Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kto Prezydentem

rafslusarczyk

Kto Prezydentem  

210 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kto Prezydentem

Recommended Posts

Gość gregmena

jerzysio doskonale wiesz że zmian podatkowych na 2006 nie uda sie już wprowadzić, za późno, takie zasady legislacji, więc faktycznie pierwsze zmiany to 2007 i cieszy że rząd mysli o obniżaniu podatków, a ty nadal złośliwie dywagujesz...

no i mamy dzięki jareko i dobrzykowice forum dyskusji o k.... tak im żal kasy na zasiłek porodowy, szkoda że nie mają nic przeciwko kasie na utrzymanie stołków partyjnych PO chioć PO obiecywało że nie będzie brało dotacji z budżetu....

dobrzykowice mam może jakaś telewizja zapewnia wszystkim w Polsce bezpłatne środki antykoncepcyjne, Ty jesteś ekspertem w sprawach walki mediów o polską bezpłatną służbę zdrowia!!!

• Odpowiedzi 2,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

No i napisz jakie to metody, kiedy kobieta poddana mężowi może uniknąć ciąży nie inwestując w cokolwiek antykoncepcyjnego?

Douczę się od Ciebie, myslący mężczyzno.

Majka to my mamy Cię uczyć ? :) Najlepszym srodkiem antykoncepcyjnym jest "bół głowy" :)

Gość gregmena

po prostu to forum jest dowodem tego co dziś pisze rzeczpospolita PO razem SLD tworzą opozycję niekonstruktywną i bedą zawsze tylko krytykować, negować, spiskować i głosować przeciwko wszystkiemu co PIS podejmie w sejmie, nawet jeśli to będzie słuszne dla kraju, nawet jak to będzie obniżanie podatków... po prostu poczytajmy tutejsze wątki zwolenników PO, ciągły negatywizm, im gorzej tym lepiej... wam chyba jest trudno żyć z takim pesymizmem????

zawsze marzyliście by być razem z SLD??? chyba wam się spodobało to co przez 4 lata SLD uprawiało czyli aferki....

No i napisz jakie to metody, kiedy kobieta poddana mężowi może uniknąć ciąży nie inwestując w cokolwiek antykoncepcyjnego?

Douczę się od Ciebie, myslący mężczyzno.

Majka to my mamy Cię uczyć ? :) Najlepszym srodkiem antykoncepcyjnym jest "bół głowy" :)

moment, moment - było o kobiecie "poddanej męzowi". ja jestem............hmmmm, jakby to powiedzieć 8) :D No w każdym razie u nas jest równouprawnienie :D

- woda z octem nie jest zdrowa dla kobiety. Jeżeli sa juz środki nowoczesne, to kobiety mają wracać do średniowiecza?

Dobrzykowice.

To Ty właśnie uprawiasz demagogię i czepiasz się słówek.

Prosiłbym o konkrety abym mógł sie do tego odnieść

Intencje wypowiedzi Opala są dla mnie np. zrozumiałe. Dla Ciebie natomiast nie?

Są, ale zupełnie się z nimi nie zgadzam

Wykonaj samodzielną wypowiedź.

A to nie jest dla mnie zrozumiałe, co mam niby zrobić ?

Wypowiedzi wielu kontestujących wszelkie działania rządu tego czy też tamtego świadczą o tym, że reprezentują oni hybrydę mentalności homo sovieticus z kapitalizmem.

I ty mi zarzucasz demagogię ?!

Z jednej strony chcą, by Państwo było panaceum na wszystko, by było omnipotentne, z drugiej strony chcą pełnej niezależności osobistej i wolnego rynku. Pomieszanie z pop.......niem. Zdecydujcie się czego właściwie chcecie.

Chcemy żyć normalnie w normalnym kraju - czy to zbyt wygórowane wymagania ?

A może kontestacja jest wyrazem Waszej własnej słabości? :roll

Na psychoanalityka to ty się raczej nie nadajesz ale możesz potrenowac na gregmenie, który jest nadzwyczaj wdzięcznym obiektem do badań :)

Gość gregmena
ból głowa jest przynajmnie skuteczny!!!! a z tabletkami różnie bywa... sam znam 2 pary, które biorąc tabletki wpadły.... ale przecież zawsze jest ten procencik wpadki...., w szpitalu w Sandomierzu zresztą swego czasu urodziło sie dziecko z spiralą w czaszce.... więc może nich ministerstwo zdrowia dotuje naprawdę rzeczy ratujące zdrowie i życie np dializatory a nei tabletki czy operacje upiekszające....

Gość gregmena

zbadać u psychiatry należałoby chyba juz dobrzykowica.... polew demagogi już u niego kipi, myślałem że od czasu jego stwierdzenia że w Polsce jest zapewniona darmowa mammografia dzięki TVP2, niczym mnie nie zaskoczy a tu jednak, fantazja nadal w głowie huczy....

cóż trudno jest szanować kogoś kto mówi że telewizja w Polsce zastępuje służbę zdrowia albo tych co swego czasu udowadniali że na Tuska trzeba głosowac bo ma kota...., niektórzy chyba tego kota mają ale w główce.....

moment, moment - było o kobiecie "poddanej męzowi". ja jestem............hmmmm, jakby to powiedzieć 8) :D No w każdym razie u nas jest równouprawnienie :D

Nie mów tego głośno bo obrońcy rodzin i tradycji zaraz podniosą krzyk :)

- woda z octem nie jest zdrowa dla kobiety. Jeżeli sa juz środki nowoczesne, to kobiety mają wracać do średniowiecza?

O co chodzi z tym octem ? :) Jak rozumiem, w kolejnym etapie podpaski zamieniamy na watę ? :D

Dobrzykowice. Piszesz :

"Chcemy żyć normalnie w normalnym kraju - czy to zbyt wygórowane wymagania ?"

Okazuje się, że tak. Bagaż przeszłości, religia, położenie geograficzne,

fatum, żydzi i cykliści? A może wszystko razem. Odpowiedz sobie sam.

Majeczko! Piszesz:

"- woda z octem nie jest zdrowa dla kobiety. Jeżeli sa juz środki nowoczesne, to kobiety mają wracać do średniowiecza? "

Jeśli na nowoczesność ich nie stać?

A dlaczego woda z octem ma być niby niezdrowa? Wszystko zależy od stężenia. :wink: Jest masa dużo bardziej niezdrowych innych rzeczy. Poza tym to nie jedyny znany od wielu, wielu, wielu lat sposób na nie zajście........ Poczytaj sobie.

proponuję kompromis w brzemieniu:

Lepiej być bogatym i zdrowym niż biednym i chorym. :lol:

Majka.

Ja nie dzielę ludzi na biednych i bogatych, lecz na myślących i bezmyślnych.

Przeczytaj jeszcze raz co napisałem.

Nie rzucaj mi w oczy biednymi i bezrobotnymi....

Np: woda z octem i cała masa innych metod..................................!

Ja mam uczyć ?

Hormonalne środki antykoncepcyjne to wynalazek ostatnich czasów.

Dla niektórych biednych dzieci to często jedyna radość ich życia. :(

I jeszcze jedno Majeczko. To cytat z Ciebie:?

"gregmena, jak będzie rządzić PO, to będziemy jechali po niej. Teraz na tapecie mamy ten rząd. I tyle. "

:o

Bogusław - o co chodzi z tym octem :o :o :lol: ? Co z nim trzeba: rozlać, namoczyć, wdychać, wypić :o :lol: ?

Mam propozycję - jak to jest skuteczne to dawaj - robimy biznes :lol: . Ale by się koncerny farmaceutyczne wściekły :lol: :lol:

Już mam hasło reklamowe: nie skwaś sprawy - użyj octu :lol: .

Proszę też o przybliżenie innych rewolucyjnych metod.

P.s. - może do octu dostaniemy dofinansowanie?

Ale tu cycatowo, tfu cytatowo, prawie jak na zakazanych wątkach w piwnicy.

Wg Regulaminu dyskusja powinna być REGULAMINOWA. 8)

Krytyka konstruktywna nikomu jeszcze nie zaszkodziła.

Ja na ten przykład od czasu do czasu przekopiowuję zawartość moich postów w pewnym wątku do Worda w celu wciśnięcia klawisza F7 na klawiaturce. :lol:

Co do tańszych podatków to preludium będziemy mieli z akcyzą na paliwa, w końcu transport materiałów budowlanych zwykle ukryty jest w cenie wyrobu, a taki trudny wyraz na a apogeum, który jest alegorią wykańczania budujących, będzie po wygaśnięciu ustawy o zwrocie różnicy na VAT-ie.

Lawy, Baba! Zgubiłem się :roll:

Mówimy teraz o regulacji procesu świadomego poczęcia czy też o zaburzeniach hormonalnych i wynikających z nich zaburzeniach cyklu?

Jeżeli endokrynolog czy też ginekolog stwierdzi na podstawie wywiadu oraz poziomu metabolitów hormonow płciowych odchylenie od stanu normy (czylio chorobę), wówczas z pewnością zapisze taki czy inny preparat normujący stan chorobowy. Mogą to być np. odpowiednio dobrane co do dawki środki antykoncepcyjne.

Mówiliśmy dotychczas o seksie ludzi zdrowych i wynikających z niego miłych bądź przykrych (jak dla kogo) konsekwencji.

Jeśli seks dla ludzi zdrowych nie jest chorobą (odchyleniem od stanu prawidłowego) zatem środki antykoncepcyjne nie mogą być lekarstwem.

Nie ma choroby = nie ma lekarstwa.

Jest jedynie czyjaś wygoda. Dlaczego państwo i my wszyscy ma za tę wygodę płacić?????

A może ekwiwalent pieniężny dla tych co są z natury bezpłodni??

A co to? Im się nie należy ??? :o

Jak wszyscy to wszyscy. Babcia też.

Gość gregmena

wczoraj w telewizji pokazali jakąs klinike gdzie czeka się na operację onkologiczną 1-3 lat, gdzie dla weilu osób taki czas czekania to wyrok...

mam pytanie czy pieniądze w ministerstwie zdrowia skierować w większej ilości na operacje onkologiczne... a może na środek skuteczniejszy i tańszy na badania przesiewowe wykrywające raka.... czy te same pieniądze dać na tabletki antykoncepcyjne brane w celu nie leczniczym a antykoncepcyjnym????

brakuje w Polsce dializ... z tu ludzie rozmawiaja o kasie na tabletki..... horror..... oj byście nie musieli żałować tych słów gdy i wam przyjdzie problem....

dziwne ze Panie od PO zaczynają wspominać o braku równouprawnienia kobiet w Polsce, najpierw jareko zabiera prawa wyborcze ludziom, potem Tusk mówi że on jest za wolnoscia i puszczałby parady, gdy tymczasem PO zabrania parad i pałuje ludzi..., potem Jareko wyzywa kobiety od k.... a teraz to... czy wy macie jakeis problemy emocjonalne???? tyrania się wam marzy??? jejku strach pomyśleć jakie byłoby równouprawnienie i wolność pod rządami PO...

Gość gregmena

co wy z tą podwyżką cen benzyny... czekacie na ten ryk trumfalizmu jak to za PIS wszystko zdrożeje, podatki PIT beda 50%... czy was nie nudzi ta propaganda negatywizmu

apropos zresztą dziś w Gazecie Prawnej C. Mech mówi że najprawdopodobniej podwyżki akcyzy nie będzie na paliwa... w ogóle o czym mowa... może poczekajmy do decyzji rządu...

Prawnik to w końcu kto jest winny?

jareko, Tusk, czy kobiety?

Ale ty młody jesteś, w Telewizję wierzysz.

Ty się z dzieckiem przejdź do przychodni i powiedz, że nie jesteście z żoną ubezpieczeni. To siędowiesz coś o praktycznej polityce prorodzinnej stosowanej w Rzeczpospolitej Polskiej.

Gość gregmena

tak apropos.....

