dzióbek 01.11.2005 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2005 WLAD My nie nosimy nie tylko dlatego, że są nie wygodne (chociaż bardzo ładne, matowe w połaczeniu z błyszczącym złotem), ale też dlatego, że mąż wogóle nie lubi nosić jakielkowlwiek bizuterii a ja chyba się z nim solidaryzuje. Zresztą wogole jestesmy chyba dziwni, ślub wzieliśmy bo chcieliśmy mieć już dziecko (cichy w Boże narodzenie, tylko my i rodzice), chociaż mieszkalismy ze sobą od 5 lat, mieliśmy wspólne mieszkanie, samochód i wspólny rachunek bankowy. Rodzicom to nie przeszkadzało, uznali że grunt to dobrze się poznać, ale jak chodzi o dziecko to uleglismy im namowom. Nazwiska zostawiliśmy jednak swoje.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanula 02.11.2005 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2005 A my mamy bardzo wąskie i bardzo wygodne obrączki, w ogóle nie przeszkadzają, i nosimy na palcach PRAWYCh dłoni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorotazab 02.11.2005 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2005 dzióbek - to rzeczywiscie dziwne co piszesz ale najwazniejsze ze jestescie szczesliwi - tylko to sie liczy! a to na ktorej rece sie nosi obraczke, albo wielkosc kamienia w pierscionku zareczynowym - to bez znaczenia - obraczka to tylko SYMBOL - przyznaje - dla mnie wazny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanka77 03.11.2005 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2005 dzióbek - to rzeczywiscie dziwne co piszesz ale najwazniejsze ze jestescie szczesliwi - tylko to sie liczy! a to na ktorej rece sie nosi obraczke, albo wielkosc kamienia w pierscionku zareczynowym - to bez znaczenia - obraczka to tylko SYMBOL - przyznaje - dla mnie wazny SYMBOL, ale też informacja dla obcych, że jesteś mężatką czy żonaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 03.11.2005 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2005 Zgadzam się, wieczna panna (niważne czy kogos ma i z kims zyje), juz koło 30tki to ludzie inaczej patrzą, po śluie np mój mąż jest inaczej traktowany w pracy przez przełozonych pod katem awansu, bo ma juz rodzine i jest odpowiedzialny itp. A obrączke pewnie przyjdzie czas, że zaczne nosić. Musze tylko podkreślić, że moja połowa wróciła na 4 dni przed ślubem, wszystko ja załatwiałam z księdzem (na szczęście ugodowy a granitur miał w domu), ale do końca nie bylismy pewni czy zdąży i te obrączki kupiliśmy dzień przed wigilią. Nie mieliśmy nawet czasu się zastanowić i przemyśleć, poprostu spodobały się i już a w praktyce gorzej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 03.11.2005 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2005 powiadacie informacja dla obcych, że ktoś zajęty? możliwe, ale to raczej kilka stuleci wstecz działało. teraz co niektórym pasuje "zaobrączkowany" bo np. mniej z takim kłopotów my od 16 lat nosimy na.... lewej. raczej nikt obecnie nie zwraca na to, uwagi i nie zaczepia, ale kiedyś...... a ostatnimi czasy prawie wogóle nie nosimy. powód: - małż raczej w domu siedzi, więc tylko mu przeszkadza - a mnie się często paznokcie łamią, a nic tak mnie nie drażni jak krókie paznokcie i piścionki na łapkach - widok okropny a jak ktoś będzie chciał wiedzieć jaki mój status to, się zapyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanka77 03.11.2005 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2005 Nie zawsze wypada zapytać, a już zwłaszcza jak się kogoś nie zna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 03.11.2005 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2005 Nie zawsze wypada zapytać, a już zwłaszcza jak się kogoś nie zna jak się nie zna to, nie pytać bo, po co? z ciekawości? ciekawość to, pierwszy stopień do piekła, a kto mało wie, krócej zeznaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanka77 03.11.2005 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2005 Nie zawsze wypada zapytać, a już zwłaszcza jak się kogoś nie zna jak się nie zna to, nie pytać bo, po co? z ciekawości? ciekawość to, pierwszy stopień do piekła, a kto mało wie, krócej zeznaje jak to po co ? żeby się lepiej poznać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 04.11.2005 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2005 jak to po co ? żeby się lepiej poznać do tego informacja "obrączkowa" nie jest potrzebna. no chyba że ktoś z góry dokonuje segregacji. a to, już ociera o rasizm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 04.11.2005 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2005 W Polsce nie uzywa się innych zwrotów do kobiet zamężnych i wolnych. Wszystkie sa traktowane równo per "pani". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga KN 04.11.2005 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2005 a ja nosze obrączkę i pierścionek zaręczynowy na 1 palcu prawej ręki, bo tak lubie i już a czasami nie noszę bo zapomnę albo wiem , że mogę uszkodzić troszkę 2 lata po ślubie i bardzo szczęśliwa Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubas 26.12.2005 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2005 generalnie w cywilizowanym świecie obrączki nosi się na lewej ręce, za wyjątkiem wdów i wdowców, którzy noszą na prawej, w Polsce również był taki zwyczaj ale po klęsce powstania styczniowego na znak żałoby narodowej zaczęto nosić obrączki na prawej ręce co z kolei zmusiło wdowy i wdowców do noszenia na prawej, i tak jakoś już zostało, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dominik1719499811 26.12.2005 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2005 jak to po co ? żeby się lepiej poznać do tego informacja "obrączkowa" nie jest potrzebna. no chyba że ktoś z góry dokonuje segregacji. a to, już ociera o rasizm. Pewnie, że na podstawie obrączki dokonuje się segregacji I bynajmniej nie o jakąkolwiek dyskryminację tu chodzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 22.01.2006 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2006 Ja nosiłam na prawej ręce ale pewnego dnia nie mogłam wcisnąć na ten prawy serdeczny palec więc przerzuciłam na lewy i stwierdziłam, że na lewej jest wygodniej i tak zostało. Jakoś nie ma z tym problemu tzn nikt się nie czepia. Ja noszę na lewej a Małżek na prawej Jakiś czas temu byłam w Wielkiej Brytanii i tam dopiero była sensacja, że mam obrączkę na prawej ręce . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkaa 22.01.2006 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2006 obrączkę i pierścionek nosze na prawej ręce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawronka 14.03.2014 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 Odświeżam temat Ja noszę na lewej a mąż żywy i ma się świetnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 14.03.2014 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 ja czasem noszę na prawej a czasem na lewej, jak mi się akurat założy. Mąz nie nosi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 15.03.2014 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2014 mąż latem na lewej ,bo nie ma wtedy odcisków od kosiarki i motocykla (dodawanie gazu i hamulca) ....ja zawsze na prawej bo lewą ma szczuplejszą i obrączka mi zlatywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 15.03.2014 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2014 Na lewej , jakoś tak ładniej - wg mnie - wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts