Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kto Prezydentem

rafslusarczyk

Kto Prezydentem  

210 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kto Prezydentem

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dokładnie - to takie pozorne, szkodliwe rozwiązania, tak jak słynne becikowe. A podatki para bezdzietnych "hedonistów" i rodzina z dziećmi płaci te same... Brak rzeczywistych, systemowych rozwiązań, a wszyscy biadolą, że tzw dzietność spada. Szkoda gadać.

Zauważ, ze nie płaca takich samych podatków! Bo płacą większy vat w produktach dla dzieci /zakupy konieczne/ , które ovatowane są jak produkty luksusowe.

A becikowe/bez całościowej koncepcji - a to nam proponują/ to karykatura prorodzinnych działąń.

buguslawie, pażiwiom uwidim kuda eta karawana idut? Idot? Id...?

Chciałem uzupełnić alem się speszył, co by kto źle nie odebrał. :roll: :wink:

Jest jeszcze drobny problem z tym, że przez czasookres karawana może zataczać kręgi. To taka ułomność anatomiczna homo sapiens, najprawdopodobniej bezpiecznik, żeby w to samo miejsce obozowania wracać.

mtom PRAWDOMÓWNY INACZEJ czekam aż się sprawdzi Twoje zapowiedziane 50% PIT, zobaczymy kto ma rację ja czy TY......

oraz

najważniejsza jest gospodarka i to że wreszcie ktoś realnie obniża podatki.... jeśli bedzię 18 i 32%, bardzo dużo oszczędzę!!!!!!!!!!!!

(...)

ja na razie ciesze się z obniżenia podatków, wreszcie realna kasa w ręku a nie kombinacje....

Ano zobaczymy panie miajający się z prawdą pieniaczu. :D :D :D

Dla postronny i nie znających retoryki najwybitniejszego prawnika na forum zaznaczam, że o 50% PIT mówił Andrzej Lepper, tworzący koalicję parlamentarną z PiS. :wink:

Czy według gregmeny mtom to Lepper :o :o :o :o :o

Bo mówił o tym, sama słyszałąm. Lepper oczywiscie. A on teraz w ministry chce :-?

A tak serio; mtom, gregmena ma obsesję na twoim punkcie :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ciekawe dlaczego

:wink: :wink:

Moze dlatego, ze nie rozumiesz prostej zasady, kltóra on uwaza za obowiązjącą przynajmniej na forum: jak on mija się pomyli to się myli i już, jak kto inny to jest po wsze czasy STRASZLIWYM KŁAMCĄ .

Zrozum to, zaakceptuj i bedziesz miał z głowy :p :p :p :p :p :p :p :p

Gość gregmena
rząd jak rząd, musimy go ocenić po czynach, na razie jedyny plus to obniżanie podatków to realne, a cała reszta wirtualna

Musze Cię zmartwić. Będziesz płacił 50% stawkę PIT oraz 10 i 22% VAT. :D

uwaga wg PRAWDOMÓWNEGO mtoma (według cytatu "zaznaczam, że o 50% PIT mówił Andrzej Lepper,") to powyżej pisał Lepper, tak prosze państwa Andrzej Lepper, czy to jest ten Andrzej Lepper zapytajmy prawdomównego inaczej.....

czyżby Andrzej Lepper podobnie jak Aleksander K. buduje się??? ale dlaczego przybrał ksywkę mtom??? wstyd pod własnym imieniem Andrzeju???

co do faktów w Polsce nie mamy rządy koalicyjnego a mniejszościowy

za to jak się wam podoba koalicja PO z SLD, po 4 latach gdzie szczególnie wiadomo że na SLD w sprawach korupcji można liczyć, te partie się bardzo zbliżyły, czy to kolejny krok realizacji planu Komorowskiego o którym była mowa w programie Pospieszalskiego czyli rządu SLD z PO, jesteście już szczęśliwi???

A teraz chwila rozrywki dla zwolenników wysokich podatków.

Pewien człowiek zmarł i normalną koleją rzeczy stanął przed świętym Piotrem. Ten mówi:

- Niestety, przyjacielu - Popełniłeś w życiu straszny grzech i nie zostaniesz wpuszczony do nieba, zanim za niego nie odpokutujesz. Oszukiwałeś mianowicie na podatku dochodowym od osób fizycznych. Twoja kara będzie polegała na tym, że wrócisz na Ziemię i spędzisz pięć lat z obrzydliwą, otyłą i paskudną babą, ze wszystkimi małżeńskimi

obowiązkami włącznie. Jeśli ci się uda, wejdziesz do nieba.

Człowiek uznał, że pięć lat to niewiele wobec perspektywy wieczności w niebie, wrócił na Ziemię i żył z kaszalotem, którego mu święty Piotr przeznaczył.

Któregoś dnia, idąc z nią po ulicy, zobaczył swego przyjaciela,

idącego z naprzeciwka w towarzystwie tak odrażającego babsztyla, że w porównaniu z nią kobieta naszego bohatera była niczym erotyczny sen nastolatka.

- Czołem, stary! Jak to się stało, że urzędujesz z taką paszczurą?!

- Hm, no wiesz, zmarło mi się niedawno i Święty Piotr powiedział mi, że popełniłem straszliwy grzech, oszukując na podatku dochodowym od osób fizycznych, przez co narżnąłem rząd na grubą kasę, i że muszę odpokutować, przeżywając pięć lat na Ziemi z tym mięchem, które widzisz.

Panowie uścisnęli sobie dłonie w pełnym zrozumieniu i obiecali sobie wspomagać się nawzajem w biedzie.

Kiedy już mieli się rozejść, zauważyli wspólnego znajomego, idącego ulicą w towarzystwie kobiety pięknej jak marzenie, o boskiej figurze, seksownej jak wszyscy diabli.

- Hej, stary! Rany bosskie, skądżeś ty, stary kawaler, dorwał taką lufę?

- Hm, szczerze mówiąc nie wiem. Pewnego razu obudziłem się, a ona

leżała koło mnie. Od paru lat mam wszystko, o czym mogę marzyć: piękną kobietę, cudownie prowadzony dom i obłędny, naprawdę bajeczny seks. Nie wiem tylko, dlaczego zawsze, kiedy się skończymy kochać, ona odwraca się do ściany i mruczy coś jak: "jebany podatek dochodowy od osób fizycznych".

:roll: 8)

A ten swoje.

Przecież Tobie naklikałem, żebyś się wstrzymał do mianowania namiestników, a tak będziesz musiał dwójnasób odklikiwać. Jak się okaże że na ten przykład wojewoda wielkopolski będzie z Samołobrony, a wystarczy że się potkniesz na jednym wicewojewodzie małym w jednym województwie i już twój niekoalicyjny rząd będzie miał niePiSowskich przedstawicieli, dajmy na to nawet w Podkarpackiem.

I będzie Tobie przykro człowieku.

I po co palisz mosty, będziesz musiał z powrotem w bród przełazić, a to już mało honorowo. :lol:

Gość gregmena

czyli dropsiak, uważasz że jak mtom w innej dyskusji skłamał pisząc że pewien cytat jest autorstwa JPII a w rzeczywistości ktoś inny go napisał,

to mtom jest po wsze czasy kłamcą???

czy po prostu taki mtom ma prawo do pomyłek a inni nie mają???

ja np za pomyłki przynajmniej przepraszałem a mtom dalej kłamał i co ok??

a co do faktów przecież za kilka mięsięcy okaże się kto jest troll i czy podatki pit bedą 50% czy nie, mam nadzieję że wtedy mtom będzie umiał przeprosić

dropsiak wiem co to jest koalicja, dzis Rokita mówi że ma nadzieję na kolicję z PIS

Dropsiak, dla mnie to wyraźny znak, że trafiam. I o to chodziło. :lol:

Widzę, że nie wszyscy jeszcze poznali Grzesia gregmena z właściwej strony. Taka mała ściąga ku pomocy (przestrodze?) :wink:

O stosunku do adwersarza.

widze wyraźna tępote umysłową i u tworzącego ten wątek w dziale "wymiana doświadczeń" bo nei wiem jak się ma dyskusja o polityce do budowy, chyba że to że tusk był przeciwko zwrotowi vat budującym się...... ale było minęło

ale tępota do potęgi u zwolennioków tuska jest zatrważająca gdy czytam że głównym problemem kaczucha jest jego wzrost, niby niski... a tusk ma plusa bo w piłke gra

debilizm argumentów tu prezentowanych za Tuskiem jest porażajacy, myśle że wystarczająco obraża PAna Tuska, pewnie jak by to poczytyl wyslalby niektórych tu obecnych do Leperra

pisalem kilka razy debilizm argumentów wyborców i tępota umysłowa jergo wyborców jest ogromna

ale dzięki mojemy dziadkowi w polsce nie rządą HER TUSKI

nie bylo mnie dzien, wczoraj woeczorem wielka radośc, wątek spadl daleko... patrze dziś już JABCOKI propagandują......

PAtrzac na ilośc wpisów jabco i jareco i penaów braniących TUSka widac co polityka robi z mózgami, żżarła ich i pozostało tylko chamstwo,

jareco może zajmij sie oknami na tym się znasz

ja sobie daje spokój, ale naprawde patrząc na wypowiedzi zwolenników TUSKA raduje się że Kaczka wygrała, toż jeśli Polska byłaby taka jak te rzygi zwolenników Tuska na KAczke po przegranej, to ja sobie takiej ordynarnej Polski nie życzę, cięsze się wygrał ktoś wykształcony na poziomie, a nie kolejny niewykształcony prezydent kłamca

jeszcze raz bardzo się cieszę że nie wygral TUSK, bo czytając posty tu jego wyboprców po wyborach, ciągle lejący się jad, bluzgi, negatywizm, spiskowe teorie dziejów są obrzydliwe...

ja to żałuję że Po nie wygrało

sorry bliżej mi do Rydzyka i leppera niż do Urbana, bo widząc wasze teksty wam blisko do Urbana, pewnie dlatego Urban popral tuska

ja tylko chciaem spokoju... normalnego rządu, marszałka Tuska (bo mi się podoba)

Tusk to blamaż kompletny - w najgorszych snach nie mógłbym sobie wyobrazić jaki to cieniutki bolek.

nadal porażające jest to że jest po wyborach, a zwolennicy Tusja zamiast pogratulować nadal rzygają atakami, awanturnictwem, wieszczą koniec świata....

widze że porażka Tuska głęboko wpłynęła na psychikę jego wyborców

Dobrzykowice ty chyba masz urojenia

trzeba wszystkim zrobić badania najlepiej psychologiczne trza byc chorym psychicznie by się w to pchac, nie dziwota że potem nerwy puszczają i dziadami jadą, albo zapominają kim byli dziadkowie

dobrzykowice, ty nadal masz urojenia

a o to dowody że PO jest zwykłą populistyczna chorą partią

mam pytanie czy jeszcze ktoś uważa PO za partie inteligentów??? chyba takich inaczej

ryj Leppera nadchodzi a wszystko dzięki PO i PIS (kolejność dowolna)

jak mam z Toba dyskutowac merytorycznie skoro albo kłamiesz w oczy, albo specjalnie siejesz zamieszanie, albo jesteś tu tylko po to by wszczynac awantury...

widze że teraz hieny bedą skakać z radości z powodu każdej zlej wiadomości dla Polski i obarczać nią PIS... ciekawe czym sie różnisz jabco od Leppera????

jak tu już było kto nie z Tuskiem to ma gąbke w mózgu, albo niech wypierd... na Białoruś....

to wasza Polska...

spacerujcie w waszej ulubionej koalicji z SLD z JKaskiernią, Olejniczakiem wiem że im ufacie ostanio przez 4 lata dużo zrobili co wam sie podoba

jka rozumiem was demokraci, po prostu kto nie głosował na PO to jest ciemna masa, oto demokracja wg TUSKA i jego zwolenników

powiedz geno ty który rozumiesz telewizje i jesteś mądry, powiedzcie inni Tuskowicze

w czym jesteście lepsi i mądrzejsi, że możecie ich nazywać ciemną masą

ale jeszcze raz was pytam co wy od Tuska daje wam prawa obrażać Polski naród, polaków, społeczeństwo???

co daje wam prawo uważać sięza lepszych???

jakim prawem plak mówi że 2/3 polaków to ciermna masa????

wyszło szydło z worka kim jesteście....

swoją drogą przykre że Tusk nie ma honoru, bo myślę że każdy powazny polityk po doprowadzeniu do 2 klęsk wyborczych... iprzegraniu to co było absolutnie wygrane jest żenujące.... no ale czytającpowyżej można zrozumieć te przegrane... zarozumialstwo i pogarda wobec własnego narodu jest widoczna u Tuska tak samo jak powyżej u jego wyborców....

nigdy w swoim zyciu nie spodziewałem się że bedę pisał takie rzeczy,

nie wiem ja jestem taki be a nie epitetuje was, a wy tacy cacy a non stop zamiast dyskusji atak personalny??? wiem wy jesteście INTELIGENCJA

dowód idiotyzmu kilka stron wcześniej dał jabco radując się że gaz zdrożeje

coś z główką???

wytłumacz!!! masz takie skojarzenia, wszystko ci sie kojarzy z tabletkami?? może idź do lekarza

Kochany!! Ja uważam /i pisałam to w innym watku/, że mtom sprostował cytat i podał jego większy fragment /nie czytałeś? sama go cytowałam dla ciebie a tu groch o scianę/. Ty nie przyjmujesz tego do wiadomości. BO ?? Samemu natomiast zdarzyło ci się mijac z prawdą i czy po sprostowaniu mtom lata po forum/ po innych watkach/ i cie oczernia? Nie robi tego, bo facet jest na poziomie i ma klasę.

A ty tak robisz, niestety, dlatego uwazam,ze kierujesz się nienawiscią i nieobca ci jest moralnosć Kalego.

Gość gregmena

no tak już zapomniałem że Tusk powinien być prezydentem bo jest przystojny, ma rozmiar buta 45 i ma kota.... to tu najbardziej merytoryczne przedstawione przesłanki za tym kandydatem....

wobec tych argumentów chyle czoła...

czy po prostu taki mtom ma prawo do pomyłek a inni nie mają???

Lista pomyłek (kłamstw? :wink: ) Grzesia:

PO rozmawia z samoobroną potajemnie na razie na temat poparcia Tuska w zamian za poparcie Leppera na marszałka..... Brawo, socjaliści zawsze razem, cieszy to że tusk idzie nie tylko w inteligencje ale także mierzy znacznie niżej

a jakie byly rządy TUSKÓW w wawie, afery, afery, afery, afery.......

PO rozmawia bardzo poważnie z Lepperem o poparciu Tuska i chyba ślepy tylko tego nie widzi

Masz racje Tusk nie będzie prezydentem wyborców Leppera,

Dzis tusk przeprasza Kaczke i kurskiego..... PRAWDA zawsze zwyciezy. miec pamiętniki dziadka i mówic o niewiedzy, kłamac kilka dni zamiast powiedziec prawde, nie mogę w to uwierzyć, on juz dziś powinien zrezygnowac ze startowania.... tak uczciwie postyapił cimoszewicz!!!

pisałem już ze ten nick założyłamoja zona i czasami pisze ja a czasami ona i ja nie wyzywam waszych nicków

czy wam to naprawde nie przeszkadza, że TUSK JEST KŁAMCĄ, że będe kolejnym prezydentem niewykształconym który kłamie....

a po stronie Tuska, Kwasu, Olejniczak, Borowski, Miller, Jaskiernia..... tak jak wyżej podkreślalem, z tym prezydentem za dwa lata będzie rząd wymarzony przez wyborczą SLD i PO najbardziej liberalny w Europie

przeciez coś CIĘ z nimi łączy, tzn wspólne gosowanie na Tuska i popieranie wizji Polski jaką on prezentuje (czyli obrona interesów postkomuny)

95% głowsów w aresztach i więzieniach głosów dostał TUSK

ludzie TUSKA - BOROWSKI, KWASu, czyli ukochane partie popierające TUSKA - SLD i SDPiL

ja jestem zniesmaczony atakiem Kurskiego kiedy jeszcze byl w pisie na radia maryja i samoobrone, dobrze ze kaczka go wywalila

reasumując, żegnam ta dyskusje

przepraszm, żegnam, pluj sobie jabco i jareco pluj

Tusk i jego partie od 15 lat maja ministerstwa finansowe i gospodarcze i co jest ciągłe podwyższanie podatków, mieszanie w prawie tak by nikt nei wiedział o co chodzi i podnoszenie obciązeń podatkowych

Rosja nas kopie Tusk by sie ukłonił

a Tusk byłby kolejny niewykształconym prezydentem kłamcą

ale swoją drogą przykre że w kampani TUSk porównał homoseksualistów do niepełnosprawnych, nie wiedziałem że aż w atakiej pogardzie ma homoseksualistów, przykreee że brak mu tolerancji

Cieszy to że PIS chce pis pierwsze zająć się gospodarką, budżetem, programem i mówi o zgodzie, smuci że Po głównie o stołkach....

znów lepper marszałkiem, teraz głosami PIS, w poprzednim sejmie głosami PO (wbrew SLD

nie przypominam bym sobie tu kogoś personalnie obrażał, za to mnie od szczawi i GArgameli wyzywano, skoro tak traktują ludzie Tuska innych to nie dziwię się że przegrał

EOT

czytałeś to wiesz że jestem za podatkami 0%

sam zapewne jabco potwierdzi że pisałem podatki dochodowe 0%

kumasz podatki dochodowe zniesione, a ja mówiem dochodowe 0%, prosze czytaj co inni czytają a dopiero pisz

więc jeśli czytasz moje posty od samego początku to wcześniej ewidentnie pisałem dochodowy 0%,

zapytaj jabco o czym pisałem i sam poczytaj podatek dochodowy 0%, jak nie umiesz czytać i wybierasz z moich słow urywki które Tobie pasuja, to nic nie poradzę

dziś w wiadomościach powiedział Płażyński (notabene twórca PO)

a PO (ZCHN) z kim spiskuje???? z SLD.... wreszcie....

w podkarpackim w policji i innych służbach mundurowych masowo na emeryture przechodzą byli ESBECY, jaka kurcze szkoda że Tusk nie wygrał mogliby jeszcze kilka lat podtrztymywac układ

Zamierzenie PO by władzę w Polsce objeła Samoobrona nie ziściły sie!!!!

PO uda sie spełnić marzenia i doprowadzić Leppera do władzy,

ja tez jak psa nie znoszę Leppera, ale jakoś waszym posłom PO w poprzednim sejmie nie przeszkadzało głosowac za Lepperem marszałkiem...

gwoli ścisłości tak teraz sie krzyczy że PIS cos sie kumało z Lepperem, ale jak PO głosowało w poprzednim sejmie na Leppera marszałka to było OK???

dobrzykowice ja nie jestem zwolennikiem PISu zauważ,

oczywiście czas wreszcie na sojusz i koalicje PRAWDZIWIE ROZUMNYCH parti czyli SLD i PO.... utęskniona koalicja Michnika już wkrótce w sejmie....

i co????

to dziś dzięki Tuskowi i jego kolejnych partiom mamy Leppera i Samoobrone, zapewniam was że gdyby w Polsce było 30% klasy średniej Leppera by nie było....

EOT

jareco a czy Ty też uważasz ze polacy w 2/3 to ciemna masa...

a wy jesteście ta 1/3 oświeconych bo głosowaliście na PO i Tuska...???

powiedz dlaczego wyborcy Tuska pisza o polakach "CIEMNA MASA"

a wyborcy KAczyńskiego nie pisza nic obrażliwego o polakach...

widzisz różnice????

przykro mi że żyję wPolsce gdzie są ludzie którzy odbierają prawa wyborcze innym, chociaz w innych miejscach dużo mówią o tolerancji i wolności (jak to Tusk wałczył za homoseksualistów)

najważniejsza jest gospodarka i to że wreszcie ktoś realnie obniża podatki.... jeśli bedzię 18 i 32%, bardzo dużo oszczędzę!!!!!!!!!!!!

ja na razie ciesze się z obniżenia podatków, wreszcie realna kasa w ręku a nie kombinacje....

markus o Polsce solidarnej czesciej pomiędzy 1 a 2 turą mówił TUSK

mówisz że nikt nie ma mnei zamiaru opluwać.... a dopiero co to jareko mnie opluwa z powodu wieku

jeszcze dzięń dwa a mtom będzie wieszczył podatki 90% PIT, koalicję PO z SAMOOBRONĄ i kto wie co jeszcze jak tak szybko zmienia zdanie

mam pytanie jak się wam podoba koalicja PO-SLD

ludzie dajmy im porządzić, rozmawiajmy o czynach.... a nie jak to mtom straszy podatkami 50%

nie jest chyba Ok sytuacja, ze w Polsce tesco nie placi podatków bo ma same straty

Rozumiem że jesteście zwolennikami obecnego koalicjanta PO czyli SLD prowadzenie polityki prorodzinnej poprzez likwidacje zasiłku porodowego, skrócenia urlopu macierzyńskiego....

Zauważam tu także wyraźną obsesję na punkcie Tuska. 8)

cdn... :D