Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kto Prezydentem

rafslusarczyk

Kto Prezydentem  

210 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kto Prezydentem

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A co mi tam. Przełamię się . Paliuchy swędzą. :lol:

1. liberalna gospodarka amerykańska rozwija się płynnie od dwóch

wieków i od tyluż tworzy swoją klasę średnią.

2. Ameryka od dziesiątek lat prowadzi aktywny drenaż mózgów,

3. Amerykanie od kilkudziesięciu lat toczą wojny na całym świecie, na

których bogaci się ogromna liczba ich obywateli,

4. Ameryka nigdy nie toczyła wojny na własnym terytorium,

5. Ameryka nie miała za sąsiadów imperialnych Prus i imperialnej Rosji,

6. W Ameryce istnieje prawdziwa "trzecia władza"

7. Amerykanów w większości swej ogromnej cechuje protestancki etos

pracy.

8. Amerykanie to patriotyczne aż do przesady solidarne społeczeństwo

obywatelskie.

9. W Ameryce nie wymordowano kwiatu inteligencji, nie prowadzono prze

50 lat selekcji negatywnej do władzy i urzędów, nie wyemigrowała z

niej najbardziej niespokojna, chcąca dojść znacznie dalej część

obywateli.

Adnotacje:

1. liberalna gospodarka amerykańska rozwija się płynnie od dwóch

wieków (za wyjątkiem drobnego krachu w ubiegłym wieku) i od tyluż tworzy swoją klasę średnią w wymiarze na który zezwalają "stare rodziny".

2. Ameryka od dziesiątek lat prowadzi aktywny drenaż mózgów, początkowo przez przyjmowanie co bardziej rzutkiego materiału genetycznego z Europy, następnie poprzez wyselekcjonowany dobór.

3. Amerykanie od kilku(dziesięciu)set lat toczą wojny na całym świecie, na których bogaci się ogromna liczba ich obywateli, za wyjątkiem autochtonów.

4. Ameryka nigdy nie toczyła wojny na własnym (terytorium) kontynencie, chyba że chodziło o pieniądze lub ziemię.

5. Ameryka nie miała za sąsiadów imperialnych Prus i imperialnej Rosji, a jak miała to zrobiła na tym najlepszy interes w historii świata (patrz Alaska)

6. W Ameryce istnieje prawdziwa "trzecia władza", którą można bardzo ładnie sterować za pomocą Służb i pieniędzy (oglądaj Farentheit ileśtam stopni).

7. Amerykanów w większości swej ogromnej cechuje protestancki etos

pracy. Zwłaszcza w bogatej większości, bo mniej zamożna posiada etos Kalego, bądź też etos Latinokatolika.

8. Amerykanie to patriotyczne aż do przesady solidarne społeczeństwo

obywatelskie. Bez uprzedzeń klasowych i rasowych :lol: .

9. W Ameryce nie wymordowano kwiatu inteligencji, nie prowadzono prze

50 lat selekcji negatywnej do władzy i urzędów, nie wyemigrowała z

niej najbardziej niespokojna, chcąca dojść znacznie dalej część

obywateli. Wymordowano za to sukcesywnie kilkanaście milionów Indian, a obecnie za pomocą programów socjalnych nie dokonuje się żadnego doboru :lol: .

Dygresje (trudne słowo, będące alegorią uwag) 8) :

Wybacz boguslawie, ale wszystko to pierdoły. Społeczeństwa aż tak bardzo się nie zmieniają. Bo w przeciwnym razie Amerykanie powinni uczyć się na błędach, a nie je powtarzać (patrz Irak). Niemiecka Hydra znowu unosi głowę. Biały Miś pokazuje jak bardzo potrafi ścisnąć w uścisku. Polaki krzyczą liberum veto i to nie pierwszy raz w EuroParlamencie, jakby nie wiedzieli że tam niedouczone w historii matołki zasiadają i nie wiedzą, że taka u nas tradycja. Ponadto Polaki lepiej jak zwykle pracują pod obcym niż pod swoim to też taka tradycja (od łac. slaven lub ang. slave). Czesi piją piwo i patrzą na muchi na portretach. Itd. itp.

Prawda jak w starym kabarecie "Jak cię Amerykanie napadną to chociaż przeproszą" z Ruskimi nie ma tak letko, oni lubią udowadniać, że wygrali wcale nie muszą wygrywać na śmierć wystarczy im satysfakcja. Jak Kaczki się przeproszą położą na plecach pod misiem i zamerdają ogonem to będziemy mogli znowu do Rosji żywność eksportować. Ale coś mi się wydaje że będzie po gregusiowemu, znaczy honorowo. I kto to wszystko przeźre, jak Ukraina już Misiowi pokazała co należy i nie chce żywności z Polski. 8)

Powiadam wam wcale nie trwa "Najdłuższa wojna nowoczesnej Europy" tylko "Najdłuższa wojna nowoczesnego świata", a my w lekturach nacisk kładziemy nie na to jak Wokulski markę budował na Wschodzie tylko na to, że chciał zakłócić bezpieczeństwo pojazdów na torach chyba między Łodzią, a Warszawą i to z powodu bólu kuśki. :oops:

Brutalne, ale prawdziwe.

Z Janka Muzykanta laureat Konkursu Chopinowskiego nie wyrośnie, co najwyżej organista.

Żeśmy się Wolności, Równości i Braterstwa po francusku (z wykluczeniem Żydów i Murzynów, bo to po francusku) nawdychali, jakbyśmy swojej tradycji współegzystencji wielu narodów i tolerancji (a nie dominacji mniejszości nad większością) nie mieli.

Dzieckom co innego trzeba do głowy kłaść, co by dumne były z tego co nasi rodzice i dziadkowie po wojnie odbudowali, pomagając jeszcze Bratnim Narodom.

Polak potrafi - takie powinno być hasło i to wielkimi:

POLAK POTRAFI.

Dropsiak.

Może nie optymistą lecz realistą. Pomaga mi to być skutecznym w tym co robię. Nie boję się też żadnej prawdy, choćby najgorszej.....

Nie jestem już młody i jak dotychczas cała masa moich opinii politycznych sprawdziła się nawet po latach.

Z Kaczyńskimi są dwie możliwości, jedna optymistyczna, druga pesymistyczna.

Optymistycza - to plan polityczny koncentrujący się głównie na uwolnieniu państwa z kleszczy nieformalnych powiązań wywodzących się z poprzedniego układu.

Jeśli myślisz Dropsiak, że jest to działanie, które można realizować w sposób jawny i otwarty oraz szybki to jesteś bardzo naiwna.

To jest żmudna praca, która może dać efekty tylko przy wykorzystaniu elementu zaskoczenia.

Przeciwnik nie może wiedzieć, gdzie i kiedy nastąpi kolejne uderzenie.

Do przeciwnika trzeba się uśmiechać.

Pesymistyczna - to realizowanie prywatnej zemsty zakompleksionych knypków na otoczeniu Wałęsy i innych ludzi zwiazanych z pomagdalenkowym układem, przy użyciu dokładnie tych samych kroków początkowych.

Dopiero dalszy rozwój sytuacji pokaże co tak naprawdę jest grane.

Tymczasem Ty chcesz odnowy teraz i już. Nie w tym kraju kochanie...

Tak kochanie, ale ja na podstawie obserwacji bez emocjonalnego zaangażowania , które dostrzegam u ciebie kochanieńki, obserwuję wariant okreslony przez Ciebie jako pesymistyczny. Pięknie to ująłeś. Nic dodać.

Natomiast naiwną nazwałabym twoją wiarę w ten optymistyczny. Może nawet Ci tego zazdroszczę.

Nie widzęjednak nawet symptomów, które by mogły ją , kochany, potwierdzać. Zamiast nich widzę Andrew liberała.

Powtórzę jedynie,co napisałam wczesniej:

1. Społeczeństwa obywatelskiego nie tworzy się lekceważąc wyborców jawnym cynizmem.

2. Nie zbuduje się prawdziwego patriotyzmu odgórnym zadęciem i pompą na kilometr tracacym hipokryzją/np. wykorzystywanie symboli narodowych do doraznych celów/

3. Nie zbuduje się niezaleznej władzy sadowniczej sterując nią ręcznie........itd /prokurator ggeneralny = polityczny minister = niezalezność!!!!?/

Przy czym punkt pierwszy to podstawa. Podstawa żmudnej roboty, Bo nigdzie nie napisałam, że ma być już i zaraz. To akurat głosili prący do władzy.

Co do społeczeństw obywatelskich to chyba za najbardzie obywatelskie trzeba uznać Szwajcarów, a łony to przecież wkrzyżowany naród. Odgrodzony górami, niby 3 językami mówia ,a rasiści.

Na nędzy ludzkiej się dorobili obracając okrwawionymi pieniędzmi od wieków.

Więc przestańcie dyrdymały o społeczeństwach obywatelskich klikać. Opium dla ludu i to większe niż przezywana tak od wieków religia.

W jedno pokolenie używając propagany można z klasy średniej zrobić "Pracującego inteligenta", a z robotnika "Pana robotnika" i utrzymać to przez następne 2 pokolenia, może nawet więcej.

A teraz nadeszły inne czasy, czasy handlarza.

A to najgorsze czasy jakie mogą być, jak pisał arystokrata co to napisał Małego księcia.

Kroyena.

To co piszesz to są cały czas tylko Twoje własne półprawdy.

Każda sprawa ma sporo aspektów, sporo różnych punktów widzenia.

Nie sposób dla celów krótkiej wypowiedzi na forum nawet liznąć temat.

Odwołujemy się do pewnych skrótów myślowych, które druga strona podejmie lub nie podejmie.............

Dlatego jeśli Ty piszesz o moich skrótach pierdoły, ja Ci grzecznie odpiszę zatem, że Ty też piszesz pierdoły miłe Ci bo swoje.

Co ja rozumiem przez społeczeństwo obywatelskie już w tym wątku pisałem. Jest to związane z aktywnym uczestnictwem w jakiejkolwiek strukturze publicznej - związku sportowym, kółku śpiewaczym, kole gospodyń, ochotniczej straży pożarnej ...............

Od takich poziomych więzi powstaje poczucie wspólnoty, współodpowiedzialności itd.

Więzi i potrzeby w tym zakresie powstają od małego. Dzieci wzorują się na rodzicach.

Wyłaniają sie w naturalny sposób przywódcy i lokalne autorytety.

Resztę sobie dośpiewaj. :evil:

Bycie wspólnotą - społeczeństwem obywatelskim to nie jest Kroyena opium dla mas.

Polacy nie należą nigdzie!!!!!

Są według statystyk najmniej zorganizowanym społeczeństem w Europie.

Naród egoistów?

Solidarni są jedynie przy pojawieniu sie zagrożenia z zewnątrz.

Masz rację, że nadeszły teraz najgorsze czasy, czasy handlarzy.

Konsumcja, kasa, konsumpcja, kasa.

Wirtualne pieniądze na giełdzie, wirtualne fortuny....

Pojedyncze osoby mają majątek wielkości kilku naszych budżetów......

Warto jednak powalczyć o coś więcej......

Każdy ma swoje półprawdy. :lol:

Ta wypowiedź była b. długotrwała jak na mnie, sam chyba przyznasz. 8)

Skróty myślowe nie powinny (pierwotnie było: mogą :lol: ) być wybielającymi ogólnikami.

Tu się zgodzę.

Nie każdy ma miłe wspomnienia z uczestnictwa w jakiejkolwiek strukturze społecznej, jeżeli chodzi o aktywne uczestnictwo.... :-?

Nie zawsze, czasami więzi poziome służą do najzwyklejszego drenażu, czyli jeździe na czyichś plecach.

Rozszerzułbym także o dziadków.

Czasami nie mogą się wyłonić bo wzorce nie uznawały lizania (niekoniecznie tematów 8) ).

La,la,la. Zauważ że z uśmiechem :p .

...

Jedyne o co warto powalczyć to uśmiech dziecka i to niekoniecznie własnego. :wink: 8) :wink:

Gość gregmena

Dropsiaknapisał:

Nie zbuduje się prawdziwego patriotyzmu odgórnym zadęciem i pompą na kilometr tracacym hipokryzją

MASZ RACJĘ

dlatego nie wierzę politykom,z jakiejkolwiek by byli nacji, a nasze kłotnie to są pewnei dlanich śmieszne

Polityk to hipokryta... uważam że w całej polityce jest nie wielu innych... może Gilowska, Rokita.... może oni nie są hipokrytami,ale..

Z poezji hipokryzji, najbardziej uderzyło mnie ostatnio:

1. Tusk przygania w debacie że KAczyński nie powiniem w imię wolności zabraniac parady gejów w wawie

mija miesiąc Ryszard Grobelny popierany przez PO zabrania parady gejów... w imię bezpieczeństwa.... aha rozumiem były domniemania że geje bedą jak we Francji palic i plądrować ulice...

HIPOKRYZJA

2. PO wyciąga sprawę hospicjów w Warszawie, KAczyński jednym hospicjom dołożył, ale niektórym zabrał

a

Głosami radnych Platformy Obywatelskiej i lewicy Rada Miasta Radomia odrzuciła wniosek o przyznanie miejscowym hospicjom dotacji w wysokości 500 tys. zł. Ostatecznie hospicjom przyznano 81 tys. zł na sprzęt medyczny

HIPOKRYZJA

3. PO twierdzi że to niedobrze że w Polsce i prezydent i premier to PIS

a w Poznaniu, choć wg ustaleń koalicjanta stanowisko przewodniczącego rady nalkeży się PIS, to PO uważa że i prezydent i przewodniczący powinni być z jednej partii i wchodzi w identyczą koalicję jak w sejmie z SLD

4. W polsce wielkie atak na biopaliwa, a jednocześnie całyświat na tym jeżdzi, w Brazyli 50% aut, w Szwecji 10% aut, w Francji do produkcji rusza Ford Focus napędzany w 85% biopaliwem, biopaliwa to norma na całym świecie, u nas w Polsce media wmówiły narodowi że biopaliwa są beeee, przecież polacy wolą ropę po 4 zł.

apropos mój sąsiad gdzie sie buduje jest włascicielem zakładu diesel serwis w sieci BOSH, 120 tys zrobił na oleju opałowym, rożnica... silnikna oleju czyściutki.... a na ropie ze stacji.... szlam, brud, ledwo zipie

5. w katolickiej Polsce jedna z gazet Nasz Dziennik podobno gazeta mieniąca się katolicką, wyrazila swój sprzeciw wobec jednej z kandydatur na ministra... ponieważ Pani powiedziała rzeczy niezgodne z nauka kościoła.... a tu wielkie oburzenie jak gazeta katolicka może bronić wartości katolickich... ale jak wyborcza od 15 lat obsadza ministrów wszyscy sa zadowoleni...

apropos ja popieram ta Panią

HIPOKRYZJA

6. Po wielokrotnie powtarza że jest przeciwko kasie dla partiiz budżetu, podkreśla że sama kasy nie bierze, że po wyborach nie będzie brało kasy, ale gdy po wyborach słyszy że dla PO jest 21 milionów, politycy PO natychmiast zmieniają zdanie i stwierdzają że ta kasę przecież muszą wziąść dla dobra PARTII, a gdzie dobro POLSKI???? zamiast stworzyć rząd z PIS i uchwalić ustawę o nie dotowaniu partii to wolą brac kase....

HIPOKRYZJA

7.a najlepsze

to że Waldemar Pawlak bardzo trafnie ujął stosunek PO do rządu. Stwierdził że PIS nie przeprosiło PO za wygrane wybory i ta sie obraziła....

w życiu bym sie po Waldku nie spodziewał tak celnych dowcipów...

8 mtom chyba przegra zakład

z wywiadu z Lepperem

A stawka podatkowa 50 proc.?

Odchodzimy od tego! Nasi eksperci policzyli, że te 50 proc. nie ma sensu. Tak naprawdę prawie nikt by tego nie płacił, a tylko awantura i zamieszanie. A najbogatsi wyjechaliby sobie za granicę - i budżet grosza by nie zobaczył!

Niższe podatki?

Zdecydowanie niższe!

Pewnie 3 x 15? Jak Platforma?

Niższe! CIT — 10 proc., a i to tylko dlatego, że Unia nie pozwala zejść niżej. Jakby to ode mnie zależało, CIT zniósłbym w ogóle! PIT też trzeba obniżać; dziś maksymalny poziom to 28 proc.

pytanie czy PLATFORMA ZAGŁOSUJE ZA TOTALNYM OBNIŻENIEM PODATKÓW jeśli te ustawe zaproponuje Samoobrona??

Gość gregmena

Przykro nam, że prezydent Grobelny, były członek Kongresu Liberalno-Demokratycznego, Unii Wolności, a obecnie wpływowy człowiek Platformy Obywatelskiej opowiada się po stronie radykalno-narodowej prawicy, a nie po stronie obywateli" - napisał w oświadczeniu przewodniczący SLD Wojciech Olejniczak.

usłyszałem Siwca w jakiś wiadomosciach, że to co wyprawiało PO, Grobelny i ich Policja, czyli bicie, przemoc, to skandal i tego nie było nawet w Warszawie przy takim samym zakazie,.... doszliśmy do tego że SLD-owiec chwali KAczynskiego który nie nasłał Policji by biła ludzi, strach pomyślec co by było gdyby PO objęło rządy i jak rozprawiałoby sie z tymi którzy maja inne poglądy niz oni..

A PRZYPOMINAM W DEBACIE PREZYDENCKIEJ TUSK SKRYTYKOWAŁ KACZYNSKIEGO ZA ZAKAZ PARADY W WARSZAWIE

ale najważniejsze

PIT, VAT, CIT w dół

było tu wiele stron pustego gadania i narzekania na PIS, mtom, czy Lepper obiecywali mi 50%

a tu:

http://podatki.onet.pl/1198285,1,0,wiadomosci.html

greguś porządek by był. 8) :lol:

Nie dostali zgody.

Nie dostali.

Nie rozeszli się na wezwanie Policji.

Nie rozeszli.

Zostosowano prawem przewidziane środki.

Zastosowano.

Potraktowano kontrdemostrację, która nie miała zezwolenia proporcjonalnie.

Potraktowano.

I mogę cięzapewnić, że ta akcja miastu Poznań, jeżeli się nie będzie Warszawka wpied... się zwróci.

Sądy zasądzą grzywny, ile ich tam jest łącznie, z 80 x 5k = 400 tys. PLN, powinno wystarczyć na rachunki za zatrzymanie nielegalnych demonstrantów. To i komornicy zarobią. 8)

Co innego zakaz, a co innego POGROM nielegalnej demostracji.

Bo wiesz Policjanci stosowali koodukacyjne "suki" (jeżeli pamiętasz tą nazwę).

Demokracja nie polega na dominacji głośnej, hałaśliwej i pozbawionej woli kompromisów mniejszości nad większością.

PS. Jak widzisz członkowie:

"Liberalno-Demokratycznego, Unii Wolności, a obecnie wpływowi ludzie Platformy Obywatelskiej"

potrafią stosować Prawo i to Sprawiedliwie, czego nie potrafią Zarządy partii o dziwnie zbliżonej nazwie.

Chociaż u mieszkańców ci pierwsi i tak mają przechlapane, ale to już zupełnie inna bajka. :lol:

Gość gregmena

KROYENA BRAWO, jestem całym sercem za wypełnianiem prawa, za biciem demonstrantów jeśli demonstrują nielegalnie, jestem całym sercem za biciem gejów.... popieram PO że z całą przemocą wypełnia prawo w Poznaniu...

masz rację trzeba było tych 80 gości spacyfikowac setkami policjantów, spałować, BRAWO PO, jestem pierwszy raz dumny z metod PO, teraz masz racje tym gościom po 5 tys kary, niech miasto ma na koszty, nie bedą bez zgody władz miasta łazić po mieście

jestem wrogiem posła Siwca który chwali Kaczyńskiego że potrafił problem rozwiązać pokojowo, a skrytykował Grobelnego że zrobił popisówke jak za starych 80 lat

Przykro nam, że prezydent Grobelny, były członek Kongresu Liberalno-Demokratycznego, Unii Wolności, a obecnie wpływowy człowiek Platformy Obywatelskiej opowiada się po stronie radykalno-narodowej prawicy, a nie po stronie obywateli" - napisał w oświadczeniu przewodniczący SLD Wojciech Olejniczak.

Brawo PO odkąd LPR głosi że nie będzie popierało rządu, tworzy moherową koalicję, O, Rydzyk cieszy się z prawidłowych decyzji PO, mam nadzieję tylko że PIS wypełni do końca rządania dotyczące podatków liberała Leppera

ale Ty Kroyena chyba nie na temat.... było o hipokryzji, że kandydat TUSk skrytykował KAczyńskiego za zabranianie podobnej demonstrancji w wawie, a tu kolega TUSKA właśnie zabronił identycznej demonstrancji pokojowej sobie chodzic po mieście.... widzisz hipokryzję???? coś tu nie tak, chyba sam widzisz???

Gość gregmena

ja tylko pokazuje totalną hipokryzję Platformy Obywatelskiej!!!!

Podczas debaty Tusk_kaczyński, Tusk skrytykował KAczyńskiego za zabranianie parady... mija miesiąc czasu, PO zabrania parady, ale nie tylko zabrania, co jeszcze robi totalne mordobicie myślących inaczej niż członkowie PO z Poznania... co przy wcześniejszych tu tekstach, niektórych by części społeczeństwa zabrać prawa wyborcze... napawa mnie strachem co by było gdyby PO kiedykolwiek objeło rządy....

HIPOKRYZJA PO jest zatrważająca, ale to tylko udowadnia że jest to najwięsza partia bezideowa...

wysłać setki policjantów na 40 bezbronnych facetów... obrzydliwki z tych PO... a feeeee

poza tym xeno, chyba nie widzisz totalnej ironii w mojej wypowiedzi... rozmawiamy o HIPOKRYZJI

greguś porządek by był. 8) :lol:

Nie dostali zgody.

Nie dostali.

Nie rozeszli się na wezwanie Policji.

Nie rozeszli.

Zostosowano prawem przewidziane środki.

Zastosowano.

czyli zaaresztowali nastolatków wyciągając ich siłą z manifestacji.

Teoretycznie mieli do tego prawo, mam tylko jedno pytanie, a właściwie dwa. Czy zastosowane środki były współmierne do stworzonego "zagrożenia" przez manifestujących ? Dlaczego tego typu środki nie sa stosowane do wszystkich nielegalnych demonstracji ? Są równi i równiejsi ?

Potraktowano kontrdemostrację, która nie miała zezwolenia proporcjonalnie.

Potraktowano.

Nie do końca, na początku złapali paru a potem stracili dla nich zainteresowanie na rzecz parady równości

I mogę cięzapewnić, że ta akcja miastu Poznań, jeżeli się nie będzie Warszawka wpied... się zwróci.

Sądy zasądzą grzywny, ile ich tam jest łącznie, z 80 x 5k = 400 tys. PLN, powinno wystarczyć na rachunki za zatrzymanie nielegalnych demonstrantów. To i komornicy zarobią. 8)

Mam nadzieję, że cynizm tej wypowiedzi był zamierzony ?

Gość gregmena

ok xeno ;)

a Ci dalej nie rozumieją tematu, ja tu piszę o Hipokryzji a nie o tym czy dobrze czy źle wypełnia prawo PO..... jeszcze raz najprościej:

Z poezji hipokryzji, najbardziej uderzyło mnie ostatnio:

1. Tusk przygania w debacie że KAczyński nie powiniem w imię wolności zabraniac parady gejów w wawie

mija miesiąc Ryszard Grobelny popierany przez PO zabrania parady gejów... w imię bezpieczeństwa.... aha rozumiem były domniemania że geje bedą jak we Francji palic i plądrować ulice...

kiedyś słyszałem że zdecydowana większość moheru, karierowiczów z ZCHN (np. niedoszły marszałek senatu) w ciągu kilku ostatnich lat poszło do PO w pewności że PO wygra wybory i jak widać hipokryci działają

Gość gregmena

czy wy jesteście bezmyslni????

przeciez akcyzę obniżył czasowo do 31.12.2005 r. o 25 groszy poprzedni rząd, od 1 stycznia akcyza miała wrócić o te 25 groszy!!!!

ktokolwiek by rządził PO, PIS czy Lepper czy kosmici byłby ten sam problem, czy zawieszenie kacyzy o 25 groszy utrzymac czy nie???

bądźvie uczciwi!!!

jest to jedna z największych bomb jaką zostawił poprzedni rząd

poza tym czy wy nie kumacie, Marcinkiwiecz mówi prawdę!!!!!

Rząd może przywrócić od początku 2006 roku wyższą stawkę akcyzy na benzyny, jeśli okaże się, że wrześniową obniżkę tego obciążenia rafinerie wykorzystały do podniesienia swoich marż zamiast do cięcia cen, zapowiedział w poniedziałek premier Kazimierz Marcinkiewicz.

MArcinkiewicz mówi prawdę, dowody:

http://motoryzacja.interia.pl/news?inf=687483

oraz

http://www.orlen.pl/cgi-bin/internet.exe/portal/ep/home.do?BV_SessionID=@@@@1374088625.1132581472@@@@&BV_EngineID=cccfaddgfijkhifcfngcfkmdfkfdfhf.0&tabId=9

chyba jednak to rozumowanie 10 latka przejawia się u dobrzykowica

ludzie czytajcie, ale nie wierzcie naiwnie we wszystko co napiszą, myślcie

czy w swojej złośliwości wobec PIS już każdą głupotę im przypiszecie, nawet własną...

gorsze są brednie PO przedwyborcze obiecanki ze nie bedą bralikasy z budżetu, a potem szybko ogłosili że dla dobra PARTI bedą 21 milionów brać, a gdzie dobro państwa??? Gdzie dobra państwa gdy KAczyński lata samolotami za moją kasę???

Gregmena ty sie tak nie podniecaj, bo politycy ci sie myla. Zastanów sie przeciwko jesteś, byłes przeciw PO, a teraz wyskakujesz

Gdzie dobra państwa gdy KAczyński lata samolotami za moją kasę???

Rozchodzi sie oto, że zlozyli obietnicę o niepodwyższaniu podatków i o nie powracaniu do poprzedniej akcyzie od stycznia.

Teraz oczywiście nie wiedza, skąd wziąć kasę, na to co obiecali - to w ten idiotyczny sposób sie wycofują 8)