Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kto Prezydentem

rafslusarczyk

Kto Prezydentem  

210 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kto Prezydentem

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

greguś, a co ty ludziom chcesz dać, rybę czy wętke?

Wielkie halo robią że komuś jednorazowo groszem sypną. Niech obniżą podatki (zwłaszcza te ukryte), to się naród zacznie rozmnażać.

A jak nie będzie chciał sierozmnażać to zawsze możemy przjąć Polonusów z krajów byłego ZSRR, albo Turków. Wybór zawsze jakiś będzie.

Gość gregmena

oczywiście że od becikowego przyrostu nie będzie, ale to 1 krok, becikowe, dłuższy zasiłek porodowy, zaliczanie czas pracu kobiet w domu do emerytury, bezpłatne przedszkola plus zmniejszenei bezrobocia... i wiele innych elementów, które wcale nie muszą być bardziej kosztowne niż np kasa dla PO na utrzymanie partii, to w sumie może spowodować że choć w jakimś procencie przyrost naturalny w Polsce wzrośnie, a jest to koneiczne, a przykad Francji pokazuje że polityką imigracyjną tego nie rozwiążemy... a przypominam o obliczeniach krachu systemu emerytalnego i o tym że za 20-40 lat będzie 2 emerytów na jednego pracującego..... ja wiem że większość z was myśli dniem dzisiejszym i uważa że nei ważne co będzie za 20 lat... ale ja wolę myśeć o tym co będzie na emeryturze.... ja na emeryturę odkładam prywatnie, a ale wielu liczy tylko na emeryturę państwową.....

dziwię się zwłaszcza paniom że mówienie o stanioe błogosławionym i o kobietach i jednocześnie porównanie ich do k.... wcale obecnym paniom nie przeszkadza....

w ogóle wulgarnośc jareko jest normą i to jest przykre

Gość gregmena

kroyena a co to jest wętka?????

rząd PIS to pierwszy rząd od wielu lat który realnie mówi o obniżce podatków PIT i itp będziemy mieli więcej pieniedzy w portfelach

kroyena już w Francji nasprowadzali turków i itp i co????

Gość gregmena

a co jerzysio może i ty jak mtom będziesz się zakładał że będzie 50% PIT??? może jeszcze jak pare tygopdni temu krzyczcie że złoty traci.... a tu kurcze wasze przepowiednie się nie spełniają i złoty umacnia się!!!!

"Minister Teresa Lubińska myśli natomiast o obniżce kosztów pracy.

— W 2006 r. chcemy rozpocząć analizy zmierzające do obniżenia kosztów pracy. Chcemy ograniczać parapodatki oraz składki na ZUS. Na konkrety jest jeszcze za wcześnie. Ewentualnie wprowadzimy dwie stawki PIT: 18 i 32 proc."

wg jerzysio jest to zły kierunek???????

wiem wiem i tak będziecie pluć na PIS, bo przecież im gorzej tym lepiej

Dobrze,że są w tym ciemnym narodzie, tej masie ciemnej, tak oświecone jednostki jak Ty.To budujące doprawdy.

Widać,że czarne lata PRl były dla Ciebie sielanką.Grzeszysz i bluźnisz mówiąc takie rzeczy,porównując tamte czasy do obecnych,ale zapewne masz powody,bo innego wytłumaczenia nie ma.

Proszę nie kopiuj stylu gregmeny, bo sama się w ten sposób obrażasz.

/.../No nie,przecież ma być równo czyli sprawiedliwie-tyle było mowy o tym-gdzie konsekwencja?

Nie żartuj, Naprawdę stawiasz znak równości pomiędzy równo i sprawiedliwie ? Taką samą porcję jedzenie podajesz dziecku i mężowi ? :>

To nie ma być rozwiązaniem na całe życie dla rodziny takiego dziecka.

Opal, to jest żadne rozwiązanie, w któe nie wierzy też część LPR, to jest gest pod publiczkę, tylko dlaczego naszym kosztem ?

Może dlatego,że nie jesteś kobietą,nie masz takich problemów,to nie rozumiesz,że nie trzeba być zaraz k....,żeby inicjatywa taka była pomocna dla niektórych,

Przestań proszę Cię, .... Majka jest jurnym facetem a Giertych blondyneczką z miseczką "C" ?!

a wręcz rozwiązywała problem początku rodzicielstwa.1000 zł to kupa kasy i realnie może komuś pomóc.

tja , pomoże, przez pierwszy miesiąc, a potem spier..... i radź sobie sama.

Te pieniądze mają być symbolem i zachętą,pewnego rodzaju wsparciem decyzji,za której konsekwencje ponosi każdy rodzic.

:D:D:D zastanów się co ty mówisz :) symbolem czego ? zachetą do czego ?

Były takie przypadki lokalne,że gmina darowała pieniądze,były to gminy o drastycznym wręcz spadku urodzeń,że bali się wyludnienia ;)

a wiesz dlaczego ? nie dlatego że gmina nie daje becikowego a dlatego, że nie ma tam żadnych perspektyw na przyszłość, zero pracy i jakichkolwiek szans na zmianę swojego życia. Co w tej sytuacji robi młody człowiek ? Pakuje się i wyjeżdza .....ja tak właśnie zrobiłem, i żadne becikowe mojej decyzji by nie zmieniło.

Jeśli uważasz,że w Polsce nie ma problemu ze spadkiem urodzeń,o czym wiadomo już od dawna i plasujemy się marnie na tle innych krajów,to gratuluję innego wymiaru (no już tutaj nie da się nic ukręcić,to nie jest sondaż przedwyborczy)

Kolejny chwyt rodem pana gregmeny. Nikt przecież nie neguje problemu spadku urodzeń tyle że sposób w jaki rząd zamierza to "zmienić" jest śmieszny i zarazem żałosny nie wspominają że będzie robiony naszym kosztem.

I tym głosem z ciemnej masy,odurzona opium,pozdrawiam północnie.

Patrząc jak głosowała Warszawa jesteś na szczęście w mniejszości.

ps.K.... oddaje się obcemu mężczyżnie za pieniądze.

Nie dla poczęcia dziecka bynajmniej.

To był skrót myslowy i rolę mężczyzny w tym przypadku objął rząd, ty urodź nam dziecko a my ci za to zapłacimy tysiąc złotych.

Twoja wypowiedź jest cyniczna i zwyczajnie niesprawiedliwa,ale to nie mój problem.

Twój Opal, twój bo jej po prostu nie rozumiesz....

Majka. Rozumiem, że interesuje Cię narzekania dla samego narzekania? :(

Dofinansowanie środków antykoncepcyjnych rozumien tak jak Religa.

Czy seks jest chorobą? Nie.

Zatem środki antykoncepcyjne nie są lekarstwem.

Seks jest dla każdego, dla ludzi myślących lecz też dla bezmyślnych, którzy rozmnażąją się jak króliki. I dla tych nawet bezpłatna antykoncepcja nie będzie powodem by preparaty te stosować.

Nie myślą o tym. O niczym nie myślą. Czysta fizjologia.

Zjeść, napić się, bzyknąć sobie....

Świadoma kobieta nawet poddana woli męża wie jak uniknąć niechcianej ciąży.

Gość gregmena

poczytajcie styl dobrzykowica i jareko.... i sami się zastanówcie z kim dyskutowac... z ludźmi którzy na realne problemy ludzi, odpowiadają że to sprowadzanie do k....

żenujące... pocieszające że od pewnego czasu dobrzykowic zaprzestał oświadczania że mammografie w Polsce zapewnia bezpłatnie zapewnie TVP2

czy naprawdę nie potraficie wyjśc z kręgu krytykowania dla samego krytykowania, im gorzej tym lepiej, a co wam, szkodzi ten 1000 zŁ??? a nie przeszkadza wam 84 miliony dla PO???? czy wy nie potraficie wyjśc z tego negatywizmu, szukania sposkowych teorii dziejów, wieszzcenia końca Polski, sprowadzanai polek do k...., ludzie świat jest piękny, trochę radości i nadzieji.... pamiętam porody to były piekne chwile i nie liczyły sie pieniądze.. ale wtedy gdy dopiero ja zaczynałem pracę ten 1000 z by sie przydał choćby na wózek.....

bnecikowe to tylko mały kroczek, najważniejsze ze razem z tym idą inne wielkie pozytywne zmiany

— W 2006 r. chcemy rozpocząć analizy zmierzające do obniżenia kosztów pracy. Chcemy ograniczać parapodatki oraz składki na ZUS. Na konkrety jest jeszcze za wcześnie. Ewentualnie wprowadzimy dwie stawki PIT: 18 i 32 proc."

ale czy wam się już nie nudzi to ciąge narzekanie??? atakowie...., przez wiele lat po prostu był zasiłek porodowy i to było OK, potem JAruga oświecona walcząca o prawa kobiet i rodziny go zlikwidowała... a teraz gdy sie przywrócić europejską normę, wy tu wyjeżdzacie z k.... ŻENUJĄCE

Majka. Rozumiem, że interesuje Cię narzekania dla samego narzekania? :(

Dofinansowanie środków antykoncepcyjnych rozumien tak jak Religa.

