Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kto Prezydentem

rafslusarczyk

Kto Prezydentem  

210 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kto Prezydentem

Recommended Posts

Juz pozostaje zostac tylko obserwatorem

już wczesniej doszedłem do tego wniosku i jest mi z tym dobrze no i cisnienie mam teraz w normie :)

Majka, Tobie też radzę, nie baw się w Don Kichota bo to do niczego nie zmieni :) Jak ktoś ma klapki na oczach i widzi tylko to co chce widzieć to nic na to nie poradzisz ;)

milczę 8) :wink:

możesz w drodze wyjątku przekazać że to nic chodziło o TVP a o TVN i nie była to telewizja tylko radio i to w dodatku gruzińskie a tak naprawdę nie chodziło o darmowią mammografie a o płatną anoskopię :D:D

• Odpowiedzi 2,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Gość gregmena

dobrzykowic prosze pofantazjuj jeszcze troche.... to takie miłe posłuchać że media w Polsce i na wschodzie rozwiązują problemy polskiej służby zdrowia... a ja myślałem że tylko "na dobre i na złe".... prosze opowiedz jakie stacje telewizyjne i jakie radiowe w polsce rozwiązuja problemy sużby zdrowia...

to co piszesz to miód na serce polaków.... pisz dalej... ogłosiłeś że mammografia jest wszędzie za darmo dzięki tvp2.... to może przekaż jakie jeszcze usugi medyczne są w polsce za darmo dzięki innym stacjom....

:) :) :) :) :) :) :) :) :) :)

dropsiak a Ty powiedz co rząd ma niby zabrać, a co dac??? przypominam akcyza 25 groszy jest uchwalona przez poprzedni rząd... poza tym widze wy jeszcze nadal żyjecie w poprzednim systemie????? ileż można tu czytać waszego pisania im gorzej tym lepiej??

Gość gregmena

Prosze państwa... wielokrotnie pisałem że głosuję za PIS bo miałem nadzieję że wbrew poprzednim układom SLD-PO wreszcie zmieni się wymiar sprawiedliwości!!!

i okazuje się że PIS planuje zmiany i to same trafione w 10, za dziesiejszą gazetą prawną!!!

o link

http://www.gazetaprawna.pl/dzialy/6.html?numer=1593&dok=1593.6.388.2.2.1.0.1.htm

najważniejsze że PIS zaczyna budowac oszczędne państwo, instytucja ławnikó to bzdura a kosztuje setki milionów rocznie państwo

z innych dobrych wiadomości

http://biznes.interia.pl/news?inf=681949

czas dac PISowi szanse... i skończyć z tym forumowym im gorzej tym lepiej bno PIS rządzi

witam :)

Miało być również bezpieczniej a tu: za Onetem

"Zwiększenie liczby policjantów na ulicach, to nie zadanie na rok najbliższy" - powiedział w Sejmie wicepremier, minister spraw wewnętrznych i administracji Ludwik Dorn.

Wyjaśnił, że "odziedziczył więcej niż bardzo słaby budżet", co uniemożliwia znaczące zwiększenie liczby policjantów w patrolach.

Gość gregmena

i w związku z tym że będzie tyle samo policjantów... ilośc morderstw, rozbojów, kradzieży wzrośnie o 800%???? tak jacekj???

a ja czytałem że PIS wygoni policjantów z za biurek i to znacznie zwiększy ilośc patroli...

poza tym PO super hipokryci, od PAna Tuska co przyganiał KAczyńskiemu że parady równości powinno się puszczać... a miesiąc później samo zabroniło parady w Poznaniu, no więc PO w imię wolności i poszanowania prawa pokazało że policja wspaniale radzi sobie z PRZESTĘPCAMI i na kilkudziesięciu paradujących wysłało setki policjantów, którzy sprawnie PRZESTĘPCÓW spałowało, skopało i zamknęło...... BRAWO PO partia wolności liberalnej.....!!!1 :) :) :)

więc jak widać bezpieczeństwo rośnie

i w związku z tym że będzie tyle samo policjantów... ilośc morderstw, rozbojów, kradzieży wzrośnie o 800%???? tak jacekj???

a ja czytałem że PIS wygoni policjantów z za biurek i to znacznie zwiększy ilośc patroli...

No właśnie, ja też to czytałem i myślałem, że tak się stanie. A tu znowu POwcy stanęli na przeszkodzie.

...

poza tym PO super hipokryci, od PAna Tuska co przyganiał KAczyńskiemu że parady równości powinno się puszczać... a miesiąc później samo zabroniło parady w Poznaniu, ...

I nawet poszli dalej bo nielegalną demonstarcję zaczeli rozbijać (czyli aresztować uczestników). Ale to tylko wyjdzie na dobre bo im głośniej tym lepiej dla demonstrujących.

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3030549.html

gregmena ...idziesz ?? :lol: :lol: :lol:

zaczyna sie nagonka - jakby TV z lat 70-89 ogladal ;)

To nie MY (Rzad) jestesmy winni tak wysokiej cenie paliw

To rafinerie winne !!!

Nie - po spotkani z czapkami rafinerii - to nie rafinerie sa winne windowaniu cen a tym samym inflacji bijacej nas wszystkich po kieszeni

To stacje benzynowe !!!! Juz czegos takiego dawno nie slyszalem. Czarne lata PRL sie przypomianaja i nagonki na "spekulantow" itp.

A ja powiem tak - To my, zmotoryzowani, jestesmy winni gdyz to paliwo wogole kupujemy ;)

Kolejny skok na stolki i kase zarazem - panstwowa TV

Klejny smiech na sali - polskie kobiety potraktowane jak k.... (przepraszam mile Panie ale tak ta propozycje odbieram) Oddasz sie 1000 dostaniesz jak zajdziesz. Zamiast naprawde wspierac tych co maja ciezko - kazdemu po rowno od lepka.

Ja to tak odbieram.

Narodzie, bzykaj sie ile wlezie bez zabezpieczenia, mlodych Polakow niechaj przybywa, kazdy premie po 1000 za sztuke otrzyma a pozniej..... Bog dal to i Bog wyzywi

To chore ale jakze chwytliwe - spece od marketingu politycznego dobrze pomysleli.

Dziecko to nie sztuka miesa w sklepie za ktora sie placi. Dziecko to caly proces wychowania, dorastania i edukacji. Dziecko to studnia bez dna ktora moze kiedys odwzajemni trud w wychowanie wlozony i poniesione naklady (choc nie musi).

Becikowe to pic dla mas i nic ponad to. Zamiast tego, moim zdaniem, lepiej byloby ta kase przeznaczyc dla rodzin naprawde w biedzie zyjacych. Gdzie na ubrania brak, na strawe ciepla - doslownie na wszystko brak. Ale ci juz urodzili - wiec niech sie teraz martwia

Polska sprawiedliwa ?

IV Rzeczpospolita ?

Niestety okazuje sie, ze to tylko opium dla ciemnych mas.

zaczyna sie nagonka - jakby TV z lat 70-89 ogladal

To nie MY (Rzad) jestesmy winni tak wysokiej cenie paliw

To rafinerie winne !!!

Nie - po spotkani z czapkami rafinerii - to nie rafinerie sa winne windowaniu cen a tym samym inflacji bijacej nas wszystkich po kieszeni

To stacje benzynowe !!!! Juz czegos takiego dawno nie slyszalem. Czarne lata PRL sie przypomianaja i nagonki na "spekulantow" itp.

A ja powiem tak - To my, zmotoryzowani, jestesmy winni gdyz to paliwo wogole kupujemy

Kolejny skok na stolki i kase zarazem - panstwowa TV

Klejny smiech na sali - polskie kobiety potraktowane jak k.... (przepraszam mile Panie ale tak ta propozycje odbieram) Oddasz sie 1000 dostaniesz jak zajdziesz. Zamiast naprawde wspierac tych co maja ciezko - kazdemu po rowno od lepka.

Ja to tak odbieram.

Narodzie, bzykaj sie ile wlezie bez zabezpieczenia, mlodych Polakow niechaj przybywa, kazdy premie po 1000 za sztuke otrzyma a pozniej..... Bog dal to i Bog wyzywi

To chore ale jakze chwytliwe - spece od marketingu politycznego dobrze pomysleli.

Dziecko to nie sztuka miesa w sklepie za ktora sie placi. Dziecko to caly proces wychowania, dorastania i edukacji. Dziecko to studnia bez dna ktora moze kiedys odwzajemni trud w wychowanie wlozony i poniesione naklady (choc nie musi).

