Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kto Prezydentem

rafslusarczyk

Kto Prezydentem  

210 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kto Prezydentem

Recommended Posts

Gość gregmena

kroyena a co po 2 tygodniach rządzenia już całemu złu w Polsce jest winne PIS i Kaczynski???? bo czytając to forum to obarczyliście już PIS wszystkimi winami...

jeśi ktoś jest winny to pewnie bardziej Tusk, on już był w wielu koalicjach rządzących od 1990, przypominam szczególnie rządy Bieleckiego i manię gmatwania prawa podatkowego wtegy... za rządów liberałów... a pozostało tylko ksywka do dziś aferały...

• Odpowiedzi 2,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Gość gregmena

tak apropos..... ciemnogród poprzez pisemka kobiece wmówił jak to bez tabeltek kobiety nie potrafią żyć, a fakty:

fakty, badania obiektywne, a nie reklamy koncernów farmauceutycznych i teksty w Pani domu i Tinie

Rzeczpospolita 5 kwietnia 2002

Nowe badania raka piersi i jajników

Antykoncepcja: więcej korzyści czy zagrożeń

Piotr Kościelniak

Pigułki antykoncepcyjne zwiększają ryzyko zachorowania na raka piersi - twierdzą specjaliści ze Szwecji i Norwegii po przeanalizowaniu wyników trwających 7 lat badań. Niemal jednocześnie zaprezentowane zostały wyniki analiz wskazujących, że stosowanie zastępczej terapii hormonalnej zwiększa ryzyko zachorowania na raka jajników.

.......

Eksperci ze Szwecji i Norwegii przebadali w ciągu 7 lat ok. 50 tys. pań. Stwierdzono u nich ponad tysiąc przypadków nowotworów piersi. Częstość występowania raka była wyraźnie powiązana ze stosowaniem doustnych środków antykoncepcyjnych - twierdzą badacze. Ich zdaniem większość stosowanych przez skandynawskie kobiety pigułek to środki bardzo nowoczesne.

W porównaniu z tymi, które nie stosowały pigułek, ryzyko występowania raka piersi było średnio o 26 - 58 proc. wyższe, w zależności od tego, czy kobieta jeszcze używała takich środków, czy już nie. Według dr Merethe Kumle, która kierowała zespołem naukowców, najbardziej zagrożone są kobiety powyżej 45 roku życia wciąż stosujące pigułki. W ich przypadku ryzyko było większe aż o 144 proc. (....) Znane jest również ryzyko występowania chorób zatorowo - zakrzepowych oraz chorób kardiologicznych

.................

Żeby zakończyc zbędną dyskusję Rozporządzenie MZiOP w sprawie czynników rakotwórczych w środowisku pracy oraz ochrony zdrowia pracowników zawodowo narażonych na te czynniki.

W Wykaz czynników rakotwórczych dla ludzi znajdują się tabletki antykoncepcyjne!!!! Więc dlaczego ministerstwo ma sponsorowac coś co jest rakotwórcze??

tak apropos.....

Rzeczpospolita 5 kwietnia 2002

Nowe badania raka piersi i jajników

Antykoncepcja: więcej korzyści czy zagrożeń

Piotr Kościelniak

Pigułki antykoncepcyjne zwiększają ryzyko zachorowania na raka piersi - twierdzą specjaliści ze Szwecji i Norwegii po przeanalizowaniu wyników trwających 7 lat badań. Niemal jednocześnie zaprezentowane zostały wyniki analiz wskazujących, że stosowanie zastępczej terapii hormonalnej zwiększa ryzyko zachorowania na raka jajników.

.......

Eksperci ze Szwecji i Norwegii przebadali w ciągu 7 lat ok. 50 tys. pań. Stwierdzono u nich ponad tysiąc przypadków nowotworów piersi. Częstość występowania raka była wyraźnie powiązana ze stosowaniem doustnych środków antykoncepcyjnych - twierdzą badacze. Ich zdaniem większość stosowanych przez skandynawskie kobiety pigułek to środki bardzo nowoczesne.

W porównaniu z tymi, które nie stosowały pigułek, ryzyko występowania raka piersi było średnio o 26 - 58 proc. wyższe, w zależności od tego, czy kobieta jeszcze używała takich środków, czy już nie. Według dr Merethe Kumle, która kierowała zespołem naukowców, najbardziej zagrożone są kobiety powyżej 45 roku życia wciąż stosujące pigułki. W ich przypadku ryzyko było większe aż o 144 proc. (....) Znane jest również ryzyko występowania chorób zatorowo - zakrzepowych oraz chorób kardiologicznych

.................

Żeby zakończyc zbędną dyskusję Rozporządzenie MZiOP w sprawie czynników rakotwórczych w środowisku pracy oraz ochrony zdrowia pracowników zawodowo narażonych na te czynniki.

W Wykaz czynników rakotwórczych dla ludzi znajdują się tabletki antykoncepcyjne!!!! Więc dlaczego ministerstwo ma sponsorowac coś co jest rakotwórcze??

Tak jak wiele lekarstw preparaty hormonalne nie są wolne od działań ubocznych. Grunt to je prawidłowo dobrać, jak ze wszystkim.

Zebyście widzieli, jak "zdrowe" preparaty nasze państwo refunduje ze względu na nizsza cene, to byscie sie przewrocili :evil:

gregmena Moze i cham jestem, moze zbyt dobrze pamietam czasy PRL i tamtejszy styl wypowiedzi i czynow Waadzy jak ich pieknie Pietrzak kiedys nazwal. Moze i kiep niedouczony ale wkurzac mnie powoli zaczyna to dzialanie pod publiczke.

1000 zeta na glowe nie rozwiaze problemu. W moim odczuciu pogorszy sytuacje. Bo rozsadni zanim sie zdecuduja - pomysla czy ten tysiac w czymkolwiek im pomoze a patologia zamieni na flaszke ale pozniej klopot z wychowaniem przerzuci na ogol. Moze zbyt ostrych slow uzylem ale tak mi sie od razu to becikowe skojarzylo. Prostytucja (by uzyc bardziej kulturalnej nazwy k...stwa) to transakcja handlowa. Cos za cos. Placisz - masz. Tu podobnie i podobnej sfery zycia dotyczy ale problem pozostaje nie rozwiazany gdyz nie chodzi tu o ten zastrzyk gotowki tylko o to o czym czesto sie zapomina. Ze urodzic to dopiero poczatek. Ubrac, wychowac, wyedukowac - to dopiero sa koszty. A znajac naszych u steru wladzy wiem ze na tym poprzestana. Haslo wyborcze chwycilo, masy dostaly zapowiadana kase i zalegnie ciiiiiisza. Bo a to budzet nie wytrzyma a to podatkow podniesc juz wyzej nie mozna itd. Powodow odrzucenia reformy pomocy spolecznej bedzie wiele a porzebujacych i tak juz jest sporo.

Jest tez inna metoda wsprcia najubozszych. Reforma calego panstwa. Zmniejszenie obciazen fiskalnych i tego ZUSu co czkawka sie chyba kazdemu z nas sie odbija.. Wtedy oplacac ise bedzie tworzyc nowe miejsca pracy, inwestowac gdyz zostanie kasa na inwestycje.

Gość gregmena

jareko bez wprowadzenie wszechstronnej polityki prorodzinnej, czeka nas za 20-30 lat katastrofa.... chyba że wierzysz w tego PAna że do Polski trzeba nasprowadzać TURKÓW...

zasiłek porodowy jest normalny na całym świecie.... ja nawet mam takie coś w ubezpieczeniu grupowym w pracy.... i co w tym takiego złego widzicie???

żal ci??? wolisz by kasa szła na utrzymywanie KRTiV, Senatu i setki innych fundacji, by szla na na partie PO która obiecywała że nie chce kasy z budżetu??

wiesz po studiach jak mieliśmy 1 dziecko i nie miałem jeszcze pracy, to bym wziął ten 1000 zł z pocałowaniem ręki... a nie prosił się o rodziców o kase na najtańszy wózek i łózeczko... ale masz tak silną znieczulicę że chyba tego niezrozumiesz

baba napisała

Tak jak wiele lekarstw preparaty hormonalne nie są wolne od działań ubocznych.

ot np. dzięki tabletkom antykoncepcyjnym

W ich przypadku ryzyko raka piersi było większe aż o 144 proc. (....) Znane jest również ryzyko występowania chorób zatorowo - zakrzepowych oraz chorób kardiologicznych

a co tam... może trafi kogoś innego....

Niekoniecznie od razu całem, ale jakbyś mógł mi uronić kawałek dobra, które dla mnie jako obywatela dokonał 2 tygodniowy premier.

Nie musi być od razu jakaś zapomoga, dotacja, czy gratyfikacja pieniężna.

Wystarczy żeby NIK wszedł do ZUS.

Prokuratura z US przefiltrowała faktury rybaków.

To takie małe rewanżyzmy,a cieszą.

Nie bawi mnie jak wyłazi pani wicepremier czy minister i mowi będą podatki, a za chwilę mówi nie będzie podatków.

Bo przez takie gadanie naraża NFZ na leczenie choroby wżodowej u paru moich znajomych i mnie. za ciebie nie mogę klikać, ale wychodzi na to, że masz częste kłopoty z ciśnieniem.

Miały być rządy fachowców, a wychoodzi amatorka np.,że minister z MS ma konflikt interesów z prywatyzowaną firmą, a na dodatek coś było przebąkiwane jakby o zpowolnieniu wyprzedaży majątku narodoweg ze itd. itp.

nie zrozumiales jak sadze - nie zaluje iz 1000 sie dla nowonarodzonych znajdzie. Tylko zaluje ze Ci co juz maja dzieci nie maja co do garnka wlozyc, ze jest to pozywka dla patologii w przyszlosci. zaluje ze skupia sie rzad (i nie interesuje mnie jakie to ugrupowanie) na becikowym w takiej formie a nie nad sensowna zmiana pomocy spolecznej i tam przeznaczeniu srodkow dodatkowych. Wkurza mnie ze taki Giertych dostanie jak jego zonka urodzi tysiac zlotych - wolalbym by dostal jesli juz to ten co roboty nie ma. Wkurza mnie to po prostu. Nie moze? Wkurzaja mnie Twoje niektore wypowiedzi i ich styl ale czy mam na nie wplyw? Nie - tak samo - niestety- nie mamy wplywu na tych wszystkich ktorzy co innego w kampanii glosili a robia teraz cos innego.

Ciagle mam nadzieje i daje czas temu rzadowi na faktyczne uzdrowienie Panstwa. Bo od tego zalezy przyszlosc nas wszystkich - a samo becikowe nie zagwarantuje nic - na dodatek tak rozdysponowane.

Baba- jak to się dzieje, że Ty nie widzisz różnicy między moją argumentacją a swoją?

Proteza jest korektą odchylenia od normy wynikającego z niedorozwoju, przebytej amputacji, urazu bądź zniszczenia fragmentu kostnego poprzez proces chorobowy.

Również aparat słuchowy daje się przy niedosłuchu a więc odchylenia od normy będącego skutkiem choroby lub defektem wrodzonym.

Powtarzam: antykoncepcja stosowana przez zdrową fizycznie parę powinna być tylko i wyłącznie sprawą tej pary. Nie mieszajmy się do ich seksu i rozumu i nie włączajmy do ich seksu Państwa Polskiego.

Ps. Uszkodzenie główki kości udowej czego skutkiem może być konieczność zabudowania endoprotezy paradoksalnie może być odległym efektem ubocznym osteoporozy wynikającej z wieloletniego stosowania środków antykoncepcyjnych. :wink:

Jeśli chcesz ją mieć nie z teflonu lecz z tytanu musisz sobie za to zapłacić.

jareko, a odpowiedz na pytanie, dlaczego ministry dbający o kasę mieliby obniżyś jakieś tam obciążenia dla narodu.

Takie 1000 PLN to od razu w akcyzie po chrzcinach do kasy państwa wróci. 8)

Patrz....nie pomyslalem o tym, moze dlatego, ze na swoj slub dostalem przydzial z "Urzedu", raptem na jedna skrzynke ;)

boguslaw nie strasz, nie strasz, bo i ciebie NFZ dopadnie.

A wtedy jeżeli odprowadzasz składki właściwe, a nie możliwie najniższe od twojego uposażenia, albo gdy masz jeszcze drugą firmę gdzie płacisz "zdrowotne" to będziesz wył się i miotał, bluzdząc na równość społeczną, wspieranie ubogich i jeszcze parę innych rozwiązań. No może nie uczynisz tego głośno, ale przewód myślowy na pewno ci zboczy w te okolice. Zwłaszcza jak będziesz chciał przeprowadzić poważniejsze spotkanie z kontraktowymi NFZ bez użycia listonosza (tj. koperty), a na własną fakturę nei bedzie ciebie stać.

Baba- jak to się dzieje, że Ty nie widzisz różnicy między moją argumentacją a swoją?

Proteza jest korektą odchylenia od normy wynikającego z niedorozwoju, przebytej amputacji, urazu bądź zniszczenia fragmentu kostnego poprzez proces chorobowy.

Również aparat słuchowy daje się przy niedosłuchu a więc odchylenia od normy będącego skutkiem choroby lub defektem wrodzonym.

Powtarzam: antykoncepcja stosowana przez zdrową fizycznie parę powinna być tylko i wyłącznie sprawą tej pary. Nie mieszajmy się do ich seksu i rozumu i nie włączajmy do ich seksu Państwa Polskiego.

Ps. Uszkodzenie główki kości udowej czego skutkiem może być konieczność zabudowania endoprotezy paradoksalnie może być odległym efektem ubocznym osteoporozy wynikającej z wieloletniego stosowania środków antykoncepcyjnych. :wink:

Jeśli chcesz ją mieć nie z teflonu lecz z tytanu musisz sobie za to zapłacić.

Osteoporoza może być wynikiem długotrwałego karmienia - mam nadzieję, że ja, potrójna mama nie będę musiała jej sobie nabyć ;)

Zdrowa MYŚLĄCA, pracująca i normalna para - tak. Kobieta, która ma już dziewiątkę, męża pijaka i zero środków do życia moim zdaniem skromnym powinna takie środki dostawać na receptę. Refundowane.

Becikowe - dla mnie śmiech na sali. Totalny brak rozwiązań systemowych i jakiś ochłap na start.

A później:

-płać rodzino takie same podatki jak bezdzietni

- dołożą dłuższe urlopy macierzyńskie, co oczywiście bardzo zwiększy konkurencyjność kobiet w wieku rozwojowym na rynku pracy :wink:

i będzie boom urodzeń aż się cały świat zdziwi...

Baba oj baba

Osteoporoza może być skutkiem długotrwałego karmienia w wypadku kilku ciąż następujących jedna po drugiej, przy nieprawidlowym uzupełnianiu wapnia i fosforu. np z powodu niedomogi przytarczyc.

Kobieta, która ma dziewiątkę dzieci, męża pijaka i zero środków do życia posiada przeważnie stan świadomości wykluczający nabycie i regularne stosowanie środków zapogających ciąży.

Nie jest to poza tym stan normalny -zdrowy lecz patologia.

Jest to wyjątek a nie reguła.

Kiedyś rodzenie dzieci było sprawą oczywistą i naturalną.

Teraz jest to niezwykle brzemienna w skutki decyzja. min z powodu konsumpcyjnego nastawienia do życia oraz ogromnej konkurencji na rynku pracy. Nikt z zatrudnionych nie zna dnia ani godziny .....

I żaden rząd tego stanu rzeczy w dzisiejszych czasach tego nie zmieni.

Gość gregmena

poczytajcie sami siebie... poczynająd od Jarekowych K... ale z was syczy i kipi złość i zawiść.... słusznie ktoś zauważył toż to już zoologiczna nienawiść....

becikowe które przypominam przed rządem dobroczynnej dla rodzin minister Jarugi po prostu sobie było... może to pierwszy punkt bardzioej całościowych rozwiążań dla rodziny... a nie ochłap.. zresztą jak ktoś ma kasę to mu się łatwo mówi... ochłap...

ale kłócić się o kase na dopłatę dla tabletek antykoncepcyjnych z budżetu to macie ochotę... pozostaje pytanie dlaczego środki rakotwórcze mają być dotowane z budżetu??? by zwiększyć zarobki firm farmaceutycznych... bo panie przeczytały w Gali i Życiu na gorąco że tabletki sa dla nich nieodzwowne..... ciemnota....