kriss73 28.10.2005 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2005 pytanie jak w temacie. Ile mniej więcej kosztuje motaż parapetu wewnętrznego i zewnętrznego? Czy to się płaci od metra kwadratowego, czy bieżącego czy jak? Pytam ponieważm mój mistrzu chyba przesadza ze swoją ceną za tę usługę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 28.10.2005 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2005 powiedz w takim razie ile sobie zyczy i skad jestes ocenimy czy kroi cie czy nie hehehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_J 28.10.2005 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2005 Ile mniej więcej kosztuje motaż parapetu wewnętrznego Zastanów się, ile może kosztować przycięcie parapetu na właściwą długość i położenie go na warstwie świeżo nałożonego cementu. Jak masz czas i ochotę - to nic, bo sam to sobie zrobisz. Jak nie masz czasu, ochoty ani innego fachowca pod ręką, a bardzo ci na tym zależy - to jest to warte każdej ceny, jaką zgodzisz sie zapłacić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inż. Mamoń 28.10.2005 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2005 U mnie chcial 20 zł/mb z płytek klinkierowych, a gdyby był blaszany to 15 zł - dotyczy zewnętrznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pirat 28.10.2005 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2005 za zewn. to nie pamietam ile wsyzło bo były razem z innymi pracami , a za wewn. marmurowy gosciu zyczy sobie 35pln/szt i wsio ryba czy ma to długosci 90cm czy 150 cm ... i dobrze bo mam tylko dwa 90cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radex 28.10.2005 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2005 Ja płaciłem 2 lata temu 20 zł za zewnętrzny aluminiowy lub z płytek klinkierowych i 22 zł za wewnętrzny z konglomeratu. Cena od sztuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kriss73 28.10.2005 11:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2005 u mnie wychodzi za położenie 8 marmurowych i 1 blaszanych na zewnątrz ok. 800zł. No to 40 zł średnio za sztukę! Parapety na wymiar i wogóle szok ta cena. Musze z nim pogadać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
legar 28.10.2005 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2005 u mnie wychodzi za położenie 8 marmurowych i 1 blaszanych na zewnątrz ok. 800zł. No to 40 zł średnio za sztukę! Parapety na wymiar i wogóle szok ta cena. Musze z nim pogadać ta cena to chyba razem z parapetami szok jak to czytam... u mnie montaz 10 parapetów wewn. -150 pln; montaż 12 zewn. -120 pln ...pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek W. 28.10.2005 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2005 No to ja strasznie przepłaciłem 30z (12parapetów) od sztuki i tylko w wewnatrz .Tak mnie górale skroili p.Czesio :-?c:-? Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radex 30.10.2005 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2005 Jeszcze odnośnie przycinania parapetów wewnętrznych. Montowałem parapety z konglomeratu. Szef firmy chciał koniecznie je przycinać, ja się nie zgadzałem. W końcu powiedziałem, że mogą przycinać, ale jak się pojawi chociaż jedna ryska lub pęknięcie to wymieniają na własny koszt. I podkuwali ściany, a parapety nie były przycinane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 30.10.2005 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2005 radex - przycinanie konglomeratu czy aglomarmuru jest mozliwe ale zawsze obarczone penym ryzykiem. Co innego jak producentowi parapetu to peknie - on ma to wkalkulowane w cene. Montazysta tego unika jak ognia i slusznie. Ale tez czasem zdarzy sie klient hmmm.....Taki jeden ostatnio uparl sie ze sam sobie zwymiaruje parapety i kupi. OK - wszak jego wola. Zwymiarowalem mu okna zas parapety on sam i jakie byly fekty? Jak sadzisz?Zle wymierzyl i udalo sie czesc skrocic juz u producenta parapetu. ALe dwa mimo skrocenia ciagle byly za glebokie bo mu sie wizja ich licowania w trakcie pracy zmienila. Wiec co? Mimo ostrzezenia prosi bysmy mu przycieli. Tniemy i ..... cholera pekl na dwie polowki. Zamowienie na cito parapetu u producenta. Jest w ciagu nastepnego dnia gotowy.A jaki koniec przygody z klientem?Jak sadzicie?Nie dosc ze z powodu jego podejscia do parapetow zamiast jeden dzien roboty wyszly dwa - to juz strata dla mnie to jeszcze obarczyl mnie wina za pekniecie parapetu. Lekko sie wqrwilem ale coz....Ja czlowiek spolegliwy i nie chcialem sie juz klocic ale niestety uwaga ogolna - Unikajcie takiego ulegania klientom bo przejedziecie sie jak Zablodzki na mydle a jesli jzu to jednak spisujcie wszystkie ich fanaberie na pismie by pozniej nie dokladac do interesuNomen omen ten klient to jeden z bywajacych tutaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inwestor 30.10.2005 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2005 Cena montażu parapetów zewn. i wewn. - gratis Tak było u mnie okna i parapety kupowałem w jednej firmie i to własnie oni montowali. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 30.10.2005 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2005 Cena montażu parapetów zewn. i wewn. - gratis Tak było u mnie okna i parapety kupowałem w jednej firmie i to własnie oni montowali. Pozdrawiam Widzisz - jak zamowienie jest duze to nie ukrywam ze czesto nie licze za montaz parapetow - i tak wychodze wtedy na swoje Az tak radyklanie nei wydluza to pracy i mozna sobie na taki gest wzgledem klienta ktory zamawia sporo okien u mnie pozwolic :) :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radex 31.10.2005 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2005 radex - przycinanie konglomeratu czy aglomarmuru jest mozliwe ale zawsze obarczone penym ryzykiem. Tylko, że u mnie sytuacja była odwrotna - to montażysta chciał przycinać, a ja nie pozwoliłem. Z resztą parapety były dobrze zwymiarowane - dłusze o około 6-8 cm od wymiaru otworu okna, więc akurat pozostawało po 3-4 cm na boki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monmel 24.07.2006 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2006 mam pytanie na co montuje się parapety marmurowe na zaprawe czy na piankę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dadus18 25.04.2014 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2014 (edytowane) Witam, jeśli chodzi o ceny montażu parapetów marmurowych/granitowych/aglo, to 25 zł/mb. Jeśli chodzi o montaż parapetów jw to montujemy je na piance niskorozprężnej, a jeśli zdarzy się tak że podmurowane jest idealnie pod daną grubość parapetu+klej(+-1cm)+spadek na parapecie, to owszem można montować na kleju . Druga sprawa to wcięcia na szpalety, zazwyczaj wykuwa się w szpaletach dziurę na parapet, ale to wiąże się z kurzem i gruzem na co klient zazwyczaj patrzy bardzo krzywo, oczywiście wycinanie też wchodzi w grę ale wtedy jeśli parapet ma odpowiednio duże wypuszczenie na boki i do przodu, zależy też to od rodzaju kamienia, granity i aglomeraty wycina się dość bezpiecznie, niektóre rodzaje marmurów są narażone na pęknięcia i uszczerbienie. Czasem bywa problem, jak szpaletą okna jest belka konstrukcyjna budynku, wtedy podkuwa się tynk i połowę wycina w parapecie. Jeszcze na koniec, jeśli chcesz zamówić parapety to niech wymierzy je firma w której będziesz zamawiał, w 80 % mierzonych przez klienta nie pasują. Ot to cała filozofia, jeśli ktoś ma pytania związane z parapetami i rodzajami kamienia nadającego się na zewnątrz/wewnątrz, wytrzymałością, lub inne w dziedzinie kamieniarki to pisać śmiało Edytowane 25 Kwietnia 2014 przez dadus18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lew 76 25.04.2014 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2014 u mnie wychodzi za położenie 8 marmurowych i 1 blaszanych na zewnątrz ok. 800zł. No to 40 zł średnio za sztukę! Parapety na wymiar i wogóle szok ta cena. Musze z nim pogadać ,Przygotowanie podłoża,osadzenie ,obróbka ,posprzątanie ,odpowiedzialność za materiał ,no fakt ,to szok tylko 40 zł za sztukę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 25.04.2014 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2014 ,Przygotowanie podłoża,osadzenie ,obróbka ,posprzątanie ,odpowiedzialność za materiał ,no fakt ,to szok tylko 40 zł za sztukę A datę widziałeś ? 40PLN w 2005 roku to nie 40PLN w 2014 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lew 76 25.04.2014 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2014 o kurde ,faktycznie nie widziałem ,sorka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dadus18 26.04.2014 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2014 Matko ja też nie zauważyłem daty w każdym bądź razie moja cena jest teraźniejsza ale nie dotyczy obróbki, tylko montażu i piankowania. Wszystkim się wydaje że to dużo ale jak klient ma do zamontowania 3 parapety to się nawet jechać nie opłaca, co innego jak ma 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts