Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kto Prezydentem

rafslusarczyk

Kto Prezydentem  

210 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kto Prezydentem

Recommended Posts

greguś mogę ponowić pytanie co do twego kształcenia.

Podobno prawnikiem jesteś no przynajmniej aplikantem.

Kto cię chłopie przepuścił przez sito dajmy na to matury?

Najpier Stańczyk musiał ciebie dumnego i honornego Polaka uczyć, że Polska się przez "P" DUŻE, a nie "p" małe pisze, a teraz musi cię kopnąć w zadek, z tego samego powodu jeno dotyczącego nacji.

Polacy, Polaków i takich tam innych też piszę się z DUŻEJ.

Ps. No po prostu uwielbiam takich co się pod torpedy burtą ustawiają.

• Odpowiedzi 2,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Gość gregmena

racja Kroyena, racja

sam zauważylem dużo u mnie: tuska, kaczyńskiego polaków.... i to u mnie po liceum humanistycznym, niestety to szybkośc pisania na klawiaturze, plus prędkość, plus NIECHLUJSTWO....

przepraszam każdego kogo to uraziło

Wybacz ale jeszcze jedną torpedę dołoże. :lol:

Jeżeli mogę zadać jeszcze jedno pytanie osobiste greguś o wiek i stan posiadania matrymonialnego?

Pytanie ma następujące motywacje:

Po pierwsze primo)

a kontekstu twoich wypowiedzi wynika niska dojrzałość życiowa, honor i takie tam to se możesz w harcerstwie uprawiać, przedkładanie honoru nad dobro Ojczyzny to nic innego jak zabawa w 4 pancernych bez psa, żeby nie było niehonorowych możliwości poniżania kogoś z załogi. A może z psem, bo się bawisz w poniżanie nicków o innych preferencjach politycznych.

DODAM DUŻYMI, ŻE INNYCH NICKÓW TO TEŻ DOTYCZY.

Po drugie primo)

ty chyba singiel jesteś. Jakoś tak tokujesz jak singiel z objawami ChBB (Chronicznego Braku Baby)

Po trzecie primo)

diecków to ty też chyba nie masz. Wniosek wysnuwam na podstawie piania z zachwytu nad becikowym i innymi formami jednorazowych zasiłków. Wiesz gdziese to mogą ci z Wiejskiej wsadzić. Wiesz ile kosztuje wykarmienie, ubranie i wykształcenie dzieciaka i nie kwicz mi tu o tzw. wyższych uczuciach, żeby je stosować to najpierw trzeba zapewnić podstawy egzystencjalne. Co do podstaw egzystancjalnych to nie wiem czy wiesz, że na chwilę obecną dzieci rodziców, którzy nie mają praw do ubezpieczenia społecznego nie są objęte tym ubezpieczeniem i leczenie, a nawet porada dla takich dzieci jest odpłatna.

Jakbyś miał inny stan posiadania cywilengo niż wynikający w powyższych punktów to byś wiedział, gdzie sobie możesz Polaku wsadzić honor, o przeprasza Honor.

PS. Ale pisz bo by było nudno. :lol:

Może podejdę do tematu z innej strony:

1) przez okres rządów Belki mój kredyt hipoteczny denominowany w CHF "schudł" o 14 tysięcy

2) przez zaledwie kilka dni urzędowania błyskotliwej minister finansów w rządzie PiS mój kredyt "spuchł" o 7 tysięcy. Aż boję się myślec jak dociągnę do 1-wszego

Nigdy w swoim zyciu nie głosowałem na SLD. Ale zaczynam tego pomału żałować.

Więc jako podsumowanie powiem tak: Gregmena - mam w d....e taką Polskę solidarną. Chyba to się powinno tłumaczyć: "Solidarnie zapłacimy za głupotę rządu PiS"

Ja to marcus widzę z drugiej strony:

za rządów SLD i Belki USD tak staniał, że moje oszczędności w tej walucie nastawione na dłuższy okres (nie spekulacyjne) skurczyły się o 12 tys. zł. i to realnie bo musiałem je zlikwodować na budowę :evil: a przychody firmy, w której pracuję budżetowane w EUR są mniejsze niż mogłyby być...

Ty sobie mogłeś wziąć kredyt a ja oszczędzać w PLN... tylko, że ty jesteś wciąż do przodu, więc nie pluj tak wcześnie...

Teraz merytorycznie i regilaminowo. :lol:

Skoro nie będzie zmiany stawek VAT, to z punktu widzenia Forrum Murratorum dupa.

Swoją drogą ciekawe czy automat podmieniający jeszcze działa:

DUPA

Przepraszam za kolor, ale miała być blada. 8)

W 2006 skończy się możliwość lichego zwrotu różnicy na VAT-cie, w którą osobiście nie wierzyłem i co i jajco.

Jak się nie zmieni to będzie drożej niż taniej.

Jak się nie zmieni dochodowy i CIT, a złotówa zinfluje to będzie jeszcze drożej. I tej piłeczki zwolennicy PiS nie odbiją.

Te ileśtam mieszkań to chyba na Rosyjskim patencie. Oni teraz wielką płytę z NRD za dopłatami z Niemiec rozbierają i u siebie stawiają. Podejrzewam, że u nas też znalazłaby nabywców. Przy obecnym głodzie na rynku.

Jak jeszcze brać forumowa nie zagna do następnych wyborów siebie i rodzin całych i nie pogna kraju w kierunku libralizmu. Nie musi być Liberalizm wystarczy mi kierunek. To nic tylko się pakować i wyjeżdżać w kierunku liberalizmu. Wybacz greguś, ale może jednak warto pozostawić ten kraj tym co wolą boso, ale w ostrogach i nie widzą, że na asfalcie boso daleko się nie zajdzie. A i z brudnymi girami na salony niewpuszczają.

Ale wracając do tematu.

Jak nie będzie niższych podatków to będzie już tylko drożej.

Co do tła psychologicznego braci, to wydaje mi się, że Jarkowi się maży, że go ktoś nazwie drugim marszałkiem. W cień się usunął jak Piłsudski i już myśli, że mu to przejdzie. Przejdzie mu przejdzie, nawet sięczkawką odbije.

Nic nie robienie jest drugą co do wielkości przewiną, pierwszą jest cofanie się.

I tak cofneliśmy się w służbie zdrowia z Kas do Funduszu.

W budownictwie do przepisów prawnych, które inwestorowi mogą nawet pierdnięcia na własnej ziemi zabronić.

Do ręcznego strowania prawem.

I pare tam takich innych...

Ja to marcus widzę z drugiej strony:

za rządów SLD i Belki USD tak staniał, że moje oszczędności w tej walucie nastawione na dłuższy okres (nie spekulacyjne) skurczyły się o 12 tys. zł. i to realnie bo musiałem je zlikwodować na budowę :evil: a przychody firmy, w której pracuję budżetowane w EUR są mniejsze niż mogłyby być...

Ty sobie mogłeś wziąć kredyt a ja oszczędzać w PLN... tylko, że ty jesteś wciąż do przodu, więc nie pluj tak wcześnie...

Ja nie pluję tylko podaje fakty, a to istotna różnica. Przy Kołodce myslałem, że już gorzej być nie może. Niestety, myliłem się.

Wybacz ale jeszcze jedną torpedę dołoże. :lol:

Jakbyś miał inny stan posiadania cywilengo niż wynikający w powyższych punktów to byś wiedział, gdzie sobie możesz Polaku wsadzić honor, o przeprasza Honor.

PS. Ale pisz bo by było nudno. :lol:

Bo nasz kolega mimo bardzo wysublimowanej literatury "klasyków" nie czytał i stąd jego poglądy. Inaczej wiedziałby, że "byt kształtuje świadomość" :lol:

Gość gregmena

Kroyena jako znany PURYSTA językowy na forum ponieważ wiem co Ci się "MAŻY", to spełnie Twoje "Mażenia"

w celu byś mógł swobodnie mnie opluwac odpowiem ci, mogę także na meila wysłać dowody dyplomów, dowody wielkości zarobków, PIT (to moja radość z PIS że wreszcie zamiast 40% = 32% i oblicz sobie sam jak dużo dzięki PIS zaoszczędze), miejsca pracy, zdjecia z ślubu, zdjęcia dzieci i zaświadczenia jakie chcesz

mam 30 lat, kończyłem kilka uczelni, także prawo, ale i inormatykę, mam żonę od 4 laty, Ala 3,5 roku, bliźniaki 1,5 roku, buduje dom normalny konserwatywny 3w plus dachówka na dziace na wsi pod miastem, jestem z normalnej chłopskiej rodziny, generalnie bardzo mi się powodzi i nei narzekam, jedynym moim kiedyś kompleksem było to że byłem wysoki, teraz to wspaniały atut i w pracy i wobec kobiet....

teraz macie następne powody do epitetów na mnie, natomiast jeśli jest to miejsce do dyskusji nadal nei rozumiem dlaczego druga strona non stop używa epitetów w dyskusji, czy dla was na tym polega demokracja, że nie można mieć innego zdania niż wy???? dlaczego non stop w dyskusji merytorycznej atakujecie druga stronę personalnie????

gregmena

po pierwsze stane w obronie Kroyeny

Kroyena jako znany PURYSTA językowy na forum ponieważ wiem co Ci się "MAŻY", to spełnie Twoje "Mażenia"

w celu byś mógł swobodnie mnie opluwac odpowiem ci,

Trochę juz przeczytałem postów Kroyeny i jakoś nie widziałem w jego tekstach skłonności do opluwania wspólforumowiczów. Teksty jego bywaja uszczypliwe ale w formie kulturalne i dowcipne i uzywąc Twojego jezyka na nikogo nie wylewa rzygowin ani nie pluje

mam 30 lat, kończyłem kilka uczelni, także prawo, ale i inormatykę, mam żonę od 4 laty, Ala 3,5 roku, bliźniaki 1,5 roku, buduje dom normalny konserwatywny 3w plus dachówka na dziace na wsi pod miastem, jestem z normalnej chłopskiej rodziny, generalnie bardzo mi się powodzi i nei narzekam, jedynym moim kiedyś kompleksem było to że byłem wysoki, teraz to wspaniały atut i w pracy i wobec kobiet....

jesteś chyba pierwszą osoba na tym forum która wielokrotnie podkreślała jak to jej sie powodzi w zyciu i jakie sukcesy odnosi wywołując tym pewna konsternację gdyz z natury rzeczy osoby które tak postepuja maja gdzieś głeboko skrywane kompleksy a wykrzykując całemu swiatu swoje zalety i stan posiadania wzorem samochwały z wiersza Brzechwy, sprawiasz ze naturalnie u czytelnika zapala się "czerwona lampka ostrzegawcza" czy aby z nim jest wszystko OK.

teraz macie następne powody do epitetów na mnie, natomiast jeśli jest to miejsce do dyskusji nadal nei rozumiem dlaczego druga strona non stop używa epitetów w dyskusji, czy dla was na tym polega demokracja, że nie można mieć innego zdania niż wy???? dlaczego non stop w dyskusji merytorycznej atakujecie druga stronę personalnie????

Tak z ciekawości zapytam jaki jest związek logiczny miedzy sprawami które wspomniałeś w tym poscie a faktem dania nam powodów do epitetów ciebie. Nikt nie ma zamiaru Cie opluwać i obrzucać epitetami. Czy Ty od swiata oczekujesz tylko że Ci ten świat tylko "przypałuje" niezaleznie co powiesz czy zrobisz. Wydaje mi sie że trzeba by popracowac nad zmiana nastawiania.

w celu byś mógł swobodnie mnie opluwac odpowiem ci, mogę także na meila wysłać dowody dyplomów, dowody wielkości zarobków, PIT (to moja radość z PIS że wreszcie zamiast 40% = 32% i oblicz sobie sam jak dużo dzięki PIS zaoszczędze), miejsca pracy, zdjecia z ślubu, zdjęcia dzieci i zaświadczenia jakie chcesz

ZACYTUJ, W KTÓRYM MIEJSCU WYSŁAŁEM EPITET W TWOJĄ STRONĘ

Gość gregmena

a gdzie napisalem że markus epitetuje???

dalem w liczbie mnogiej bo jest wielu obszczekiwaczy, którzy epitetują zamiast rozmawiać......

np dobrzykowic facet który udowadniał że problem mammografii w Polsce rozwiązało TVP2 czy jareko itd

Gość gregmena

smartcat gdybyś czytał to byś wiedział że nigdy sam z siebie nie opowiadałem o sobie

odpowiadalem tylko na pytania, a nie by sam o sobie odpowiadać, a kultura wymaga na pytania odpowiadać

mówisz że nikt nie ma mnei zamiaru opluwać.... a dopiero co to jareko mnie opluwa z powodu wieku i to był jego głowny argument merytoryczny

zapyta sam pierwszy ile mam lat, odpowiedzialem 30, a on mnie zwyzywał

czy to fair???

o kroyenie nie będe rozmawiał, niech "MAŻY" dalej