JackD 20.10.2005 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2005 Gdyby były sensowne podwieszane zpółką a nie lejowe to zdecydowanie wybrałbym podwieszane. Może teraz są takie. Gdy kupowałem to podwieszane były tylko lejowe. Taki typ muszli mi nie odpowiada bo chlapie po pupie (wkładanie "przed" papierka nie zdaje egzaminu), ma gorszy "przełyk" nieraz trzeba 2 razy spuszcać i jeszcze na dodatek w czasie choroby (np. dziecka) nie ma mozliwości oceny (wiecie czego ) bo odrazu wpada w czeluść i tyle je widzieli . Mam kombinację taka kibelki stojace spłuczki na przycisk zabudowane w ścianach. Pozdrawiam hehe. inwestor.... jesteś konserwatystą... ja tez tak myslałem, całe zycie miałem z półką.... a teraz zamontowałem podwieszany. tzw. "chlapidupę' albo "dupochlap" jak wolisz.... i jestem szczerze zaskoczony in plus.... to sa mity z tym chlapaniem. wybrałem muszle z kanciatym lejem.... i nawet nie chlapie /sam się tego obawiałem.../ spłukuje poprawnie../ 100 x lepiej niz z półką.... ja jestem zadowolony.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 20.10.2005 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2005 Ktoś wreszcie przerwał zmowę milczenia Jak ja nienawidzę sedesów bez półeczki. Szczególnie w miejscach publicznych... brrr... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inwestor 20.10.2005 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2005 JackD "chlapidupę" mam w robocie wiec sprawę znam z praktyki. Do tego jeszcze ma kłopoty z "przyłykaniem" po pierwszym spłukaniu zwsze coś zostaje i trzeba poprawiać. Z moich obserwacji mogę stwierdzić że raczej gorzej spłukują modele lejowe niż z półką. Chyba wszystko zależy od konkretnego modelu. Trzeba by przed zakupem przetestować w sklepie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JackD 20.10.2005 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2005 inwestor.... hahah... chicałbym zobaczyc zobaczyć taka własnie próbę w sklepie..... ale kto wie. moze kiedys.... dojdziemy i dotego. czego sobie i Wam zycze....Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD-żonka 20.10.2005 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2005 Ktoś wreszcie przerwał zmowę milczenia Jak ja nienawidzę sedesów bez półeczki. Szczególnie w miejscach publicznych... brrr... Jak ja nienawidzę sedesów - z półeczką Na prawdę, w naszym domu będą lejowe tylko jeszcze nie wiem podwieszane czy nie - śledzę dalej temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JackD 20.10.2005 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2005 a tak naprawdę, jesli chodzi o spłukiwanie. to czy z półką czy bez, to przede wszystkim liczy sie skuteczność samego elementu spłukującego.... ilośc wody.... oraz rozwiązania juz w muszli... czyli ilośc otworów na obwodzie. srednicy tych otworów... i wiele innych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD-żonka 20.10.2005 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2005 JackD to prawda, ale zanim spłuczesz, to gdzieś TO musi się podziewać i o to też (mi) chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 20.10.2005 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2005 Jak ja nienawidzę sedesów - z półeczką A dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD-żonka 20.10.2005 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2005 Jak ja nienawidzę sedesów - z półeczką A dlaczego? Wolała bym się tu nie rozpisywać dlaczego, i nie są to teorie wyssane z palca; teściowie mieli sedes z półką więc miałam okazję (przez kilkanaście lat) sprawdzać jak się 'sprawy' mają, ale to co mi nie odpowiada, innym może wcale nie przeszkadzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarzeb 20.10.2005 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2005 A ja sie przyłaczam do opozycji! W obydwu łazienkach Koło Ego stojące i spłuczki podtynkowe. Jak bym robił na stelażu - wyszła by ta sama kasa. Ale wolałem stojące bo mam znajomego który wazy 180 kg - i jakoś chyba bym się bał go wpuscić do łazienki z podwieszana muszlą pozdrawiam Rydzu drogi przyszlosc czy fakt dokonany?? Jak kosztowo spluczka? mi wyszlo ze lepiej kupic na stelazu za ok. 400zl?? jak u Ciebie? ps jeszcze jedno dales ta powloke reflex? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JackD 20.10.2005 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2005 JackD to prawda, ale zanim spłuczesz, to gdzieś TO musi się podziewać i o to też (mi) chodzi tu konkretnie lejowa ma przewagę nad półkowa..... wentylacja nie jest tak obciązona..... hehehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 20.10.2005 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2005 i w łazience i w kibelku są na stelazu. Nie ochlapuje może nasze mają mniejszą predkość wyjsciową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inwestor 20.10.2005 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2005 JackD to prawda, ale zanim spłuczesz, to gdzieś TO musi się podziewać i o to też (mi) chodzi tu konkretnie lejowa ma przewagę nad półkowa..... wentylacja nie jest tak obciązona..... hehehe Eeee..taam guzik prawda wszystko zależy od zawodnika. W robocie jak już pisałem jest lejowa jak kolega który zażywa dużo leków skorzysta to co najmniej 1/2 godziny po nim trzeba odczekać no chyba że ktoś ma maskę p-gaz. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JackD 20.10.2005 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2005 inwestor....hehe. to kazdy gdzieś mam takiego na koksie. lekach. kacu... czy wręcz psuje sie od środka....... hehe...ale cóż... może kiedyś bedziemy chodzić z workami.. u dupy jak konie niegdyś.... /oczywiście ekologicznymi... / Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD-żonka 20.10.2005 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2005 JackD to prawda, ale zanim spłuczesz, to gdzieś TO musi się podziewać i o to też (mi) chodzi tu konkretnie lejowa ma przewagę nad półkowa..... wentylacja nie jest tak obciązona..... hehehe Eeee..taam guzik prawda wszystko zależy od zawodnika. W robocie jak już pisałem jest lejowa jak kolega który zażywa dużo leków skorzysta to co najmniej 1/2 godziny po nim trzeba odczekać no chyba że ktoś ma maskę p-gaz. Pozdrawiam To teraz wyobraź sobie, że TO trochę poleży na półeczce http://emoty.boo.pl/emoty/9/wir_w_bani.gif bo mimo wszystko chwilę potrwa zanim kolega się zbierze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inwestor 20.10.2005 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2005 JackD to prawda, ale zanim spłuczesz, to gdzieś TO musi się podziewać i o to też (mi) chodzi tu konkretnie lejowa ma przewagę nad półkowa..... wentylacja nie jest tak obciązona..... hehehe Eeee..taam guzik prawda wszystko zależy od zawodnika. W robocie jak już pisałem jest lejowa jak kolega który zażywa dużo leków skorzysta to co najmniej 1/2 godziny po nim trzeba odczekać no chyba że ktoś ma maskę p-gaz. Pozdrawiam To teraz wyobraź sobie, że TO trochę poleży na półeczce http://emoty.boo.pl/emoty/9/wir_w_bani.gif bo mimo wszystko chwilę potrwa zanim kolega się zbierze. Chyba to nie ma najmniejszego znaczenia raczej silny wyciąg by tu pomógł. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD-żonka 20.10.2005 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2005 Chyba to nie ma najmniejszego znaczenia raczej silny wyciąg by tu pomógł. Pozdrawiam Wierz mi że ma mam porównanie dlatego obstaję twardo przy swoim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JackD 20.10.2005 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2005 w tej sytuacji to tylko "Katrina" by dała rade.... znaczy przewietrzyła.... hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 20.10.2005 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2005 Ale detalizuje się wątek Mam propozycje...może niech każdy podeśle jak to na żywca wygląda u niego siadanie....wtedy będzie można faktycznie ocenić jak "się siedzi" i to najlepiej w "trakcie" jeśli solidnie to solidnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 20.10.2005 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2005 Rydzu drogi przyszlosc czy fakt dokonany?? Jak kosztowo spluczka? mi wyszlo ze lepiej kupic na stelazu za ok. 400zl?? jak u Ciebie? ps jeszcze jedno dales ta powloke reflex? Fakt dokonany w 90% - znaczy spłuczki założone, zatynkowane i zakaflowane. Ale kasy starczyło tylko na razie na jedną muszlę - drogie to cholerstwo. Wy też tak macie że jak coś już się podoba to jest to najwyzszy model w kolekcji i kosztuje z reguły 3x tyle co produkty "prawie" identyczne funkcjonalnie? Chciałbym by te spłuczki podtynkowe geberita kosztowały 400zł (a niestety były droższe - chyba ok 550pln/szt). Co do powłoki Reflex - mamy wersję bez tego dodatku. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts