Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kto Prezydentem

rafslusarczyk

Kto Prezydentem  

210 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kto Prezydentem

Recommended Posts

Gość gregmena

otoż gdy inne gazety pozostały przy krótkich komentarza o Raporcie o stanie Polski autorstwa Centrum Adama Smitha, jest o dziwo jedyna gazeta która BEZ KOMENTARZA cały ten raport na swych łamach umieściła

i co my mamy po 15 latach rząów Unii Demokratycznej, KLD, UW, SLD, PSL i prowadzenia

tylko kilka słów z porównania Polski do innych nowych członków UE

- największa ilośc procedur potrzeba do założenia nowej firmy;

- najdłuższy czas egzekwowania długów (Włochy i Słowenai gorzej)

- najmniejsze wydatki na służbę zrowia (tylko Estonai i Łotwa mniej, no ale dobrzykowice twierdzi że służbą zdrowia zajmuje się TVP)

-katastrofalny NAJMNIEJ W CAŁEJ EUROPIE dzietnośc kobiet 1,23

- najwięsze bezrobocie do lat 25 w Europie

- fatalne PKB w porównaianiu z 15 UE

- najwiesze koszty otwarcianowej firmy w UE.

Ja tylko wspomne że od 15 lat UD, KLD, UW, PO buduje tak w Polsce klasę średnią, że przy okazji wprowadzili podatek liniowy i 95% płacących PIT jest w najniższej stawce podatkowej...

najwięcej i niestety najgorszych zmian podatkowych było za rząow KLD Bieleckiego....

Cała nadzieja w PIS!!!!!

• Odpowiedzi 2,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Gregmena

Wkurza mnie na serio twoj styl wypowiedzi .

Ciagle kogos obrazasz , ciagle manipulujesz wypowiedziami innych i krzyczysz , ze cie atakuja , obrazaja .

No i te podpieraie sie katolicyzmem ... Podczas gdy raz okreslasz sie jako mocny katolik , a raz jako ateista .

Moim zdaniem , jestes w swoich wypowiedziach mocno nie wporzadku .

Bardzo chwalebne że szanujesz zonę. Dobrze by jednak było szanowac równiez innych. Bo niestety trudno oglednie napisać co z twoich postów bije. Szacunek dla interlokutora toto nie jest. Miłośc bliżniego też nie.

Ja bym jednak prosiła, żebyś przestał używać czyjeś wiary/bo jak piszesz nie swojej/ jako metody do jątrzenia i siania złych emocji oraz manipulacji.

I jeszcze jedno: nie ty bedziesz decydował, kiedy bedę pisała a kiedy nie.

Poza tym:

KŁAMIESZ. Nigdzie nie pisałam o żadnym occie.

JESTEŚ KŁAMCZUCHEM. Ciekawe kiedy przeprosisz.

LUCK na szczęście Ty i jareko macie prawo oceniac innych!!!

Nie oceniam ciebie jako fizycznej osoby , tylko twoja pisanine .

I jasno mi wynika , ze piszac - co najmniej jestes nie mily .

Guza szukasz . A potem epatujesz , ze opluwaja ciebie .

Jako zarliwy katolik wiesz na pewno , ze prawo do oceny przysluguje Bogu na Sadzie Ostatecznym .

Agnieszko1

Byc może sa kobiety, które maja czas na oglądanie poziomu soli oraz zmianę w równowadze hormonów. Ja smiem twierdzić, że połowa nie ma na to czasu a inna połowa nie ma mikroskopu, zle odczyta wykres i inne takie.

jednak mikroskop to moim zdaniem bardziej przydatny jest dla kobiet planujacych ciaze a tym bardziej majacych wlasnie cykle nieregularne, niz dla kobiet ktore chca sie zabezpieczyc przed ciaza
dokładnie tak !

....pokażcie mi nastolatki siedzące z mikroskopem codziennie i badające poziom soli....

. Nie ulega watpliwosci ze najwieksza % pewnosci maja tabletki - niestety.

I o to chodzi. Przecież witaminki tez najlepsze sa naturalne ale niestety - jest dużo osób, które woli je łyknąc w tabletkach.Niestety trzeba wybrac pomiędzy skuteczna antykoncpecją a skutkami ubocznymi i wybrać najlepszą dla siebie metodę.To chyba tez rola lekarza co?

Gorzej jesli chodzi np. o nasza corke nastoletnia

no własnie... to sa wlasnie te dylematy....

Gregmen

znam pare osób które powstało a mama brała tabletke...

Gregmen, farmazony nam tu sprzedajesz. Tabletki antykoncpecyjne mają bardzo duża skuteczność, "wpadki" zdarzają sie najczęsciej wtedy kiedy kobieta po prostu nie wezmie pigulki, lub ją zwróci,wezmie niereguralnie. Chcesz powiedzieć, że te rzadkie przypadki skumulowały sie akurat wokół Ciebie -?

Same przypadki "zapomniałam", "zwymiotowałam" czy też "specjalnie nie wzięłam"?

Gość gregmena

Dropsiak przepraszam, to nie Ty o occie a chyba Majka...

Ty Dropsiak bodajże przez wiele stron pisalaś o podwyżkach cen paliw i zwieszaniu akcyzy??? myle się??

Co jest złego w tym że szanuje czyjaś wiarę i to że ktoś postępuję zgodnie z zasadami swojego kościoła np w sprawie antykoncepcji??

Gość gregmena

xeno jakie farmazony, tabletki maja 95-98% skuteczności, więc wpadki są dopuszczalne i mozliwe..

dlaczego tu negujesz możliwość wpadki, a przy takim samym współczynniku pearla u NPR wpadki dopuszczasz, zadziwiające!!!!

xeno nikt nie prowadzi badań na temat ryzyka wzrostu zachorowalności na raka piersi po braniu witamin u kobiet, zadziwiające że tyle jest badań na ten temat po braniu tabletek antykoncepcycjnych, jak myślisz dlaczego??? czyżby były jakieś przypuszczenia??? jejku złośliwi Szwedzi i moherowi Norwedzy nawet udowodnili że tabletki znacznie bardziej zwięszaja ryzyko niz myślano, kurcze złośliwcy...

2.. witaminy nie zostały umieszczone w wykazie czynników rakotwórczych przez Ministra Zdrowia, a środki antykoncepcyjne, XENO dlaczego jak myślisz, czyżby SLD-owski Minister na złość chciał zrobić JArudze??

Nie oceniam ciebie jako fizycznej osoby , tylko twoja pisanine .

I jasno mi wynika , ze piszac - co najmniej jestes nie mily .

Guza szukasz . A potem epatujesz , ze opluwaja ciebie .

Jako zarliwy katolik wiesz na pewno , ze prawo do oceny przysluguje Bogu na Sadzie Ostatecznym .

Luc, uwierz mi, nie warto :) Potraktuj to jak swego rodzaju forumowy folklor :lol:

Tego człowieka już wiele osób złapało na kłamstwie, braku komsekwencji czy też na zupełnej niewiedzy na temat który się wypowiada. ten pan w tym samym tonie i z tą samą frazeologią wypowiadał się już na tematy religijne, polityczne, ochrony zycia itd. :)

xeno jakie farmazony, tabletki maja 95-98% skuteczności, więc wpadki są dopuszczalne i mozliwe..

i wszystkie te wpadki to chyba znasz....niesamowite;)

Gregmen, ani razu nie powiedziałam , ze hormony sa zdrowe, więc nie za bardzo rozumiem co chcesz udowodnić i komu, jeśli jednak uwazasz ruletke za jedyną skuteczna metodę antykoncepcyjna, to ja Cie pazdrawljaju...

Wiesz, jestem w stanie zrozumieć, że możesz być ekspertem od Radia Maryja, katolicyzmu, prawa, polityki... ale prosze Cię od decydowania jaka ma być antykoncepcja kobiet się odpimpaj...

Gość gregmena

mam pytanie czy naturalne metody planowania rodziny są rakotwórcze????

chciałam cos napisać złośliwego ;) ale pozostane przy krótkim zdaniu - sa aboslutnie zawodne. Pamiętaj ,że mówimy o większej grupie kobiet. niz 1. A rozumiem, że mowa jest o skutecznych środkach antykoncepcyjnych.

.

prawda=

http://kobieta.gazeta.pl/poradnik-domowy/1,57322,2544838.html

xeno zawsze pisałem że to wola każdego czy bierze tabletki czy nie!!!! wręcz podkreślałem że to wolny kraj, każdy może palic paierosy, brac tabletki!!!!

xeno tabletki maja współczynniki pearla 2-6, więc wpadki są możliwe, ty temu zaprzeczasz???

za to nie wiem dlaczego wbrew badaniom kłamiesz że NPR to metody absolutnie zawodne...

w ogóle nie wiem o czym ta dyskusja, tabletki są rakotwórcze i dlatego są w wykazie czynników rakotwórczych..

obok np azbestu, a sam słyszałem na wsi od ludzi.. panie gdzie tam azbest rakotwórczy, tyle lat eternit leży i nikt raka nie ma

cóż to że nie zostałem polubiany przez WIESZCZY podwyżek akcyzy i cen paliw, nawet mi pochlebia... miłe i ważne jest to że ja miaem rację a nie WY!!

wolę być soba niż w grupie dobrzykowica, pana który ogłosił że mammografia w Polsce jest za darmo i bez kolejek dzięki TVP2

wolę być nielubiany, niż w grupie Jareko, który zrównuje kobiety do k...

dziękuję Markusowi za przeprosiny mnie!!

MAJU napisz główne punkty mojej demagogii...!!!!!

Gość gregmena

ostatnie główne moje punkty programu to i o tym pisałem

1. rząd Marcinkiewicza nie podneisie akcyzy na paliwa!!

2. jestem zwolennikiem becikowego, jako pierwszego kroku szerszej polityki prorodzinnej

3. nie wiem kto zaczął, ale uważam że każdy robi co chce, jedni biora tabletki, drudzy prezerwatywy, trzecie NPR, EXTRA... ale zgodnie z moją wiedza czerpaną z przeczytanych wyników badań, a nawet rozporządzenia Ministra Zdrowia, tabletki antykoncepcyjne maja wpływ na ryzyko raka piersi.... oczywiście nie każdy musi miec raka,

4. szanuje katolików którzy żyją zgodnei z zasadami wiary katolickiej, i którzy zgodnie z nauką kościoła katolickiego nie stosują antykoncepcji hormonalnej, pewnie dlatego ta dyskusja się toczy że jest rozmowa ateistów co np lawy przyznał i chwała mu za to!!! Nie wierze by katolicy tu walczyli za antykoncepcją hormonalną!!

5. uważam że PO to potęga hipokryzji