Senser 20.10.2005 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2005 Tak....my też tak mamy...szczególnie żona, jak coś wpadnie w oko to się okazuje, że 2 razy droższe od podobnych rzeczy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratki 20.10.2005 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2005 Tylko wisielec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MartaL 20.10.2005 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2005 A czy na pewno można naprawić takie spłuczki podtynkowe bez kucia kafelków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andre59 21.10.2005 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2005 A ja podszedłem do tamatu ekonomicznie.Za równowartość sedesu wiszącego i stelaża kupiłem kompakt, bidet i umywalkę z CERSANITU.Zamiast jednej mam trzy rzeczy.Razem niecałe 700 złotych.Buduję bez kredytu i muszę się zmieścić w dostępnym budżecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JackD 21.10.2005 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2005 A czy na pewno można naprawić takie spłuczki podtynkowe bez kucia kafelków? oczywiście, że tak.... jedyna mozliwość kucia... to samo podłaczenie przewodu zasilającego, który jest poza urządzeniem..... każa regulacja napraw wymiana urządzenia spłukującego. jest dostępna przez otówr przycisków.... oczywiście troszk esprytne paluszki... i zacięcie ginekologiczne.... albo mozna to porównac do składania statków w butelce..... no moze troszkę przesadziłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia i Krzyś 21.10.2005 09:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2005 andre59 I stąd moje pytanie. Nie chcę iść w koszty, bo już mamy tyle naknocone z tym domem, że myślimy o sprzedaży na parę lat. Nie węzmę ze sobą kibla pod pachę, ale z drugiej strony widzieliśmy jak sąsiedzi mają nieestetycznie zamontowany stojący z poziomym odpływem. Chcę tanio, ale nie byle jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD-żonka 21.10.2005 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2005 A ja podszedłem do tamatu ekonomicznie. Za równowartość sedesu wiszącego i stelaża kupiłem kompakt, bidet i umywalkę z CERSANITU. Zamiast jednej mam trzy rzeczy. Razem niecałe 700 złotych. Buduję bez kredytu i muszę się zmieścić w dostępnym budżecie. To dla mnie jest bardzo istotny argument. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damiang 21.10.2005 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2005 Mam 3 kibelki wiszące. Niedawno naprawiałem jeden bo woda zaczęła cieknąć (z powodu wrzuconej do zbiornika kostki zapachowej). Wyciągnąłem prawie cały mechanizm ze środka, wymyłem, wsadziłem z powrotem i działa OK. Robiłem to pierwszy raz i zajęło mi to pół godziny. Następne będzie trwało 10 minut Z tym że ja mam szczupłe dłonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JackD 21.10.2005 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2005 Mam 3 kibelki wiszące. Niedawno naprawiałem jeden bo woda zaczęła cieknąć (z powodu wrzuconej do zbiornika kostki zapachowej). Wyciągnąłem prawie cały mechanizm ze środka, wymyłem, wsadziłem z powrotem i działa OK. Robiłem to pierwszy raz i zajęło mi to pół godziny. Następne będzie trwało 10 minut Z tym że ja mam szczupłe dłonie No nie jakie to proste??. tylko trza sie odwazyc i włozyc dłonie w czeluśc otworu.... hehe... i grzebac, grzebac i grzebać.... Wiem.... teraz to mogę po ciemku nawet zrobić.... prowadziłem regulację swojego Valsira..... ale teraz jest ok... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 21.10.2005 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2005 A czy na pewno można naprawić takie spłuczki podtynkowe bez kucia kafelków? Przecież cały "mechanizm" mieści się pod panelem z przyciskami, a ten się łatwo zdejmuje. Poniżej jest tylko zbiornik i rury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 21.10.2005 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2005 Mam 3 kibelki wiszące. Niedawno naprawiałem jeden bo woda zaczęła cieknąć (z powodu wrzuconej do zbiornika kostki zapachowej). Wyciągnąłem prawie cały mechanizm ze środka, wymyłem, wsadziłem z powrotem i działa OK. Robiłem to pierwszy raz i zajęło mi to pół godziny. Następne będzie trwało 10 minut Z tym że ja mam szczupłe dłonie To jest jeszcze nic. U mnie kiedyś kostka razem z tym całym plastkiem wpadła do muszli i ją zatkała. Sam naprawiłem, też trwało to z pół godziny, ale o szczegółach nie będę opowiadał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JackD 21.10.2005 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2005 A czy na pewno można naprawić takie spłuczki podtynkowe bez kucia kafelków? Przecież cały "mechanizm" mieści się pod panelem z przyciskami, a ten się łatwo zdejmuje. Poniżej jest tylko zbiornik i rury. racja... dostep jest..... a próbowałes wyciągnąć wszystko przez ten otwór??... czy tylko widziałes, że tam jest coś?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JackD 21.10.2005 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2005 Mam 3 kibelki wiszące. Niedawno naprawiałem jeden bo woda zaczęła cieknąć (z powodu wrzuconej do zbiornika kostki zapachowej). Wyciągnąłem prawie cały mechanizm ze środka, wymyłem, wsadziłem z powrotem i działa OK. Robiłem to pierwszy raz i zajęło mi to pół godziny. Następne będzie trwało 10 minut Z tym że ja mam szczupłe dłonie To jest jeszcze nic. U mnie kiedyś kostka razem z tym całym plastkiem wpadła do muszli i ją zatkała. Sam naprawiłem, też trwało to z pół godziny, ale o szczegółach nie będę opowiadał haha.... oszczędź nam tego.... hehe... ale mam wyobraźnię..... ale ktoś to musi robić..... dlatego ja zabroniłem kostki w zbiornik wkładać..... wisi sobie na brzegu muszli.... i jest dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 21.10.2005 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2005 haha.... oszczędź nam tego.... hehe... ale mam wyobraźnię..... ale ktoś to musi robić..... dlatego ja zabroniłem kostki w zbiornik wkładać..... wisi sobie na brzegu muszli.... i jest dobrze Moja też wisiała na brzegu... do czasu... aż "zniknęła"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarzeb 21.10.2005 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2005 Fakt dokonany w 90% - znaczy spłuczki założone, zatynkowane i zakaflowane. Ale kasy starczyło tylko na razie na jedną muszlę - drogie to cholerstwo. Wy też tak macie że jak coś już się podoba to jest to najwyzszy model w kolekcji i kosztuje z reguły 3x tyle co produkty "prawie" identyczne funkcjonalnie? Kurcze to samo.... Myslalem ze ja jeden taki samotny wojownik Chciałbym by te spłuczki podtynkowe geberita kosztowały 400zł (a niestety były droższe - chyba ok 550pln/szt). Co do powłoki Reflex - mamy wersję bez tego dodatku. Pozdrawiam Co do tych spluczek to jak pisalem kombinuje zainstalowac valsir na stelazu- koszt nawet niecale 400zl i "na oko" powinno pasowac.... ale czy bedzie ??? zdrowka zycze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andre59 21.10.2005 23:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2005 andre59 I stąd moje pytanie. Nie chcę iść w koszty, bo już mamy tyle naknocone z tym domem, że myślimy o sprzedaży na parę lat. Nie węzmę ze sobą kibla pod pachę, ale z drugiej strony widzieliśmy jak sąsiedzi mają nieestetycznie zamontowany stojący z poziomym odpływem. Chcę tanio, ale nie byle jak. Wybierając wyposażenie człowiek zwraca uwagę na najdrobniejsze szczegóły. Sedes i bidet podwieszane rzeczywiście wyglądają estetycznie. Użytkując łazienkę przez parę miesięcy przestałem zrwacać na to uwagę. Ważne jest aby wszystko sprawnie działało. Nie będziecie przecież codziennie pokazywać znajomym jaką macie ładną łazienkę. Moja znajoma lubiła się chwalić jak ma pięknie wykończony pokój kąpielowy. Rzeczywiście wygląda ciekawie - ok. 9 m2 , spora narożna wanna, kabina i pozostałe wyposażenie eleganckie, kolorowe oświetlenie, piękna glazura i terakota itd. Tylko że to wszystko, cały dom, za pożyczone pieniądze. Teraz szuka kupca bo doszła do wniosku że nie będzie w stanie spłacić zaciągniętych kredytów. To ja wolę skromniej ale pewnie i za swoje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia i Krzyś 26.10.2005 15:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2005 No to już kupiłam. Drogie stelaże do zabudowy lekkiej z pewnymi mechanizmami i przyciskami już nowego typu - pneumatyczne GROHE. Zaoszczędzę na taniej muszli a stelaż do bidetu mąż sam ma zrobić. Pewnie jak ze wszyskim wyjdzie drożej jak planowałam ale cóż nie mamy kredytów to dla długów sprzedać domu nie będziemy musieli Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_k1978 27.10.2005 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2005 ja dopiero planuję, ale mimo kosztów myślę że uda mi się namówić męża na podwieszany - w końcu w łazience sprzątam przede wszystkim ja sama ! Chcę mieć czysto i wygodnie - bez zapachów zza toalety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anekri 27.10.2005 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2005 będę miała podwieszane- ze względów estetycznych, dla wygody - no i takie mi sie bardziej podobają - ale faktycznie koszty są wyższe zwłaszcza, że kupiłam dobre (czyt drogie) stelaże - w koncu buduję dla siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolia 27.10.2005 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2005 W mieszkaniu nie montowałam, bo odstraszała mnie cena, a wiadomo było że za pare lat sprzdam. Dom, który "się buduje" w ciągu najblizszych kilku lat nie zamierzam sprzedawać, więc będą podwieszane zwłaszcza, że taki mi się podobają i już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts