Marzin 12.12.2006 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2006 nie wiem jakiej firmy, jakiej mocy i siły ssania i czy z turbo- czy z elektroszczotką??? czytałąm rady w muratorze,a w sklepie mówią,że na moc i siłę ssania mam nie patrzeć,filtry też nie wiem jakie! Doradźcie coś naprawde dobrego i niedrogiego- w domu mam same wykładziny z krótkim włosem,pełno kurzu na nich... Nie cierpię tego kurzu! Liczę na pomoc!!! Zelmera se kup! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SPIDER_2007 12.12.2006 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2006 Rainbow na raty. Sam takiego używam.... jest świetny!!! Pozdrawiam Spider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bart_us 12.12.2006 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2006 Centralny Beam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ESKIMOS 12.12.2006 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2006 Centralny, dziewczyno - tylko centralny. Żaden Reinbow Ci tego nie załatwi. Ten syf trzeba wyrzucić poza dom. A to potrafi tylko centralny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SPIDER_2007 12.12.2006 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2006 Kto twierdzi że centralny jest ok moim zdaniem jest w błędzie!!!!!Dlaczego?... już tłumaczę.Byłem u kolegi w domku jednorodzinnym, jego żona zaczeła odkurzać centralnym i w pewnym momencie "chmura kurzu" wpadła do pokoju. Jak się okazało wiatr tak zawiał , że to co posprzątała to wróciło do domu.Zaczął się tłumaczyć, że niby zapomniał wyczyścić pojemnik, ale mnie centralny mimo wszystko nie przekonuje .... wyrzucać kurz na własne trawniki ???? ale frajda!!!Poza tym koszty zakupu i eksploatacyjne są zbyt wysokie / sprawdź cenę czyszczenia kanałów i co ile się je czyści /powinno/.pozdrawiam Spider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ESKIMOS 12.12.2006 23:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2006 Kto twierdzi że centralny jest ok moim zdaniem jest w błędzie!!!!! Dlaczego?... już tłumaczę. Byłem u kolegi w domku jednorodzinnym, jego żona zaczeła odkurzać centralnym i w pewnym momencie "chmura kurzu" wpadła do pokoju. Jak się okazało wiatr tak zawiał , że to co posprzątała to wróciło do domu. Zaczął się tłumaczyć, że niby zapomniał wyczyścić pojemnik, ale mnie centralny mimo wszystko nie przekonuje .... wyrzucać kurz na własne trawniki ???? ale frajda!!! Poza tym koszty zakupu i eksploatacyjne są zbyt wysokie / sprawdź cenę czyszczenia kanałów i co ile się je czyści /powinno/. pozdrawiam Spider Jeszcze jeden co bladego pojęcia nie ma o odkurzaczu centralnym. Używam od wielu lat (wtedy to jeszcze było to bliżej nieznane UFO). Dzisiaj to w domach standard taki jak pralka, czy zmywarka Ot ustrojstwo ułatwiające życie. "Chmura kurzu" nie ma prawa wpadać do pokoju, bo to działa w dokładnie odwrotna stronę. Kurzu nie wyrzuca na trawniki - wyrzuca go do pojemnika (opróżnianego 2 razy w roku). A niewidzialne dla Twojego oka drobne ustroje wyrzuca na wiatr gdzie "rozcieńczone" w powietrzu, dla nikogo juz nie sa groźne. Nie majac pożywki z Twoich własnych dzieci - po prostu zdychają! I to jest jego niezastąpialna niczym cecha. Wyrzuca z domu roztocza i wszelki inny syf który normalny odkurzacz rozdmuchuje po domu. Jak już nie chcesz odkurzacza centralnego, najlepiej nie odkurzać wcale - dużo zdrowiej! Przynajmniej siedzi to sobie w dywanach i innych zakamarkach i nie atakuje Twojego układu oddechowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 12.12.2006 23:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2006 Byłem u kolegi w domku jednorodzinnym, jego żona zaczeła odkurzać centralnym................ a może to był nie centralny odkurzacz a odkurzacz w centralnym miejscu np na środku pokoju ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARKOG 13.12.2006 05:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2006 pewnie worka nie miała :) moze nie była tak przeszkolona jak z Rainbowa ( tam sie pewnie takie rzeczy nie zdarzają). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek_P 13.12.2006 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2006 A moja znajoma kupiła sobie takiego robota: http://www.roomba.info.pl/. Mówi, że kasy takiej (3000 PLN) w życiu na oczy nie widziała. Wzięła na raty jak zobaczyła co to cudo potrafi. Podobno uczy się rozkładu pomieszczeń i samo sprząta. Jak się rozładuje to wjeżdża do swojej "budy", ładuje się i jedzie dalej. Domowy kot podobno zwariował jak to zobaczył. Ja tam na razie montuję centralny. Zobaczę co ta znajoma powie za dwa lata i ewentualnie kupię takiego robocika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuleczka 13.12.2006 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2006 Kto twierdzi że centralny jest ok moim zdaniem jest w błędzie!!!!! Dlaczego?... już tłumaczę. Byłem u kolegi w domku jednorodzinnym, jego żona zaczeła odkurzać centralnym i w pewnym momencie "chmura kurzu" wpadła do pokoju. Jak się okazało wiatr tak zawiał , że to co posprzątała to wróciło do domu. Zaczął się tłumaczyć, że niby zapomniał wyczyścić pojemnik, ale mnie centralny mimo wszystko nie przekonuje .... wyrzucać kurz na własne trawniki ???? ale frajda!!! Poza tym koszty zakupu i eksploatacyjne są zbyt wysokie / sprawdź cenę czyszczenia kanałów i co ile się je czyści /powinno/. pozdrawiam Spider Dawno się tak nie uśmałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imwbudowa 13.12.2006 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2006 nie wiem jakiej firmy, jakiej mocy i siły ssania i czy z turbo- czy z elektroszczotką??? czytałąm rady w muratorze,a w sklepie mówią,że na moc i siłę ssania mam nie patrzeć,filtry też nie wiem jakie! Doradźcie coś naprawde dobrego i niedrogiego- w domu mam same wykładziny z krótkim włosem,pełno kurzu na nich... Nie cierpię tego kurzu! Liczę na pomoc!!! Ja w mieszkaniu mam philipsa (nie wiem jaki model, ale taki trochę lepszy) z filtrem hepa, cichy, a moc ssania duża. Śmierdzi jak worki są do połowy zużyte. W domu juz centralny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
editta 13.12.2006 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2006 A moja znajoma kupiła sobie takiego robota: http://www.roomba.info.pl/. Mówi, że kasy takiej (3000 PLN) w życiu na oczy nie widziała. Wzięła na raty jak zobaczyła co to cudo potrafi. Podobno uczy się rozkładu pomieszczeń i samo sprząta. Jak się rozładuje to wjeżdża do swojej "budy", ładuje się i jedzie dalej. Domowy kot podobno zwariował jak to zobaczył. Ja tam na razie montuję centralny. Zobaczę co ta znajoma powie za dwa lata i ewentualnie kupię takiego robocika. coś obiło mi się o uszy, że nadaje się tylko do lekkiej pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek_P 14.12.2006 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 Mnie się też tak wydaje, że ten Roomba to do lekkiej pracy jak się popatrzy na rysunki tego co jest w środku (mój link powyżej). Dlatego nie rezygnuję z centralnego. Ten robocik to mógłby w czasie naszej nieobecności w domu wyjechać i posprzątać tzw. "koty", których zwykle jest pełno na panelach i terakocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cassie 12.11.2007 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2007 Mam jakiś stary ruski odkurzacz który pamięta czasy chyba starsze ode mnie i tak naprawde już do niczego się nie nadaje.Słabo ssie, chodzi głosno, jednym słowem złom. Chcę kupic nowy, w miare możliwości niedrogi ale też nie taki co po roku odmówi posłuszeństwa. wymagania: cichy bo po tym starym jestem jakis przewrażliwiony mocny gdyby był antyalegriczny to byłoby super cena tu dokładnie jeszcze nie wiem ale nie wiecej niż 3 stówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 12.11.2007 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2007 Kupowałem ostatnio samsunga z filterkiem Hepa coś za 150 zeta Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kadra 12.11.2007 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2007 też miałam tego samsunga - nadaje się do kawalerki pedanta (w sensie nie za duża powierzchnia i czysto jak w laboratorium) - bardzo szybko zapychają się filtry, szybko się przegrzewa, nigdy nie zdążyłam odkurzyć za jednym podejściem całego domu (raptem jakieś 160m2). Musiałam wymienić - teraz mam hoovera, wcześniej elektrolux - z obydwóch jestem bardzo zadowolona.pozdr K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madd 12.11.2007 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2007 Ja mam jakiegos starusienkiego Boscha - idzie jak zloto. Ale nastepny bedzie napewno taki, zebym nie musiala wybierac w makro wsrod tysiaca papierowych workow!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 13.11.2007 00:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2007 polecam Miele pani sprzątająca jest bardzo zadowolona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 13.11.2007 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2007 Gostek Chciał tani odkurzacz - a Wy mu tyu z Miele wyjeżdzacie Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kofi 13.11.2007 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2007 To się podłączę: czy ktoś używa odkurzacza bezprzewodowego?Potrzebny mi taki - nie jako sprzęt "główny" w domu, ale do odkurzania schodów i takich drobnych sprzątanek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts