Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Dziennika Kasi+Damiana (R)

Willie

Recommended Posts

dzieki za info, byłam w sobote na Bartyckiej i troche zasięgnełam języka na temat fug, choć nadal mam obawy przed jasnymi fugami ale naszczęście mam jeszcze trochę czasu na myślenie

no to może jeszcze uda mi się sprawdzić co to za fuga była... :oops:

a byłaś w tej hurtowni o której pisałem - taka wysoka dojrzała kobieta w ciemnych włosach (dość charakterystyczna w zachowaniu 8) )??? ona też mi tłumaczyłą o jakimś bezbarwnym akrylu, który się pędzelkiem nakłada ale tylko w niemczech jest dostepny...

• Odpowiedzi 338
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Domek mam do Ciebie tez inne pytanie , czemu robiłeś kominek dopiero po położeniu podłóg z tego co przeglądam forum to inni robią raczej kominek najpierw, a potem podłogi, czy może to nie ma znaczenia :) .

Ewunia, chętnie bym zrobił kominek wcześniej ale w momencie kiedy robili podłogę/gres nie miałem weny ani siły na to żeby zabrać się za kominek :oops: – mniej więcej koncepcję znamy ale wciąż są dyskusje :roll: a tak naprawdę to chodzi też o kasę :oops: :evil:

do tej pory stwierdziliśmy, że są pilniejsze wydatki i niestety obudowa kominka czeka na swoją kolej... :oops:

Pozdrawiam

DamianR

A ja czekam z niecierpliwością na pięknie zapowiadające się schody. Co słychac ze schodami?Jak postępy. Czy możecie zrobic z bliska fotkę podestu tego metalowego, mam takiego magika tylko nie umiałam mu wyjaśnic konstrukcji- chłop prosty ale jak mu sie poda na tacy to mistrz.

z góry dziękuję.

A ja czekam z niecierpliwością na pięknie zapowiadające się schody. Co słychac ze schodami?Jak postępy. Czy możecie zrobic z bliska fotkę podestu tego metalowego, mam takiego magika tylko nie umiałam mu wyjaśnic konstrukcji- chłop prosty ale jak mu sie poda na tacy to mistrz.

z góry dziękuję.

Schody sš jak na razie bleeee :( . Ze wzgledu na to,że nie wykańczamy góry(poddasza) bo parter (150m2) wystarcza nam, to nie chcemy inwestowac w schody :wink: .- a dokładniej stopnie i porecz. Jak narzie wyznaczylismy inne priorytety zakupowe :wink: .

Dlatego schody jak narazie sa niezbyt urodziwe :-? . Stopnie sš zrobione z płyty osb :-? , aby można było po nich wchodzić i tyle :roll: .

Konstrukcja metalowa była robiona przez mojego teœcia.

Ale oczywiœcie mogę zrobić zdjęcie i dodac do albumu :wink: .

Pozdrawiam,

KasiaR :wink:

P.S. Schody będa ładne może dopiero w przyszłym roku. :roll: :-?

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...

Jakimś cudem macie bardzo podobną kuchnie do mojej :) Ja jakoś nie mogę się zdecydować na wyspę ze względu na wymiary :(

Podajcie, proszę, szerokość blatu przy oknie, przejścia do wyspy i samej wyspy, a co jest za wyspą? bo u mnie 2,2 m na jadalnię... I tu mam dylemat. A ogólne wymiary kuchni- też poproszę :)

• 3 weeks później...
Pod względem wystroju wnętrz coraz bardziej mnie zaskakujecie in plus... Może macie kiedyś chwilę czasu? Z chęcią zobaczył bym w realu to wszystko.. :oops:

Dzieki KZE- czasu brakuje zawsze :oops: :( chyba to normalne w trakcie budowy czy wykańczania domu.

Cały czas cos nowego do zrobienia. :evil:

Zapraszamy , jak bedziesz miał chec sie wybrac poprostu dzwoń wczeœniej :wink: do Damiana czy do mnie. Czas na spotkanie zawsze się znajdzie :wink: .

Pozdrawiam :wink: ,

KasiaR

P.S. Może po "wszystkich œwiętych" bedzie lepiej z czasem u nas. :wink:

Jakimś cudem macie bardzo podobną kuchnie do mojej :) Ja jakoś nie mogę się zdecydować na wyspę ze względu na wymiary :(

Podajcie, proszę, szerokość blatu przy oknie, przejścia do wyspy i samej wyspy, a co jest za wyspą? bo u mnie 2,2 m na jadalnię... I tu mam dylemat. A ogólne wymiary kuchni- też poproszę :)

wymiary kuchni to 3,30 (ściana z oknem 140 cm) na 3,80 (zabudowa z wyspą), szerokość blatu pod oknem to chyba 62cm + parapet, między wyspą a blatem to jakieś 100cm bez kilku centymetrów i jest super wystarczające, szerokość wyspy to chyba też 80 kilka cm no i potem 120cm zabudowy pod sufit + GK 12 (15) cm do ściany która odziela kuchnię od jadalni - to chyba da jakieś 3,8(żoncia nie chciała otwartej kuchni więc mamy tylko przejście na 1,3m i dwie dziury w ściance - gdzieś tam były chyba zdjęcia :-? ...)

Ciekawy artykuł :D Gratulacje :wink:

Poważnie myślicie o budowie mniejszej parterówki :o

Mój domek też miał być parterowy max 140m. Jakoś tak się stało, że mamy 250 z poddaszem plus garaż 30 i kotłownię :lol: Też mi się marzy zmiana, chociaż w sumie fajnie się mieszka, ale.............

Jeśli wszystko pójdzie po mojej myśli, to na wiosnę zaczynamy :wink:

Ciekawy artykuł :D Gratulacje :wink:

Poważnie myślicie o budowie mniejszej parterówki :o

Mój domek też miał być parterowy max 140m. Jakoś tak się stało, że mamy 250 z poddaszem plus garaż 30 i kotłownię :lol: Też mi się marzy zmiana, chociaż w sumie fajnie się mieszka, ale.............

Jeśli wszystko pójdzie po mojej myśli, to na wiosnę zaczynamy :wink:

Wiatm, dziekujemy bardzo :D .

Tak - myslimy o tym jak by miał, powiniem wygladac nasz dom. Ten jest za duży. Nastepny bedzie parterowy , bez poddasza i bedzie miał max 200m2 + garaz 2 miejscowy. Bedzie miał dach 2 spadowy i kształ litery L wysokie pomieszczenia w szczycie domu i jeszcze wieksze okna w salonie. Zreszta juz narysowalismy rzuty naszego przyszłego domku. :wink:

Obecny dom 300m2 + garaż 2 miejscowy jest dla nas za duży :roll: .

Pozdrawiam :wink: ,

KasiaR

Kasia jak dla mnie, to już macie bardzo duże i piękne okna w salonie......chcecie jeszcze większe :o

300m to rzeczywiście bardzo dużo, ale nie szkoda Wam..............ja mam mieszane uczucia i huśtawki nastrojów. Jednego dnia myślę o zmianie na 100%, innego mam wątpliwości :-?

Witam, okna miałyby byc wyższe ze względu na to,że bedzie to œciana szczytowa to bedzie mozna tak zrobić.

To tylko plany.

Pewnie ,że nam szkoda tyle serca tam jest nasze uczucia i wysiłek. Ale podobno dopiero ten 3 dom jest idealny :wink: :lol:

Zobaczymy , jak pisałam to tylko plany. Pomieszkamy zobaczymy,

pozdrawiam,

KasiaR :wink: :lol: