziomie 30 mld zł. Miało to uspokoić rynki, że PiS nie ulegnie pokusie zadłużania nas po uszy.

Nieoczekiwanie minister finansów Teresa Lubińska wystąpiła w czwartek do premiera z "osobistą prośbą", by pożyczyć dla budżetu trochę więcej, o 1-2 mld zł. To pierwszy przypadek, by minister finansów, który zwykle strzeże państwowej kasy, proponował wzrost deficytu. Nie wiadomo, czy premier spełni tę prośbę ani czy podobne prośby nie posypią się teraz od innych ministrów.

Wydatkowe zapędy pani minister skrytykowała wczoraj Komisja Europejska. - Polska powinna ograniczać deficyt budżetu, a nie go zwiększać - mówił komisarz ds. gospodarczych i walutowych Joaquin Almunia.

Po przejęciu sterów PiS zmieniło też program podatkowy. Zostały co prawda dwie stawki PIT - 18 i 32 proc. - ale wyższy przedział ma już objąć więcej podatników (o dochodach ponad 80 tys. rocznie, a nie ponad 100 tys.). Ulgi na dzieci będą "jak najszybciej", choć wciąż nie wiadomo kiedy.

Rząd zmienia zdanie w sprawie VAT. W kampanii PiS straszyło pomysłem PO jednej 15-proc. stawki. W telewizyjnych reklamówkach z lodówek znikała żywność, w pokoikach dzieci mdlały pluszaki.

Teraz rząd rozważa, czy nie podnieść VAT na żywność i leki nawet do 10 proc., co oznaczałoby podwyżki cen - choć PiS obiecało, że do tego nie dopuści.

Premier Marcinkiewicz do niedawna zapowiadał likwidację tzw. podatku Belki od lokat i zysków z giełdy. Dziś mówi już tylko o "zniesieniu podatku od lokat długoterminowych".

PiS w kampanii zapewniało, że państwo zachowa kontrolę nad setką spółek. Teraz rząd skłonny jest część z nich oddać w prywatne ręce. Państwo więcej zarobi na prywatyzacji.

A ma na co wydawać. Bo PiS obiecało wydłużyć urlopy macierzyńskie, podnieść zasiłki rodzinne, dać emerytom i rencistom większe podwyżki, wprowadzić ubezpieczenia od bezrobocia. Czy tych obietnic premier dotrzyma? Na razie dyskretnie milczy."

Gość gregmena

niestety od 15 lat ludzie związani z linią KLD, UD, UW, PO używają właśnie takich sformułowań, że oni są super inteligentni, europejscy itd, itp niestety większość społeczeństwa to ciemna masa, która niezrozumiała i niedorosła do tego by nach głosować........

cieszę się że PO nie wygrało wyborów i mam nadzieje że szybko ich polityka i błedna taktyka doprowadzi ich do tego miejsca gdzie jest PD Frasyniuka.....

jeszcze raz poczytajcie jak często tu osoby popierające Tuska używają podobnych sformułowań jak Geno powyżej.... albo teksty by wyjechać na Białoruś..... kto nie z wami

ciekawe że Tusk tak mocno zaakcentował tolerancję (jako nowo nawrócony katolik zapewne) i prawa dla homoseksualistów

ale w tej samej myśli politycznej nie ma tolerancji dla 2/3 społeczeństwa, a stwierdzenie jednego że to ciemna masa....

powiedz geno ty który rozumiesz telewizje i jesteś mądry, powiedzcie inni Tuskowicze

w czym jesteście lepsi i mądrzejsi, że możecie ich nazywać ciemną masą

od rolnika który głosuje na Leppera bo ma kilka hektarów, ale nic nie może sprzedać i żyje z renty babci

od moich rodziców głosujących na PSL którzy sprzedają pomidory hurtowo po 30 groszy, gdy w jutro w hipermarkecie te pomidory są w promocji po 2.49 zł

od sąsiadki z bloku głosującej na Leppera i pracującej po 12 godzin 7 dni w tygodniu w spożywczaku za 700 zł

od bezrobotnego sąsiada głosującego na Mikkego mówiącego WSZYCY JUŻ BYLI

od przedsiębiorcy walczącego o chleb dla siebie i dla swoich kilku pracowników, boon sobie rtadzi ale prawo jest tak skomplikowane że żyć odechciewa się przedsiębiorcom... bo odkąd rządzili w Polsce Bielecki i KLD, Suchocka, Pawlak, Buzek, Miller to wszystkie rządy robią wszystko by podatki zagmatwać, by więcej kontroli spadło na firmy, wy więsze koszty wrzucić na przedsiębiorców...on też dzis głosuje na Mikkego

lączy ich jedno, w 1991 roku (jeśli dobrze pamiętam) wszyscy głosowali na Wałęse, na KLD Tuska, potem na Unie Demokratyczną, potem na UW, uwierzyli w "liberalizm" w tworzenie klasy średniej, w wolny rynek, w udogodnienia dla przedsiębiorstw.... poza tym myśleli że jak głosują na tych "inteligentnych" Tusków, MAzowieckich będzie lepiej, uwierzyli w przedsiębiorczość....

i co????

to dziś dzięki Tuskowi i jego kolejnych partiom mamy Leppera i Samoobrone, zapewniam was że gdyby w Polsce było 30% klasy średniej Leppera by nie było....

ale jeszcze raz was pytam co wy od Tuska daje wam prawa obrażać Polski naród, polaków, społeczeństwo???

co daje wam prawo uważać sięza lepszych???

jakim prawem plak mówi że 2/3 polaków to ciermna masa????

wyszło szydło z worka kim jesteście....

wiem wiem gregmena głupoty pierdzieli, ważne że sobie powtarzacie że jesteście OK

Ale tylko ja tu pogratulowałem Tuskowi pieknej walki, proponowałem gona marszałka, cieszyłemsię z wspólnych rządów PO i PIS i na nie czekałem (gdy inni jak jabco cieszą się z każdek złej nowiny dla Polski, odkąd rządzi Kaczynski), pogratulowałem Kaczyńskiemu, potrafiłem przeprosić, przyznać się do błędu.... ale wy dalej jesteście cacy i jak miód spływa tak łatwo wam się mówi na polaków ciemna masa......

EOT