Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kto Prezydentem

rafslusarczyk

Kto Prezydentem  

210 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kto Prezydentem

Recommended Posts

Hej!1 Rodacy!! Po wyborach. Prezio elekt jest, rzad nówka!1 serio!1 I rzadza już. Benzyna ma drożeć.! I wszystko za nia powoli też bedzie. Budżet się łata!!

I naprawde Po juz nic do tego nie ma!!! O co więc niektórzy walczą? I co chca udowodnic?? Samopoczucie podnieść??

Kazik słusznie śpiewa :cry:

jak widać Dropsiak jest prawdomówny, zawsze dobrze wróży, zawsze prawde mówi, zawsze jest OK, ale chyba słucha złego radia bo sie w głowie mu pomieszało

wiem skupcie sie na gregmenie, może się zapomni o tych setkach postów i krzyku że benzyna ma zdrozeć...

wiem wy mówicie zawsze prawdę i zawsze wasze słowa się sprawdzają, a gregmena jest oszołom bo mówił że benzyna nie zdrożeje

dobrzykowice, tak w poście niby moich wypowiedzi jest tekst nie mojego autorstwa....

Widzicie moi drodzy. Musiałam gdzieś trafić w czuły punkt, stąd tak histeryczna reakcja Greggmeny, który jak wiadomo powszechnie jest wzorem cnót i miłosci blizniego :wink:

A co do reszty: poczytaj chłopie wywiad z minister finansów Teresą L. w sobotniej Rzeczpospolitej. I wtedy wyzywaj ludzi.

Jeśli nie masz Rzeczpospolitej, to z pewnoscia dotrzesz. Wszak w "Nie"/którego ponoć nie czytasz/ jestes zorientowany swietnie /patrz watek Moniki B./- a ja tam tego do ręki ie vbiorę, bo jakos nie lubię skrajności.

Jak przeczytasz ten wywiad - wtedy się czepiaj. Pani minster mówi bardziej niemiłe ci rzeczy niz ja. Według Gregmeny pani Lubińska też ma pomieszane w głowie? No cóż...Wallenrod.....

Poza tym uwaga ogólna: nie wierzę by człowiek na poziomie, prawnik mógł się tak zachowywać, magiel to przy tym pikus. :D

• Odpowiedzi 2,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Marcus- gratuluję lekkiego dystansu do poprzednio prezentowanego przez Ciebie stanowiska!

Zmiana tonu jest zauważalna nie tylko u Ciebie.

To dobrze rokuje dla nas wszystkich.

Poprawia się klimat polityczny dla PIS.

Cóż to za rzadki zawód wykonuje Twoja żona?

Gregmena a dlaczego Ty- prawnik i Twoja żona - pedagog obecnie nie pracujecie?

Myślę, ża miałem zawsze dystans, jedynie od czasu do czasu ponosi mnie 8) jak już nie mogę zdzierżyć głownego adwersarza. Gdy się pomyliłem i niesłusznie oskarżyłem to to odszczekałem. Nie boję się słowa "przepraszam".

Po prostu nie życzę sobie pewnych uogólnień które są dla mnie obraźliwe. Co prawda nasz szacowny kolega bardzo cichutko przeskoczył nad tym tematem, ale tez do niego nie wraca, co zapisuję mu na plus.

Moja małżonka nie wykonuje rzadkiego zawodu, tylko cholernie niewdzięczny i opłacany w naszym kraju jakby to była jałmużna - jest pielęgniarką.

A to dla podtrzymania tezy o ukochanym dziecku naszego śp. Papieża.

Benedykt XVI zabrał głos w sprawie mediów katolickich w Polsce. Problem upolitycznienia "niektórych mediów" przedstawili mu wczoraj polscy hierarchowie

Pierwszą grupę 30 polskich biskupów składających wizytę "ad Limina Apostolorum", czyli do progów apostolskich, Papież przyjął w sobotę. Takie spotkanie jest okazją do zasygnalizowania spraw, które trapią lokalny Kościół. Jak zapowiadali przed wyjazdem polscy biskupi, Benedykt XVI dowiedział się m.in. o kłopotach, jakie sprawiają Kościołowi niektóre media katolickie. Choć oficjalnie nie padła żadna nazwa, wiadomo było, że chodzi o Radio Maryja.

- Angażowanie się niektórych mediów w Polsce po stronie określonego nurtu politycznego jest zjawiskiem niepokojącym i problem ten należy omówić w sekretariacie stanu Stolicy Apostolskiej - zapowiadał w zeszłym tygodniu w rozmowie z KAI abp Tadeusz Gocłowski.

W sobotnim przemówieniu Benedykt XVI odniósł się do tego problemu. Podkreślił, że Polska powinna pamiętać o swoim bogatym dziedzictwie kulturowym opartym na wartościach chrześcijańskich. - Wobec nasilającego się procesu sekularyzacji i odwrotu od wartości chrześcijańskich nie może tego dziedzictwa utracić. Przeciwnie, negatywne postawy i zagrożenia dla kultury chrześcijańskiej, które są widoczne także w Polsce, są dla Kościoła wezwaniem do wysiłku na rzecz stałej ewangelizacji kultury - mówił Papież.

Za jedno z ważniejszych narzędzi ewangelizacji uznał właśnie katolickie media. Zachęcił kapłanów do podejmowania "życzliwych kontaktów" i otaczania duchową opieką dziennikarzy.

Papież wyraźnie skrytykował upolitycznienie mediów katolickich w Polsce, mówiąc, że powinny zachować polityczną neutralność i skupiać się raczej na "zbliżaniu wiernych do Chrystusa". - Niech głoszą Bożą prawdę, uwrażliwiając współczesny świat na dziedzictwo wartości chrześcijańskich, niech ich głównym celem będzie budowanie wspólnoty Kościoła w duchu poszukiwania prawdy, miłości, sprawiedliwości i pokoju oraz zachowania autonomii sfery politycznej - powiedział Benedykt XVI.

Gość gregmena

pięknie Benedykt XVI powiedział

całym sercem popieram

zwłaszcza

Podkreślił, że Polska powinna pamiętać o swoim bogatym dziedzictwie kulturowym opartym na wartościach chrześcijańskich. - Wobec nasilającego się procesu sekularyzacji i odwrotu od wartości chrześcijańskich nie może tego dziedzictwa utracić.

Gość gregmena

z porannej prasy

w rzeczpospolicie piszą o tym że beda dalsze działania w kierunku obniżenia cen paliw!!!

w gazecie prawnej minister Lubińska mówi, co ważne dla nas właścicieli nieruchomości, podatku katastralnego ten rząd nie zamierza wprowadzać!!

markus, gdybyś zauważył ja też przeproszałem, Twoje przeprosiny też przyjąłęm, choć niesprawiedliwie mnie osądziłeś...

przecież mówiłem ja pracuję, żona nie, ma tylko kilka zajeć dodatkowych w szkole... ale co to ma do wszystkiego??

dropsiak zapytam jeszcze raz a co ty ostatnio pisałaś oprócz atakowania mnie i pisania że benzyna zdrożeje bo PIS akcyze podnosi??

Apropos.... faktycznie, przyznaje tylko wy macie rację, nigdy sie nie mylicie, zawsze prawdę piszecie, ja jestem oszołom, troll, nigdy nie miałem racji, akcyza jak mówiliście poszła o 25 groszy do góry... zadowoleni???

Przeczytałeś wywiad z soboty?

Widzę, ze nie.

Przeczytaj i wtedy się czepiaj.

Poza tym napisałes tu cos ostatnio oprócz manipulowania i atakowania wszystkich naookoło? Nie, bo chyba nie potrafisz.

Reszta forumowiczów po prostu wymienia uwagi o tym co się aktualnie dzieje w kraju i kulturalnie oraz dowcipnie komentuje aktualne doniesienia. Nie walczy z nikim. Wymienia poglady i opinie.

Jak to do ciebie dotrze to moze spróbujesz tak samo.

A jak nie, to nadal będzie jak jest.

Co do reszty: uwazam, że rząd jakoś musi budżet zbilansować. I wolałabym wiedziec jak.

Gość gregmena

jesli setki postów o tym jak to PIS zrobi wszystko by podnieść akcyzy na paliwa z pełna zośliwością, nazywasz wymiana zdań to ciekawe...

jeśli sprowadzenie kobiet do k... bo wezmą becikowe, a drugiej strony że to ochłap nazywasz kulturą to jestem w szoku, bo aż administrator musiał krzyknąć co mu się często nie zdarza, a dziwne że krzyknął na jareko a nie na mnie!!!!!!!!!!!!! Ciekawe skoro ja jestem niekulturalny dlaczego admin uspokajał jareko a nie mnie....

Dropsiu w weekendowej rzeczpospolitej PAni Lubinska bardzo roztropnie mówi że muszą dopracować reformę podatkową, to chyba bardzo dobrze niż gdyby ja teraz na chybcika przygotowali i schrzanili, już kiedyś AWS na chybcika robił 4 reformy

radośc mnie ogarnia z tego wywiadu Lubińskiej w weekendowej rzeczpospolitej i dzisiejszego w prawnej, bo jak mówi Lubińska juz na początku przyszego roku będzie gotowy projekt reformy podatków (w tym może 18% i 32%), a co ciekawe nie wiedziałem że Lubinska byla za liniowym by go Balcerowicz w 1999 roku wprowadził!!!

Dropsiak a teraz pokaż że nie jesteś kłamcą i wskaż miejsce gdzie napisałem że Lubińska ma pomieszane w głowie!!! Czyżby fantazje i kłamstwa na mój temat tak łatwo ci przychodziły??? Już Markus ogłaszał mnie kłamca, ale on choc potrafił przeprosić a TY????

Dropsiak gdzie napisałem że Lubinska ma pomieszane w głowie??

A gdzie ja napisałam, ze tak napisałes? NIGDZIE.

Przeprosin za obrazliwe posty nawet od ciebie nie oczekuję, bo do tego trzeba mieć klasę.

Powtarzam Manipulatorze.

ps. Kulturalną wymianą opinii nazywam dyskusje bez twojego udziału. Jak wkraczasz to robi się niemiło, bo stosujesz takie metody jak powyżej.

Oczywiscie jako pokrzywdzony wzór cnót wszelakich.

Weto dla gazociągu pod Bałtykiem.

Wejście ustne pod tarczę ochronną antyrakiet.

Ujawnienie planów ataku nuklearnego UW na Europę Zachodznią.

Za wszystko zapłacisz kartą MAstercard.

Chwile spędzone na negocjacjach z Rosją bezcenne.

:( 8) :(

PS. Jeżeli ktoś nie wie czyją kartą to i jego i moją tylko na pewno nie po równo. :evil:

Według Gregmeny pani Lubińska też ma pomieszane w głowie

KŁAMSTWO GREGMENY!!!!!! ZŁAPANYŚ GOŚCIU!!

napisałam;

Jak przeczytasz ten wywiad - wtedy się czepiaj. Pani minster mówi bardziej niemiłe ci rzeczy niz ja. Według Gregmeny pani Lubińska też ma pomieszane w głowie?

wcięło ci pytajnik??

Czy tez nie pasuje do założonej tezy?

Żałosne. żałosne, żałosne...

Gość gregmena

kroyena

głosowałem na Kaczyńskiego

tłumaczyłem już powódy

Kaczyńskie daje realną szanse na zmiany w Polsce

a osobiście zmiany w wymiarze sądownictwa, podniesie kar (robi mi się niedobrze że za maltretowanie dziecka jest kara do 10 lat, a gdy usłyszałem że maltretowane dziecko umarło to do 12 lat)

uproszczenie systemu prawnego

kara śmierci (tylko nie krzyczcie)

wzmocnienie obrony koniecznej (nie może byc tak że gdy złodziej wchodzi do mojego domu, mam czekac aż podniesie na mnie nóż, i wtedy dopiero mam się bronić)

uproszczenie prawa związanego z przedsiębiorczością i podatkami

szerszy dopływ prawników do zawodu

stworzenie szybkich sądów, 24 godzinnych, np dla rozrabiaków meczowych

odciążenie sędziów, przeciez sprawami o kradzież 10 batonów mogliby sie zajmować referendarze sądowi

rozpatrywanie spraw dyscyplinarnych zawodów prawniczych przez sądy powszechne

likwidacja ławników

a przede wszystkim zwiększenie szybkości sądzenia

Gość gregmena

dalej Dropsiak nie rozumię dlaczego miałbym uważać że Lubińska miałaby miec pomieszane w głowie...

wytłumacz mi to??

skąd to wzięłaś i gdzie tak pisałem???

z czego to wysnułaś???

fantazje, bajdurzenie?? jak z bajdurzeniem i Twoją pewnością że akcyza wzrośnie??

może Ty w swojej fantazji siedzisz w mojej głowie...

wywiad z Lubińską czytałem. patrz wyżej, sam się dziwię ze była zwolennikiem liniowego

co Ty tak z atakiem na mnie????

Według Gregmeny pani Lubińska też ma pomieszane w głowie

KŁAMSTWO GREGMENY!!!!!! ZŁAPANYŚ GOŚCIU!!

napisałam;

Jak przeczytasz ten wywiad - wtedy się czepiaj. Pani minster mówi bardziej niemiłe ci rzeczy niz ja. Według Gregmeny pani Lubińska też ma pomieszane w głowie?

wcięło ci pytajnik??

Czy tez nie pasuje do założonej tezy?

Żałosne. żałosne, żałosne...

A może jakiś komntarzyk do tej manipulacji?

Nie widzę. Ale jak mówie to trzeba miec klasę.

Co do reszty: jesli przeczytałes wywiad i jestes człowiekiem myslącym to sam wiesz. Jeśli nie to i tak tłumaczenie nie ma sensu.

I to nie atak na ciebie ale na twoje manipulacyjne posty. Zauwaz, że cie nie znam i oceniam tylko na podstawie tego JAK i CO piszesz.

ps. w języku polskim jest "nie rozumiem"