Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kto Prezydentem

rafslusarczyk

Kto Prezydentem  

210 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kto Prezydentem

Recommended Posts

Jareko - przyjacielu,

dzieki serdeczne :) milo mi :)

...... piszesz jeszcze: "Dobrze spiewal Kazik ; "....politycy to prostytutki...."".

Pamiętaj Jareko, ci z PO również a może i przede wszystkim.

Spójrz jakim zlepkiem jest ta partia. nie zapominaj o jej licznych rodowodach. Nie broń żadnej prostytutki.

:wink: Stań z boku.

stoje z boku i nie zamierzam bronic zadnej - chyba ze mamy na mysli te prawdziwe, z krwii kosci. Potrafie je zrozumiec - tych na Wiejskiej jakos nie. Sa pewne granice zeszmacenia - i nie ma znaczenia czy mam na mysli PO PiS LPR Samoobrone czy innych

Stoje z boku - czy nie zauwazyles iz nie zaciecietrzewiam sie w dyskusji (poza jednym osobnikiem ktorego wypowiedzi sa obrazliwe nei tylko dla mnei)? Patrze trzezwo jako zwolennik liberalnego kursu w naszym kraju glosowalem na PO i podoba mi sie mimo wszystko ich postawa po przegranych wyborach. Przegranych raptem o 3 %. To nie jest przegrana w mojej ocenie. Dywaguje sobie tutaj co moze byc dalej i jak widze czesc moich przewidywan sie sprawdza - wystarczy cofnac sie o kilka stron wstecz. I wiesz co Bogus, przyjacielu moj :) nie satysfakcjonujace mnie sa przemiany jakie sie rysuja przed nami. Skupienie sie na przeszlosci zamiast na przyszlosci jakos zle mi sie kojarzy. Kielbasa wyborcza czkawka nam sie chyba odbije gdyz tak jak rrmi (buzaiczek sympatio Ty moja :) )napisala tu nie trzeba wielkiej znajomosci ekonomi by zrozumiec co nas czeka. BY komus dac trzeba na to miec a zeby miec trzeba te kase skasc zalatwic jednym slowem innym zabrac.Malo tego - wszyscy jakby zapomnieli iz na lata 2006-2007 czeka nas splata chyba do tej pory najwiekszych zobowiazan wobec innych co dodatkowo nas po kieszeni uderzy.

A tu skupienie sie na stolkach, kupczenie z kazdej strony stolkami

NIe podoba mi sie to

• Odpowiedzi 2,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Nie wiem, czy zanotowaliście to, co powiedział po "przejściu" rządu Andrew. Cytatu dokładnie nie podam, ale to coś w stylu: "Wydawało się wam, że wygoniliście barbarzyńców" A barbarzyńcy wygrali. I ta wojna będzie trwać" :-?

Jak się Wam podobało?

rrmi- co Ty się martwisz za premiera? To, skąd weźmie pieniądze to jest jego problem. Czy to jest idiota? Chyba dobrze wie, jaki był poziom

marnotrawienia i rozpełzania budżetowych pieniędzy. Potężny procent budżetu rozchodził się w sposob niekontrolowany przez Sejm.

Projekt nowelizacji budżetu wszystko wkrótce nam powie.

Nie martw się na zapas. :wink:

Póki co, zapowiedziane progi podatkowe są korzystne. 18% + próg 80.000.- PLN, przy utrzymaniu wspólnego opodatkowania małżonków to

podatek dla większości niższy ( dla mnie nie - mam teraz liniowy 19%).

Ważne jest by międzynarodowy biznes nie zaczął nas blokować.......

Zakazy ze strony Rosji powinno się traktować jako "przygotowanie pola negocjacyjnego" przez Rosję wobec nowej polskiej ekipy rządowej.

Będzie chodziło o drugą rurę i z pewnością autostradę północną do Kaliningradu oraz renegocjacje dostaw gazu.

Nasz największy atut to bycie krajem tranzytu towarów z Europy do Rosji.

I to jest nasz atut, który musimy dobrze i powoli sprzedawać.

To diabelnie mało. Trzeba szukać czegoś więcej.

Baba- Lepper powiedział, że w Sejmie Wersalu nie będzie oraz " Ja się rozwinąłem za to wy się cofnęliście" ( patrząc na PO). Ma w tym dużo racji.

Jareko. Każda dobra prostytutka powie Ci tak:

"Prostytutka to zawód a k.rwa to charakter".

W naszej polityce są i jedne i drugie: zawodowe prostytutki i zwykłe k.rwy :lol:

rrmi- co Ty się martwisz za premiera? To, skąd weźmie pieniądze to jest jego problem. Czy to jest idiota?

bylby to jego problem gdyby ze swoich wylozyl .

Bedzie dzielil jednak nasze pieniadze , Twoje tez.

Jareko dziekuje za buziaczki.

Pochlebiasz mi :oops: :oops:

Gość gregmena

nie wiem dlaczego tu w wielu obecnych (patrz jareko np.) jest tyle zacietrzewienia, ataku dla samego ataku.....

ludzie rząd zaczyna a na jego barki padają już wszystkie najgorsze kalumnie i oskrażenia, oceńmy ich za 2-3-4lata..... dajmy szanse.... PO jak by było poważne to było by w rządzie a nie wchodziło w najbardziej żenującą koalicję ostatnich 16 lat z SLD.... przerażające..... no ale zawsze o tym marzył papcio Michnik....

dowód idiotyzmu kilka stron wcześniej dał jabco radując się że gaz zdrożeje, mam pytanie czy wyborcom PO zalezy na Polsce jeśli się cieszą z złych wiadomości dla Polski????

patrzcie na fakty a nie na żałosne urażone ambicje PO, gdyby Tusk był człowiekiem z zasadami podałby się do dymisji jako szef parti, bo osiągnąl rzecz NIEMOŻLIWĄ przegrał 2 razy wybory które PO i TUSK musiało wygrać, przypominam ze w wyborach prezydenckich mial juz 57 do 43% a Po w parlamentarnych sondażach miało nawet 20% przewagi...... to jest zadziwiające by zrobić wszystko by przegrac i uważać że jest ok.... cieszę się że człowiek który potrafi przegrać toco wygrane nie rządzi Polską!!

ale dlaczego przegrał napisał opal

"A tu ...widać jak na twarzy wszystkie złości i żale z przegranej.

Przemowa Tuska w sejmie,jego pogarda dla zwykłych ludzi była czymś najbardziej obrzydliwym, co ostatnio usłyszałam.

Inteligent w 1-szym pokoleniu teraz z gorliwością neofity pluje na prostych ludzi.

No,ale czego można wymagać od kogoś,kto tworzy koalicję z SLD? "

nie wiem dlaczego tu w wielu obecnych (patrz jareko np.) jest tyle zacietrzewienia, ataku dla samego ataku.....

Przeczytaj jeszcze raz wypowiedzi Jareko to zobaczysz , ze oprocz slow jest tam tez tresc .

Nie podoba mi sie , ze przypinasz latki ludziom .

To zupelnie tak , jakby napisac o tobie ...

Intersuje mnie, jaka będzie postawa mediów.

Są dwie możliwości:

Albo rząd i układ parlamentarny będzie nadal ostro atakowany (w co osobiście wątpię) po to by powstaly układ cały czas szarpać i osłabiać, albo

ataki będą tylko z niektórych stron (Gazeta), znacznie słabsze a szefowie i przede wszystkim właściciele pism, którzy są w dużej mierze za granicą, wybiorą "poprawność polityczną", chcąc być w dobrych stosunkach z nową

władzą, która może jeszcze potrwać hoho.....

Nikt nie będzie atakował wprost urzędującego premiera czy też prezydenta a istnienie silnej siostrzanej opozycji tylko wzmaga czujność

nowego układu.

Możliwośc realizacji skutecznej prowokacji politycznej jest obecnie bez porównania mniejsza niż przy poprzedniej ekipie.

Dziennikarze również będą ukontentowani jeśli nowe przepisy ograniczą skalę ich samozatrudnienia w redakcjach.

Powinno to zmniejszyć ich hienowate nastawienie do wydarzeń.

Nie jestem zwolennikiem masowych rozliczeń, lecz ludowi a przede wszystkim prominentom przyda sie kilka "pokazówek".

Ludzie muszą uwierzyć w Państwo- i to powinien być cel nadrzędny.

W tym celu należy dokonąć inspekcji jego fundamentów i dokonać koniecznych wzmocnień.

Wyczyścić przedpole. zlikwidować akweny "mętnej wody".

Potem dopiero można budowac dalej.

Marcinkiewicz dużo i wyraźnie opowiada o swoich zamierzeniach. Trudno byłoby mu się z ich realizacji później wycofać.

Bogus - szcuneczek :)

Licze na to ze mimo iz powstala egzotyczna koalicja i w moim doczuciu Kaczorki wyd...ly wszystkich wokolo by zdobyc pelnie wladzy to jednak zmiany nastapia i to w dobrym kierunku. Ze obciazenia dla malych i duzych z racji ZUS ulegna zmniejszeniu, ze w jakis sposob uda im sie pogodzic zapowiedziany wzrost wydatkow socjalnych z obnizeniem wszystkich inych wydatkow

Co prawda nie wiem jak oni mysla to zrobic - wrecz jest to nierealne - ale moze?

Goopi naiwniak jestem ale coz nam innego pozostaje jak tylko obserwowac i liczyc na to ze im sie uda? Bo jaka jest alternatywa? Sadzac po wiekszosci wypowiezi tutaj nawet przyszle wybory nie rozstrzygna zwyciestwa jednoznacznego zwyciestwa jednej partii a zaowocowac moga radykalnym wzrostem udzialu w rzadzeniu SO i LPR - a to jzu bylaby naprawde kleska dla nas wszystkich

Gość gregmena

miejmy nadzieje w rozwadze PIS i MArcinkiewicza..... ja mam wciąż nadzieję że dogadają się z PO

a jeśłi nie, to i tak mam nadzieje że to będzie pierwszy rząd który realnie obniży PIT nawet wbrew ciągłym tu czytanym negatywizmom, straszeniu i spikowym teoriom dziejów, jak to i już tu mtom napisał że będe płacił 50%.....

Uwaga, uwaga.

Będę wróżył.

Nie z fusów, z plakatów.

Odwożę dzisiaj dziecko do przedszkola i na miejscu wyborczego:

1) Tuska widzę reklamę Zorro. Zorro jak wszyscy wiemy był przebiegłym rozbójnikiem, który walczył z układem starego Meksyku. Walczył z poborcami podatkowymi i namiestnikami Kaliforni, czy jakoś tak. Wnioski nasuwają się same, musimy się gdzieś przyłączyć. Kalifornia przyłączyła się do USA. A my gdzie? :roll: :-?

2) Kaczyńskiego reklamę OKI ta z pinczerkiem i Wiernością Wydruku. Wnioski podobnie jak u Tuska nasuwają się same. Z pinczerami szło się na niedźwiedzie (ciekawe które białe czy czarne do obu im blisko), niestety pinczery służyły tylko do wystawienia zwierzyny dla myśliwego. Niedźwiedziowi to one mogły... Pinczery to taka rasa, która ma kłopoty z przejrzeniem na OKI. Za to nie będzie miała kłopotów w Wiernością wydruku. Czego? To sobie niedługo dopiszemy sami w grę wchodzą albo knoty, albo ligacje. :(

Nic jeno siąść i wyć.

Bo nie ma sięo co spierać.

Powinni se uchwalić prawo, że ta partia, która nie wykonuje woli wyborców staje przed swoim elektoratem, a w zasadzie szpalerem, a elektroat robi jej staropolską "Scieżkę zdrowia" jeno nie bije za mocno, że by dla każdego starczyło.

I tak aż do właściwego efektu. Mieli by albo twarde siedziska (nie będą forsował automatu :wink: ), albo by się im nawbijało trochę mądrości ludowych (oczywiście :roll: ). Oczywiście 8) .

Gość gregmena

ja to żałuję że Po nie wygrało

już pisałem, ale nasi kandydaci z PO w podkarpaciu obiecywali w ciągu roku, 100 km autostrad, 100 tys mieszkań itd itp.... takich haseł na podkarpaciu to nawet samoobrona nie miala...

kroyena no dzięki twojej wypowiedzi o rozbójnikach zrozumialem dlaczego Tusk rekordy poparcia mial w aresztach śledczych..... czyżbyś chcial dac do zrozumienia że swój na swojego glosuje???? czyżbyś pytając gdzie nas przyłączyć.... chciał zasugerować że rodzina Tuska i on sam marzyla o przyłączeniu nas np. do Niemiec???? nie wiedzialem że wśród wyborców Tuska tak żywo żyje kwestia przyłaczenia Polski gdzieś... cholera to już kumam dlaczego jako jedyny w bloku 11 listopada wywiesilem flage Polską, inni pewnie czekając na przyłączenie mieli inne flagi.... a tu Tusk przegrał...

ja to żałuję że Po nie wygrało

już pisałem, ale nasi kandydaci z PO w podkarpaciu obiecywali w ciągu roku, 100 km autostrad, 100 tys mieszkań itd itp.... takich haseł na podkarpaciu to nawet samoobrona nie miala...

kroyena no dzięki twojej wypowiedzi o rozbójnikach zrozumialem dlaczego Tusk rekordy poparcia mial w aresztach śledczych..... czyżbyś chcial dac do zrozumienia że swój na swojego glosuje???? czyżbyś pytając gdzie nas przyłączyć.... chciał zasugerować że rodzina Tuska i on sam marzyla o przyłączeniu nas np. do Niemiec???? nie wiedzialem że wśród wyborców Tuska tak żywo żyje kwestia przyłaczenia Polski gdzieś... cholera to już kumam dlaczego jako jedyny w bloku 11 listopada wywiesilem flage Polską, inni pewnie czekając na przyłączenie mieli inne flagi.... a tu Tusk przegrał...

:o :o Pewnie mieli same gwiazdy Dawida i flagi masońskie. Tak tajne, że nie można powiesić ;)

Jezu, chłopie, sugeruje meliskę zamiast kawy :o 8)

Gość gregmena

babo nie wiedzialem że wśród budowniczych krążą aż tak spiskowe teorie dziejów.... cholera..... ja sobie tylko żartuje z kreoyeny że gdzieś chce nas przyłączać.... a Ty tak na serio o flagach Dawida.....

że też ludzie na serio tu piszą o przyłączeniu gdzieś Polski i chowaniu flag Dawida.....

czy na tym forum kiedyś zakończy się czarnowidztwo, negatywizm, spiskowe teorie dziejów.... ludzie dajmy im porządzić, rozmawiajmy o czynach.... a nie jak to mtom straszy podatkami 50%..... przecież za rok będzie wiadomo czy wasze czarnowidztwo sie sprawdzi, zobaczymy czy będziemy placili 50% PIT czy nie!!!

troche optymizmu, wiary w siebie, w Polske.....

babo nie wiedzialem że wśród budowniczych krążą aż tak spiskowe teorie dziejów.... cholera..... ja sobie tylko żartuje z kreoyeny że gdzieś chce nas przyłączać.... a Ty tak na serio o flagach Dawida.....

że też ludzie na serio tu piszą o przyłączeniu gdzieś Polski i chowaniu flag Dawida.....

czy na tym forum kiedyś zakończy się czarnowidztwo, negatywizm, spiskowe teorie dziejów.... ludzie dajmy im porządzić, rozmawiajmy o czynach.... a nie jak to mtom straszy podatkami 50%..... przecież za rok będzie wiadomo czy wasze czarnowidztwo sie sprawdzi, zobaczymy czy będziemy placili 50% PIT czy nie!!!

troche optymizmu, wiary w siebie, w Polske.....

Gregmena, ja NIE na poważnie :o :o :o :D

gregus ja leniwy jestem i nic nie musze przyłączać.

Od paru ładnych pokoleń jesteśmy do rur surowcowych przyłączeni, od lat paru do NATO przedtem do innego układu :lol: .

Od roku i trocha do tworu zwanego UE.

A ty mnie tu z Samosiejnoj Polszu wyjeżdżasz. :o

Jak mawiał Smoleń w kabarecie Tey:

"Amerykanie to chociaż przeproszą." 8)

Facet tu nie o honora chodzi, bo równie dobrze możemu klikać, że Rumini też są honorowi.

Co do wiary to ją miałem w tym roku po I Kwietnia, ale się rozeszła po kościach bo nikomu nie pasowały wybory na fali po tym co był z nas najważniejszy. I do reszty wiary odbsł się arcybiskup Życiński. Więc daj wiarze spokój.

Chochoł wiecznie żywy.

A jak człowiek "pluje na skorupę" to go jeszcze wyzywają. :o :wink:

Ja mam Święto Niepodległości w grudniu, mnie nikt go we Wersalu nie dał. Ślązaków zapytaj kiedy oni mają, jak się co niektórzy z Moskalami w kotka i myszkę ganiali. A potem cudu nad Wisłą oczekiwali, który na zasileniu przez innych w broń i ludzi polegał. Tyle histori nieco nowożytnej.

A co ty się tak na tym Podkarpaciu Niemców boisz i od kiedy hę?

A z kim to sobie Niemiaszkowie w Zakopanem obrady urządzili? Czyżby nie z Tawariszcziami od Dzieżyńskiego?

I tak sie możemy przepychać się na historię.

Niemce są tylko dobrze zorganizowane i systematyczne. Ale to tępy naród odtwórczy, który ma manię być Herrenvolk bo ma w hymnie "ueber alles" (największy błąd aliantów, pozostawienie takiego hymnu). A my mamy "Jeszcze nie zginęła" i nam wisi, do czasu aż nie zginie, a w tedy heroima, lanie krwi, czarne biżuterie, kibitki, brzezinki w lesie...

A jeszcze później to się zastanawiamy czemu my tacy biedni (jak wszysto wywiezione), czemu tacy głupi (jak mądrzy poszli do piachu albo w Ameryce siedzą).

Nam potrzebny narzędź na "Najdłuższą wojnę nowoczesnej Europy" a nie szczep ptasiej grypy honorowej.

Patrzaj na białego misia. Jaki fajny kij nagle w jego łapie się znalazł na ptactwo. Powiedział, że on mięsa nie jada, ba powiedział że on nic nie jada, co pod skrzydłami Kaczki chowane i co? I jajco. Nie przypominam sobie żeby 11 listopada w Moskwie było święto. Wracam po urlopie, gdzie przed urlopem już wiedziano, że będzie qq. I co i honorowy świeżo zaprzysiężony Minister Skuteczny Rolnictwa zdążył w dni 4 walizkę spakować. A ja pierdu taki honor. Ile naszych rolników (z podkarpackiego też) nie będzie miało czym podatków płacić. Bo do gara to se to mięcho włożą, ale w naturze nie zapłacą za edukacjędzieci, prąd, ruską benzynę i ruski gaz.

Więc mi greg przestań imputować, że będzie lepiej kiedy widzę że jest tak samo tylko gorzej. :( :evil: :(

Jak rolnicy paliwo rolnicze dostaną to co myślisz ile taki traktor bedzie na 100 km palił? I weź mi farmazonów nie wtykaj, że wtedy rolnik będzie żył z produkcji, a nie z handlu z mafią paliwową rolniczym paliwem (jak to teraz czynią rybacy). :evil:

PiSdzielony sukces gospodarczy. :evil:

Możesz se nawet to powyższe S zamienić na Z. :lol:

Wszędzie naokoło gdzie się ruszyło podatek liniowy jest. Jak umiesz wyciągać wnioski to wyciągaj. Jak chcesz się bawić w Sienkiewicza to ostrz pale. Będą igrzyska. Tylko kto za nie zapłaci?

Jak nie znasz odpowiedzi to se włacz darmowy "Rejs", który pewnie był dodatkiem do niemieckiej gazety o polskim tytule.

Gość gregmena

patrz Jacek Kurski powiedzial prawdę i go do partii wrocili... drugi Tusk kłamał w oczy, a co gorsze 2 razy wygrane wybory przegrał i trwa, chociaż jest człowiekiem z zasadami...

kroyena poczytaj najnowsze doniesienia z Słowacji, liniowy to LIPA, poczytaj ostanie doniesienia MFW