Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kto Prezydentem

rafslusarczyk

Kto Prezydentem  

210 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kto Prezydentem

Recommended Posts

Gość gregmena

widzisz xeno.. prawda jest jedna są 2 100% metody, kiedy nie zajdziesz w ciąże

- jak juz jesteś w ciąży!!!

- szklanka wody zamiast

inne metody są mniej lub bardziej skuteczne...

wiadomo najmniej stosunek przerywany i itd..

tabletki antykoncepcyjne mają w zależności.. około 95-98% skuteczności.. ryzyko więc jest stałe..

NPR także przy niektórych metodach, szczególnie lączonych.. to co mówiła Agnieszka np NPR plus miernik płodności mają ok. 98% ryzyko jest więc stałe, podobnie moja żona, bada się i nie ma żadnego problemu z rozpoznaniem płodności, co ważne także nasze dzieci przyszły wtedy gdy je zaplanowaliśmy, mówię z doświadczenia osobistego i mam nadzieję że to uszanujesz

ale obie powyższe metody wymagają od kobiet, tabletki stałego brania niektóre nawet o stałych porach dnia, NPR stałego badania ciała...

różnica jest taka NPR na pewno nie jest rakotwórcze, a nawet poprzez znajomość ciała może wręcz wykrywac raka

tabletki są w mniejsym, lub wieszym stopniu rakotwórcze

wybór należy do ciebie.. abstrachując, rozumię że rozmawiamy jako ateiści... a nie katolicy

MARKUS tak mam nadal nadzieję że mnie przeprosisz za kłamstwo

w poście moim z:

Wysłany : Sob Lis 26, 2005 9:44 pm Temat postu :

udowodniłem że jesteś zwykłym OSZUSTEM i KŁAMCĄ... ponieważ mówię prawdę.. więc...

jeszcze raz

patrz uwaga na górze, tekst nieaktulany bo jest zmiana

http://www.abc.com.pl/serwis/du/1996/0571.htm

zmiana:

http://www.abc.com.pl/serwis/du/2003/0314.htm

MAM NADZIEJĘ że przeprosisz i wycofasz swoje oskarżenie..

xeno i badania i prawo mówi że tabletki są rakotwórcze... i nie kumam o co ci chodzi... nikt nie zabrania ich brać!!!!!!!!!!!!!

jestem zdziwiony, myślę że rozmawiam z ludźmi inteligentnymi a doszliśmy do tego że ludzie tu udowadniają że hormony nie maja wpływu na organizm kobiety... wiem wiem Szwedzi, Norwedzy, MInister Zdrowia to perfidni moherowi kłamcy bo im wyszło że tabletki znacznie zwiększają ryzyko raka piersi... pamiętajmy rozmawiamy o raku piersi, nie przeczę ze w wielu miejscach tabletki maja wspaniały dobroczynny wpłyuw na kobiety i np dla zdrowia je biora..

• Odpowiedzi 2,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dropsiak- czy tylko te rozbieznosci wychwyciles?

Coz, nie mnie oceniac Pana Prawnika ale sadze ze jak juz ktos kiedys zasugerowal - mamy doczynienia z Trolem na dodatek malo uwaznym gdyz nawet na tej samej stronie wypowiedzi ma odmienne - wzajemnie sie wykluczajace. Stad tez staram sie na jego posty nie reagowac - szkoda klawiatury

Agniesiu - naprawde nie wiesz? Chocby podwiazanie jajowodow - proces wbrew pozorom odwracalny.

Zabezpieczac nie musi sie tylko kobieta - moze tez mezczyzna a wiec chocby podwiazanie nasieniowodow - tutaj niestety zdarza sie iz jest to proces nieodwracalny.

Cos, co zaraz zapewne burze wywola a mianowicie w 100% skuteczne srodki wczesnoporonne post faktum - sa takie

Gość gregmena

jareko, ale tak powiedz szczerze.. czy w tej dyskusji napisałeś coś bez wyzywania mnie, porównywani kobiet do K..., zabierania cześci społeczeństwa praw wyborczych (pewnie dlatego że nie zagłosowały na PO).. czy Ty naprawdę jestes taki cacy....

wiesz wolę byc trolem niż takim zwykłym chamem niż TY,

i przypominam że Ty pierwszy zacząłeś mnie personalnie wyzywać, tak apropos adminów

żona nie pracuje a pracawała w szkole jest pedagogiem i co??

mam znowu wysyłac, dyplomy, zaświadczenia kiedy żona pracowała, zdjęcia dziewczy??

XENO NPR ma współczynnik PEARLA 2-20

czyli skutecznośc sięgająca 98% czyli identyczna jak tabletki

patrz

http://kobieta.gazeta.pl/poradnik-domowy/1,57322,2544838.html

szczególnie

Zalety

+ Metody naturalne są bezpieczne i nie niosą żadnego zagrożenia dla zdrowia, bo nie ingerują w pracę organizmu

i to różni NPR od tabletek

jeśłi dodac to o czym pisała Agnieszka

http://www.apt.republika.pl/persona_n.html

mamy skuteczność 94-98%

ale sie nie trujemy!!!!!!!!!!!!!!!!!

jareko podaj inne 100% metody opócz 2 wymienionych... no chyba że mówisz o podcięciu nasieniowodów lub jajowodów.... no to czekam na te kolejne metody

Gość gregmena

jareko napisałeś kilka innych metod 100%

CZEKAMY!!!!!!!!!!!

podwiązanie to akurat dość skrajna metoda... nie znam osoby która by sie na to zgodziła, chyba że ty to zrobiłeś... co wiele tłumaczy...

Gość gregmena

jareko

a mianowicie w 100% skuteczne srodki wczesnoporonne post faktum - nie są 100%, nie wspominając że w USA były przypadki śmiertlene

są spirale.. ale w Sandomierzu urodziło się dziecko ze spirala w mózgu

jareko zapomniałeś, jest jeszcze aborcja

rzeczywiście bardzo typowe, codzienne metody

wiesz ja wole 2 podane przeze mnie

ciąża

szklanka wody zamiast

a osobiście NPR, skuteczne w 98%, zdrowe, nie rakotwórcze, polecam, czy ktoś zaprzeczy??

Gość gregmena

PODKREŚLAM

XENO NPR ma współczynnik PEARLA 2-20

czyli skutecznośc sięgająca 98% czyli identyczna jak tabletki

patrz

http://kobieta.gazeta.pl/poradnik-domowy/1,57322,2544838.html

szczególnie

Zalety

+ Metody naturalne są bezpieczne i nie niosą żadnego zagrożenia dla zdrowia, bo nie ingerują w pracę organizmu

i to różni NPR od tabletek

i dlatego żona wybrała NPR, każdy może wybrac inne metody, to wolny kraj można palic, brac tabletki antykoncepcyjne, a nawet z tego powodu nazywac kogoś trolem

Gregmen

Nie dość, że jestes prawnikiem to jezcze farmaceuta i lekarzem.

Jako więc specjalista powienieneś wiedzieć, iz w obecnym świecie ze względu na różne czynniki cykle u kobiet sa zaburzone. Może więc pluć na szkiełka, kombinować z innymi rzeczami i rysowac wykresy, a zabezpieczona nie jest.

Myślę, że sie marnujesz.Może powinienes pogadanki w szkole dawac.

Tylko zajmij się potem tymi niechcianymi ciążami nastolatek jak laska źle odczyta temperaturę.

i widzisz czlowieku, niewiele jeszcze wiesz o zyciu i o innych by tak od razu wszystko oceniac.

Sa ludzie dla ktorych posiadanie dwojki dzieci sa wystarczajaca motywacja by to uczynic. Byla moza o 100% skutecznosci wiec ja masz.

chyba że ty to zrobiłeś... co wiele tłumaczy... - oczywiscie te slowa pod moim adresem sa OK. Juz nie raz chcialem cos personalnie do Ciebie napisac ale sie powstrzymalem. I dalej mam nadzieje ze wytrwam w tym postanowieniu gdyz mych slow nie jestes wart. A nazwanie Cie "szczawikiem" kiedys tam to pestka wobec slow jakie wypowiadasz wobec wszystkich tutaj bywajacych

Agniesiu - naprawde nie wiesz? Chocby podwiazanie jajowodow - proces wbrew pozorom odwracalny.

Zabezpieczac nie musi sie tylko kobieta - moze tez mezczyzna a wiec chocby podwiazanie nasieniowodow - tutaj niestety zdarza sie iz jest to proces nieodwracalny.

Cos, co zaraz zapewne burze wywola a mianowicie w 100% skuteczne srodki wczesnoporonne post faktum - sa takie

srodki wczesnoporonne nie naleza do grupy srodków antykoncepcyjnych i nie sluza zapobieganiu zaplodnienia a o takich rozmawialismy.

Podwiazanie jajowodow natomiast jest to sterylizacja a wiec jest to trwale pozbawienie kobiety zdolnosci do zajscia w ciaze. Jest dobre dla osob ktore juz nie chca miec dzieci. Ponowne udroznienie jajowodow bardzo rzadko sie udaje i jest drogie a ponadto jest ryzyko wtedy ciazy pozamacicznej.

Lekarze jednak uznaja sterylizacje jako trwale pozbawienie plodnosci kobiety czy mezczyzny.

i dlatego żona wybrała NPR, każdy może wybrac inne metody, to wolny kraj można palic, brac tabletki antykoncepcyjne, a nawet z tego powodu nazywac kogoś trolem

słuchaj Gregmen ustalmy jedno: jak dla mnie Twoja żona może brac co chce i jak chce i kiedy chce.

znam pare osób powstałych z kalendarzyków.

TO ZNACZY KALNEDARZYK UŻYWANY BYŁ W RAMACH METODY ANTYKONCPECYJNEJ.

Ciekawe co bys powiedział nastolatce, które wpadła przy stosowaniu kalendarzyka

UPS? SUPRISE?

zrozum, chodzi tylko i wyłącznie o to, żeby jeśli dziewczyna/kobieta się decyduje na środki hormonalne - to żeby miała pełna świadomośc i była pod kontrola lekarza. I żeby nie robic z tego histerii

I tak mi nie gra. (To kiedy te dziewczyny w gimnazjum latały pooblepiane /rok temu? dwa??/ Zreszta niewazne i niesprawdzalne.)

Sugeruję tez inne warianty. Mianowicie w dniu sejmowej" debaty' /cudzysłów z powodu 'poziomu"/ ogladałam w telewizyjnej trójce rozmowę na ten temat /becikowego/. Nieomal te same argumenty przy uzyciu tych samych słów co adwersarz wiekszosci :D tutaj stosowali panowie z SO/ A Lepper/ i LPR/nie znam z nazwiska/. Pan z PiS wyszedł na tym tle jak oaza spokoju.

Wniosek/ nasuwa się sam. To by nawet tłumaczyło postawę z watku o RM.

Tym bardziej że ww adwersarz nader chętnie /często bezpodstawnie/ ustawia sie w roli opluwanego i oskarzanego przy czym sam dokonuje tychże zabiegów wobec innych z uwielbieniem wręcz.

To było w kwestii formalnej.

W kwestii tematycznej: cieszę sie że podwyzki akcyzy nie będzie. Z tym ze nie wiadomo do kiedy. Premier wspomniał coś o spokojnym siadaniu do światecznego stołu. Co dalej?

Nie wiadomo. A ja tak mam jakos dziwnie, ze wolałabym wiedziec na czym stoję.

Gość gregmena

znam pare osób które powstało a mama brała tabletke..

najciekawsze xeno jest to choć Ci to wprost Agnieszka powiedziała.... NPR to nie kalendarzyk... to jużnowszeskuteczniejsze metody, bardziej wielostronne, a także wspomagane współczesna technika... ale laczy je jedno

to co pieknię gazeta wyborcza zaznaczyła

Zalety

dla mnie to ważne

mam nadzieję że nie ma tu katolików.. bo chyba taka dyskusja w niedzielę mogła by kogos obrazić

widzisz jareko wystarczy że znam prawo, a jak znam prawo to po prostu wiem że jest rozporządzenie w sprawie czynników rakotwórczych.... a tam obok azbestu, tabletki antykoncepcyjne... do dziś wiele osób posiada dachy azbestowe, to ich wybórm tabletki totakże ich wybór... ale dlaczego mnie atakujecie skoro i nadania niezależne skandynawskie, i wykaz czynników rakotówrczych uznają tabletki za czynnik rakotwórczy, to po prostu fakty..

na fajkach też pisze że powodują raka, to fakty i tyle..

wiem za mówienie prawdy jest sie trolem

od kiedy to nastolatki, gdy jada 1 raz na wakacje, podczas ogniska idąc z chłopakiem pod namiot pamiętają o tabletkach??? Xeno życia nie znasz???

tu jest wspaniałe katolickie wychowanie, pewnie jesteś przeciwko, ale ono mówi, poczekaj z 1 razem na meza... wiem wiem to niemodne.. ale to mi się podoba w kościel katolickim, szkoda że nie zebranym tu...

Xena wlasnie u kobiet z zaburzonymi cyklami plucie na szkielka jest przeznaczone przedewszystkim :lol: mikroskop pomaga odnalezc moment owulacji i dzien najwyzszej plodnosci poprzez powiekszenie sliny i okreslenie struktur w niej zawartych zaleznych od poziomu soli ktora wzrasta wraz ze wzrostem poziomu estrogenu.

Jednak mikroskop to moim zdaniem bardziej przydatny jest dla kobiet planujacych ciaze a tym bardziej majacych wlasnie cykle nieregularne, niz dla kobiet ktore chca sie zabezpieczyc przed ciaza. Test mikroskopowy tylko zmniejsza prawdopodobienstwo zajscia w niechciana ciaze. Nie ulega watpliwosci ze najwieksza % pewnosci maja tabletki - niestety.

Ale na co sie kobieta zdecyduje to juz jej wybor.

Gorzej jesli chodzi np. o nasza corke nastoletnia - Xena poruszyla temat.

I teraz pytanie - 15 letnia corka twoja mowi - mamo, tato chce rozpoczac wspolzycie :o ( jesli bede miala corke mam nadzieje ze bedzie bardziej wstrzemiezliwa tak przynajmniej do 18-stki :lol: ).

I co teraz? jesli nie polecisz jej tabletek i zajdzie w ciaze - koszmar.

Masz jednak swiadomosc ze u 15-sto letniej dziewczynki gospodarka hormonalna hest jeszcze nie stabilna. Dylemat. Najlepiej jej powiedziec kochanie poczekaj jeszcze ze 3 lata :lol: ale czy poslucha ? i co wy na to? co powiecie jej?

Gość gregmena

Dropsiak, widzisz pomimo waszych strachów polskie rodziny siądą dzieki PIS w swięta do stołów i nie beda sie bały podwyżek akcyzy od 1 stycznia!!!!!!!

Powiedz jak się czujesz po tych setkach Twoich słów krzyczących, MArcinkiewicz podnosi akcyze na paliwa???

Zapytam was jeszzce po co było te setki postów o tym jak to akcyza i paliwa zdrożeją???

wtedy mnie bluzgaliście, bo jako jeden z niewielu mówiłem PIS będzie walczył o niższe ceny paliw i zostałem trolem, jasne bo miałem rację, a kto tu ma władzę ogłaszania troli... ot wysoko postawiony kulturalnie PAn, który kobiety zrównuje do k... a części społeczeństwa zabrałby prawa wyborcze,

Dropsia, moja żona jest katoliczką, bardzo ja szanuję za to że żyje w zgodzie z wlasna religią!!! Ja jestem ateistą i to jest mój ból, chciałbym byc tak wierzący jak ona..

Podziwiam ją za szanowanie zasad swojego kościoła, który jeśli mówi zaufaj JEzusowi, i jeśłi kościół mówi NPR, ona tak robi, nawet jeśli wiele razy sie z niej śmiałem, dziś wiem po latach i jejwierzę NPR jest w 100% skuteczny, i wcale nie jest trudniejszy niż inne metody, mamy zaplanowane dzieci, jest cudownie a to dzięki kościołowi i jego roli w mojej rodzinie. Kościół mówi NIE tabletkom i ja go za to szanuje, wiem że to grzech, ale to argumenty mojej żony, ja dodaje to że tabletki według wielu badan są rakotwórcze, owszem jak z papierosami, nie każdy palacz będzie miał raka płuc, ale...

oczywiście lawy zadeklarował się jako ateista i rozumię że inni zwolennicy tabletek to także ateiści, dlatego pozwoliłem sobie na taka rozmowę, nie jest możliwe być katolikiem a tu na forum proklamować treści sprzeczne z nauka kościoła....

myślę że to piekne być katolikiem i żyć z zasadami koscioła katolickiego!!!!