Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kto Prezydentem

rafslusarczyk

Kto Prezydentem  

210 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kto Prezydentem

Recommended Posts

poczekaj - jutro uslyszysz ze (cytujac naszegi ulubienca a tym watku :) ):

ja znam takich co głosowali na Tuska np biznesmena przekręta i złodzieja, 2 piojaków pod blokiem (głosowali na Tuska bo się boją że Kaczyński ich ukarze za okradanie kiosków),

swoje mówi to gdzie w wawie wygrał TUSK np na Pradze

TUSK w areszcie śledczym

Kaczyński w domu pomocy społecznej

i zapewne wiele kolejnych zdan w tym lub podobnym stylu powtarzanych do znudzenia nam tuaj

Aaaaa i jeszcze ze jareko to i tamto ;)

A jasne ze ja to i to jak i tamto :)

• Odpowiedzi 2,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Geno - zalamales mnie tym linkiem. Wiedzialem ale nie przypuszczalem iz az taka skala zjawiska

zacyytuje tylko fragment:

".....Największą grupę wśród czytelników rzeczywistych stanowią osoby z wyższym wykształceniem (ci stanowią 50 proc. czytających) oraz mieszkańcy dużych, ponad 500-tysięcznych miast (około 40 proc. czytających). Zainteresowanie książką maleje wraz z niższym stopniem wykształcenia badanych, pozycją społeczno-zawodową i finansową (im niższa, tym rzadsze sięganie po jakąkolwiek lekturę) oraz ze względu na wiek: osoby powyżej 60 roku życia stanowią najmniejszy odsetek czytających....."

Dlaczego akrat ten wybralem? Otoz w ostatnim "co teraz z Polska" naczelny Mulat RP stwierdzil szyderczo i ironicznie iz inteligencja jest wszystkiemu winna. Taaaa.......hmmmm.....zastanawiam sie jak na takie slowa zareagowac?

Znow uczynie to w sposob malo popularny w tym kraju.

Juz nazisci wiedzieli dokladnie a nawet wczesniej Car i wogole kazda dyktatura iz im narod bardziej ciemny tym lepiej. Hitlerowcy w podbitych krajach w pierwszej kolejnosci likwidowali wlasnie inteligencje. Nasz narod wyjatkowo zostal przetrzebiony i coz...... nastaly czasy dyktatury proletariatu i motlochu wykonujacego dyrektywy odgorne bez pomyslunku i zastanowienia. Inteligencji nie da sie nauczyc w szkole - albo sie ja ma wyssana z mlekiem matki albo nie (az tak radykalnie tego nie widze jak Rokita) lub zdobywa sie ja ciagla praca nad soba, oczytaniem , kultura, wiedza. I tu w duzym stopniu nalezy doszukiwac sie takiej podatnosci na kielbaske wyborcza

Geno - zalamales mnie tym linkiem. Wiedzialem ale nie przypuszczalem iz az taka skala zjawiska

zacyytuje tylko fragment:

".....Największą grupę wśród czytelników rzeczywistych stanowią osoby z wyższym wykształceniem (ci stanowią 50 proc. czytających) oraz mieszkańcy dużych, ponad 500-tysięcznych miast (około 40 proc. czytających). Zainteresowanie książką maleje wraz z niższym stopniem wykształcenia badanych, pozycją społeczno-zawodową i finansową (im niższa, tym rzadsze sięganie po jakąkolwiek lekturę) oraz ze względu na wiek: osoby powyżej 60 roku życia stanowią najmniejszy odsetek czytających....."

Dlaczego akrat ten wybralem? Otoz w ostatnim "co teraz z Polska" naczelny Mulat RP stwierdzil szyderczo i ironicznie iz inteligencja jest wszystkiemu winna. Taaaa.......hmmmm.....zastanawiam sie jak na takie slowa zareagowac?

Znow uczynie to w sposob malo popularny w tym kraju.

Juz nazisci wiedzieli dokladnie a nawet wczesniej Car i wogole kazda dyktatura iz im narod bardziej ciemny tym lepiej. Hitlerowcy w podbitych krajach w pierwszej kolejnosci likwidowali wlasnie inteligencje. Nasz narod wyjatkowo zostal przetrzebiony i coz...... nastaly czasy dyktatury proletariatu i motlochu wykonujacego dyrektywy odgorne bez pomyslunku i zastanowienia. Inteligencji nie da sie nauczyc w szkole - albo sie ja ma wyssana z mlekiem matki albo nie (az tak radykalnie tego nie widze jak Rokita) lub zdobywa sie ja ciagla praca nad soba, oczytaniem , kultura, wiedza. I tu w duzym stopniu nalezy doszukiwac sie takiej podatnosci na kielbaske wyborcza

Uwielbiam takie sondaże.:lol:

jareko,że tak spytam przy okazji,bo widzę,że Ci ciśnienie skoczyło.:wink:

Co czytałeś ostatnio?

Zauważ,że nie pytam ILE,tylko,CO?

Zapewniam, Cię,że ta rzekoma inteligencja,która załapie się na sondaż pt.Ile pan/pani przeczytała ksiażek poda Ci takie tytuły,że.....z tą inteligencją z mlekiem matki wyssaną bedzie miało to tyle wspólnego,co.... ;)

Ślicznie wywnioskowałeś dalej z tą inteligencją,oczytaniem,kiełbaską.....

:lol:

Gość gregmena

mTOM zapewniam Cię że nie musze leczyć swoich kompleksów... mi się w życiu bardzo powodzi, przede wszystkim rodzinnie i finansowo... ale to nie miejsce na chwalenie się... (nie wierzysz odwiedź mnie a zobaczysz....), ale zauważmy jedno setny raz zamiast dyskusji personalny atak zwolenników Tuska.... (cóż brali przykłady z kampani Tuska)

przykro mi że żyję wPolsce gdzie są ludzie którzy odbierają prawa wyborcze innym, chociaz w innych miejscach dużo mówią o tolerancji i wolności (jak to Tusk wałczył za homoseksualistów), przykro mi że macie polaków za ciemna masę.... i za wszystko co najgorsze

tak jak mówiłem rożnica jest jedna

PO i zwolennicy PO mają polaków za "ciemną masę" i wiele innych epitetów i linków na zamówienie... geno pewnie uważa że czyta książki bo czyta wyborczą

zwolennicy PIS nie uważają polaków za ciemna masę

TO NAS ROŻNI!!!!!!!

ale wiem że gregmena jest beeeee a wy jesteście cacy i nawet jesteście dumni z tego typu stwierdzeń.....

kiedyś były badania że w USa 50% społeczeństwa to autentycvzni analfabeci.... i co z tego chyba życzymylibyśmy sobie takiegostatusu i gospodarki jak USa

rozumiem że macie jasny podział, kto nie głosował na PO, PD SLD (zbieram te 33%) to ciemna masa..... a kto głosował na PO, SLD, PD jest oświęcony.....

swoją drogą przykre że Tusk nie ma honoru, bo myślę że każdy powazny polityk po doprowadzeniu do 2 klęsk wyborczych... iprzegraniu to co było absolutnie wygrane jest żenujące.... no ale czytającpowyżej można zrozumieć te przegrane... zarozumialstwo i pogarda wobec własnego narodu jest widoczna u Tuska tak samo jak powyżej u jego wyborców....

gregmena napisał

Wprowadzimy jednolitą stawkę PIT w taki sposób, aby nikt w Polsce nie zapłacił wyższego podatku niż dotąd. PIT składany w kwietniu przez obywateli, początkowo będzie wyglądał jak pocztówka z wakacji. Będzie na nim imię, nazwisko, parę danych personalnych, roczne dochody i kwota zapłaconego podatku. Po paru latach zniknie i ta pocztówka.

NIEPRAWDA PRZY EFEKTYWNYM PODATKU 13.6 OCZYWISTE ŻE NIEKTÓRYM OPODATKOWANIE WZROŚNIE, CALKIEM DUŻEJ GRUPIE

sorka ale placisz tylko PIT a Vacik gdzie u tej najbiedniejszej grupy społecznej gro wydatków to opłaty (mieszkanie prąd woda itp z vatem 22%0,(nawet ponad 50% dochodów!!!) żywność (z vatem od 3 prze 7 do 22%) ubrania (22%) i leki (7%) to chyba lepiej zapłacić 15% PIT-u i 15% VAT-u niż 13,6 (ufam Twoim wyliczeniom, czy żródłom) PIT-u i z 19% vatu

A teraz HIT po wyborach PIS proponuje podatki 18% i 32% PIT oraz dwie stawki vatu obniżona 10 czy 12% na żywność i leki (a tak tym wysokim vatem straszyło w kampani przeciw PO) i podstawowa 19 lub 22%

Gość gregmena

za jareco

"nie dorosla do demokracji, do wolnego wyboru, "

za geno

"2/3 to ciemna masa"

poczytajcie mein kampf Hitlera tam są te same teksty, poczytajcie ideologię hitleryzmu, tam sie podaje nawet te same argumenty że 50% narodu nie czyta książek i jest analfabetami......

i dlatego grupa wybranych musi objąc rządy dla dobra narodu...

to przerażające ale w imię demokracji w Polsce TUSK, PO i jego zwolennicy doszli do NAZIZMU, do tekstów na których opierał sie hitleryzm.... oni tu na powaznie opluwają polaków, naród, na powaznie bąkąją że naród nie dorósł do wolnych wyborów.......

wiem wasza 1/3 jest oświęcona i rozumna

kto nie głosowałna PO, SLD, PD to ciemna masa... i już nawet niew domyśłe ale "nie dorosla do demokracji, do wolnego wyboru, "

to wstrząsające, żenazywają mnie tu śmiesznym a sami w imię demokracji mówią o ograniczeniu demokrtacji, o zabraniu woolności, opluwają Polske i polaków......

i tą drogą dziękujmy wszystkim że PO nie wybrało bo widac jak szybko dyktatura by tu weszła....

nigdy w swoim zyciu nie spodziewałem się że bedę pisał takie rzeczy, ani nie spodziewałem się że w polsce są ludzie którzy realnie mówią o odebraniu prawa do wybory większej części społeczeństwa....

tomek z łodzi no wreszcier ktoś obniża podatki a ni etylko gada, ja się cieszę 32% zamiast dotychczasowych 40% to sama radośc

hmm, ktos kiedyś powiedział o Polakach, że bez trzymania nas za mordę się pozabijamy....

dodam, że to nie był polski partiota, ale cos w jego slowach jest...

nie wiem czy akurat powinniśmy porównywac się in plus do narodu amerykańskiego, śmiem wątpić w naszą ogólnonarodową inteligencję, zastanawiam się czy tez nasz poziom mozemy ciagle tlumaczyc niemcami, rosjanami, wojnami itp...

za to wystąpienia premiera w radykalnym radio maryja to już zdecydowanie przesada jak dla mnie i osobiscie mnie to zniesmacza.

gregmenabędę głęboko wdzięczny jak zacytujesz w którym miejscu napisałem,że 2/3 Polaków to ciemna masa bo jakna razie na podstawie moich słów karmisz Nas tu sofizmatami tylko. Ja wiem,że z badań wynika,iż 2/3 ma problemy z rozumieniem tekstu (pisanego czy też mówionego) i to niestety jest krzywda tych ludzi bo niby w jakis sposób mają od ziaren odsiać plewy i wybrać w rozsądny sposób skoro czeka na nich sztab z premedytacją wykorzystujący tę słabość, który świadomy niemożliwości spełneinia 75% obietnic karmił Nas wszytkich nadziejami - zaleznie od osoby inne "ziarno" mogło byc zachętą.

Miałem okazję słuchać wczoraj Rozmów niedokończonych w Radyju. Występował tam premier z kilkoma swoimi ministrami. Co najmniej kilkakrotnie złapałem ich na mówieniu nieprawdy (pytanie czy robili to celowo). M.in. chodziło o rolę NBP. Otóż Marcinkiewicz stwierdził, że zgodnie z ustawą, będzie tę instytucję wykorzystywał do walki z bezrobociem i na rzecz wzrostu gospodarczego. Problem jest taki, że ustawa tego nie przewiduje. Próbowano już ją kilkakrotnie zmienić w tym kierunku. Czegóż się jednak nie powie dla poklasu. Wszak wiadomo - Balcerowicz musi odejść (albo zostać, jak ostatnio Lepper skonstatował).

Na początku audycji uderzyła mnie jedna wypowiedź, bodaj Wassermanna. Otóż wyraził on swoje rozczarowanie tym, że PO nie chciała tworzyć koalicji, a przecież dostała bardzo dużo stanowisk do obsadzenia, zbyt dużo w stosunku do wyniku jaki uzyskała. Jakieś 15 sekund później Waserman dodał, że nawet gdyby PO weszła do koalcji, to i tak nie mogłaby realizować swojego programu gospodarczego - "na ten eksperyment liberalny przyzwolenia PiS nigdy nie będzie". To zdanie chyba wyjaśnia istotę konfliktu. Potem była długa i zawiła polemika z programem PO (nie było tam jej przedstawiciela). Znów kilka półprawd i nieścisłości... Audycja prawdopodobnie za jakiś czas pojawi się na ich stronie www. Polecam.

Gość gregmena

geno tak wiele mówiłeś o ciemnej masie, że nie musze Cie cytować jako dowód swojej tezy że polacy to ciemna masa, podawales o zrozumieniu wiadomości że 2/3 nie kuma o czym mówią.... więc biorąc logikę pewnie za takie proporcje uznajesz ta ciemna masę...

pozostaje pytanie o co ci chodzi..?? bo ja też osobiście nie kumam wiadomości gdzie mówili TUSK 55% KAczyński 45% a było dokładnie odwrotnie... NIE ROZUMIEM WIADOMOŚCI PODAWANYCH W WIADOMOŚCIACH.......to jest nie możliwe, błąd statystyczny to 3%

potem jareco wreszcie pokazał o jaką polskę mu chodzi i nawet zaczął sie zastanawiać czy nie zabrać praw wyborczych tejże masie....

