Kon111 23.08.2004 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2004 Kanał typu "Z" jest dziurą w ścianie na przestrzał przysłoniętą kratką. A wyciąg podłącza się do kanału wentylacyjnego w kominie łazienkowym rurą przez ścianę spiżarni. Bard13 chyba odwrotnie z tymi kanałami, ten typu "Z" jest dla wyciągu/okapu bo w projekcie jest nad planowaną w aranżacji kuchnią, natomiast ten przez spiżarnię kończy się na ścianie kuchni i właśnie ten jest zakończony kratką jako typowa wentylacja kuchni. Gdyby ktoś chciał wyciag dla okapu wyprowadzić przez komin wentylacyjny to albo kuchenka musiałaby stać na ścianie od spizarni, albo trzebaby przez pół sufitu kuchni prowadzić rurę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bard13 23.08.2004 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2004 Gdyby ktoś chciał wyciag dla okapu wyprowadzić przez komin wentylacyjny to albo kuchenka musiałaby stać na ścianie od spizarni, albo trzebaby przez pół sufitu kuchni prowadzić rurę. U nas akurat tak będzie, ale my nie mamy okna na ścianie spiżarni i rura wejdzie za koronę szafek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregor 456 27.08.2004 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2004 tak, pytanie brzmi czy wentylacji od kuchenki nie puscic bezposlednio za sciane i pod okapem na zewnatrz wypuscic, ale mowicie ze bedzie wyziebiac kuchnie czy jak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kon111 27.08.2004 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2004 tak, pytanie brzmi czy wentylacji od kuchenki nie puscic bezposlednio za sciane i pod okapem na zewnatrz wypuscic, ale mowicie ze bedzie wyziebiac kuchnie czy jak ? Ja zrobiłem dokładnie tak jak piszesz. Mam "zetkę" z kształtek ceramicznych od wys. 1,8m do samego wieńca, czyli prawie metr wysokości. Przy założeniu, że do otworu będzie podłączony okap, a nie zwykła kratka, uważam, że straty ciepła nie bedą zbyt duże. A korzyść bezsprzeczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregor 456 27.08.2004 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2004 do wienca, czyli do stropu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kon111 27.08.2004 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2004 do wienca, czyli do stropu ? Tak, otwór na zewnątrz bedzie kilka centymetrów pod stropem. Jutro postaram się załączyć zdjęcie kanału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kon111 29.08.2004 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2004 Tak, otwór na zewnątrz bedzie kilka centymetrów pod stropem. Jutro postaram się załączyć zdjęcie kanału. Zgodnie z obietnicą załączam link do zdjęcia mojego kanału wentylacyjnego w kuchni. http://foto.onet.pl/albumy/zdjecie.html?no=25&id=24808&q=Manuela&k=10&nxt=18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregor 456 30.08.2004 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2004 dzieki Kon 111przypomnialem sobie ze mam zetke w kotlowni teraz musze kuc pustaki zeby zrobic druga zetke ladne zdjecia, pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 31.08.2004 05:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2004 Dołaczam się do wielbicieli Manueli. Ponieważ mam stan jak widać na zdjęciach z podpisu chętnie podzielę sie informacjami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kucharek 31.08.2004 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2004 Dołaczam się do wielbicieli Manueli. Ponieważ mam stan jak widać na zdjęciach z podpisu chętnie podzielę sie informacjami A schody to jak zrobiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akwarysta 31.08.2004 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2004 Witam! Widziałam Manuelke z dobrze rozwiązanymi schodami. Wejście do kotłowni od strony garażu. Schody wydłużone i zakręcone na górze.Bardzo wygodne ( jak na Manuelę )Też tak zrobimy, bo jest to najlepsze rozwiązanie jakie widziałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdak 31.08.2004 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2004 możesz coś więcej napisać o tych schodach? zakręcają o 180 stopni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 01.09.2004 03:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2004 Dziś postaram się zamieścić fotki schodów http://republika.pl/cypola/images/P5080209D.jpg Jak zrobiłem, no cóż, architek wrysował, murarz wykonał. Niestety więcej nic nie potrafie powiedzieć. Więcej fotek na priv (tylko zbierzcię się razem, żebym raz wysyłał bo z modemu jadę i wysłanie 2 mb to dla mnie kłopot) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kucharek 02.09.2004 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2004 Ake fotkę już widziałem. Pytam się jak to rozwiązałeś, bo u Ciebie są kręcone, a w projekcie proste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 03.09.2004 04:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2004 Ake fotkę już widziałem. Pytam się jak to rozwiązałeś, bo u Ciebie są kręcone, a w projekcie proste Nie wiem, nie jestem budowlańcem, napisałem Ci wyżej: projktant wyrysował - wykonawca wg projektu wykonał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa szymkiewicz 03.09.2004 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2004 Witam wszystkich Forumowiczów po wakacjach!!!Ja niestety jestem jeszcze na etapie kupna działki. Ciągnie się to już praktycznie pół roku, ale w ciągu najbliższych dwóch tygodni może zakończy się to happy endem. Mam pytanie: ile kosztowała was adaptacja projektu Manuela. My z mężem zamierzamy dokonać takich zmian:- zamurwać drzwi do kotłowni (wejście z garażu)- wydłużyć schody na poddasze;- trzeci balkon na poddaszu;- w kuchni zastąpić dwa okna jednym większym. To chyba tyle.W biurze projektowym kobieta powiedziała nam 2,5 tys., ale nie pamiętam czy to jest cena projektu z adaptacją, czy sama adaptacja. Wiem, że sam projekt Manuela kosztował 1,5 tys. Pozdrawiam!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 03.09.2004 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2004 Ja za adaptacje zapłaciłem 500,- zł w tym roku.Wszystkie zmiany OK, tylko po co ten trzeci balkon ??Sam projekt kosztował 1400,- pln w styczniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nina Mirgos 03.09.2004 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2004 Wszystkie zmiany OK, tylko po co ten trzeci balkon ?? 1. masz większe okna w pokojach dziecięcych 2. jest gdzie wyłożyć pościel aby się wywietrzyła - niekoniecznie ganiając z nią przez pół domu 3. naprawdę miło jest otworzyć sobie drzwi balkonowe i posiedzieć w ciszy 4. można się fajnie ganiać z pokoju do pokoju, bo balkon jest wspólny Popatrz sobie na naszych zdjęciach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kucharek 03.09.2004 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2004 Ake fotkę już widziałem. Pytam się jak to rozwiązałeś, bo u Ciebie są kręcone, a w projekcie proste Nie wiem, nie jestem budowlańcem, napisałem Ci wyżej: projktant wyrysował - wykonawca wg projektu wykonał Ale napisz skąd te schody biegną, gdzie się zaczynają, w którym miejscu skręcają, w którym kończą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 03.09.2004 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2004 Wszystkie zmiany OK, tylko po co ten trzeci balkon ?? 1. masz większe okna w pokojach dziecięcych 2. jest gdzie wyłożyć pościel aby się wywietrzyła - niekoniecznie ganiając z nią przez pół domu 3. naprawdę miło jest otworzyć sobie drzwi balkonowe i posiedzieć w ciszy 4. można się fajnie ganiać z pokoju do pokoju, bo balkon jest wspólny Popatrz sobie na naszych zdjęciach Cholera tylko że kolejny balkon to kolejna kasa, najgorsza ta barierka (5m x 200 pln = następny 1.000 zł) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts