Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kto Prezydentem

rafslusarczyk

Kto Prezydentem  

210 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kto Prezydentem

Recommended Posts

...poziom toku rozumowania 10-latka....

zgadza się. Ale niestety jest to groźne, bo tak ze wszystkim mozna zrobić.

Maja, przypomnij temu uczciwemu panu, ze obecny premier juz jako kandydat zarzekał się ze nie bedzie powrotu do akcyzy sprzed jej obnizki.... chyba jednak wolę być "bezmyslny" niz mysleć że podniesienie akcyzy nie zostanie przerzucone na kierowców.

• Odpowiedzi 2,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A nawet jeżeli rafinerie zysk sobie zwiększyły to państwo hipotetycznie powinno się odkuć na dochodowym z rafinerii, tym bardziej, że podobno tam jeszcze jakieś kapitały ma. Hipotetyczne (oczywiście :roll: ). Oczywiście :evil: .

A nie ciupciać obywateli.

Ale najpewniej tak wygodniej..

Kto by sie przejmował tym co sie gadało przed wyborami.....

Tylko my naiwniacy.......

Akcyza spadła natomiast ceny paliw symbolicznie dwa-trzy grosze.

Ropa na giełdach od pewnego czasu systematycznie spada, u nas cena paliwa jest bez zmian.

Orlen kupił czeski Unipetrol a teraz zastanawia się nad kupnem rafinerii w Możejkach na Litwie lub wypłaci 40% dywidendę akcjonariuszom.

W północnych Niemczech ma 15% rynku.

Podniesienie akcyzy to swoisty szntaż dla "polskich" rafinerii.

Jeśli podniosą cenę o akcyzę + coś tam - teraz w okresie zimowym, gdy ruch samochodowy znacznie się zmniejsza a cenę utrzyma np. BP, Statoil,

Shell, wówczas Orlenowi spadną znacznie obroty.

Marcinkiewicz wykorzystując gorszą zimową koniunkturę chce utrzymać cenę paliw na niezmienionym poziomie, gwarantując sobie zwiększone wpływy do kasy państwowej.

A Wy!!! Cokolwiek by nie zrobił to jest źle.

A skąd 16% wzrost poparcia w sondażach dla PIS.

A może te sondaże są jeszcze zaniżone. :lol:

Gość gregmena

zaraz zaraz, przynajmniej trzeba być minimalnie uczciwym... to że głosowałem na PIS i na KAczynskiego, to nie oznacza że chociaż jestem przeciwko to będe twierdził że wycieczka ELEKTA na koszt podatników jest w porządku, to skandal że za moja kase jeździe po świeci, a wcześniej mówił o oszczędnym państwie... trzeba byc uczciwy, jeśłi "moja"partia robi źle to mówie że robi źle... nie rozumiem zdziwienia Majki że krytykuje PIS

ja niestety nie widze u wielu nawet minimalnej obiektywności i dla niektórych wszystko co złe przypisuję się PIS a wszystko co dobre PO, a przecież to nieprawda..

nadal nikt nie odpowiedział mi na pytanie jak wam się podoba TOTALNA hipokryzja PO, czyli Tusk który krytykuje KAczyńskiego za sprzeciw wobec parady, bo on by taką w imię wolności puścił, a mija miesiąc i panowie z PO taką samą paradę zabraniają, a co ciekawe inaczej niż Prezydent Wawy, tych kilkudziesięciu protestantów w imię wolności pałują, maltretują i biją...

to jest w porządku??

oczywiście parada była bezprawna, to jest oczywiste, ja tylko mówię o tym co Tusk mówił a co jego partia robi = SPRZECZNOŚĆ

najciekawsze jest ro że wreszcie ktoś czyli premier robi coś by z tym szwindlem na stacjach benzynowych zrobić, by zaprzestano naszym kosztem napychac sobie portfele, a tu jest krytyka..

http://motoryzacja.interia.pl/news?inf=687483

aż tak tu niektórym 10-latkom zalezy by własciciele stacji naszym kosztem więcej zarabiali???

mówi się o jakiejś koalicji PIS i Samoobrony a ja widze że w ważnych sprawach i zabójczych dla budżetu jest koalicja PO i PIS... to jest mądrośc PIS

http://wiadomosci.onet.pl/1199170,11,1,0,120,686,item.html

PiSanki nie musiałyby majstrować przy podaktach, gdyby sie na serio zabrały za mafię paliwową. Łacznie ze szwinfdlami na paliwie kuternym i polskich domach, z których pewnie starystyczne 3/4 grzeje się na olej opałowy, bo chyba tyle go zużywamy.

Byłyby szybkie pieniążki, ale nie będziemy sprawdzać jak się urzędniki korumpują, a mafii nie dotykać.

Z restą przy POPiSowej kolalicji pewnie byłoby podobnie.

rrmi. Właśnie się wypowiedziałem, nie zauważyłeś :o

Byłem za PIS i póki co nie żałuję :roll:

A co z panem Tuskiem? Żyje jeszcze? :lol: :lol:

Rokita i Komorowski stają się mili dla PIS. Czyżby szykjował się rozłam albo wolta w stanowisku PO.

Jak PISałem, stanowisko SO zmusi PO do myślenia.

Powinni sobie uświadomić w końcu, że ich bycie kontestującą opozycją wraz z SLD może stać się zjawiskiem trwałym.

Oprócz "PO_Ewy" PIS ma w końcu jeszcze do dyspozycji co najmniej jedną "dobrze zrobioną" kurtyzanę.

Wdzięki Po-Ewy nie mają wzięcia - na razie.

Musi trochę poprawić makijaż. 8) no i bardziej się postarać.......

Akcje Leppera mimo, iż jest trzymany na dystans stale rosną...

Nawet dla biznesu stał się partnerem :lol: do rozmowy.

Bo biznes jest mądrzejszy od partyjaniaków z PO.

Przeciwnika należy zniszczyć albo... się z nim zaprzyjaźnić.

Przeciwnika należy zniszczyć albo... się z nim zaprzyjaźnić
.

Pachnie prostytucją 8)

Dla mnie prawdomówność jest bardzo ważna. Nie poważam tych, którzy dla doraźnych zysków naduzywają zaufania ludzi. Dotyczy to manipulacji, bratania się z każdym, mijania się z prawdą.

Wolę gorzką prawdę od najslodszego kłamstwa.

Boguslaw

...a dajże już spokój w powtarzaniu pisowskiego marzenia o wewnętrznym rozłamie w PO.

Nic takiego nie ma miejsca, czego ostatnim dowodem były dyskusje

w opolskich strukturach platformy i ostateczne wnioski.

A co do Rokity, to on zawsze jest przychylny PiSowi.

J

Gość gregmena

na razie lokalne struktury PO masowo się zapisują do PIS i do Samoobrony.... wielkie oczekiwania dojścia do władzy nie zostały spełnione....

cieszy że MArcinkiewicz wreszcie rozpoczął jakiekolwiek działania w sprawie obniżenia cen paliw

http://motoryzacja.interia.pl/news?inf=687483

u mnie ceny są na orlenie 4.19, a na lotosie 4.09, a powinno być 3.63

SKANDAL

przypominam że zawieszone 25 groszy akcyzy to nie sprawa tego rządu, a bomba którą zostawił poprzedni rząd, a akcyza miala być zawieszona tylko do końca roku, cieszy że premier zapowiedzia że wycofa zaplanowane na przyszły rok kolejne kilka podwyżek akcyzy.....

a najciekawsze że te działania i tak są krytykowane....

a jak się wam podoba mega hipokryzja PO w sprawie parady w Poznaniu, hipokryzja PO w sprawie finansowania partii przez budżet

Cieszy MAju że stwierdzasz że takich się nie da poważać....

greguś a jak ci się podoba plagiacik?

A podobno PiS miał jakiś własny program?

Czyżby wzorowo zarządzana partia nie miała scenariuszy awaryjnych?

Nie wiesz jakich, ano takich, jak np. ekspoze własne. Nie zapominanie o minach i bombach z opóźnionym zapłonem pozostawionych przez fachowców. Jakieś wytyczne do budżetu, w końcu tylk kilka lat minęło od AWSu.

Jak rząd fachowców wypowiada się publicznie niefachowo.

To wszystko wygląda nie tak Prawo i Sprawiedliwie, ale bardziej jak indywidualne Teraz Q..a Ja przed kamerą i mikrofonem, to ciekawe jest co się dzieje poza.

W zasadzie opozycjoniści jak zwykle mają łatwiej, mogą sobie pozwolić na mniej lub bardziej konstruktywną krytykę "fachowców".

Było wybrać inny efekt synergii niż Prawo, Sprawiedliwie i Populistycznie, w ten sposób nie gromadzi się bogactwa kraju tylko się go wyprzedaje i rozrzuca majątek wypracowany przez 3 pokolenia po II w.ś.. Bo co by nie powiedzieć to co wszystkie rządy od przemian wyprzedają to majątek wypracowany tak czy inaczej.

A budżet czeka całe stado U-bootów albo innych Submarine, gdyż rozstrzygnie sięto poza granicami naszego kraju. Co mają w lukach torpedowych? Rządania Zaburzan. Ostatnio jest to tak intratna inwestycja, że trafiła nawet do TV.

.

Pachnie prostytucją 8)

Dla mnie prawdomówność jest bardzo ważna. Nie poważam tych, którzy dla doraźnych zysków naduzywają zaufania ludzi. Dotyczy to manipulacji, bratania się z każdym, mijania się z prawdą.

Majeczko - jak widac taka postawa nie wzbudza zaufania i szacunku. No coz, dziesieciolecia prania mozgow zrobily swoje i pewne wartosci nei sa jeszcze popularne u wiekszosci. Wiekszosc niestety przyklasuje tym co ich w balona robi. Ale o czym my mowimy. Poczekajmy, poki co jest wesolo i smiesznie - zobaczymy co bedzie dalej

gregmena

...przestań pisać totalne bzdury na temat masowego przenoszenia się lokalnych stuktur....

może myślisz, że kłamstwo często powtarzane staje sie półprawdą ??????

Widzę dobrą szkołę przeszedłeś u Kurskiego !!!J

szkoła może dobra, ale uczeń mierny 8)

Gość gregmena

ja nie pisze bzdur... pisze o znajomych, kolegach w pracy, oni masowo przepisują się z PO do PIS... co w tym dziwnego???? przecież karierowicze zawsze ciągną do zwycięzcy.... mam kolege co byl w PZPR, solidarności, SLD, AWS, PO a teraz do PISu i co mu zrobisz.... ale biedak sie żalił że go nie chca przyjąć do PIS, a do PO chętnie go przyjeli

jerzysio przecież nawet media mówiły o masowych zapisach do PIS... to normalne... choć to straszne!!!!!!!!!!!!!!! a poza tym co Ty myślisz że Schetynie i Rokicie jest po tej samej drodze?????? Powiedz szczerze?? Może silnemu lobby ZCHN-owskiemu jest po drodze z Tuskiem w PO??? To tak jak czy cokolwiek łączyło Płażyńskiego i Olechowskiego???

PLagiacik mi sie bardzo nie podobo, podróze elekta bardzo mi sie nie podobają.... żałosne!!!

podoba mi się obniżanie podatków!!!

podoba mi się Lepper (nie jestem jego zwolennikiem) który mówi o 0% CIT ja o tym na tym forum mówilem to znany "liberał" jabco krzyczał że w Polsce muszą być podatki, podoba mi się gdy mówi obniżajmy podatki bo to stworzy nowe miejsca pracy, byle za tym gosował Lepper i Samoobrona, ale czy PO poprze obniżanie podatków????

a jak ci się kroyena podoba masowa hipokryzja która wychodzi z PO po wyborach????

cieszę się że jestem miernym uczniem Kurskiego!!!! to komplement, nie po drodze mi z tym stylem polityki!!!!

.

Pachnie prostytucją 8)

Majka,

a co sądzisz o tym,że PO publicznie przed wyborami zapewniła,że nie odbierze pieniędzy za kampanię wyborczą (sama słyszałam)

a pierwszą rzeczą po wyborach

to było wyciągnięcie ręki po te pieniędze.

To jest prawdomówność czy nie?

Tak się odezwałam,bo czytając ten wątek mam wrażenie,że PO to jest swięta.

I mnie to :lol:

jak też bezgraniczna wiara w to,że w razie wygranej PO byłoby w PL dostatnio i mądrze (z dnia na dzień oczywiście)

Ja rozumiem,że trauma wciąż jeszcze nie ustąpiła,ale bez przesady :lol:

A i jeszcze chciałam spytać wielbicieli PO,co sądzą o rozbrająjąco szczerej wypowiedzi posła Śpiewaka,o tym,że "mamy media" itd.....

a także wklejam cytat z ostatniego Newsweeka:"To część większej całości : PO staje przed dylematem,jak traktowć rządowe wnioski.Przecież zapowiadała klęskę rządu mniejszościowego.-A co będzie,jak Religa zgłosi dobry projekt ustawy o służbe zdrowia,bliski naszemu programowi?-martwi się współpracownik Tuska"

N-eek,Rozmazana Platforma,P.Zaremba,47/2005

To martwi się osobisie pogrubiłam,bo zrobiło na mnie przygnębiające wrażenie i można tłumaczyć wieloznacznie.

W każdym razie zasada Im Gorzej Tym Lepiej

wciąż ma się dobrze.

Gość gregmena

przeciez dla Majki to całkowice w porządku... PO może kłamać... to nic że wszyscy kandydaci na posłow, że Tusk wielokrotnie powtarzali i podkreślali, że PO nie bierze pieniędzy na partie z budżetu i NIE BĘDZIE BRAŁO!!!! jak tylko usłyszeli o 21 milionach to od razu strzelili że dla dobra PARTI beda brać!!!!! Ludzie to razem z PIS 164 miliony w 4 lata!!!!

HIPOKRYZJA PO jest przerażająca.... zauważ opal że kilka razy pytałem o to a nikt z PO nie zareagował, także na pytania o hipokryzje w związku z paradą w Poznaniu!!!

tu niektórzy uważają że wszystko co dobre to PO, a co zle to PIS i jak tu dyskutować???

szczerość PO że PO zawłaszczyło media jest żenująca, nie dziw że wszyscy pieją w mediach peany na PO a atakują PIS... a ludzie w to wierzą co piszą.....