seba_77 17.10.2005 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2005 czy gont jest dobrym pokryciem na dach slyszalem opinie ze lepszy niz dachowka betonowa czy to prawda wypowiedzcie sie na ten temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratki 17.10.2005 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2005 Jeśli masz na myśli gont drewniany, to z tego co słyszałam, taki prawdziwy, łupany poleży ze 100 lat, rżniętemu (teraz częściej spotykany) rokują ok. 50. Od betonowej dachówki na pewno lżejszy (lżejsza może być konstrukcja dachu), no i bardziej "ekologiczny" - wszak drewno. No i nieporównywalnie bardziej urodziwy oczywiście! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_budowniczy 18.10.2005 05:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2005 ale nie napisałeś o jaki gont tobie chodzi?jeśli o gont bitumiczny czli tzw. dachówkę bitumiczną to są różne opinie.Dobra marka + pełne deskowanie (a najlepiej płyta OSB) = dobry wynik.Dobrze stosować na sporych nachyleniach.Ja mam takie pokrycie w swoim projekcie i bede tak robił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seba_77 18.10.2005 07:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2005 chodzi mi o dachowke bitumiczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanys 18.10.2005 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2005 gont bitumiczny napewno lepiej wygląda i jest lżejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts