Gosia i Krzyś 19.10.2005 05:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2005 WC podwieszane czy stojące - oto jest pytanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość marcindz 19.10.2005 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2005 Tylko podwieszane!!! Łatwiej utrzymać czystość i moim zdaniem to rozwiązanie bardziej estetyczne od muszli "stojącej". Osobiście ma w domu 2 wiszące i za nic bym nie zamienił na stojące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 19.10.2005 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2005 U mnie będą podwieszane. Różnica w kosztach niewielka, a estetyka i wygoda - znaczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiech 19.10.2005 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2005 Witam. Też jestem za podwieszanymi tylko koszt jest większy.Wiech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JackD 19.10.2005 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2005 ostatnio zamontowałem wiszący, i jestem zafowolony ......Polecem..... zajmuje mniej miejsca.... łatwiejsze utrzymanie w czystości podłogi wokoło.... Tylko trzeba spełnic kilka warunków przy montazu...zalezy od zabudowy... i tyle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tabaza 19.10.2005 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2005 Ja tez jestem za wiszacym wucecikiem. Ze wzgledow czysto praktycznych. Latwiej sprzatnac, umyc podloge. Same plusy... Wazne tylko, zeby byl zamocowany zgodnie z technologia. Pamietam, ze w pewnym hotelu przy siadaniu slyszalam takie niepokojace skrzypienie Wyraznie mi sie komfort korzystania obnizyl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolia 19.10.2005 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2005 Podwieszane, zdecydowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldun 19.10.2005 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2005 miałem stojący, teraz mam podwieszany i zdecydowanie podwieszny jest dla mnie lepszy pod każdym względem: estetyczny, łatwiej utrzymać czystość.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JM 19.10.2005 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2005 A ja jak zwykle w opozycji Nie mam i nie zamierzam robić podwieszanych. Być może czystość łatwiej jest utrzymać ale dla mnie to nie jest priorytet. Czy koszt niewielki ? Hmm bo ja wiem? Kibelek zamontowany zgodnie z technologią + koszty zabudowy to wcale już nie taka mała różnica. Wstawić tam jakąś bezfirmówkę też strach bo cały mechanizm spłukujący masz zabudowany i w razie awarii lekka kiszka. Poza tym ja jak niesiedzę na solidnym ( wiem to takie złudzenie, niemniej jednak... ) dzbanku stojącym twardo na podłodze to czuję dyskomfort . Ale to są moje odczucia. Poza tym jak ze wszystkim w domu to MI ma się podobać bo to JA będę tam mieszkał a nie kto inny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarzeb 19.10.2005 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2005 ja jestem w dziwnej sytuacji bo zdecydowalem sie na kolo ego - ale stojace ale spluczka bez stelaza kosztuje drozej niz ze stelazem, wiec mam (bede) stajacy ale ze stelazem ktos tak kombinowal? pasuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oli_oli 19.10.2005 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2005 Tez mi się ten zestaw podoba, ale nie na moja kieszeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MartaL 19.10.2005 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2005 A co robicie jak się spłuczka w tym podwieszanym popsuje.?Kucie kafelków czy jest jakaś inna opcja?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA44 19.10.2005 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2005 Ja dopiero planuję. Wg założeń będzie stojące na dole i podwieszane na górze ... (racjonalnie to brzmi) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 19.10.2005 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2005 Podwieszane...to chyba taki "standard" w nowych domach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leyla 19.10.2005 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2005 U mnie w łazience - będzie podwieszany kibelek, a wc osobnym - naziemny Podobno te podwieszane mają jednak ograniczenie wagowe, słyszałam coś o 120kg, nie wiem, czy to prawda, no w każdym razie: grubą ciotkę wagi ciężkiej to wyślę-dla bezpieczeństwa-do tego stojącego wc-cika pozdrawiam leyla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 19.10.2005 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2005 A ja sie przyłaczam do opozycji! W obydwu łazienkach Koło Ego stojące i spłuczki podtynkowe. Jak bym robił na stelażu - wyszła by ta sama kasa. Ale wolałem stojące bo mam znajomego który wazy 180 kg - i jakoś chyba bym się bał go wpuscić do łazienki z podwieszana muszlą pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 19.10.2005 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2005 A co robicie jak się spłuczka w tym podwieszanym popsuje.? Kucie kafelków czy jest jakaś inna opcja?? Z tego co wiem, to można się dostać do środka po zdjęciu panela z przyciskami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 20.10.2005 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2005 ja też w opozycji Jednak jedno stoi a drugie wisi. Rok, dwa, pięc, dziesięc lat ...nie wiem....pijany siade z rozpędu. Siakoś sie boje podwieszanych. A przy zachowaniu porządnej odległości od ściany a czystościąnie ma problemów bo za kibelek można spokojnie wjechać mopem.A jak postawisz 5 cm od ściany bo masz płytką spłuczke to można mieć problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewak39 20.10.2005 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2005 U mnie beda na stelazu, wiszace. Estetycznie duzo bardziej mi odpowiada. Bardzo podoba mi sie Kolo Ego, oble, bez zalaman, w ktorych gromadzilby sie kurz i brudek, ale - wydaje sie, ze sa ledwo ledwo nad podloga... no i jak tam wjechac mopem pod spod? Takie ni stojace, ni wiszace naprawde... a ta podloga w szczelince pod spodem chyba nigdy nie moglaby byc dokladnie wymyta. Jezeli chodzi o bezpieczenstwo - taki Geberit na przyklad twierdzi, ze obciazenie stelaza spelnia normy do 400 kilo! Przeciez oni sa na rynku w Ameryce! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inwestor 20.10.2005 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2005 Gdyby były sensowne podwieszane zpółką a nie lejowe to zdecydowanie wybrałbym podwieszane. Może teraz są takie. Gdy kupowałem to podwieszane były tylko lejowe. Taki typ muszli mi nie odpowiada bo chlapie po pupie (wkładanie "przed" papierka nie zdaje egzaminu), ma gorszy "przełyk" nieraz trzeba 2 razy spuszcać i jeszcze na dodatek w czasie choroby (np. dziecka) nie ma mozliwości oceny (wiecie czego ) bo odrazu wpada w czeluść i tyle je widzieli . Mam kombinację taka kibelki stojace spłuczki na przycisk zabudowane w ścianach. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts