happyluke 02.06.2005 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2005 Czy ktoś z forumowiczów zetknął się z firmą jak w temacie? Podaję adres http://www.dom-jednorodzinny.pl Dokładniej interesuje mnie budowa tego domku . Jak wyglądają projekty z tej firmy? Czy występuje w nich dużo błędów? Czy nie ma problemów z adaptacją projektów (chodzi o zgody autora projektu na pewne przeróbki nieujęte w zakresie zmian do projektu typowego). Dzięki za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darpiot 02.06.2005 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2005 Hej, rozmawiałem z miłą Panią z tego biura w sprawie tego projektu http://www.dom-jednorodzinny.pl/?Section0=-1&Product=399Przysłali mi faksem szczegółowe rzuty i przekrój, odpowiedzieli na pytania i najprawdopodniej w najbliższym czasie po otrzymaniu WZiZT projekt kupimy.Sam jestem ciekawy czy są budujący domy z tej pracowni i jakie mają doświadczenia tak z projektami jak i z biurem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kabietka 17.10.2005 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2005 Właśnie spodobał mi się projekt z pracowni LK&488. Jeśli ktoś kożystał z usług tej pracowni proszę o ewentualne krytyczne jak i pozytywne uwagi o tym biurze projektowym. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mella 29.03.2007 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 Chodzi konkretnie o lk 182. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niureczka 30.03.2007 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 Tez interesuje mnie ten temat. Ja mam zamiar budować LK 442. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mella 30.03.2007 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 Tez interesuje mnie ten temat. Ja mam zamiar budować LK 442. Ja już trochę zaczęłam, ale chciałam zobaczyć jak będzie wyglądał w naturze, a nie na papierze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niureczka 03.04.2007 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 Mella a zmienialas cos w projekcie LK 442?Masz moze jakies zdjecia albo jakies porady?Jeste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mella 09.04.2007 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2007 Ja buduję LK 182!Ale zerknij na stronę http://www.dom-jednorodzinny.pl tam w realizacjach może znajdziesz coś podobnego . Mój projekt jest trochę podobny do LK 286. Pozdrowionka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek74 20.04.2008 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2008 Witam, Pytanie szczegółowe:Czy ktoś miał doświadczenie z projektami tej pracowni?(konkretnie chodzi o LK&518 lub LK&507) Pytanie ogólne: Czy są jakieś różnice w ofertach pracowni w sensie jakości otrzymanych dokumentów i/lub dokładności zaoferowanej dokumentacji technicznej? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal1221 31.05.2019 04:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2019 Sprzedano mi gotowy projekt sprzed 10 lat. Niestety autor architekt lk-projekt nie dostosował projektu do aktualnych przepisów. Brakowało w nim m.in. aktualnej charakterystyki energetycznej, którą dosłali. Brakowało oświadczeń architektów wykonujących projekt, których udostępnienia odmówili, informacji bhp, że niby ma to zrobić architekt adaptujący. Sam jako inwestor musze wykonać numerację stron i poprawić spis treści bo tego architekt adaptujący nie chciał się podjąć !!!!!!!!!!!! Przestrzegam innych kupujących - żądajcie informacji czy projekt jest aktualny albo kupujcie tylko najnowsze projekty tego biura (z tego i zeszłego roku, przepisy zmieniają się często!!!). W ten sposób celowo obciążają kupującego takimi zmianami, ponieważ architekt adaptujący ma więcej pracy więc trzeba wiecej zapłacić za adaptację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 31.05.2019 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2019 nie kupujesz projektu. Kupujesz pomysł na projekt. Może być sporządzony przez osobę bez uprawnień. Projekt musi przygotować do aktualnych przepisów architekt adaptujący. I to ten architekt odpowiada za wszystko w świetle prawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts