Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kto Prezydentem

rafslusarczyk

Kto Prezydentem  

210 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kto Prezydentem

Recommended Posts

Gość gregmena

xeno nigdzie nie przekręcałem że jesteś przeciw polityce prorodzinnej????

oczywiscie masz racje, polityka prorodzinna to całe spectrum dzialań i tych co pisał dropsiak i pewnie jeszcze innych...

co do wydłużania macierzyńskiego, xeno masz tylko troszke racji, wszystko zależy od mentalności szefa.....

ale problem jest nie tylko w macierzyńskim, xeno w mojej firmie jako jedna z nie wielu osób mam umowę stałą (co i tak nic mi nie zapewnia), ale wiesz że każda z osób u nas boi sie zachorować na tydzień czasu???? był jeden chłopak, świetny, młody, świetnie unas zarabiał, ale złapał go kleszcze, pó roku zwolnienia i potem został zwolniony.....

kapitalizm u nas jest XIX wieczny strach mieć dziecko, strach zachorować, strach wziąśc urlop....... to nie o to chodzi....

to co piszesz "czy ma pani albo planuje dzieci" i "oda do cyca", MASZ RACJE, ale to świadczy o braku równouprawnienia kobiet i męźczyzn, kobiety są w gorszej sytuacji tylko z powodu i naturalnego stanu jakim jest chęć posiadania dzieci

a żona chce wrócić do pracy, ale kiedyś, obecnie uważa że wychowanie dzieci jest ważniejsza niż kariera, jej wolny wybór, czy sięjej kiedykolwiek uda wrócić do pracy nie wie, ona wie że wychowanie dzieci jest ważniejsze dla niej

• Odpowiedzi 2,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

xeno nigdzie nie przekręcaem że jesteś za polityką prorodzinną????

oczywiscie masz racje, polityka prorodzinna to całe spectrum dzialań i tych co pisał dropsiak i pewnie jeszcze innych...

co do wydłużania macierzyńskiego, xeno masz tylko troszke racji, wszystko zależy od mentalności szefa.....

ale problem jest nie tylko w macierzyńskim, xeno w mojej firmie jako jedna z nie wielu osób mam umowę stałą (co i tak nic mi nie zapewnia), ale wiesz że każda z osób u nas boi sie zachorować na tydzień czasu???? był jeden chłopak, świetny, młody, świetnie unas zarabiał, ale złapał go kleszcze, pó roku zwolnienia i potem został zwolniony.....

kapitalizm u nas jest XIX wieczny strach mieć dziecko, strach zachorować, strach wziąśc urlop....... to nie o to chodzi....

to co piszesz "czy ma pani albo planuje dzieci" i "oda do cyca", MASZ RACJE, ale to świadczy o braku równouprawnienia kobiet i męźczyzn, kobiety są w gorszej sytuacji tylko z powodu i naturalnego stanu jakim jest chęć posiadania dzieci

a żona chce wrócić do pracy, ale kiedyś, obecnie uważa że wychowanie dzieci jest ważniejsza niż kariera, jej wolny wybór, czy sięjej kiedykolwiek uda wrócić do pracy nie wie, ona wie że wychowanie dzieci jest ważniejsze dla niej

nech mnie geś kopnie - widzicie ten zrównowazony styl, szukanie punktów stycznych, konsyliacyjny ton. Brawo gregmenna jeszcze troche takich postów i wielu będzie znów gotowych na dyskusje, merytoryczna oczywiście, z Tobą. Trzymaj ten styl a masz szanse zmienic nastawienie wielu wspólforumowiczów do Ciebie. Mówie to powaznie, bez ironii i zyczliwie.:-)

widze że stala metoda Tuska i PO

szukanie haków na dyskutanta

szukanie i czepianie sie jakiejkolwiek błednej wypowiedzi

mtom PRAWDOMÓWNY, to wszystko co napisałeś powyżej o mnie to prawda, no bo niewidze nieprawdy tam.... szczególnym przedstawicielem katolików jesteś TY sam, gdy w usta papieża włożyłes czyjeś słowa i podpisałeś JPII byle toudowadniało Twoją tezę, wiem Ty jesteś uczciwy katolik, możesz tak zrobić, potem nawet dalej Ci sie skłamało proponując autoira Tischnera a tu dalej kłamstwo... by przypadkiem nikt nie uwierzył że siępomyliłes z tym klamstwem..... wiem wiem,wszyscy sa po Twojej stronie, wiem wiem, nikomy takie coś jak napisanie cytatu i podpisanie JAn PAweł II, gdy autorem jest ktś inny nie przeszkadza... bo Ty jesteś KAtolik PRAWDOMÓWNY MTOM

Czy komentarz jest potrzebny? 8)

Jareko, to była ściąga, która ma uzmysłowić z kim mamy do czynienia. Chociaż z tego co widzę nikt już się tym nie przejmuje bo wszyscy wiedzą jak jest. :D :D :D

Gość gregmena

dropsiak a ty tu jakieś rozgrywki wojenne prowadzisz, jeśli tak to po co walczysz???

akurat kilka razy pisałem że się zgadzam z Twoimi postulatami, jakieś podpuchy tu robisz dla samego mącenia????

a tak dla żartu i apropos

za Kopalińskim

moher wełna kóz angorskich; lekka tkanina z tej wełny.

Etym. - ang. mohair 'jw.' (etymologia ludowa pod wpływem hair 'włosy; sierść') z arab. muchajjar dosł. 'doborowy, wyborny';

dropsiak a ty tu jakieś rozgrywki wojenne prowadzisz, jeśli tak to po co walczysz???

Gdyby jednak to oko uzbroić sprawa wygląda tak:

widze wyraźna tępote umysłową i u tworzącego ten wątek w dziale "wymiana doświadczeń" bo nei wiem jak się ma dyskusja o polityce do budowy, chyba że to że tusk był przeciwko zwrotowi vat budującym się...... ale było minęło

ale tępota do potęgi u zwolennioków tuska jest zatrważająca gdy czytam że głównym problemem kaczucha jest jego wzrost, niby niski... a tusk ma plusa bo w piłke gra

debilizm argumentów tu prezentowanych za Tuskiem jest porażajacy, myśle że wystarczająco obraża PAna Tuska, pewnie jak by to poczytyl wyslalby niektórych tu obecnych do Leperra

pisalem kilka razy debilizm argumentów wyborców i tępota umysłowa jergo wyborców jest ogromna

cóż ja sie cieszę że nie jestem katolikiem, bo tyle jadu co czytam tu u katolików wobec drugiego człowieka jest naprawdę żenujące..

ot ubaw mam z was katoliczków....... przecież ten wasz Jezus mówił o miłości wobec nieprzyjaciół a wy tu plujecie na drugiego że BUAHAHHAHAHHAH........

Gość gregmena

mtom jak masz fobię na mym pukcie to się lecz.... bo widzisz ja ustapilem a ty dalej....

może meliska, mięta na żołądek, okulary na nos, człowieku który w zwykłej podkoszylce widzisz damską bieliznę.... widze że nie pasuje ci pokojowa atmosfera, właśnie pokazujesz o co ci chodzi na forum, o kłotnie i nic więcej

cóż aż tak bardzo uraziłeś się że wytknąłem ci KŁAMSTWO????

przypominam prawdomówny mtom dał w inne dyskusji cytat opatrując go że to słowa JPII, gdy mu zwrócilem uwagę że to nie jest ten autor, to próbował Tischnera zrobić autorem, ale brnąc w kłamstwa (nazywane infantylnie pomyłkami) może w końcu zrozumial, że to wyjątkowo żenujące przypisywać komuś takiemu jak JPII kogoś innego słowa......

czekam na Twoje 50% PIT, jak się nie sprawdzi spojrzysz w lustro i mam nadzieje że uczciwie przyznasz że ja mialem rację

mtom poza tym powtarzasz się, płyta się zacięłą?????

Gość gregmena
aha podtrzymuje że jest to tępota umysłowa twierdzić że głosuje na tego czy innego kandydata bo jest wysoki, przystojny, ma rozmiar buta 45 i ma kota..... mtom Twoje kryteria doboru polityków mnienie interesują

mTom fakt, przytaczane cytaty swiadczą ze jeszcze niedawno gregmena nie do końca przemyślanie i emocjonalnie dobierał słowa w dyskusjach. Po takiej zebranej i przytoczonej przez Ciebie dawce cytatów zauwazyłem jednak zmianę na lepsze. Patrzmy jak sie to rozwinie. Uważam że zawsze nalezy dać choć jedna szanse. Ja myślę że gregmena to "goraca głowa" i go ponosi ale to nie jest gupi gość i zorientuje się że to nie forum onetu i pewien styl i poziom wypowiedzi można i nawet nalezy trzymac dla wspolnego dobra, przyjemności przebywania wsrod braci forumowej, frajdy poznawania swoich pogladów i spierania sie z nimi w kulturalny i wywazony sposób.

Dajcie juz spokój! Nie łapcie się za słowka! Wyzerujcie liczniki! Bedzie fajniej!!!!

mTom fakt, przytaczane cytaty swiadczą ze jeszcze niedawno gregmena nie do końca przemyślanie i emocjonalnie dobierał słowa w dyskusjach. Po takiej zebranej i przytoczonej przez Ciebie dawce cytatów zauwazyłem jednak zmianę na lepsze. Patrzmy jak sie to rozwinie. Uważam że zawsze nalezy dać choć jedna szanse. Ja myślę że gregmena to "goraca głowa" i go ponosi ale to nie jest gupi gość i zorientuje się że to nie forum onetu i pewien styl i poziom wypowiedzi można i nawet nalezy trzymac dla wspolnego dobra, przyjemności przebywania wsrod braci forumowej, frajdy poznawania swoich pogladów i spierania sie z nimi w kulturalny i wywazony sposób.

Masz rację. Ja jednak uwazam, że powinien jednak gryżc się czasem w język i powściągnać tendencję do "rozstawiania" forumowiczów. Oraz stosować te same kryteria oceny do siebie i innych. I będzie oki. Bo mozna się z kims nie zgadzać ale trzeba zachowac jakiś poziom oraz szacunek. Do siebie i innych.

Gość gregmena

Dropsiak, ale prosze bądź uczciwy i zauważ co napisał mtom przed moim PRZEDOSTATNIM postem, bądź uczciwy i napisz kto wojował, choć ja tu już nic do mtoma nie pisalem.... czy teksty mtoma nazywasz podaniem ręki?????

prosze bądź uczciwy, nie wracaj do tego co było tylko do mego przedostatniego (orócz tego postu) i tego co napisa WCZEŚNIEJ MTOM,

napisałem co napisałem w reakcji na mtom... chyba że jemy wolno mnie atakowac a mnie nie

DROPSIAK BĄDŹ uczciwy i powiedz

smartcat ja też uważam że to nie forum, i polityka czy się tyczy KAczyńskiego czy RM to nie miejsce na forum budowlanego, ale wróć do pierwszych stron tej dyskusji, jako chyba jedyny PROSIŁEM zakończyć i zlikwidować ten wątek i nic nie pisałem, ale jak zacząłem czytywac teksty że głosuje na Tuska bo jest piekny, wysoki i ma kota i buta 45 to mnie szlag trafił.... chyba sam przyznasz że to obraźliwe nawet wobec Tuska, bo śmiem twierdzić że ma on jakieś także pozytywne cechy charakteru i osiągnięcia niż taka czy inna jego uroda