Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kto Prezydentem

rafslusarczyk

Kto Prezydentem  

210 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kto Prezydentem

Recommended Posts

Gość gregmena

ja wiem że wg Ciebie Dropsiak będzie tylko gorzej, tylko drożej...

najnowsza wiadomość

W trakcie poniedziałkowego spotkania z ekspertami Centrum im. Adama Smitha, Marcinkiewicz zapowiedział, że rząd chce doprowadzić do obniżenia cen paliwa w Polsce i do dyskusji o wysokości akcyzy na paliwo. "Chcemy doprowadzić do obniżenia cen paliwa w Polsce. W momencie, kiedy będą w tej sprawie podejmowane decyzje (o wysokości akcyzy - PAP), będą one miały na względzie właśnie cenę paliwa" - powiedział premier.

http://motoryzacja.interia.pl/news?inf=688698

a jak Dropsiak patrzysz na hipokryzje PO i wbrew zapewnieniom branie kasy na partie z budżetu.... albo na hipokryzje w sprawie parady w Poznaniu???

• Odpowiedzi 2,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dropsiak. Jeżeli Iksiński coś mówił to to nic nie znaczy, ponieważ Iksinski jest politykiem.

Juz coś na temat sobie powiedzieliśmy.

Zawsze może powiedzieć "okoliczności się zmieniły"

Rząd Polski ma coraz mniej do powiedzenia, szczególnie w spółkach, w których ma mniejszość. Symboliczny udział Skarbu Państwa w niektórych, jest raczej chwytem pod banki i inwestorów z zewnątrz niż realnym wpływem na politykę spółek.

Państwo powinno tych resztowek natychmiast się pozbyć - tylko co z ludźmi, którzy siedzą w Radach Nadzorczych " za ramienia" ?

Nie twierdzę wcale, że PIS różni się od innych partii, poza tym ,że jest partią dużo bardziej zwartą, jednolitą niż np. PO .............

A poza tym krakanie niektórych jest już męczące.

Jak Wy (niektórzy) możecie żyć z takim podejściem do faktów politycznych, na które nie macie najmniejszego wpływu??? :o

Kra, kra, kra, kra, kra

UUUUUUUU :o - wszystko czarne :o - UUUUUUUUUU :o

Nic się nie udaaaaaaaaa! :oops:

Dobra zasada: nie kłóćcie się z faktami

A poza tym: róbta co chceta.

Oczywiście, że z jednej tej pełnej strony.

Wolę jak najdłużej widzieć szklankę do połowy pełną, niż do połowy pustą.

A może się tym razem się uda.

A może jest wyjątek od reguły.

Chcę wierzyć - uwierzyć, że nie wszyscy są ch...mi, że jest w Polsce przy władzy jeszcze paru porządnych, (nie pożądnych :wink: ) i nikt mi tego nie zabroni. Wiary w ludzi.

Czy mam wierzyć ,że rządzą nami mali śliscy kanciarze?

Czy też wolno mi patrzeć z nadzieją ,że zobaczę w końcu męża stanu, godnego 40-milionowego państwa?

Niemożliwe, żebyśmy byli tacy mali i miałcy, choć Jugosławia pokazała jak cienka jest nasza cywilizacyjna otoczka.

Ale ja znam wielu kapitalnych ludzi!! A Wy! Też jesteście wspaniali.

Ważny jest wielki finał. Nie ocenia się czyjejś pracy na etapie mieszania

zaprawy. Cierpliwości.

Widowisko może być klapą. Dotychczas tak było.

Ale inni przecież potrafią! A nasz zaścianek zapisał się już do Europy i musi w końcu zmienić styl.

Gość gregmena

Dropsiak... jakie eksperymenty... że Premier mówi że trzeba coś zrobić by benzyna staniała... ZROBIĆ!!! że podatki od wielu lat pierwszy raz jest możliwośc że stanieją... że jest wreszcie rząd który może choć 0,01 % afer ukróci... , żejest pierwszy rząd który choć minimalne sprawy polityki prorodzinnej porusza... że Minister Dorm wygania policjantów za biurek i zwiększa patrole policyjne....?????

czy wy sami już nie widzicie że jest to mega nudne wasze codzienne cieszenie się z każdej złej wiadomości dla Polski... by wykazć że PIS i Kaczynski jest beee i winien....

ludzie troche optymizmu, radości z życia, nie szukajcie wszedzie spiskowych teorii dziejów, końca Polski, bo w tym już dawno mohery przegoniliście......

naprawdę nie mona dyskutować merytorycznie z kimś co uważa że im gorzej tym lepiej......

jakoś o wadach PIS chętnie gadacie, gdy wiele razy prosuiłem np dropsiak czy innych o pogadaniu o hipokryzji PO to nie chcecie gadać.... dziwne...., nei przeszkadza wam hipokryzja PO???

JAreko oczywiście że kazik śpiewał prawdę i tacy politycy są w PO, w PIS i wszedzie.... a najgorsze to te które teraz wyrzucają znaczki PO i zapisują się do PIS... żenujące.....

Ja się z tego nie cieszę, juz ci to pisałąm.

To nie pierwszy premier, który mówi, że cos trzeba zrobic i planuje zwyzke akcyzy. Nigdy nie słyszałes takiej gadki? Bo ja wielokrotnie. I to nie tylko o benzynie.

Nie spadłam z księzyca. I widze jak to się kreci.

Jak kogoś ciesza podwyżki nazywane obnizkami albo sobie tłumaczy, ze co prawda to akcyza w górę ale to tamci nie ci to coz mogę???

Niech się cieszy. Ale niech mnie nie każe.

Faktycznie, ta gadka nie ma sensu.Pa

Gość gregmena

dropsiak FAKTY

po pierwsze to dobrze że premier mówi że trzeba coś zrobić z cenami benzyny by je obniżyć... tylko niech coś zrobi

MArcinkiewicz nie podnosi żadnej akcyzy..... odwieszenie 25 groszy zapisał nie rząd PIS a rząd Belki i SLD..... czyli wzrost akcyzy o 25 groszy jest zapisany przez poprzedni rząd i dobrze o tym wiesz!!! obecny rząd jedynie sie zastanawia czy ta obniżke utrzymac czy nie....

żenujące jest to że ta obniżka cen akcyzy o 25 groszy nie obniża cen benzyny co jest dowodem że premier ma racje że wysokość akcyzy ma się nijak do cen na stacjach, które są spekulacyjnie zawyżone.... pytanie brzmi czy Dropsiak chce by zarobiali właściciele stacji naszym kosztem??????? ja z dwojga zego wolę budżet.....

jak głupie jest to czarnowidztwo wobec PIS widoczne jest nawet po kursie zotego i na tym forum i nie tylko słyszałem że euro juz niedługo będzie po 4,20, niektórzy że za kilka tygodni po 4.50.... po pierwsze to też ma swoje plusy, a po srugie te wszystkie przepowiednie o tragediach jakie spadną na Polske w związku z rządem PIS są nieprawdą

http://mojeinwestycje.interia.pl/news?inf=687411

bardziej się boje tego że PO razem z SLD będzie niestety tworzyło niekonstruktywną opozycję..... może doczekam czasów gdy PIS razem z samoobroną bedą obniżać podatki a PO będzie głosowało przeciwko obniżce podatków....

Juz pozostaje zostac tylko obserwatorem

już wczesniej doszedłem do tego wniosku i jest mi z tym dobrze no i cisnienie mam teraz w normie :)

Majka, Tobie też radzę, nie baw się w Don Kichota bo to do niczego nie zmieni :) Jak ktoś ma klapki na oczach i widzi tylko to co chce widzieć to nic na to nie poradzisz ;)

Gość gregmena

szkoda tylko że teraz PO bliżej do SLD... smutne...

tak zapytam fanów PO jak się wam podoba ostatnie hipokryzji popęd w waszej partii???

dobrzykowice ja też mam normalniejsze ciśnienie odkąd przestałeś udowadniac że TVP2 rozwiązało w Polsce problem mammografii... cieszy że przestałeś fantazjować

Juz pozostaje zostac tylko obserwatorem

już wczesniej doszedłem do tego wniosku i jest mi z tym dobrze no i cisnienie mam teraz w normie :)

Majka, Tobie też radzę, nie baw się w Don Kichota bo to do niczego nie zmieni :) Jak ktoś ma klapki na oczach i widzi tylko to co chce widzieć to nic na to nie poradzisz ;)

milczę 8) :wink:

1szkoda tylko że teraz PO bliżej do SLD... smutne...

2tak zapytam fanów PO jak się wam podoba ostatnie hipokryzji popęd w waszej partii???

ps 1 a kto ci takich glupot naopowiadal? :o

ps 2 jakos sensu nie widze , mozna jasniej?

ostatnie hipokryzji poped :o :o

Majka , a jak milczysz to noz otwiera sie w kieszeni?

:roll:

szkoda tylko że teraz PO bliżej do SLD... smutne...

nie jestem PO'wcem ale wtrące swoje: PO zawsze miało bliżej do SLD niż do PiS'u. PiS natomiast zawsze mial bliżej LPR'u niż PO. I jest śmieszność naszego systemu i świadomości ludzi. Partia nazywająca się prawicą niewiele z nią ma wspólnego (cczego nie mówi jednoczesnie ogłaszając się wszem i wobec wielką prawicą), partia najbliżej prawej strony trzyma z socjaldemokracją.

W jednej partii są konserwatyści z zamiłowania i liberałowie także z zamiłowania. (Nie wspominam tu o skrajnie ukierunkowanych partiach bo te akurat 3mają się kierunku). aaa i coby nie mówić o Lepperze - nie bal się chłopak określić jako lewica, tyle że on wśród swojego elektoratu nie straci za takie słowa.

ps. w naszym kraju nigdy nie będzie normalnie, niezależnie od rzadzacych. Pewność mam bo znam młodych polityków osobiście i nie widze możliwości zmiany w przyszłości....

Gość gregmena

do rrmi

czy jeszcze ktoś nie widzi koalicji Po z SLD np w Sejmie, nie mówię o wielu miastach w których PO tworzy już koalicję z SLD, tym partiom jest do siebie najbliżej... PO pewnie podoba sie styl uprawiania władzy jakie pokazało w ciągu 4 ostanich lat SLD.... przecież ma ksywkę aferały... więc swoi ciągną do swoich.... jest o tyle wesołe że przecież w PO jest taki silny moherowy nurt ZCHN... ale przecież polska polityka to same jaja

co do hipokryzji to PO i jego czyny dokadnie odwrotne niż słowa to ciągle ostatnio widać

zapraszam do dyskusji czy PO jest partią HIPOKRYZJI?????

tylko proszę o teksty tyl;ko w temacie i tylko o PO i nie podawać tekstów o innych partiach skoro temat to PO :)

przykłady

Z poezji hipokryzji, najbardziej uderzyło mnie ostatnio:

1. Tusk przygania w debacie że KAczyński nie powiniem w imię wolności zabraniac parady gejów w wawie

mija miesiąc Ryszard Grobelny popierany przez PO zabrania parady gejów... w imię bezpieczeństwa.... aha rozumiem były domniemania że geje bedą jak we Francji palic i plądrować ulice...

HIPOKRYZJA

2. PO wyciąga sprawę hospicjów w Warszawie, KAczyński jednym hospicjom dołożył, ale niektórym zabrał

a

Głosami radnych Platformy Obywatelskiej i lewicy Rada Miasta Radomia odrzuciła wniosek o przyznanie miejscowym hospicjom dotacji w wysokości 500 tys. zł. Ostatecznie hospicjom przyznano 81 tys. zł na sprzęt medyczny

HIPOKRYZJA

3. PO twierdzi że to niedobrze że w Polsce i prezydent i premier to PIS

a w Poznaniu, choć wg ustaleń koalicjanta stanowisko przewodniczącego rady nalkeży się PIS, to PO uważa że i prezydent i przewodniczący powinni być z jednej partii i wchodzi w identyczą koalicję jak w sejmie z SLD

4. W polsce wielkie atak na biopaliwa, a jednocześnie całyświat na tym jeżdzi, w Brazyli 50% aut, w Szwecji 10% aut, w Francji do produkcji rusza Ford Focus napędzany w 85% biopaliwem, biopaliwa to norma na całym świecie, u nas w Polsce media wmówiły narodowi że biopaliwa są beeee, przecież polacy wolą ropę po 4 zł.

apropos mój sąsiad gdzie sie buduje jest włascicielem zakładu diesel serwis w sieci BOSH, 120 tys zrobił na oleju opałowym, rożnica... silnikna oleju czyściutki.... a na ropie ze stacji.... szlam, brud, ledwo zipie

HIPOKRYZJA

5. PO od wielu miesięcy zapowiada że stworzy rząd z PIS i tylko taka jest jedyna droga, PO przegrywa wybory, TUSK który gdyby miał zasady po przegraniu podwójnie wygranych wyborów podaby się do dymisji woli iśc w koalicje z SLD

6. Po wielokrotnie powtarza że jest przeciwko kasie dla partii z budżetu, podkreśla że sama kasy nie bierze, że po wyborach nie będzie brało kasy, ale gdy po wyborach słyszy że dla PO jest 21 milionów, politycy PO natychmiast zmieniają zdanie i stwierdzają że ta kasę przecież muszą wziąść dla dobra PARTII, a gdzie dobro POLSKI???? zamiast stworzyć rząd z PIS i uchwalić ustawę o nie dotowaniu partii to wolą brac kase....

przypominam PO i PIS w ciągu 4 lat wezmą 172 miliony zł

HIPOKRYZJA

7.a najlepsze

to że Waldemar Pawlak bardzo trafnie ujął stosunek PO do rządu. Stwierdził że PIS nie przeprosiło PO za wygrane wybory i ta sie obraziła....