Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kto Prezydentem

rafslusarczyk

Kto Prezydentem  

210 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kto Prezydentem

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

To jest właśnie retoryka Kaczorów.

Kurski obraża - i "prawie przeprasza" - Waltz mówi prawdę bo w 2003 nakłady były większe od 2004 i 2005 a Kaczor że nie.

Styczeń ma zarzuty prokuratorskie i jest na wolności dzieki kaucji - Schetyna został pomówiony przez ANONIMA.

Z jednaj strony działania prokuratora i sądowe a z drugiej kłamliwe pomówienie akurat 3 dni przed wyborami.

Tu w ogóle nie ma co porównywać a jeszcze Kaczor robi z siebie szeryfa że niby natychmiast wyrzuca. jak ma przestępców w partii to wyrzuca- proste.

gregmena ty celowo chcesz nas obrazić, czy ci to tak przypadkiem wychodzi? 8)

pisalem kilka razy debilizm argumentów wyborców i tępota umysłowa jergo wyborców jest ogromna, wzrost, uroda żony, rozmiar buta, ci bezideowcy za 5 lat zaglosują na pamele anderson albo jakiegoś aktorzyne bo ladny, co z tego że do rządzenia się nie nadaje

chyba o to wlasnie chodzi

obrazic , tak jak Kurski moze :D :D :D

:o nie no nie widzialam nawet tego postu

tez glosuje na kaczynskiego ale ............... gregmena opanuj sie

To jest właśnie retoryka Kaczorów.

Kurski obraża - i "prawie przeprasza" - Waltz mówi prawdę bo w 2003 nakłady były większe od 2004 i 2005 a Kaczor że nie

sory ale wczoraj za te hospicja kaczor tuska wypunktował i myślałem że to wszystkim powinno rozjaśnić sytuację. ale jeśli się mylę to było tak: w 2003r. dopłaty na hospicja były wyższe bo umożliwiały to obowiązujące przepisy. w 2004r. sie zmioeniły i musieli robić na około żeby obejść przepisy i wyszło mniej kaski. poza tym na 100tys. mieszkańców nikt wawie w tym zakresie nie podskoczy więc zarzut jakby nie patrzeć jest żaden jak i wiele innych niby argumentów tuska. a ukochana przez niego pani gronkiewicz ma subtelność walca (stąd pewnie nazwisko).

jeszcze rozbawił mnie tusk okropną karą dla piskorskiego za przekręty - zsyłka do brukseli. normalnie donald nie zna litości

żeby nie było niedomówiń to ja tu oceniam czyny a nie poglądy. PO generalnie stacza się w krainę obłąkania i pogrążania we własnych małych kłamstewkach

Ale się koledze rafslusarczyk kij w mrowisko udał.

Tak sobie czytam, czytam, czytam i ...... . :-? :-? :-?

mam propozycje :

zamiast narzekac i szydzic niech kazdy sie wypowie na temat:

dlaczego glosuje na tuska/kaczynskiego - mysle ze pozytywnymi cechami kandydata predzej przekona sie kogos do glosowania na konkretnego kandydata niz pultaczeniem sie.

No właśnie. Od tego, można było zacząć.

Proszę bardzo:

TUSK (różnice pozytywne)

1) Nie proponuje socjalizmu

2) W pierwszą wizytę (przenośnia) pojedzie do Nimiec gadać o interesach

ekonomicznych kraju a nie do USA i Watykanu lizać i pokazywać się

podczas gdy Polacy nie zarabiają na handlu z sąsiadami

3) Wygląda lepiej (a wygląd jest też ważny)

4) Ma poglądy liberalne co mi pasuje

5) Jest twardy ale nie obrażalski i nerwowy (patrz debaty - tylko

konkurentowi nerwy puszczały parokrotnie)

6) Pracował fizycznie (a jest to bardzo ważne wbrew pozorom. Ktoś kto

nigdy nie kopał łopatą a od 18tego roku życia tylko zasiada i gada nie

pasuje mi po prostu)

7) Nie ma brata bliźniaka który jest premieram w ukryciu

8) Mówi jasno od początku do końca NIE Lepperowi i Rydzykowi a tych

ludzi nie lubie (szef kampani konkurenta mówi "elektorat rydzyka to

też elektorat cmok cmok)

Na razie tyle

Patrząc na wojujących o głosy protagonistów Lecha Kaczyńskiego CIESZĘ SIĘ i JESTEM DUMNY z oddania swego głosu na Donalda Tuska.

Głosuję za normalnością, umiarkowaniem i nowoczesnym państwem liberalnym, przeciwko fobiom i zmorom przeszłości.

Tusk dobrych kilka lat temu powiedział w Tok-szok Najsztuba i Żakowskiego, że "politycy to klasa próżniacza". I z tej pozycji mu się przyglądam.

LK dla mnie nieudolnie kierował Warszawą, nie dam przyzwolenia na nieudolne kierowanie Polską.

Obaj są umoczeni w polityce, w układach, ale Kurskiego Kaczorowi nie daruję. Samo zatrudnienie tego [piiiip] było pomyłką kampanii.

Pomijam warunki zewnętrzne, ale nawet tutaj Tusk bije LK na głowę.

Zresztą, od dawna już chyba wszystko zostało powiedziano tutaj

pakodegites

To w 2003 były wyższe dotacje czy nie ?? BYŁY

a kręcenie ze sie zmieniły przepisy, pogoda itd to może i słuszne ale Waltz nie mówiła nic o pogodzie i przepisach tylko o tym że w 2003 były wyższe a 2005 są nizsze i tak jest

Prawda.

Piskorskiego ukarali wyborcy więc uważaj co piszesz. Wybory do parlamentu europejskiego nie zależą od Tuska tylko od ludzi.

A jak Piskorski robił przekręty to czemu Kaczyński nie złożył sprawy do sądu ??

Pozakładali o jakieś przetargi a Piskorskiemu nie wytoczyli !!

Kolejny argument w stylu "Wiem coś o Tusku - ale nie powiem"

Gość gregmena

Dziekuje jabco za argument

Masz racje Tus nie będzie prezydentem wyborców Leppera, czy sluchających Rydzyka, a to kilkanaście milionów, onbędzie prezydentem kilku tysięcy bogaczy, a innym powie to co ty mówisz drugiemu polakowi wyp... na bialoruś jak ci się Tusk nie podoba!!!!

Powiem tak mi tam rybka jestem mlody, powodzi mi sie finansowo, ale nie moge jak Tusk nie widziec ze są biedni i ludzie którym sie nie udalo jak mi a zauważcie Tusk mówi tylko o tych którym sie udalo..... kilkanascie temu dni temu moja mama poślizgnela sie na pomidorze, operacja ciężka i itd.... liberal mówi takiej osobie idź na bialoruś nmie udalo ci sie i to jest straszne, kazdy moze sie na skórce od banana przewrócić

co do wizyty w niemczech, masz racje poza dziadkiem TUSKA polskim patriotą, cala reszta rodziny od pokolen sluzy slusznie niemcom, wiec nie dziwie sie ze tusk pojedzie do berlina i powie PANI MERKEL OCVZYWISCIE buduj z putinem rurociąg z ominięciem Polski, wazny jest wasz interes nie nasz!!!!!!!!

"Gdyby wybory na urząd prezydenta miasta stołecznego Warszawy odbyły się na początku października Lech Kaczyński zająłby pierwsze miejsce z 38-proc. poparciem wśród respondentów, wynika z najnowszego sondażu nt. "Preferencji politycznych mieszkańców Warszawy przed wyborami prezydenckimi 2005 roku" przeprowadzonego przez OBOP na zlecenie Gazety Stołecznej. Drugie miejsce zajęłaby Hanna Gronkiewicz-Waltz, która uzyskałaby 24-proc. poparcie. Z kolei trzecie miejsce w rankingu zająłby Marek Borowski, na którego chciało głosować 15-proc. badanych. " GENIALNE

jak bym czytał strone Samoobrony

Pewnie w badaniu nie było Tuska.

Ale tekst świetny.

Stalin i Churchil ścigali się i wygrał Churchil

W gazecie w Rosji napisano: Nasz wódz w wyścigu zajął zaszczytne drugie miejsce a zły Churchil zajął przedostatnie.

Też PRAWDA tylko ładniej powiedziana.

Gość gregmena

wybiórczośc zwolenników tuska jest przykra

jak obop mówi ze Tusk wygra 2 ture to ok

jak obop mówi ze kaczka nadal najpopularnieszy w wawie to beee,

w ogóle agresja Tuska i jego zwolenników nadal mnie przeraża

czas na wybory MISSS, glosuje na TUSKa bo ma ladniejsze uszy

wybiórczośc zwolenników tuska jest przykra

jak obop mówi ze Tusk wygra 2 ture to ok

jak obop mówi ze kaczka nadal najpopularnieszy w wawie to beee,

w ogóle agresja Tuska i jego zwolenników nadal mnie przeraża

czas na wybory MISSS, glosuje na TUSKa bo ma ladniejsze uszy

W takim razie musisz być zwolennikiem Tuska nie może być inaczej :wink:

ooo

w końcu

Głosuj na uszy kogo chcesz. Tusk już wygrał

jak juz pisałem przykro mi. Ale juz po bajce

A co to wybiórczości to twoja przypadłośc. Bo sondaże zawsze dawały wygraną Tuskowi i tak sie stało.

Ale te o których mówisz 14% były nie przed samymi wyborami. Przed wyborami było 6% i prawie sie utrafiło.

A w sondaż w Wawie nie wątpię. Po prostu Tusk nie kandyduje a gdyby kandydował to by miał więcej od Kaczki. Proste.

Nie ma konkurentów to wygra LK.

Tylko nie pisz że Waltz jest z PO bo polskie społeczeństwo jak jest gotowe na rządy koiet to widać po wyniku Bochniarzowej.

skoro niektorym sie powiodlo to dlaczego nie chca zrozumiec ze nie tedy droga by im zabierac i dawac tym co w wiekszosci pracowca nie chca lub przekwalifikowac do innej roboty? Ze wiecej kapiatalu procentuje zwiekszeniem dobrobytu ogolu? Ekonomia niezmienna jest bez wzgledu na jej umiejscowienie na mapie swiata - no chyba ze ta socjalistyczna - ona innymi prawami sie rzadzila i wlasnie tej ekonomii w wykonaniu PiS bez nadzoru ze trony prezydenta sie obawiam. A by swoje przeforsowac juz widze PiS i LPR czy Samoobrone w jednym rzedzie - bo ich prezydent podpisze wszystko co pod nos mu poddadza bo jak inaczej? W domu brat wpier... spusci za opor i sprzeciw ;)