Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kto Prezydentem

rafslusarczyk

Kto Prezydentem  

210 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kto Prezydentem

Recommended Posts

Gość gregmena

DO MAJKI jak ci sie podoba??? i popierających PO

Z poezji hipokryzji, najbardziej uderzyło mnie ostatnio:

1. Tusk przygania w debacie że KAczyński nie powiniem w imię wolności zabraniac parady gejów w wawie

mija miesiąc Ryszard Grobelny popierany przez PO zabrania parady gejów... w imię bezpieczeństwa.... aha rozumiem były domniemania że geje bedą jak we Francji palic i plądrować ulice...

HIPOKRYZJA

2. PO wyciąga sprawę hospicjów w Warszawie, KAczyński jednym hospicjom dołożył, ale niektórym zabrał

a

Głosami radnych Platformy Obywatelskiej i lewicy Rada Miasta Radomia odrzuciła wniosek o przyznanie miejscowym hospicjom dotacji w wysokości 500 tys. zł. Ostatecznie hospicjom przyznano 81 tys. zł na sprzęt medyczny

HIPOKRYZJA

3. PO twierdzi że to niedobrze że w Polsce i prezydent i premier to PIS

a w Poznaniu, choć wg ustaleń koalicjanta stanowisko przewodniczącego rady nalkeży się PIS, to PO uważa że i prezydent i przewodniczący powinni być z jednej partii i wchodzi w identyczą koalicję jak w sejmie z SLD

4. W polsce wielkie atak na biopaliwa, a jednocześnie całyświat na tym jeżdzi, w Brazyli 50% aut, w Szwecji 10% aut, w Francji do produkcji rusza Ford Focus napędzany w 85% biopaliwem, biopaliwa to norma na całym świecie, u nas w Polsce media wmówiły narodowi że biopaliwa są beeee, przecież polacy wolą ropę po 4 zł.

apropos mój sąsiad gdzie sie buduje jest włascicielem zakładu diesel serwis w sieci BOSH, 120 tys zrobił na oleju opałowym, rożnica... silnikna oleju czyściutki.... a na ropie ze stacji.... szlam, brud, ledwo zipie

5. Po wielokrotnie powtarza że jest przeciwko kasie dla partii z budżetu, podkreśla że sama kasy nie bierze, że po wyborach nie będzie brało kasy, ale gdy po wyborach słyszy że dla PO jest 21 milionów, politycy PO natychmiast zmieniają zdanie i stwierdzają że ta kasę przecież muszą wziąść dla dobra PARTII, a gdzie dobro POLSKI???? zamiast stworzyć rząd z PIS i uchwalić ustawę o nie dotowaniu partii to wolą brac kase....

HIPOKRYZJA

6.a najlepsze

to że Waldemar Pawlak bardzo trafnie ujął stosunek PO do rządu. Stwierdził że PIS nie przeprosiło PO za wygrane wybory i ta sie obraziła....

• Odpowiedzi 2,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jerzysio- to co ja piszę, to piszę kolego we własnym imieniu.

Nie reprezentuję poglądów PIS i obchodzą mnie o tyle o ile mogą poprawić stan państwa!!!

Jestem tylko obserwatorem, jak również i wszyscy na tym forum.

Ja wieszczę rozpad PO. Dlaczego tak uważam?

Gdyż celem każdego polityka, każdej partii jest rządzić, być u władzy, za wszelką (tak Majeczko :o ), za wszelką cenę!

POLITYK=PROSTYTUTKA = Cel uświęca środki!

Jeśli ktoś uważa, że polityka to powołanie, misja - to znaczy, ze niczego się nie nauczył i pewnie nie nauczy.

Jeśli nawet zdarzy się jakiś wyjątek, który ma poczucie misji, musi konfrontować się w działaniu z wielką bandą "politycznych prostytutek" i udawać(?) czasem, że jest jedną z nich. Inaczej jest bez szans.

PO nie jest monolitem politycznym, jest zlepkiem wielu ugrupowań i wielu przefarbowabych lisków-chytrusków.

W PO są ludzie, którzy już się widzieli we władzy, już się do niej przypasowywali. I co? Teraz mają być w opozycji? Być może do końca kadencji Sejmu. A lata lecą :x .........

Niektórzy) Będą szukać mniej lub bardziej honorowej ucieczki do przodu-

do ukochanej władzy. Póki jeszcze nie wszystkie loże są zajęte......

Opal, dla Ciebie cytat z rzepy, sorry, ze nie calość

400 milionów

Dla wielu ugrupowań środki z budżetu są głównym źródłem utrzymania. Wiadomo, że właśnie dzięki nim swoje kosztowne i zwycięskie kampanie wyborcze sfinansowało PiS. Skarbnik partii Stanisław Kostrzewski powiedział "Rz", że kampania parlamentarna kosztowała ją 28 mln zł, a prezydencka - niemal 14 mln.

Przeciwnikami finansowania partii z budżetu są politycy PO. W kampanii zapowiadali zmianę przepisów. Co teraz poczną ze swymi dziesiątkami milionów? - Postaramy się przekonać posłów pozostałych partii, aby wszystkie zrezygnowały z budżetowych pieniędzy - mówi "Rz" Mirosław Drzewiecki, skarbnik Platformy. - Jeśli jednak to się nie uda, nie możemy sami zrezygnować z subwencji. Osłabimy się, podczas gdy inni będą silni.

Platforma nie ma co liczyć na poparcie PiS. - Tylko finansowanie z budżetu chroni partie przed korupcją - uważa Stanisław Kostrzewski. - Już piszę plan wydatków na wybory samorządowe w przyszłym roku oraz europejskie i parlamentarne w 2009 r.

Według obliczeń "Rz" w ciągu czterech lat utrzymanie partii będzie nas kosztować ok. 400 mln zł.

P.S.

jakoś wklejane przez Ciebie emotikony nie bardzo mi pasuja do zdań. :-?

Cały czas to samo.Biedna Platforma.Nie może przez ten PiS i resztę być uczciwa i wywiązać się z obietnic.

Relatywizowanie.A była zdaje się mowa o prawdomówności,jako tej,która nie podlega relatywizowaniu?

Chiałaby,a nie może......

"prosę pani,bo to nie my, to oniiiii".....

jakoś wklejane przez Ciebie emotikony nie bardzo mi pasuja do zdań.

Majka,

nic Ci na to nie poradzę,że Ci nie pasują moje emotikony.

Cały czas to samo.Biedna Platforma.Nie może przez ten PiS i resztę być uczciwa i wywiązać się z obietnic.

Relatywizowanie.A była zdaje się mowa o prawdomówności,jako tej,która nie podlega relatywizowaniu?

Majka,

czyżbyś sie odniosla do mojego wczesniejszego postu :o Slowa PIS nie wymieniłam, ani też PO. Wyraziłam swój światopogląd, może być dla ciebie nie do przyjecia. I w porządku, nie musisz mi wskakiwać na plecy.

Bogusław, nie jestes obojętnym obserwatorem, czytałam to co napisałes w tym wątku. 8)

POLITYK=PROSTYTUTKA = Cel uświęca środki!

Jeśli ktoś uważa, że polityka to powołanie, misja - to znaczy, ze niczego się nie nauczył i pewnie nie nauczy.

Jeśli nawet zdarzy się jakiś wyjątek, który ma poczucie misji, musi konfrontować się w działaniu z wielką bandą "politycznych prostytutek" i udawać(?) czasem, że jest jedną z nich. Inaczej jest bez szans.

zgadzam się, jednak obserwacja rzeczywistosci nie pozwala mi przyjąc poglądu, że ten wyjatek to PiS

napisałeś:

Plan polityczny PIS, jeśli go dobrze wyczuwam (mogę się mylić), zna być może tylko kilka osób ze ścisłego kierownictwa a może tylko Kaczyńscy.

Nikt nie może go znać.

To jest walka Dawida z Goliatem, z dziesiątkami Goliatów.

Czy jest szansa? Wątpię, lecz nie należy sypać piaskiem w oczy.

Tęgie głowy i ogromne pieniądze są przeciw........

Poza tym co do hipokryzji, to zgadzam się z Markusem, że niektórzy to się chyba na etapie kampanii zatrzymali :D :D

Hej!1 Rodacy!! Po wyborach. Prezio elekt jest, rzad nówka!1 serio!1 I rzadza już. Benzyna ma drożeć.! I wszystko za nia powoli też bedzie. Budżet się łata!!

I naprawde Po juz nic do tego nie ma!!! O co więc niektórzy walczą? I co chca udowodnic?? Samopoczucie podnieść??

Kazik słusznie śpiewa :cry:

Gość gregmena

dropsiu 1. jak widac wyjątkiem także nie jest PO a 2. akcyzy wzrost to plan budżetowy rządu Belki... przecież o tym wiesz!!

trzeba byc obiektywnym!!!!

doszliśy do punktu gdy ja jako były wyborca PIS i Kaczyńskiego zacząłem krytykowac PIS i KAczyńskiego, to Majka zaatakowała mnie dlaczego jako przeciwnik PO atakuje PIS

Maja poza atakowaniemm akurat ostatnio mniem nic nie wnosi do dyskusji... na zadawane pytania nie odpowiada, nie tylko zreszta na moje pytania...

nadal nie odpowiedzialaś Maju jak Ci sie podoba ta hipokryzja PO na każdym kroku???? jak ci się podoba koalicja SLD z PO??? SLD to przez ostatnie 4 lata sprawdzona siła

"Tylko finansowanie z budżetu chroni partie przed korupcją" i PO musi brać kase z budżetu, na takich biednych padło???? ciekawe tylko dlaczego PO dorobiło sie przydomku "aferały"???

do kolegi który nie wierzy że ludzie zapisują się do PIS a nawet że sa masowe odejścia z PO,zapraszam do lektury naszej lokalnej gazety Echo Dnia 1 strona, art. o tym jak to wielka kolejka się ustawiła do zapisu do PIS.... powiem szzcerze ja się wcale z tego nei ciesze że także karierowicze z PO teraz zmieniają front, to żenujące i smutne

Majka,

czyżbyś sie odniosla do mojego wczesniejszego postu :o Slowa PIS nie wymieniłam, ani też PO.

Odniosłam się raczej do tekstu,który przytoczyłaś, który ma tłumaczyć postawę PO po wyborach.I pisałam o postawie PO, a nie kogokolwiek innego.

Oczywiście też spytałam o prawdomowność według PO, o której to prawdomowności wspominałaś wcześniej jako odpowiedź komuś o mówieniu prawdy przez polityków,bo myślałam,że tu się dyskutuje czyli wymienia myśli,opinie nawet różne.

Wyraziłam swój światopogląd, może być dla ciebie nie do przyjecia. I w porządku, nie musisz mi wskakiwać na plecy.

Ja nie wskakiwałam nikomu na plecy.Nie wiem skąd przyszło Ci do głowy takie przypuszczenie,że dla mnie nie do przyjęcia jest ten światopogląd czyli prawdomówność.

Majka,

czyżbyś sie odniosla do mojego wczesniejszego postu :o Slowa PIS nie wymieniłam, ani też PO.

Odniosłam się raczej do tekstu,który przytoczyłaś, który ma tłumaczyć postawę PO po wyborach.I pisałam o postawie PO, a nie kogokolwiek innego.

Oczywiście też spytałam o prawdomowność według PO, o której to prawdomowności wspominałaś wcześniej jako odpowiedź komuś o mówieniu prawdy przez polityków,bo myślałam,że tu się dyskutuje czyli wymienia myśli,opinie nawet różne.

dyskutuje się, opinie faktycznie mamy różne :wink:

i cytat, nie miał tłumaczyc postawy, tylko pisemnie potwierdzać co napisałas, ale niedokonczyłaś 8) Czyli, że chcieli takich zmian ustawowych, ale inne partie sie nie zgodziły.

Wyraziłam swój światopogląd, może być dla ciebie nie do przyjecia. I w porządku, nie musisz mi wskakiwać na plecy.

Ja nie wskakiwałam nikomu na plecy.Nie wiem skąd przyszło Ci do głowy takie przypuszczenie,że dla mnie nie do przyjęcia jest ten światopogląd czyli prawdomówność.

jakos tak poczułam ciężar na plecach, a ostatnio krzyże mnie bolą :wink:

czyli tylko gregmena został mi na plecach :lol:

Gość gregmena

patrzcie pół roku temu za rządow Belki benzyna kosztowała u nas 4.49 z, a teraz rządzi PIS i kosztuje 4.09 (a podobno w RZeszowie jest stacja z 3.85) i jeszcze Premier ma cisnąć Orlen by obniżył ceny, powiedział że nie wprowadzi zaplanowanych w 2006 podwyżek akcyzy ptrzez rząd Belki, jak chłop pociśnie to może nawet nie odczujemy tego odwieszenie akcyzy 25 groszy co bombe SLD zostawiło...

FAKTY FAKTY

na wszystko można patrzeć pozytywnie..... niestety mam wrażenie i chyba nie tylko ja, że większość dyskutantów myśli im gorzej tym lepiej... przedziwni to ludzie... i w ogóle ta dyskusja jest zadziwiająca jedni udowadniają że PIS to najgorsze nic, drudzy że PO to beeee i wszyscy udowadniają że coraz gorzej....... co zostało???? Samoobrona

i mam pytanie do zwolenników PO, po tych wszystkich hasłach jak to gaz wzrośnie, Rosja nas wykończy, benzyna zdrożeje, jak to będe płacił 50% PIT czy wy jesteście szczęśliwi z tymi swoimi nadziejami że będzie gorzej????

psy szczekają, karawana jedzie dalej jak to już B. napisał

Owszem trzeba być obiektywnym. I na tym zakończmy.

Ma być drozej? Ma.

I guzik mnie to czy to Iksiński czy Igrekowski.

Chyba, że wspomniany Iksiński obiecywał, ze drożej nie bedzie. To inna spiewka. Bo to podważa wiarygodnośc nie tyle tylko Iksińskiego, co rzadzacych państwem. I frekwencja spada. :)

A czy Ikiński czy Igrekowski są z ugrupowania X, Y czy Zet to juz mniejsza.

O to mi chodzi.

A udowadnianie, że co prawda Iksiński robi inaczej niz zapowiadał, ale za to Igrekowski to coś tam cos tam, jest nieco niepowazne jak dla mnie.

Relatywizm jakby.

Majka,

dyskutuje się, opinie faktycznie mamy różne :wink:

i cytat, nie miał tłumaczyc postawy, tylko pisemnie potwierdzać co napisałas, ale niedokonczyłaś 8)

Nie bardzo rozumiem,czego nie dokończyłam?Jeśli wiesz,powiedz proszę.

Słyszałam na własne uszy,widziałam też tę sytuację,kiedy w rozmowie z Dornem Schetyna powiedział,że nie wystąpią o subwencje.Zapytany kilkakrotnie powiedział,że "nie weźmiemy".

Ponieważ była tu dyskusja o niewywiązywaniu się z obietnic przedwyborczych spytałam tylko,czy prawda według PO może być warunkowa i uzależniona od zachowania innych?

Czyli, że chcieli takich zmian ustawowych, ale inne partie sie nie zgodziły.

Skoro jestesmy takimi szczgólistami i potrafimy każdą drzazgę dostrzec,to zauważam tylko ,że zmiany ustawowe to jedno, a słowo pana Schetyny spytanego publicznie przez Dorna i Olejnik,że "nie weźmiemy" to drugie.

Zastanawiające jest też czy faktycznie takie oddawanie się rekinom biznesu różnego pochodzenia będzie miało dobry wpływ na życie polityczne.

Naprawdę można tak długo i namiętnie przekrzykiwać,kto co .

Ja cały czas myślę,że jednak Polska jest w tym najważniejsza.

Wiem,brzmi głupio i naiwnie.

Gość gregmena

a kto powiedział że ma być drożej???????????????????????????????

media, czytaj powyżej samo PO przyznało że w ich rękach, więc trudno o pozytywne podejście do PIS... nawet jeśli akcyza którą zawiesił rząd SLD wróci, to przecież nie musi zdrożeć benzyna.... jeśli Premier na bądź co bądź spółce skarbu państwa jaką jest orlen wymusi by nie okradac obywateli!!!!

poza tym przecież akcyza nie ma nic do ceny paliw, to czy spada czy nie... to spekulacje monopolistów... dowód=

http://motoryzacja.interia.pl/news?inf=687483

u mnie jest cena benzyny 4.09 i 4.19 a powinno być 3.63, widzę że mozna spokojnie bez obaw o wzrost cen benzyn dodać 40 groszy akcyzy!!!

ja pamiętam ogłoszono spadek akcyzy o 25 goroszy a przez wiel tygodni cena benzyny nawet nie drgneła

a biorąc rzecz inaczej to zapewne głosowaliście za SLD które obniżyło akcyzę?????? skoro najważniejsza jest cena benzyny

ja głosowałem na PIS bo np. podatki bedą niższe..... bo będzie choć minimalna walka a aferami

poza tym widze dalej IM GORZEJ DLA WAS TYM LEPIEJ

a dlaczego PO choć ustami wielu polityków ogłosiło że neio chce nawet złotówki z budżetu, bierze je????

Jesli o mnie chodzi to jakoś żle widzisz.

Drożej to drozej nie taniej, niestety.

Benzyna będzie droższa - wprowadzenie

Jest przesądzone, że w przyszłym roku wzrośnie akcyza na paliwa - dowiedziała się "Rz". Budżet zyska na tym prawie dwa miliardy złotych.

Wzrost akcyzy oznacza, że podrożeje paliwo na stacjach. W najbardziej optymistycznym scenariuszu ceny zwiększą się jedynie o 25 groszy na litrze. Tyle bowiem będzie wynosiła podwyżka akcyzy.

Według pesymistycznego scenariusza ceny ropy na świecie w najbliższym czasie nie spadną, a benzyna z polskich rafinerii podrożeje więcej niż wspomniane 25 groszy. O ile? Tego dziś nikt nie jest w stanie przewidzieć.

- Polaków mniej interesuje wysokość akcyzy, a bardziej ceny benzyny -powiedział wczoraj premier Kazimierz Marcinkiewicz. Ubolewał, że po zmianie stawek we wrześniu nie spadły ceny na stacjach. Na obniżce, według niego, skorzystali producenci, znacząco zwiększając swoje wpływy.

Potwierdzają to statystyki. Zysk na czysto z każdej przerobionej przez PKN Orlen baryłki ropy wzrósł od początku roku o prawie 70 procent.

Premierowi się to nie podoba. -Chcemy doprowadzić do obniżki cen paliw - przekonuje Marcinkiewicz. Jeszcze w tym tygodniu zamierza spotkać się z władzami dwóch największych producentów na polskim rynku - Orlenu i Grupy Lotos. Obie spółki w znacznym stopniu kontrolowane są przez skarb państwa.

Premier będzie przekonywał zarządy spółek, aby pokryły koszty związane z podwyżką akcyzy, rezygnując z części zysków. Władze PKN Orlen zapewniają, że "są otwarte na rozmowy z premierem" i chętnie wyjaśnią mechanizm wzrostu cen paliw.

- Skoro premier mówi o konieczności obniżenia cen, to zapewne ma jakieś propozycje i jesteśmy nimi zainteresowani -mówi Dawid Piekarz, rzecznik koncernu. Przedstawiciele branży paliwowej przekonują, że głównym powodem zwyżek cen benzyny jest drożejąca ropa.

Według nieoficjalnych informacji, dyskusja o cenach paliw może być jedynie pretekstem do odwołania prezesów spółek paliwowych. To właśnie ich rząd może oskarżyć o nieuzasadnione windowanie cen. Na ich niekorzyść przemawia również to, iż nie są związani z obecną ekipą rządzącą.

O niepodwyższanie stawek apelowali wczoraj przedsiębiorcy. "Zaniechanie podwyżki przyczyni się do wzrostu konkurencyjności polskich przedsiębiorstw i polskiej gospodarki" - napisali w liście do premiera właściciele firm zrzeszeni w Krajowej Izbie Gospodarczej.

PAWEŁ BLAJER, AGNIESZKA ŁAKOMA

http://www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_051122/ekonomia/ekonomia_a_2.html[/i]

[/i]

Gość gregmena

dropsiak to dowód że wzrost akcyzy lub jej spadek nie ma sie nic a nic do cen na stacjach

poza tym przecież akcyza nie ma nic do ceny paliw, to czy spada czy nie... to spekulacje monopolistów... dowód=

http://motoryzacja.interia.pl/news?inf=687483

u mnie jest cena benzyny 4.09 i 4.19 a powinno być 3.63, widzę że mozna spokojnie bez obaw o wzrost cen benzyn dodać 40 groszy akcyzy!!!

a u ciebie po ile jest benzyna???

a mam pytanie skoro jak widać cena jest spekulacyjnie podwyższona o jakieś 50 groszy

to co jeśli akcyza pójdzie o 25 groszy wzwyż, a budżet jako właściciel Orlenu wymusi na spółce obniżenie cen o 40 groszy???? to ceny benzyny wzrosną czy spadną... POLICZ DROPSIAK..... z kalkulatorem, bez komentarzy...

patrz my mamy tańszą benzynę, budżet zyskuje, a orlen nie ma rekordowych zysków co mnie akurat nie wzrusza że jakis prezes nie zarobi kilku milionów zł

a mam pytanie skoro jak widać cena jest spekulacyjnie podwyższona o jakieś 50 groszy

to co jeśli akcyza pójdzie o 25 groszy wzwyż, a budżet jako właściciel Orlenu wymusi na spółce obniżenie cen o 40 groszy???? to ceny benzyny wzrosną czy spadną... POLICZ DROPSIAK..... z kalkulatorem, bez komentarzy...

patrz my mamy tańszą benzynę, budżet zyskuje, a orlen nie ma rekordowych zysków co mnie akurat nie wzrusza że jakis prezes nie zarobi kilku milionów zł

Tak, tak..budżet wymusi...

Najpierw poobsadzaja swoich w spółkach i radach nadzorczych z Orlenem na czele. A potem bedzie tysiąc dodatkowych powodów, dla których się NIE DA.

W ograniczenie zysków NIE WIERZĘ.

Premier będzie przekonywał zarządy spółek, aby pokryły koszty związane z podwyżką akcyzy, rezygnując z części zysków. Władze PKN Orlen zapewniają, że "są otwarte na rozmowy z premierem" i chętnie wyjaśnią mechanizm wzrostu cen paliw.

hehehehehe

Gość gregmena

no to jakie masz dowody że paliwa zdrożeją???

dywagacje prasowe, na które ja odpowiadam innymi..???

naprawdę nie widzisz że wychodzisz z założenia im gorzej tym lepiej....

nie zdziwię się i uprzedze jak za chwilę napiszecie że abonament telewizyjny wzrasta i to zasługa PIS..... i to ich wina, i w ogóle wszystko co złe to PIS, a co dobre to PO... tylko że popatrzcie na skład KRTiV jakoś im bliżej do SLD i PO

Nie kochany,ja z zadnego imputowanego przez ciebie załozenia nie wychodzę. Ja jestem realistą .. I wiem, że jak premier zamierza namawiać to znaczy, że naprawde to on tu może.....niewiele.

I nie wiem, z czego niby miałabym się cieszyć? Z podwyżek? Zartujesz chyba. Moze tobie takie rzeczy radośc sprawiają........

A jak mówia ze podniosa akcyzę to drozej bedzie na mur. Jestem realistą, obserwuje rzeczywistość i wyciagam wnioski. jak ty wyciagasz inne to twoje prawo.

Tu nie trzeba byc wrózką.