Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kto Prezydentem

rafslusarczyk

Kto Prezydentem  

210 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kto Prezydentem

Recommended Posts

kolejny smiech na sali - polskie kobiety potraktowane jak k.... (przepraszam mile Panie ale tak ta propozycje odbieram) Oddasz sie 1000 dostaniesz jak zajdziesz.

prosiłbym abyś powstrzymywał sie od takich sformułowań, (regulamin: "(...) wypowiedzi naruszają dobra osobiste, dobre obyczaje, są w formie obraźliwej lub wulgarnej (...)" )

z góry dziękuje

m.

• Odpowiedzi 2,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

prosiłbym abyś powstrzymywał sie od takich sformułowań, (regulamin: "(...) wypowiedzi naruszają dobra osobiste, dobre obyczaje, są w formie obraźliwej lub wulgarnej (...)" )

z góry dziękuje

m.

też się powstrzymam, choc wiem że czasami to bedzie bardzo trudne :-?

Gość gregmena

alez maksiu... tu niektórzy juz tak w ZOOLOGICZNEJ nienawiści są zapiekli że porównania kobiet do k..., są normalne nawet dla pań uczestniczących w dyskusji,,, wazne że by krytykowac, atakowac, w myśl hasła im gorzej tym lepiej bo nasi nie rządzą....

ale najważniejsze że pomimo tych tekstów że gregmena jest beee, a oni mogą sobie k... i są cacy....

lawy ja mówię o obiektywnych badaniach a nie o jakiś sponsorowanych... zauważ że tego że tabletki są rakotwórcze według wykazy MINISTRA ZDROWIA nawet rząd SLD nie zmienił!!!!

fakty fakty

alez maksiu... tu niektórzy juz tak w ZOOLOGICZNEJ nienawiści są zapiekli że porównania kobiet do k..., są normalne nawet dla pań uczestniczących w dyskusji,,, wazne że by krytykowac, atakowac, w myśl hasła im gorzej tym lepiej bo nasi nie rządzą....

ale najważniejsze że pomimo tych tekstów że gregmena jest beee, a oni mogą sobie k... i są cacy....

dla mnie nie sa normalne i bede na to reagowal

pozdrawiam

m.

widze że niektórzy tu wiedzę zamiast z obiektywnych badań czy źródeł (patrz cytowane np w rzeczpospolitej badania szwedzkie które objeły najnowsze tabletki antykoncepcyjne) włos się na głowie jeży że niektórzy cytuja tu hasła rodem wzięte z Tiny albo folderów reklamowych..

Wręcz przeciwnie - podałem Ci źródła gdzie są raporty (nie z Tiny czy z folderów reklamowych). Starasz się być ekspertem w sprawie w której masz małą wiedzę. Jeśli ten szwedzki artykuł jest takim guru dla Ciebie to powiedz mi proszę, jak stwierdzono fakt zachorowań raka: było to badanie na ludziach tzn empirycznie po iluś latach stosowania tegoż leku stwierdzono u pacjentów raka czy też laboratoryjnie? ani jednej ani drugiej metody nie dyskryminuję żeby nie było, ale wolę wiedzieć o czym mówimy ponieważ przeczytałem całkiem dużą ilość raportów/artykułów na ten temat. aaa...i nie jestem za dofinansowaniem leków antykonc w przypadku gdy nie jest używany jako lek.

Podobne tematy pojawiają się również przy telefonii komórkowej. tzn czy coś powoduje czy też nie powoduje zachorowań na raka.......setki raportów a i tak nikt nic nie wie... 8)

Może i tak jest.Bo faktycznie jesteśmy przecież zalewani badaniami,raportami,nie wiemy,które są sponsorowane,które nie.Pewno więcej jest sponosrwanych niż nie.

Rak jest ciągle wielką tajemnicą i dlatego sporo tu przypuszczeń.

Ale poza nim są choroby rozpoznane,ktore też są groźne.

Po samym składzie leku można wywieść pewne skutki i dlatego są one ujawniane w ulotkach.Jeśli coś działa zakrzepowo,bo sprawdzono już wcześniej,że ma takie działanie,no to podawane w częstych dawkach może wywołać schorzenia zakrzepowe.

Dlatego upieram się,że tabletki antykoncepcyjne to jest poważna decyzja,która powinna być poprzedzona wnikliwymi badaniami,które nie są dostępne dla wszystkich jak na razie.A gdzie badania kontrolne.To jest rzecz dla zamożnych.W przeciwnym razie stanowi nieodpowiedzialną podaż leku.

Przykłady nie przekonują,ale mnie przekonuje własny przykład,czyli cała gama skutków ubocznych z ulotki.A też miało być leczniczo i były badania w dobrym ośrodku.Dla pana doktora to był żaden problem-tak musi być.

Przekonują mnie przykłady znajomych,różne,ale które mówią,że endokrynologia to w powijakach jest dopiero. ;)

Nie ma żartów z lekami-żadnymi.A wmawianie ludziom,że to tylko tabletka jest zwykłym zabiegiem marketingowym.

Niektórzy oskarżają firmy farmaceutyczne,że podsycają lęk przed grypą,żeby sprzedać szczepionki.

Lawy ja mówię o obiektywnych badaniach a nie o jakiś sponsorowanych... zauważ że tego że tabletki są rakotwórcze według wykazy MINISTRA ZDROWIA nawet rząd SLD nie zmienił!!!!

fakty fakty

a gdzie ja Ci podałem sponsorowane? Dałem link do portalu/wyszukiwarki artykułów medycznych. Nawet nie sprawdzisz a się pienisz. Niestety przeczytałeś wycinek jakiejś gazety i już uważasz że wiesz wszystko na dany temat, a niestety wg mnie mijasz się z prawdą. Poczytaj najpierw a potem wrócimy do rozmowy, bo z takim stanem wiedzy to można co najwyżej cytować przez kolejne 100 stron te parę zdań z Rzepy.

opal - masz rację - badania przede wszystkim, nie można (i nie powinno) się dawać leków hormonalnych (i nie tylko) bez odpowiedniej wiedzy. Leki jako takie zawsze po pewnym czasie moga zaszkodzić, dlatego jak nie musisz to nie bierz.

Co do firm farmaceutycznych i lekarzy. spotkania/wyjazdy/prezenty to norma. Tak już jest i nic na to się nie poradzi. Generalnie jeśli są te same leki z różnych firm i lekarz ma wybór to firmy to wykorzystują. nieetyczne...być może, ale najważniejsze żeby lekarz nie szkodził i leczył.

.........

z góry dziękuje

m.

dziekuje za przyponienie. Fakt - zagalopowalem sie i nie mam nic na swoja obrone choc.....uwazam ze skoro zajmujesz sie moderowaniem tego watku to ten cytat z regulaminu powinienes co najmniej raz na kazdej stronie umieszczac. Te slowa wyrwane calkowicie z tresci postu faktycznie moga byc odebrane jako obrazliwe.

Ale jesli nasze Panie obrazilem to po raz kolejny - przepraszam. Nie to bylo moja intencja

I szkoda ze moja wypowiedz tak zostala odebrana. Powiem inaczej. Gdyby ktos mi zaproponowal 1000 za to bym tylko splodzil potomka poczulbym sie wlasnie tak jak napisalem.

Powtarzac o tym ze nie tedy droga by przyrost naturalny powiekszac nie bede - bo jak widze nikt dokladnie postow nie czyta, przepraszam, prawie nikt :)

.. tu niektórzy juz tak w ZOOLOGICZNEJ nienawiści są zapiekli że porównania kobiet do k..., są normalne nawet dla pań uczestniczących w dyskusji,,, wazne że by krytykowac, atakowac, w myśl hasła im gorzej tym lepiej bo nasi nie rządzą....
tak masz racje. W zoologicznej nienawisci nawet nie starales sie ani tego mojego postu jak i innych dokladnie przeczytac, o postach innych forumowiczow nie wspomne. Przeczytaj dokladnie i zanim odpiszesz zastanow sie co autor chcial w nim przekazac. Czytac a rozumiec autora to nie to samo

Gość gregmena

lawy, ale co ty z jakimiś art, sponsorowanymi czy rzeczpospolitą, mówmy o faktach...

patrzcie co jest obok takich rzeczy jak np.

3 ------------ Arsen i związki arsenu

4 446-86-6 Azatiopryna (Azathioprine)

5 1332-21-4 Azbest

zauważcie że rozporządzenie zawiera wykaz czynników rakotwórczych i PRAWDPODOBNIE RAKOTWÓRCZYCH, tabletki antykoncepcyjne znalazły siue w tym wykazie rakotwórczych czyli takich którym udowodniono działanie rakotwórcze!!!

ROZPORZĄDZENIE

MINISTRA ZDROWIA I OPIEKI SPOŁECZNEJ

w sprawie czynników rakotwórczych w środowisku pracy oraz nadzoru nad stanem zdrowia pracowników zawodowo narażonych na te czynniki.

................

ZAŁĄCZNIKI

ZAŁĄCZNIK Nr 1

Część I

Wykaz czynników rakotwórczych dla ludzi

A. Substancje chemiczne i mieszaniny

.......................

17 ------------ Doustne środki antykoncepcyjne stosowane w terapii sekwencyjnej

18 ------------ Doustne złożone środki antykoncepcyjne

19 ------------ Estrogenami terapia substytucyjna

20 ------------ Estrogeny niesterydowe

21 ------------ Estrogeny sterydowe

..........................

dziekuje za przyponienie. Fakt - zagalopowalem sie i nie mam nic na swoja obrone choc.....uwazam ze skoro zajmujesz sie moderowaniem tego watku to ten cytat z regulaminu powinienes co najmniej raz na kazdej stronie umieszczac. Te slowa wyrwane calkowicie z tresci postu faktycznie moga byc odebrane jako obrazliwe.

mam nadzieje Jareko że nie będę zbyt często musial przytaczać regulaminu, ale jesli zajdzie taka potrzeba moge to zrobic nawet po kilka razy na stronie, wszystko zalezy od tego w jakiej formie bedzie prowadzona dyskusja, dyskutowac mozna naprawdę zawzięcie i ostro, ale mimo wszystko z szacunkiem dla oponentów. Miejcie na uwadze (i nie pisze tego tylko do Jareko) ze będę śledził ten wątek.

m.

Gość gregmena

jareko ale ty co pare dni obrażasz kogoś, raz zabierasz ludziom prawa wyborcze (a ja pytam, kolejny raz dlaczego?? bo nie głosowali na PO??), raz obrażasz mnie, raz kobiety które rodzą zrównujesz do k... i nawet uważasz że jesteś w porządalu...

jeśli po powyższym uważasz się za porządnego człowieka, z zasadami ... to współczuje.... wiem wiem, ważne że sam dla siebie uważasz się za porządala faciora.... jesteś mądry, doświadczony, możesz swobodnie innych obrażać.....

poza tym od kilku tygodni ten wątek jeszcze przed wyborami polega na pluciu na Kaczyńskiego i na PIS... zapytam co to wasze plucie wnosi??? co to wasze im gorzej tym lepiej daje nam??? co ta wasza radość z każdej złej wiadomości, którą odnosicie że to efekt rządów MArcinkiewicza daje???? ileż możńa żyć w tej neinawiści... czy naprawdę nie umiecie tak jak PO pogodzić się z przegraną waszej ukochanej parti??

przypomne wiele stron temu już był krzyk jak to dziesiątki tysięcy kredytobiorcy tracą, bo zaczynają się rządy PIS i złotówka traci, od razu krzyk, patrzcie PIS rządzi złotówka traci... a tu ostatnio skończyła się hucpa z PO i złoty szybko się umacnia.... i co teraz powiecie o waszym straszeniu???? i CO???

dopiero co mtom zapewniał że będe płącił 50% PIT, a tu rząd mówi wprost obniżamy koszty pracy i PIT....

co w ogóle wnieśliście merytorycznego do dyskusji????

jakie były pozytywy waszych argumentów??? że TUSK ma kota, że wg jareko części społeczeństwa trzeba zabrać prawa wyborcze, że wg Dobrzykowica w Polsce mammografie za darmo bez kolejek załatwia TVP2, zprowadzenie do k... kobiet w Polsce??? że wy macie kasę i uważacie że po co ochłapy becikowe dla tych którzy maja problemy finansowe....

wiem jesteście INTELIGENTAMI,jesteście CACY, wam takie rzeczy przystoja i wypadają, wywyższać się nad naród, bo jesteście mądrzejsi!!!!

kilka razy pisałem o totalnej hipokryzji PO i jakoś dziwnie niechcieliście rozmawiac...

[/.../ Przeczytaj dokladnie i zanim odpiszesz zastanow sie co autor chcial w nim przekazac. Czytac a rozumiec autora to nie to samo

Ile razy juz to napisałeś jareko ? 10 - 20 razy ? ...syzyfowa praca....

Chyba tylko raz - teraz. Poprzednio stwierdzilem ze po prostu tzreba nie reagowac na posty szanownego oponeta. Ale ja goraczka i czasem nie moge.

Napisalbym jeszcze wiecej ale Maksi by mnie na zbity pysk wywalil i bana dal wiec zmilcze. Cale szczescie ze rozmowa nie toczy sie w realu - nie wytrzymalbym, daje slowo, nie wytrzymal ;)

...ileż możńa żyć w tej neinawiści... czy naprawdę nie umiecie tak jak PO pogodzić się z przegraną waszej ukochanej parti??

...

Gregmena

pogodzenie sie z przegrana i przyznanie do porażki - cechuje silne osobowości ...

walczysz z wiatrakami ...

pzdr

Jak dla mnie silne osobowości powinny tez zauważyc, że juz po wyborach.

Okresleni Wybrańcy rzadzą. Powinni też zauważyć,ze WSZYSCY niezależnie od preferencji przedwyborczych mamy teraz NASZ rząd i oceniamy go po tym, co robi albo czego nie robi.

Widzę, ze niestety niektórym trudno przyjąć ten fakt i oduczyć się mechanizmów rodem z kampanii /obarczanie konkurenta winą za wszystko/

Ale to fakt. Trzeba mieć silną osobowośc. I nie każdy to potrafi.

Jeszcze wrócę do tabletek. Tak jak pisałam wcześniej, KAŻDY lek, nawet najbardziej niewinny stosowany niewłaściwie szkodzi pacjentowi. Kiedyś ludzie jedli jak cukierki "tabletki z krzyżykiem" na ból głowy, później okazało się, że są rakotwórcze.

Środki hormonalne powinny być przyjmowane pod kontrolą dobrego lekarza, co jakiś czas powinno się robić testy poziomu hormonów. Przykrym zjawiskiem jest, że rzeczywiście mamy tak dużo nierzetelnych lekarzy, podatnych na wdzięki przedstawicieli. W naszym pięknym mieście dla przykładu jest bardzo wielu pediatrów dających antybiotyki dosłownie na katar "osłonowo". Efekt jest taki, że dzieci mojej siostry ciotecznej chorują od sierpnia do kwietnia co 3 tygodnie :evil: . I co - winne są antybiotyki, bo mają skutki uboczne, czy delikatnie mówiąc niemądry lekarz.

Gregmena - jeśli sądzisz, że informacje ważne dla kondycji mojego organizmu czerpię z Tiny i od p. Muchy, to w końcu udało ci się kogoś obrazić, czyli mnie na ten przykład :evil:

Jak dla mnie silne osobowości powinny tez zauważyc, że juz po wyborach.

Okresleni Wybrańcy rzadzą. Powinni też zauważyć,ze WSZYSCY niezależnie od preferencji przedwyborczych mamy teraz NASZ rząd i oceniamy go po tym, co robi albo czego nie robi.

Widzę, ze niestety niektórym trudno przyjąć ten fakt i oduczyć się mechanizmów rodem z kampanii /obarczanie konkurenta winą za wszystko/

Ale to fakt. Trzeba mieć silną osobowośc. I nie każdy to potrafi.

Racja nawet święta.Rząd jest od tego,żeby go przeswietlać,a nie uwielbiać.

I nawet jak się spełniły czyjeś preferencje ,to powinien przejść do opozycji.

Ale

opozycji konstruktywnej,merytorycznej

w momencie jednak kiedy zaczyna się dziki szał,histeria,nienawiść,wyśmiewanie i zero dyskusji rzeczowej tylko personalne rozgrywki (mówię o sytuacji,która jest w PL obecnie) i przytyki to nie ma mowy o dyskusji tylko jest mordobicie.

Jakoś tak jest już,że agresja i brak dobrej woli rodzi przekorę i oponent nie ma ochoty się zabawiać w samarytanina tylko stara się bronić obiektywizmu.

Dla mnie wielką wiadomością z ostatnich czasów jest,to,że jakkolwiek zawsze wiadomo,że jak prawica dochodzi do władzy to wracają sprawy swiatopoglądowe-dyżurne tematy. "lewica" w znaczeniu komuchów (bo lewicy to raczej nie ma) nie odpuści.Spór jest swiatopoglądowy,a nie gospodarczy.Ale teraz okazało się,że PO uczestniczy w tym sporze po stronie lewicy czyli sama się okresliła kim jest.Dla mnie jest to porażka.Ale lepiej wiedzieć takie rzeczy wcześniej niż później. ;)

Jakoś przez ostatnie 4 lata na forum było cichutko,czasem ktoś pisnął.Bo rządziła lewica.A prawica doporowadza niektórych do szału- z różnych względów. I o to chodzi,a nie o błędy rzeczywiste.Jak ich nie ma to nawet głupstwo można napompować do olbrzymich rozmiarów.Np. becikowe-główna zbrodnia.

Co do Twojej wypowiedzi,to jeśli znajdziesz przykłady obarczania konkuretna za wszystko to przytocz.

Bo ja widzę,że mimo nieprzychylnej aury,i wściekle ujadającyh psów karawna idzie dalej.

Pozdrawiam

Jeszcze wrócę do tabletek. Tak jak pisałam wcześniej, KAŻDY lek, nawet najbardziej niewinny stosowany niewłaściwie szkodzi pacjentowi. Kiedyś ludzie jedli jak cukierki "tabletki z krzyżykiem" na ból głowy, później okazało się, że są rakotwórcze.

Środki hormonalne powinny być przyjmowane pod kontrolą dobrego lekarza, co jakiś czas powinno się robić testy poziomu hormonów. Przykrym zjawiskiem jest, że rzeczywiście mamy tak dużo nierzetelnych lekarzy, podatnych na wdzięki przedstawicieli. W naszym pięknym mieście dla przykładu jest bardzo wielu pediatrów dających antybiotyki dosłownie na katar "osłonowo". Efekt jest taki, że dzieci mojej siostry ciotecznej chorują od sierpnia do kwietnia co 3 tygodnie :evil: . I co - winne są antybiotyki, bo mają skutki uboczne, czy delikatnie mówiąc niemądry lekarz.

Gregmena - jeśli sądzisz, że informacje ważne dla kondycji mojego organizmu czerpię z Tiny i od p. Muchy, to w końcu udało ci się kogoś obrazić, czyli mnie na ten przykład :evil:

babo (strasznie smieszy mnie ,że tak się muszę zwracać ) :lol:

ale z winą to jest tak,że ona jest cechą tylko człowieka.

Tabletki jako takie nie można obarczać winą.Nie zmienia to jednak faktu,że są szkodliwe jak każdy lek, a mogą wywołać poważne schorzenia.Specyficzne dla niech jest niestety to,że są podawane regularnie i przez bardzo długi okres,gdy innych leków zdrowy organizm nie ma potrzeby przyjmować.Dlatego,człowiek wybiera czy podejmuje ryzyko.Dobrze jak będzie to decyzja tego czlowieka, niczym nie narzucona i najlepiej poparta wiedzą.

Tak ja to widzę.

Pozdrawiam