Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kto Prezydentem

rafslusarczyk

Kto Prezydentem  

210 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kto Prezydentem

Recommended Posts

Gość gregmena

babo...ale żadne badania nie dowodzą że aspiryna o 144% zwięsza ryzyko raka piersi u kobiet..., i tak jak palenie papierosów, narkotyki czy trzymanie azbestu na dachu.. każdy ma prawo zwięszać zwoje ryzyko na raka, to wolny kraj... ale mówmy prawdę... a nie opierajmy sie na reklamie Anii Muchy i nie mówmy wszystko jest cacy....

babo antybiotyków nie bierze sie latami, aspiryny też...

poza tym znam koleżanke która zatekściła, i co z tego że ja biorę tabletki jak teraz to mam odrazę do seksu....

Drodzy oponenci... od kilkudziesięciu stron lejecie potoki nienawiści na PIS i KAczyńskiego tylko dlatego że wasza ukochana partia nie umie przegrać... chociaż PO jest potęgą hipokryzji (ale o tym nikt nie chciał dyskutować), wszystko co złe przypisujecie PIS..., dawno temu obiecywaliście że złoty będzie tracił i będzie euro po grubo ponad 4 zł.. a tu złoty sie umacnia...

od wielu stron lejecie potoki zawiści, jadu, jak to MArcinkiewicz robi wszystko by benzyna zdrożala, jak głównym celem rządu PIS jest podniesienie akcyzy na benzyne

a tu:

http://wiadomosci.onet.pl/1202273,11,item.html

Jako Premier Rzeczypospolitej gwarantuję, że mój rząd absolutnie nie zgodzi się na podwyżkę akcyzy na paliwo. Droższe paliwo może oznaczać w dzisiejszej sytuacji droższy chleb, więcej pieniędzy wydawanych co dzień na utrzymanie i większe koszty dla przedsiębiorców, którzy mają dawać Polakom pracę. Deklaruję również, że zrobimy wszystko w celu obniżenia marż rafinerii na benzynę, co spowoduje obniżenie jej ceny.

i co ... i założę się że nawet NIKT Z WAS NIE PRZEPROSI za te setki słow zoologicznej nienawiści...a tak zapewnieliście że akcyza pójdzie w górę, zę wszystko zdrożeje..., nawet nie przeprosicie, będziecie dalej woleli obrażac gergmena... bo wy jesteście cacy... znajdziecie następny temat do ataku, bo bez zawiści życ niepotraficie... dla was becikowe to ochłapy... przeciez wy macie kase, co was obchodzą biedni....a kobiety co wezmą zasiłek porodowy są przyrównane do k...., ale za pare dni będzie nowy temat... przecież wy się cieszycie że im gorzej tym lepiej.... brawo pewnei marzycie o tym co powiedział jareko zabrać prawa wyborcze gregmenie... przecież jesteście za wolnoscia i demokracją.....

i co akcyza nie dość że nie wzrośnie, to jeszcze może ceny benzyny pójdą w dół... ale mało ważne że od wielu stron piszecie i straszycie mega podwyżkami, i obiecywaliście PIT50% to podatki też pójdą w dół.. i to efekty rządu PIS.. ale i tak nie przeprosicie, lepiej dalej obrażac gregmena

• Odpowiedzi 2,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Masz rację trochę mało i dlatego muszę napisać:

Wszystkie koleżanki przepraszam za sugestię jakoby Panie wykluczam z dyskusji o polityce.

Nawet dużymi zapodam:

Wszystkie koleżanki przepraszam za sugestię jakoby Panie wykluczam z dyskusji o polityce

Powinienem był to zrobić na stronie bodajże 14 watku. :oops:

No to teraz już mogę z czystym sumieniem napisać, że kolega gregmena kłamliwie sugeruje, jakoby podczas dyskusji o polityce gawiedź zgromadzona na Forrum Murratorum nie umie przepraszać.

PS. A wystarczyło użyć przycisku "Szukaj" wpisać "przepraszam", wybrać opcję "Klubów BUDUJĄCYCH" i uruchomić, a nie byłoby przykrości. 8) :lol: 8)

Mógłbym nie klikać, ale cóż. :oops:

Mogę poprosić kolegę o zrobienie kroku w przód, od dłuższego czasu wątek kręci się wokół: plucia, jadu, zoologii, cytowania Rozporządzenia (jako prawnik winien kolega wiedzieć, że należy przywołać pozycję dziennika urzędowego :roll: :wink: ) i opini (cytowanej, bądź prarafrazowanej) Najmądrzejszego z Polaków na temat Ojca Redaktora (co akurat nie było największym zmartwieniem cytowanego).

Ażeby wyrwać dyskusję z tego kamiennego kręgu pozwolę sobie podzielić się odczuciami moimi na temat ostatnich wymian zdań. Otóż zaczynam się czuć jak bym był na imprezie, na której dawno nie byłem, a mianowicie jak na pokazówce AMWAY'a dla publiki.

W związku z powyższym proponuję coś o podatkach i budownictwie, na przykład oklepane już hasło akcyzy.

Podobno dzisiaj premier ogłosił, że koszty transportu nie wzrosną w styczmiu o te dwadzieściakilka groszy.

Gość gregmena

no brawo kroyena...

tylko powiedz dlaczego od 30 stron non stop wymyślacie jak to PIS zniszczy kraj??

czemu służyło to wielostronne np krzyczenie że rząd jedyne o czym myśli to o podwyżce akcyzy na paliwo, i że to główny punkt programu Marcinkiewicza... i tyle jadu razem z tym, tyle linków zapewniających że paliwa zdrożeją przez PIS!!! a gdy ja się sprzeciwiałem to mnie wyzywaliście, że na pewno nie mam racji, że jestem oszołomem itp...

a teraz nawetnikt nei przyzna racji, nikt nie przeprosi... ot kolejny atak w PIS niewyszedł, to sobie znajdziecie inny... zauważcie że w tym wątku nie tylko ja puyam czy wy nie potraficie żyć bez tego im gorzej tym lepiej????

czy po prostu nie potraficie przeprosić, przyznac tak nie mieliśmy racji krzycząc że rząd podniesie akcyzye... tak maiłes gergmena racje akcyza nie wzrosła... tak trudno????

babo...ale żadne badania nie dowodzą że aspiryna o 144% zwięsza ryzyko raka piersi u kobiet..., i tak jak palenie papierosów, narkotyki czy trzymanie azbestu na dachu.. każdy ma prawo zwięszać zwoje ryzyko na raka, to wolny kraj... ale mówmy prawdę... a nie opierajmy sie na reklamie Anii Muchy i nie mówmy wszystko jest cacy....

babo antybiotyków nie bierze sie latami, aspiryny też...

poza tym znam koleżanke która zatekściła, i co z tego że ja biorę tabletki jak teraz to mam odrazę do seksu....

Drodzy oponenci... od kilkudziesięciu stron lejecie potoki nienawiści na PIS i KAczyńskiego tylko dlatego że wasza ukochana partia nie umie przegrać... chociaż PO jest potęgą hipokryzji (ale o tym nikt nie chciał dyskutować), wszystko co złe przypisujecie PIS..., dawno temu obiecywaliście że złoty będzie tracił i będzie euro po grubo ponad 4 zł.. a tu złoty sie umacnia...

od wielu stron lejecie potoki zawiści, jadu, jak to MArcinkiewicz robi wszystko by benzyna zdrożala, jak głównym celem rządu PIS jest podniesienie akcyzy na benzyne

a tu:

Jako Premier Rzeczypospolitej gwarantuję, że mój rząd absolutnie nie zgodzi się na podwyżkę akcyzy na paliwo. Droższe paliwo może oznaczać w dzisiejszej sytuacji droższy chleb, więcej pieniędzy wydawanych co dzień na utrzymanie i większe koszty dla przedsiębiorców, którzy mają dawać Polakom pracę. Deklaruję również, że zrobimy wszystko w celu obniżenia marż rafinerii na benzynę, co spowoduje obniżenie jej ceny.

i co ... i założę się że nawet NIKT Z WAS NIE PRZEPROSI za te setki słow zoologicznej nienawiści...a tak zapewnieliście że akcyza pójdzie w górę, zę wszystko zdrożeje..., nawet nie przeprosicie, będziecie dalej woleli obrażac gergmena... bo wy jesteście cacy... znajdziecie następny temat do ataku, bo bez zawiści życ niepotraficie... dla was becikowe to ochłapy... przeciez wy macie kase, co was obchodzą biedni....a kobiety co wezmą zasiłek porodowy są przyrównane do k...., ale za pare dni będzie nowy temat... przecież wy się cieszycie że im gorzej tym lepiej.... brawo pewnei marzycie o tym co powiedział jareko zabrać prawa wyborcze gregmenie... przecież jesteście za wolnoscia i demokracją.....

i co akcyza nie dość że nie wzrośnie, to jeszcze może ceny benzyny pójdą w dół... ale mało ważne że od wielu stron piszecie i straszycie mega podwyżkami, i obiecywaliście PIT50% to podatki też pójdą w dół.. i to efekty rządu PIS.. ale i tak nie przeprosicie, lepiej dalej obrażac gregmena

Gregmena - tak jak "my" cieszysz się, że jeszcze PiS niczego nie napsuł ;). Zrezygnowali z większości zapowiadanych rewolucji, to i rynki się uspokoiły. Wymyślą coś "genialnego" a złotówka się osłabi. Żaden cud się nie wydarzył, na razie rozsądek działa jak trzeba ;). Także na przeprosiny chyba ciut za wcześnie, dajmy się orłom wykazać.

Tylko w przypadku PIS cieszymy się z nie-psucia, w przypadku PO miałam nadzieję na naprawę...

gregmena a nie wiesz ze ludzie zawsze narzekaja, obojetnie jaka partia bedzie rzadzic i tak beda narzekac, bo tyle ludzi w Polsce jest ze kazdemu nie dogodzi sie naraz.

A nie bierz tak do siebie krzykow na PIS - to na PIS nie na Ciebie przeciez. A powiedz jak nie narzekac jak ciagle nie jest dobrze?

P.S.Kroyena zauwazyles??? pisze duzymi :wink:

Gość gregmena

Agnieszko... o jakiej Ty podwyżce mówisz???

Babo od 30 stron wieszczycie same nieszczęścia z powodu rządów PIS, wiele stron było tylko o tym jak to PIS chce podnieść akcyzyce i co???

Majka a powiedz szczerze co Ty wniosłaś do dyskusji???

nie mówiąc o tym że przez kilka stron Ty i kilku jeszcze innym wrożbitów straszyło jak to PIS jedyne o czym myśli i marzy to podwyżka cen akcyzy... widzisz nie miałaś racji a jedyne co robisz zamiast merytoryki to atakujesz personalnie...

a nie mówiłem że niektórzy nie bedą potrafili przeprosić.... i tylko w swojej nienawiści wolą siedzieć, dowody patrz wyżej MAJKA... to co że nie ma racji, trzeba dalej pluć....

3 miliardy mozna znaleźć poczynając od wywiązywania się partii politycznych z obietnic, patrz PO obiecywało że nie będzie brało kasy z budżetu na partię swoją, a tuż po wyborach że dla dobra swojej partii musza brać!!! Hipokryzja!!!!

hipokryzja gorsza że żadna z osób która krzyczała o podwyżce akcyzy nie przyzna się do blędu i nie przeprosi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

wiem czekacie na następny temat by móc pluć na PIS i gregmena

Jednak musze wrócić do pigułek. Gregmena opiera się na raporcie instytutu naturalnego planowania rodziny (czy jakoś tak) - jest to tak samo wiarygodne jak i pozostałe raporty, które gregmena nazywa badaniami firm farmaceutycznych. (BTW: skąd te 144%???).

to ja dodam też i kolejne zdanie: Według niektórych badań działanie ochronne przed powstaniem raka piersi ma zażywanie hormonalnych środków antykoncepcyjnych.

Gregmena które raporty/badania są prawdziwsze? i dlaczego?

co do walki w tym wątku, nie jestem PO'wcem, ale na PiS jak robi coś głupiego (bądź demagogie wstawia) moim zdaniem psioczyć mogę, to samo ma się z PO (vide zakaz marszu w Poznaniu). Na tym polega demokracja - każdy ma prawo wyrazić swoją opinię (byleby nie obrażać). I gregmena bywa również agresywny, o co innych oskarża.

Swoją drogą z niektórymi tezami należy poczekać, bo to dopiero początek nowych rządów, dajmy katolewicy trochę więcej czasu wtedy po skutkach/efektach będzie można należycie osądzić. A teraz niektórzy bawią się w jasnowidzów (i jedni i drudzy...znaczy się PiS i PO)....

Jednak musze wrócić do pigułek. Gregmena opiera się na raporcie instytutu naturalnego planowania rodziny (czy jakoś tak) - jest to tak samo wiarygodne jak i pozostałe raporty, które gregmena nazywa badaniami firm farmaceutycznych. (BTW: skąd te 144%???).

to ja dodam też i kolejne zdanie: Według niektórych badań działanie ochronne przed powstaniem raka piersi ma zażywanie hormonalnych środków antykoncepcyjnych.

Gregmena które raporty/badania są prawdziwsze? i dlaczego?

co do walki w tym wątku, nie jestem PO'wcem, ale na PiS jak robi coś głupiego (bądź demagogie wstawia) moim zdaniem psioczyć mogę, to samo ma się z PO (vide zakaz marszu w Poznaniu). Na tym polega demokracja - każdy ma prawo wyrazić swoją opinię (byleby nie obrażać). I gregmena bywa również agresywny, o co innych oskarża.

Swoją drogą z niektórymi tezami należy poczekać, bo to dopiero początek nowych rządów, dajmy katolewicy trochę więcej czasu wtedy po skutkach/efektach będzie można należycie osądzić. A teraz niektórzy bawią się w jasnowidzów (i jedni i drudzy...znaczy się PiS i PO)....

No i widzisz,ja z kolei zwrot katolewica odbieram jako potwornie agresywny.Domyślam się nawet od kogo pochodzi.

Gość gregmena

lawy, co ty fanzjujesz????? o jakim instytucie ty piszesz, nie powołyuwałem sie na nic takiego...

ja tylko powołuję się na Ministra Zdrowia, który zanim cokolwiek wpisał w wykaz czynników rakotwórczych, musiał miec na to dowody i badania.. np co do azbestu itd itp... zauważ że nawet rząd SLD (przypominam raczej parti popierających tabletki antykoncepyjne) pomimo aktualizacji tego rozporządzeni w 2003 albo 4 nie pamiętam, nie usunął tabletek antykoncpecyjnych... a w wykazue znajdują się jedynie czynniko co do których jest absolutna pewnośc że są rakotwórcze... zresztą dlatego wykaz jest podzielony na 2 części czynniki rakotówrcze i tu są tabletki antykoncepcyjne i czynniki prawdopodobnie rakotwórcze... rożnice sami widzisz....

powołąłem się także na art. w gazecie tu nie szanowanej Rzeczpospolitej która napisała o jedynych wieloletnich badaniach nad tabletkami, podkreslam wieloletnich... ale nad najnowszymi tabletkami... i wyniki były zastrzaszające... co jak co ale szwedom w tej dziedzinie daleko do moherów....

z życia wzięte... ja powiem dlaczego moja zona zaprzestała i zainteresował ją temat... rok temu bedąc w Francji u przyjaciół... po prostu gospodyni była u nas w pokoju i zauważyła leżące tabletki antykoncpecyjne... i wręcz stanęła zdziwiniona.... a my pytamy o co chodzi.. a ona że przeciez te tabletki są już od roku wycofane w Francji bo badania wykazały że są rakotwórcze, a żona zdziwona że lekarz zalecił je jako nowość.... a ona że niemożliwe i że już one są we Francji nie do kupienia bo sa po prostu niezdrowe... byliśy w szoku, zresztą taka jest prawda do Polski idą często odpady (zauważmy że często np pralki whirpoola są gorszej jakości niż te które idą do niemiec)... ale sami też zauważmy idzie kolejna generacja tabletek, dlaczego bo poprzednie były niezdrowe.... a jaka pewność że za 5 lat te dzisiejsze nie będą uznawane jako te z za duza ilościa hormonu, rakotwórcze..??? z drugiej strony są już dziś zastrzyki z mega ilościa hormonu które mają działać przez kilka miesiący... ktoś mówił o aspirynie to tak jak by wziąść 20 opakowan na raz....

poza tym absolutnie nikomu nie zabraniam brac tabletek, to wolny kraj,każdy kieruje swoim życiem, swoim zdrowiem, przecież można brac tabletki, palic papierosy i robić wiele innych rzeczy rakotwórczych i niemieć raka.... tabletki tylko jak szwedzi dowiedli zwiększa o 144% ryzyko raka piersi

A no wlasnie osadzajmy po a nie przed.

Pamietam jak przed wyborami ktos tutaj krzyczal - "juz pozamiatane, kaczki do domu spac,tusk wygral,sondaze nie klamia!" i co sie okazalo??? wygral kaczynski :p - na cale szczescie :p ( wg mnie oczywiscie)

Lawy opetaly cie te pigulki :wink:

a co one wlasciwie maja do becikowego?

tabletki tylko jak szwedzi dowiedli zwiększa o 144% ryzyko raka piersi

i raka szyjki macicy

zgadzam sie z toba gregmena, wchodzi na rynek co roz to wiele nowych tabeletek, ktore za 5-10 lat moga sie okazac bardzo szkodliwe.

Tak jak oniegdys niemieckie tabletki antykoncepc. ktorych wynikiem lykania byly dzieci potworki.

Gość gregmena

z pigułkami już sam nie wiem o czym dyskusja, kto chce niech bierze, kto nie to nie

kto chce to pali, kto nie to nie....

Agnieszko dziekuje za wyważone posty... takich osób tu brak...

ja także nie moge wyjść z podziwu czemu służą te wielostronnicowe krzyki od dobrzykowica po maje np jak to PIS robi wszystko by akcyza zdrozała... gdy było widac że MArcinkiewicz robi wszystko by ceny paliw poszły w dół... zresztą nie ważne są słowa a czyny, akcyza nie wzrosła, ajest jeszzce nadzieja na działania obniżające ceny paliw...

mam wrażenie że zwolennicy partii która nie umie przegrywać naprawdę na każdy fakt patrzą im gorzej tym lepiej, bo bedą mogli powiedzieć że to PIS wina.....