Czy seks jest chorobą? Nie.

Zatem środki antykoncepcyjne nie są lekarstwem.

Seks jest dla każdego, dla ludzi myślących lecz też dla bezmyślnych, którzy rozmnażąją się jak króliki. I dla tych nawet bezpłatna antykoncepcja nie będzie powodem by preparaty te stosować.

Zjeść, napić się, bzyknąć sobie....

Świadoma kobieta nawet poddana woli męża wie jak uniknąć niechcianej ciąży.

Teraz to mnie ....... :evil:

- mam podskakiwać z radości. Pisałam już, że nie znoszę manipulacji.

- dla mnie seks nie jest chorobą, i nie dla siebie piszę o dofinansowaniu.

Podkreślę to. Przemyśl jeszcze raz zanim zaczniesz pisać takie bzdety :evil: Ubodzy, bezrobotni, prości .............. nie muszą być bezmyslni. Na preparaty ich nie stać, .

No i napisz jakie to metody, kiedy kobieta poddana mężowi może uniknąć ciąży nie inwestując w cokolwiek antykoncepcyjnego?

Douczę się od Ciebie, myslący mężczyzno.

Dobrzykowice.

To Ty właśnie uprawiasz demagogię i czepiasz się słówek. Intencje wypowiedzi Opala są dla mnie np. zrozumiałe. Dla Ciebie natomiast nie?

Wykonaj samodzielną wypowiedź.

Wypowiedzi wielu, świadczą jedynie o ich egocentryzmie.

"Opłaca mi się lub nie" - to jest ich jedyne kryterium. Tymczasem Kasa to nie wszystko.

Ps. W Somalii np. rodzi się i umiera bardzo dużo dzieci bez specjalnej zachęty i pomocy ze strony państwa. Nie dają becikowego. :lol:

Wypowiedzi wielu kontestujących wszelkie działania rządu tego czy też tamtego świadczą o tym, że reprezentują oni hybrydę mentalności homo sovieticus z kapitalizmem.

Z jednej strony chcą, by Państwo było panaceum na wszystko, by było omnipotentne, z drugiej strony chcą pełnej niezależności osobistej i wolnego rynku. Pomieszanie z pop.......niem. Zdecydujcie się czego właściwie chcecie.

A może kontestacja jest wyrazem Waszej własnej słabości? :roll:

Gość gregmena

Jerzysio szczerze bez komentarzy, popierasz takie reformy czy jesteś przeciw obniżaniu kosztów pracy i podatków w Polsce????

Majka seks jest dla ludzi, ale gdy w Polsce brakuje kasy na wiele leczeń ratujących żucie, gdy brakuje na dializy dla ludzi, na walke z nowotworami, ty mówisz o kasie na antykoncepcję, refundowane powinno być to co ratuje życie, zdrowie, operacje plastyczne czy antykoncpecja nie powinna być, bo najpierw życie i zdrowie!!! Dlatego Religa mi się podoba... Uważam że pieniądze które weźmie wbrew obietnicom PO na swoją partię powinny iśc np na dializy a nie na antykoncepcję.... tylko prosze Maju nie wszczynaj dyskucji jakie to hormony są zdrowe i cacy, bo przecież i tak nie są 100%, a pieniądze nie idą najpierw na ratowanie życia.... wiem wiem, jesteś przeciw, ważne by koncerny farmauceutyczne zarobiły....

Posłuchaj uważnie:

...jesteś człowiekiem myślącym, zatem wiesz, że "śpiewka" o obiżnaniu stawek podatkowych to piosnka 2007 roku ( najwcześniej !)

...a za rok to tego sejmu, tego rządu i tej pani min. może już dawno nie być !

Chyba, że "posiadasz" dar przewidywania przyszłości, wtedy zwracam honor !

J

....i może nie kopiować tych samych wypowiedzi kilka razy, bo szkoda czasu na czytanie w kółko tego samego...

szanuj czas innych, proszę !

Majka.

Ja nie dzielę ludzi na biednych i bogatych, lecz na myślących i bezmyślnych.

Przeczytaj jeszcze raz co napisałem.

Nie rzucaj mi w oczy biednymi i bezrobotnymi....

Np: woda z octem i cała masa innych metod..................................!

Ja mam uczyć ?

Hormonalne środki antykoncepcyjne to wynalazek ostatnich czasów.

Dla niektórych biednych dzieci to często jedyna radość ich życia. :(

I jeszcze jedno Majeczko. To cytat z Ciebie:?

"gregmena, jak będzie rządzić PO, to będziemy jechali po niej. Teraz na tapecie mamy ten rząd. I tyle. "

:o

Brawo Opal !!!!!!!!

Z jednym zastrzeżeniem:

Sprostowanie: Kobieta, która oddaje się obcemu mężczyźnie za pieniądze to prostytutka, skądinąd ciężka profesja.

K...a to kobieta, która odddaje się wielu obcym mężczyznom całkiem za darmo i li tylko dla dania upustu swej nieposkromionej chuci.

Brawo Bogusław !!!!

Z jednym zastrzeżeniem: prostytutka i ku*wa to jedno i to samo z tą różnicą, że pierwsze okreslenie jest cenzuralne a drugie nie.

Kontestowanie każdego działania rządu przez niektórych, zaczyna wyglądać jak prowokacyjne żarty.

Ludziska, chyba zapominacie, że realny wpływ rządu na niektóre, a szczególnie już sprywatyzowane firmy a nawet branże jest żaden. Próba negocjowania cen ( wpłynięcia na ceny) paliw to tylko pobożne życzenie.

Jest rynek czy go nie ma :o

zgadza się, kolejna szopka rządu pt. "my naprawdę chcielismy dobrze i chcielismy dotrzymac słowa tylko ci okropni dystrybutorzy paliw i stacje benzynowe robią nam na złość i podnoszą ceny"

:lol: Kroyena. Słynny "20" stopień zasilania. Na pewno miał duży wpływ na poziom wyżu demograficznego. :lol:

Ilość rodzących się dzieci zależy jedynie od poziomu optymizmu i dobrej oceny przyszłości przez rodziny.

I znowu masz rację :) kroyena ujął to w swój specyficzny sposób ale też ma rację, PRL jaki był taki był ale kobieta czuła sie wówczas bardziej bezpieczna niż obecnie. Dłuższy urlop, dodatkowe świadczenia , brak obawy o pracę. Zapytajcie się zresztą swoich mam, ja tak uczyniłem :)

Becikowe jest tylko sygnałem, że państwu zależy na zwiększeniu przyrostu globalnie, w całym państwie, bez względu na status

materialny. Tak ja to odbieram. Na inny system zachęt nas nie stać.

Nie stać ale nie z powodów finansowych a z powodu klapek na oczach - że się tak oględnie wyrażę.

Majka.

Ja nie dzielę ludzi na biednych i bogatych, lecz na myślących i bezmyślnych.

Przeczytaj jeszcze raz co napisałem.

Nie rzucaj mi w oczy biednymi i bezrobotnymi....

Np: woda z octem i cała masa innych metod..................................!

Ja mam uczyć ?

Hormonalne środki antykoncepcyjne to wynalazek ostatnich czasów.

Dla niektórych biednych dzieci to często jedyna radość ich życia. :(

I jeszcze jedno Majeczko. To cytat z Ciebie:?

"gregmena, jak będzie rządzić PO, to będziemy jechali po niej. Teraz na tapecie mamy ten rząd. I tyle. "

:o

Odniosłeś sie do mojego wcześniejszego postu, a tam pisałam własnie o biednych. Więc zacznijmy od tego, że Ty przeczytasz najpierw mój post, potem swój początek o moim narzekaniu.... a potem moją na to odpowiedź. I może dojdziemy do jakiegoś konsensusu.

Jakby nie było, to ludzie dziela się na biednych i bogatych. I ci piersi mają - mimo, ze mogą nie byc bezmyslni - gorzej

Tak, to dokładnie moje slowa. Wybory dawno się skończyły. I każdy rząd powinien byc pod baczną obserwacja i krytyką społeczeństwa.

8)