potem było nawet o czytaniu książek....

tak apropos Geno co czytasz?????

ja osobiście uwielbiam Kanta, Junga, Tomasza z Akwinu.... chyba czytanie whartona i itp beletrystyki nie uznajesz za czytanie książek????

co do rozmów niedokończonych, ja akurat nie słuchałem, szkoda że Tusk wielokrotnie zapraszany nie pokazał sie i odmówił wywiadu

chwale radio Maryja za jedno (ogólnie jestem na nie) za jedyną prawdziwą debatę przed referendum unijnym gdzie byli tacy oszołomi jak Pek.. a z drugiej strony m in. Syryusz Wolski jesli dobrze pamiętam Płażynski.... świetna debata a najbardziej podobało mi się to że księżullo non stop ojeżdzał Pęka i sam Syrusz-Wolski potem powiedział że był zaskoczony że to po ich stronie był prowadzący....

reasumując po raz 10

różnica pomiędzy wyborcą PO jest taka że uważa on reszte narodu za ciemną masę

a wyborca PIS tak nie mówi

cieszy mnie toże jestem po właściwej stronie

Miałem okazję słuchać wczoraj Rozmów niedokończonych w Radyju. Występował tam premier z kilkoma swoimi ministrami. /.../.

Nie żartuj, naprawdę już pobiegli na spowiedź do rydzyka ? Myślałem , że będą fason trzymać ciut dłużej ....

różnica pomiędzy wyborcą PO jest taka że uważa on reszte narodu za ciemną masę

a wyborca PIS tak nie mówi

cieszy mnie toże jestem po właściwej stronie

Gregmena, naszt Ty forumowy prawniku, jeżeli myślisz, że się wyłgasz, to jesteś w błędzie. :D

Pytam po raz kolejny, nie przeszkadza Ci, że Mikke uważa większość społeczeństwa za idiotów. Dalej jesteś bezkrytycznym fanem UPR? Liczę wreszcie na konkretną odpowiedź. :wink:

Dobrzykowice, to nie była żadna spowiedź. Po prostu spłacają teraz dług wdzięczności. No i o twardy elektorat trzeba zadbać. Mnie się podobał jak dzisiaj rano nawet Giertych stwierdził, że PiS, na tych gruszkach na wierzbie jeszcze bardziej przejedzie niż Miller. Ano zobaczymy...

gregmena napisał

tomek z łodzi no wreszcier ktoś obniża podatki a ni etylko gada, ja się cieszę 32% zamiast dotychczasowych 40% to sama radośc

tylko pominołeś w wielkiej dobrotliwości PIS-u fakt że 32% próg jest wprowadzony zamiast 30% i od kwoty 80 tys a nie 100 tys. policz dobrze czy nie dołożysz zamiast oszczędzić juz do samego PIT-a

....Uwielbiam takie sondaże.:lol:

Pytanie - czy przeczytales dokladnie tekst do ktorego odnosi sie zacytowany fragment i ewentualnie moze ogladales Program Lisa i wypowiedzi Leppera dotyczace inteligencji?

A tego typu sondaze tez uwielbiam ;) i niestety skutecznosc ich jest dosc wysoka.

jareko,że tak spytam przy okazji,bo widzę,że Ci ciśnienie skoczyło.:wink:

Co czytałeś ostatnio?

jak to co? ten watek :) czytam regularnie :) A co do odpowiedzi ostatnio na tapecie byl Brown. A cisnienie w normie, nie skoczylo ani o milimetr. Spoko - wymieniamy swoje poglady na otaczajacy nas swiat i to co w kraju sie dzieje - a moze sie myle?

Co do reszty wypowiedzi od mojej ostatniej wizyty

Faktem jest ze kiedys nastepowala konsolidacja spoleczenstwa w wyniku zagrozen. Nie pelna jak staraja nam sie niektorzy historycy wmowic przemilczajac niepochlebne przyklady "patriotyzmu". Ale kiedys tez trzymano sie takich wartosci jak honor, ojczyzna, prawda. Wartosci ktore hmmm....stracily jakby swoj wymiar wsrod czesci spoleczenstwa. I nie wiem czy "zamordyzm" przynioslby takie efekty jak kiedys.

Taaa.....Hitler.....i interpretacja mojego postu - gregmena - gratulacje dla wysokiej inetligencji (zapewne wiekszej od Dody ;) ) ktora tak pozwolila ci moj post zinterpretowac i przeniesc go na Tuska i PO.

Masz dar chlopie :lol: - zamiast prawnikiem politykiem powinienes zostac. I jakze milo slyszec iz komus sie powodzi w tym kraju powyzej przecietnej na dodatek majacego kilka fakultetow ;)