Rzeczpospolita 5 kwietnia 2002

Nowe badania raka piersi i jajników

Antykoncepcja: więcej korzyści czy zagrożeń

Piotr Kościelniak

Pigułki antykoncepcyjne zwiększają ryzyko zachorowania na raka piersi - twierdzą specjaliści ze Szwecji i Norwegii po przeanalizowaniu wyników trwających 7 lat badań. Niemal jednocześnie zaprezentowane zostały wyniki analiz wskazujących, że stosowanie zastępczej terapii hormonalnej zwiększa ryzyko zachorowania na raka jajników.

.......

Eksperci ze Szwecji i Norwegii przebadali w ciągu 7 lat ok. 50 tys. pań. Stwierdzono u nich ponad tysiąc przypadków nowotworów piersi. Częstość występowania raka była wyraźnie powiązana ze stosowaniem doustnych środków antykoncepcyjnych - twierdzą badacze. Ich zdaniem większość stosowanych przez skandynawskie kobiety pigułek to środki bardzo nowoczesne.

W porównaniu z tymi, które nie stosowały pigułek, ryzyko występowania raka piersi było średnio o 26 - 58 proc. wyższe, w zależności od tego, czy kobieta jeszcze używała takich środków, czy już nie. Według dr Merethe Kumle, która kierowała zespołem naukowców, najbardziej zagrożone są kobiety powyżej 45 roku życia wciąż stosujące pigułki. W ich przypadku ryzyko było większe aż o 144 proc. (....) Znane jest również ryzyko występowania chorób zatorowo - zakrzepowych oraz chorób kardiologicznych

.................

Żeby zakończyc zbędną dyskusję Rozporządzenie MZiOP w sprawie czynników rakotwórczych w środowisku pracy oraz ochrony zdrowia pracowników zawodowo narażonych na te czynniki.

W Wykaz czynników rakotwórczych dla ludzi znajdują się tabletki antykoncepcyjne!!!! Więc dlaczego ministerstwo ma sponsorowac coś co jest rakotwórcze??

Lawy, Baba! Zgubiłem się :roll:

Mówimy teraz o regulacji procesu świadomego poczęcia czy też o zaburzeniach hormonalnych i wynikających z nich zaburzeniach cyklu?

Jeżeli endokrynolog czy też ginekolog stwierdzi na podstawie wywiadu oraz poziomu metabolitów hormonow płciowych odchylenie od stanu normy (czylio chorobę), wówczas z pewnością zapisze taki czy inny preparat normujący stan chorobowy. Mogą to być np. odpowiednio dobrane co do dawki środki antykoncepcyjne.

Mówiliśmy dotychczas o seksie ludzi zdrowych i wynikających z niego miłych bądź przykrych (jak dla kogo) konsekwencji.

Jeśli seks dla ludzi zdrowych nie jest chorobą (odchyleniem od stanu prawidłowego) zatem środki antykoncepcyjne nie mogą być lekarstwem.

Nie ma choroby = nie ma lekarstwa.

Jest jedynie czyjaś wygoda. Dlaczego państwo i my wszyscy ma za tę wygodę płacić?????

A może ekwiwalent pieniężny dla tych co są z natury bezpłodni??

A co to? Im się nie należy ??? :o

Jak wszyscy to wszyscy. Babcia też.

Zabrałam głos w kwestii formalnej - preparaty hormonalne (w tym środki antykoncepcyjne) to pełnoprawne lekarstwa (wczesniej ktoś stanowczo twierdził, że nie).

Refundacja - hmmm, zawsze będą bardziej palące potrzeby. Idąc tym tropem można by rzec, że bez protezy też nie umrzesz, aparat słuchowy to już luksus... No i niestety idziemy tym tropem - moja koleżanka z własnych pieniędzy nabyła endoprotezę stawu biodrowego i ZAPŁACIŁA za operację (nie muszę chyba dodawać, że była ubezpieczona) - NFZ miał dla niej czas i pieniądze za jakieś 2 lata, a ona nie mogła chodzić TERAZ. Ona na szczęście może sobie na to pozwolic, ale wiele osób nie...

I tak samo jak z antykoncepcją - dla mnie dofinansowanie by było miłą uprzejmością, ale jest wiele osób, dla których stanowi kryterium kupić-nie kupić. Także - może kryterium dochodowe? Na pewno rozwiązanie by się znalazło, gdyby sama idea antykoncepcji nie pachniała siarką...