mimi31 08.11.2005 10:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2005 A wczoraj w ostrej rozmowie telefonicznej, kiedy mu powiedziałem że wziął zaliczkę i nie zrobił roboty, to odrzekł ironicznie, że on tą zaliczką gra na giełdzie. Wiem że skarga na niego niewiele pomoże, ale może przemówi mu do rozumu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trzebnica 05.06.2017 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2017 Jestem geodetą i jak czytan wypowiedzi to też mnie krew zalewa na takiego wykonawcę.A już tekst że trafił robotę za 10 tyś. i nie mógł zrobić tej projektówki to świadczy o jego szacunku wobec klienta. Dzięki takim"wykonawcom" ludzie maja coraz gorsze zdanie o nas geodetach. A skargę radze napisać choć niewiele to pewnie da. Miałem podobne zezowate szczęście że trafiłem na podobnego lenia. Wziął zaliczkę we wrześniu 2016, 9 miesięcy upłynęło, nic nie zrobione, same wykręty. Dostał ostatni tydzien, zrobi, albo forsa. Przy okazji skarga będzie oraz list do jego szefa, bo pracuje jako geodeta w powiecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 05.06.2017 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2017 to ile wy płacicie za geodetę, że trzeba aż zaliczki mu płacić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigor 06.06.2017 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2017 Ja bym raczej zadał pytanie po kiego grzyba odkopywać takiego starucha ????btwWyobraź sobie że ktoś dokonuje podziału dużej nieruchomości. Kilka działek, jakieś drogi wewnętrzne, a nuż trafi się granica obrębów albo inne ułatwienia... słowem 10 kPLN niewyjęte. Geodeta może chcieć zaliczkę. Wiem bo sam płaciłem.To kwestia zaufania. Geodeta nie zna człowieka, a materiały w znacznej ilości musi zamówić i składnicy za nie zapłacić. Ja to rozumiem i nie mam zastrzeżeń. Za to teraz zwykłą mapkę do celów projektowych to załatwiam na telefon. Ale to inna bajka bo jak geodeta tyczył budynek , robił podziały, inne mapki i nie było problemu z rozliczeniem to oczywista oczywistość że odrobina zaufania jest i nie będzie się wygłupiał z zaliczkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 07.06.2017 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2017 hmm.. jak kupiłam łaty dla geodety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts