Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kto Prezydentem

rafslusarczyk

Kto Prezydentem  

210 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kto Prezydentem

Recommended Posts

Agnieszka1 - a moze konus-kaczor ci szczescie zapewni ?

jak tak, to wypada sie cieszyc (bo zawsze ciesze sie ze szczescia bliznich :) )

pozdr - Krzysiek

moim szczesciem jest moja rodzina - maz i synek :p

tego zaden polityk ci nie da - nie licz na to :lol:

od prezydenta nie oczekuje szczescia lecz trafnych decyzji

uwazam ze predzej konus trafna podejmie niz bulgotan :wink:

• Odpowiedzi 2,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

oglądalem wczoraj Debate na polsacie i mam pytanie czy Tusk umie tylko kilka hasel powtrarzać???? non stop gada cos o zacisnietyych piesciach, non stop agresja,

no tak bo to przeciez bulgotan :lol:

doswiadczenie jakie ma bulgotan?

kopie podobno dobrze w pilke :lol:

a i na wysokosciach robil :lol:

P.S. nie tylko gadac potrafi o zacisnietych piesciach, pokazac je tez potrafi

gregmen

Mój Wielce Szanowny Oponencie :D

... myślę ( chyba nie od rzeczy :-? ), że rzucanie sloganów w niczym dyskusji nie przybliży, zatem proszę o fakty, które wskażą na sukcesy L.K. w rządzeniu miastem !

..bo niestety ciągle czytam tylko o "bulgotanie" :o , który jest agresywny, a jakoś osiągnięć Kaczyńskiego ani widu, ani słychu... :(

Pokażcie wreszcie te SUKCESY !

Pozdro

J

..co do wczorajszej debaty - zająć w tej sprawie stanowiska nie mogę, bom jej nie oglądał, niestety....

.

J

...a przepraszam,

Agnieszka tak podwajasz wpisy, coby sobie licznik nabić, czy o co tu chodzi :-?

:o nie badz smieszny, myslalam ze duzy chlopcyk z ciebie :lol:

skup sie na kandydatach ja nie kandyduje :wink:

co do debat to mialam na mysli:

kolejny raz tusk nie odpowiada na pytania i jakis taki zapatrzony w kaczynskiego, ciagle tylko o nim mowi - zakochany cy co? :lol:

...nie, nooo ja serio pytałem !

Jeśli czujesz się urażona to przepraszam, ale to naprawdę nie ma nic wspólnego z tematem dyskusji, ot czysta ciekawość :roll:

Pozdro

J

oj bo diabolek sie za ciebie wezmie za ta ciekawosc :lol:

powaznie to nie wiem jak sie to robi zeby w jednym poscie zrobic tak zeby :

chce kogos zacytowac prawda? ale chce najpierw jedno zdanie zacytowac i dac komentarz, nastepne zdanie zacytowac i dac komentarz :oops:

e tam, to podejrzenie bylo smieszne zeby sie nim przejac, ale myslalam ze poprostu szczegolnie sie mna zainteresowales - heh :wink:

znow bedzie podwojnie bo mi sie cos przypomniala, ale gdybym zmienila poprzedni post to by mi zarzucili ze zmieniam ( bo niektorych to bardzo boli) - eh , tak nie dorze i tak nie dobrze :lol:

jesli chodzi o kandydatow - drazni mnie ze oboje zajmuja sie najbardziej wyszukiwaniem swinstw jeden u drugiego a najbardziej mnie zlosci jak ktos sam smierdzi a innego obwachuje i smrodu na nim szuka

Zgodzić się muszę, iż Tusk coraz bardziej mnie rozczarowuje...

Od początku dawałem głos na Kaczora, liczyłem się jednak, że Donald może wygrać. Jeszcze miesiąc temu nie rozpaczałbym nad taką wizją.

Obecnie z każdym dniem, z coraz wiekszym juz nie przerażeniem ale z lekkim brakiem nadziei i osłabieniem przekonuję się jak Donald jest słaby, mierny, przeciętny...

W czym jest mocniejszy od Kaczora? W kreowaniu wizerunku. Sztabowcy obydwu mają pewnie podobne kwalifikacje ale to Tusk stosuje się do ich strategii. Jak mantrę powtarza slogany o "bronieniu kraju przed skrajnym radykalizmem", "nieprzewidywalnym monopolem braci Kaczyńskich", "zaciśniętych pięściach", ostanio o "optymiźmie i wierze w samego siebie"... No i nie odpowiada na pytania (Durczok mu to po którymś razie wytknął) tylko chlapie wierszyki jakie mu tam wcześniej na mankiecie napisali.

Kurski już popłynął, potępiony przez samych K., jednak dla PO to za mało. Ale jak profesór Śpiewak przy każdej swej bytności w jakimkolwiek studiu TV czy radio, choć w dość przewrotnie niekrzykliwej powierzchowności systematycznie sączy jad i nienawiść, aż mu ta ruda broda dygota, to jest OK... bo socjotechniki lepiej PO używa, ale mniej tu jednak autentyczności i prawdy.

I tym mnie PO i Tusk rozczarowuje - on nie jest autentyczny, jedynie próbuje być skuteczny w kampanii. Dlatego stara się naśladować Kwaśnego, być jak on "złotoustym" pojednawczym demagogiem paplającym w gruncie rzeczy o niczym. "Mowa-trawa" - ten standard prowadzenia prezydentury zaszczepił nam Kwaśniewski i sztab PO to podchwycił...

Podchwycił też paralelnie chwyt Kwaśniewskiego z Pierwszą Damą. Wczoraj ELLE, jutro pewnie Twój Styl i inne pokażą nam Panią Tusk tak, że sam Donald zakocha się w niej na nowo.

Moja żona, która wcześniej była skłonna dać głoś na Tuska (choćby dla równowagi w rodzinie, bo on niby taki zrównoważony) szybko się też rozczarowała i wczoraj się prawie załamała poziomem Tuska.

Kaczor niestety nie umie tak się kreować. A wczoraj mógł tak u Lisa punktować, że hej. On jest taki trochę niereformowalny naturszczyk.

...a ja niestety muszę się zgodzić ze zdaniem Wałęsy ( choć nie bardzo go lubię ! ):

" ... na wojnę to idę z Kaczyńskim, ale do roboty to on się nie nadaje!"

...

..i jako NIK-owiec i jako minster od złodzieji się sprawdził i tam powinien pozostać, bo zdolności do budowania to on nijakich nie ma !

J

...a ja wolę, żeby Polska szła do przodu, a nie kręciła wokół złodzieji, afer i innych spisków, których Kaczyński wkoło widzi całe mnóstwo !

Zachód życzyłby sobie Tuska, bo wiedzą, że on sterowalny będzie i ugodowy i zawsze po myśli brukselskich kukiełkarzy zatańczy i zagulgocze, juz oświeceni liberalni doradcy się o to ostarają.

Pojedzie gdzieś czasem, poklepie go tam ktoś może po łopatce, uśmiechnie się...

A Kaczor to wiadomo, że wmówić choroby sobie nie da. Lubić go tam nikt nie musi na początku. Od początku natomiast prezio ma mieć szacunek.

Najbliższe 4 lata zaważą na obliczu Europy na długie lata naprzód. Jak się teraz poszczególne kraje w niej upozycjonują, ile dla siebie wyrwią, tyle ich. Wyrwać, okopać się i bronić swojego. Bo to jest właśnie wojna.

Schreoder to pokazał, Chirac też, Berlusconi nie raz... Merkel nie będzie miała sentymentu do nas

Juz sie nie buldoczcie...

Pogudźcie siejuzz przegraną.

Kaczor przerąbał w Wa-wie i Gdańsku.

Po wyborach praktycznie mieli równe poparcie.

Teraz najnowsze badanie daje 57%-Tusk, 43%-Kaczor

Chyba że wyniki ogłasza Rydzyk to wtedy są odwrotne.

Już po bajce drogie dzieci. Kaczor do kąta i płakać a wy małe kaczorki razem z nim.

Juz sie nie buldoczcie...

Pogudźcie siejuzz przegraną.

Kaczor przerąbał w Wa-wie i Gdańsku.

Po wyborach praktycznie mieli równe poparcie.

Teraz najnowsze badanie daje 57%-Tusk, 43%-Kaczor

Chyba że wyniki ogłasza Rydzyk to wtedy są odwrotne.

Już po bajce drogie dzieci. Kaczor do kąta i płakać a wy małe kaczorki razem z nim.

hehe no i kto tu sie buldoczy ............ :lol:

te wyniki co podajesz to z telefonicznej ankiety - do mnie nikt nie dzwonil