Becikowe to pic dla mas i nic ponad to. Zamiast tego, moim zdaniem, lepiej byloby ta kase przeznaczyc dla rodzin naprawde w biedzie zyjacych. Gdzie na ubrania brak, na strawe ciepla - doslownie na wszystko brak. Ale ci juz urodzili - wiec niech sie teraz martwia

Polska sprawiedliwa ?IV Rzeczpospolita ?

Niestety okazuje sie, ze to tylko opium dla ciemnych mas.

Dobrze,że są w tym ciemnym narodzie, tej masie ciemnej, tak oświecone jednostki jak Ty.To budujące doprawdy.

Widać,że czarne lata PRl były dla Ciebie sielanką.Grzeszysz i bluźnisz mówiąc takie rzeczy,porównując tamte czasy do obecnych,ale zapewne masz powody,bo innego wytłumaczenia nie ma.

Nikt nikomu nie każe rodzić dzieci,nikt nikogo nie zwalnia z odpowiedzialności za urodzenie dzieci i ich wychowanie.To jest chyba oczywiste.

To nie ma być pomoc,o której wspominasz ,a która jest podręcznikowym przykładem socjalizmu-pomoc dla biednych,zabranie bogatym.No nie,przecież ma być równo czyli sprawiedliwie-tyle było mowy o tym-gdzie konsekwencja?

To nie ma być rozwiązaniem na całe życie dla rodziny takiego dziecka.

Może dlatego,że nie jesteś kobietą,nie masz takich problemów,to nie rozumiesz,że nie trzeba być zaraz k....,żeby inicjatywa taka była pomocna dla niektórych,a wręcz rozwiązywała problem początku rodzicielstwa.1000 zł to kupa kasy i realnie może komuś pomóc.

Kwestia czy są pieniądze w budżecie na razie pozostaje z boku.

Na czoło wysuwa się swiatopogląd (patrz Jaruga) albo zoologiczna

nienawiść do tego rządu.Co widać po reakcjach,choćby powyżej.

Te pieniądze mają być symbolem i zachętą,pewnego rodzaju wsparciem decyzji,za której konsekwencje ponosi każdy rodzic.Były takie przypadki lokalne,że gmina darowała pieniądze,były to gminy o drastycznym wręcz spadku urodzeń,że bali się wyludnienia ;) i działało to świetnie.Była to minimalna,ale zachęta,początek jest zawsze trudny.Te przypadki miały miejsce jakiś czas temu,czytałam dość dawno.

Masz rację,potem jakoś to idzie,bo jest motywacja do wychowania.To takie złe?Naganne?Patologia może?

Jeśli uważasz,że w Polsce nie ma problemu ze spadkiem urodzeń,o czym wiadomo już od dawna i plasujemy się marnie na tle innych krajów,to gratuluję innego wymiaru (no już tutaj nie da się nic ukręcić,to nie jest sondaż przedwyborczy)

I tym głosem z ciemnej masy,odurzona opium,pozdrawiam północnie.

ps.K.... oddaje się obcemu mężczyżnie za pieniądze.

Nie dla poczęcia dziecka bynajmniej.

Twoja wypowiedź jest cyniczna i zwyczajnie niesprawiedliwa,ale to nie mój problem.

Gość gregmena

JAreko bądź choć minimalnie uczciwy i obiektywny, obecne ceny paliwa to nie jest sprawa rządu PIS, co jak co za krótko rządzą, a zawieszenie akcyzy do końca roku to także sprawa poprzedniego rządu... to tylko fakty.....

http://mojeinwestycje.interia.pl/news?inf=689579

http://motoryzacja.interia.pl/news?inf=687483

oraz

http://www.orlen.pl/cgi-bin/internet.exe/portal/ep/home.do?BV_UseBVCookie=Yes&tabId=9

patrz strona orlen.pl aktualne ceny, uwaga cena juz jest niższa niż w art. wynosi 2 779,00 zł/m a u mnie na stacji ani o grosz taniej!!!!!!! Dzięki kolejnej obniżce cen hurtowej, moja stacja zarabia więcej na mnie....

powinno byc 3.63 a u mnie na stacji w Sandomierzu jest 4.19...

zresztą dziś w Gazecie Prawnej C. Mech mówi że najprawdopodobniej podwyżki akcyzy nie będzie

ja wiem że dla Ciebie jareko najważniejsze byle wlasciciel stacji sobie kabzy nabili....

ale już z tym im gorzej tym lepiej to skończcie, pare stron wczesniej juz opisywaliście to jak na łeb na szyje będzie złoty słabł, a ja tu widze że jak się skończyła hucpa z PO to złoty umacnia sie coraz szybciej.... a dopiero co pisaliście że będzie w nowy rok dużo ponad 4 zł... czy was naprawde cieszy wszystko co złe dla Polski byle uduowdnić że to źle że PIS rządzi?????

powiem Ci tak, jareko byłes już zerem pisząc że polakom zabrac prawa wyborcze, zbluzgałem Cię że złamałeś pierwszy cisze wyborczą... ale wyzywanie polskich kobiet od K.... to ci powiem że jesteś CHAM... ja wiem że i takteraz na mnie posypia się gromy, a Ty będziesz cacy... ale ci powiem moja żona rodziła 3 dzieci i nie patrzyła na żadne 1000 zł.... a jeśi planujemy kolejne dziecko to co myślisz że dla tego 1000 z??? a w ogóle to zawsze był zasiłek porodowy, na całym świecie jest taka instytucja i jest OK, i jak sobie myślisz że ktoś będzie rodził dla kasy to jesteś debilem... wiesz Tobie sie może powodzi, ale znam rodziny które chcą miec choć jedno dziecko i dla nich ten 1000 zl choćby na wózek to wspaniała nowina... naprawdę się ciesze że Polska nie jest w rękach zwolenników PO ludzi którzy wprost potrafia napisać ze polakom zabrac prawa wyborcze, że Polki są potraktowane jak K... KAżda pomoc jest ważna... nawet ta minimalna, projekt LPR jeśli dobrze słyszałem zakłada że trzeba się zwrocić z wnioskiem o "becikowe" wątpie by zarabiający miliony zł zwrócili sie o 1000 zł i chciało im się chodzić z paierami po urzędach, więc ta kasa pójdzie dla potrzebujących, więc zdejmij ten szyderczy SLD-owski uśmieszek z twarzy i nie pomrukuj na kobiety że są K.... i dobrze wiem jak Cię zrozumiałem....

oczywiście nie wspomne że już za 20-40 lat są prognozy że będzie z powodu małej ilości urodzeń na 2 emerytów przypadał jeden pracujący...... dlatego całokształt polityki prorodzinnej poczynając od zasiłku porodowego, poprzez dłuższe urlopy macierzynskie, płatne urlopy wychowawcze, bezpłątne przedszkola i wiele innych elementów, kończąc na zaliczniu czasu pracy w domu kobietom do emerytury..!!! Oczywiście to kosztuje, ale przecież dla koalicji SLD i PO ważniejsze jest dla dobra partii np brac kase z budżetu na utrzymanie partii niż ta kasę przeznaczyć na polityke prorodzinną...., Ty jareko pewnie wolisz wesprzeć antykoncepcję, homoseksualistów, eutanazje, jako nowoczesne formy polityli prorodzinnej...

LAwy nie idę, ale mam pytanie na które nie odpowiesz, jak Ci sie podoba Platforma Obywatelska która najpierw ustami Tuska mówi że PO by na miejscu Kaczyńskiego paradę puściło a potem PO w Poznaniu zabrania takiej parady a nawet ją pałuje.... jesteś dumny z tej hipokryzji PO.....

oczywiście możecie także pamiętać o setkach wypowiedzi gdzie PO i Tusk obiecywali że nie bedą brali kasy na partię, ale dla dobra parti te 84 miliony wezmą....

Zamiast tego, moim zdaniem, lepiej byloby ta kase przeznaczyc dla rodzin naprawde w biedzie zyjacych. Gdzie na ubrania brak, na strawe ciepla - doslownie na wszystko brak.

Niestety okazuje sie, ze to tylko opium PO dla ciemnych mas. Przecież ważniejsze jest dobro partii...

apropos dla zwolenników podatku liniowego w rzeczpospolicie jest art, że ten podatek tylko powiększa biedę!!!!

JAreko kim ty w ogóle jesteś że mnie możesz personalnie dowolnie obrażac, części narodu swobodnie zabierasz prawa wyborcze (bo co nie głosowali na PO??), kobiety nazywasz K......, czy Ty w tej nienawiści do PIS nie zapędzasz się.... owszem ja Cie też obrażam.... ale po Twoich wypowiedziach to już widać szaleństwo

p.s. moja żona czuje sie obrażona przez Jareko... ale wiem że że Jareko to nie wzruszy, tak jak i paniom na tym forum zwolenniczkom PO taki styl rozmowy i porównywanie kobiet do K... bo dostaną 1000 z pewnei też odpowiada i zapewne wszyscy poprą jareko...

Brawo Opal !!!!!!!!

Z jednym zastrzeżeniem:

Sprostowanie: Kobieta, która oddaje się obcemu mężczyźnie za pieniądze to prostytutka, skądinąd ciężka profesja.

K...a to kobieta, która odddaje się wielu obcym mężczyznom całkiem za darmo i li tylko dla dania upustu swej nieposkromionej chuci.

Kontestowanie każdego działania rządu przez niektórych, zaczyna wyglądać jak prowokacyjne żarty.

Ludziska, chyba zapominacie, że realny wpływ rządu na niektóre, a szczególnie już sprywatyzowane firmy a nawet branże jest żaden. Próba negocjowania cen ( wpłynięcia na ceny) paliw to tylko pobożne życzenie.

Jest rynek czy go nie ma :o

:lol: Kroyena. Słynny "20" stopień zasilania. Na pewno miał duży wpływ na poziom wyżu demograficznego. :lol:

Ilość rodzących się dzieci zależy jedynie od poziomu optymizmu i dobrej oceny przyszłości przez rodziny.

Becikowe jest tylko sygnałem, że państwu zależy na zwiększeniu przyrostu globalnie, w całym państwie, bez względu na status

materialny. Tak ja to odbieram. Na inny system zachęt nas nie stać.

Wliczenie okresu ciąży do emerytury to może być kolejny, już silny krok

odsuwający temat, kto za to zapłaci dla przyszłego pokolenia "polityków".

Jaki to ma wpływ na przyszłych emerytów i stabilność ich zaopatrzenia nie trzeba chyba nikomu uzasadniać?

I co żeście się tak do jareco przyczepili? Może forma wypowiedzi nie taka łagodna, ale treść OK.

Becikowe nic nie załatwia. Dla biednych powinien byc wyższy zasiłek porodowy, a tą kasę przeznaczyć na dofinansowanie środków antykoncepcyjnych. Bo biedna kobieta pójdzie do ginekologa, ale na hormonalne tabletki ją nie stać. A facet jej mąż chce wtedy, kiedy on chce, a nie kiedy ona może.

...

LAwy nie idę, ale mam pytanie na które nie odpowiesz, jak Ci sie podoba Platforma Obywatelska która najpierw ustami Tuska mówi że PO by na miejscu Kaczyńskiego paradę puściło a potem PO w Poznaniu zabrania takiej parady a nawet ją pałuje.... jesteś dumny z tej hipokryzji PO.....

Nie podoba mi się, a ponieważ nigdy nie byłem za PO to i także dumny z niej nigdy nie byłem 8) W PO duże wplywy ma SKL więc akcja z zakazem manifestacji mnie nie zdziwiła.

Co do reszty:

benzyna - rząd szuka pomysłu jak wprowadzić podwyżkę akcyzy żeby cena benzyny nie wzrosła. Najpierw producenci teraz stacje benzynowe - chcieliby żeby obniżyły marżę wtedy podwyżka akcyzy przejdzie bez bólu i bez straty w sondażach. Inaczej będzie mówione że PiS nie diotrzymał obietnicy i tego chcą uniknąć. Mnie w sumie nie obchodzi nic w tym temacie poza tym żeby benzyna nie drożała.

becikowe - hasło dla mas, jak już ktoś powiedział. Od tego na pewno przyrostu nie będzie. I podobało mi się wystąpienie Giertycha który musiał nawiązać do gejów nawet w tym temacie...odnoszę wrażenie że chyba któryś z nich cos mu kiedyś zrobił 8)

Gość gregmena

absolutnie nie mam nic do treści merytorycznej wypowiedzi jareko... może becikowe jest słuszne może nie.... mam wąty do porównania kobiet do k....

żenada by w tej nienawiści do PIS używac takich argumentów!!!

ludzie kiedyś zasiek porodowy po prostu był, to JAruga jako największe osiągnięcia polityki rodzinnej SLD ten zasiłek i urlopy macierzynskei skróciła... co wam tak przeszkadza ten 1000 zł, przecież nie można wszystkich traktować jak patologię, dla wielu rodzin o średnich dochodach to duża pomoc... dziwne że nie przeszkadza wam pazerność PO na kase z budżetu dla partii choć tyle razy obiecywali że nie wezmą!!!!!