Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt POEMA 2 pracownia KRAJOBRAZY

Recommended Posts

Witam po długiej przerwie

Ibcserwis mam do Ciebie pytanie również do pozostałych forumowiczów ale głównie do Ciebie, ponieważ

widziałam u Ciebie na zdjęciu w pokoju nad garażem, że przy słupach nie widać mieczy. U mnie niestety są widoczne.

Czy u Was one są krótsze czy nie ma ich wcale??

Chciałam również zapytać o czwórnik na dachu. Ja mam dachówke koramic L 15 i tam nie ma tego czwórnika. Jak macie rozwiązane to u siebie?

Czy w innych dachówkach jakie kładliście też nie ma tego czwórnika?

pozdrawiam

• Odpowiedzi 759
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

WITAM, WITAM.

Marta80, powiem szczerze, że tylko się domyślam o jakie miecze chodzi, bo nie jestem budowlańcem :-)

Wydaje mi się, patrząc na moje archiwalne zdjęcia z budowy, że my chyba nie mamy mieczy (jeśli to są takie skosy łączące belki)?

Poza tym mamy podniesioną o jeden pustak ściankę kolankową, a to może też mieć wpływ na brak widocznych mieczy, ale nie jestem pewien :-)

Dołączam zdjęcie z budowy, zrobione tak jakby z górnej łazienki z widokiem na pokój nad garażem. Może to coś pomoże?

Pozdrawiam wszystkich Poemiaków!

Robert-LBCSERWIS

20100924071.jpg

Edytowane przez lbcserwis

Dziękuję za szybką odpowiedź. tak chodzi o te skosy łączące belki. Faktycznie na załączonym zdjęciu ich nie ma.

U mnie niestety są i trochę mi się to nie podoba.

Skoro jesteś budowlańcem to mógłbyś doradzić czy można mieć te słupy bez tych skosów??

W sumie jeżeli ich nie masz to znaczy że można:)

W projekcie są napewno dlatego my je mamy, ale z chęcią pozbyłabym się ich:)

Może jeszcze ktoś się wypowie na ten temat??

pozdrawiam

Witam,

Japonko mam do Ciebie pytanie widziałam na Twoich zdjęciach ze przy słupach masz te miecze.

Czy mogłabyś wrzucic zdjęcia jak to wygląda na gotowo?? u mnie te miecze wystają w każdym pokoju i nad antresolą koło okna.Jak jest u Ciebie??

Również prośba do Miami jeżeli tu zaglądasz to mogłabyś powiedzieć czy u Ciebie nie robili tych mieczy? bo widziałam na Twoich zdjęciach nad antresolą że tam nic nie wystaje.Postaram się wrzucić później zdjęcie jak to u mnie jest.

Z góry dziękuję za odpowiedź

• 1 month później...
  • 2 months później...

Napiszcie jak Wam się mieszka bo pewnie wszyscy już wykończyli swoje Poemki.?

Mam taką prośbę.

Podajcie proszę tak ogólnikowo jaki ponieśliście koszty wykończeniowe

tj.: elektryka, centralne, woda, kanalizacja, wylewki, tynki?

Staramy się o kredyt na dokończenie Poemki i nie chcieli byśmy wziąć za mało.

proszę o jakieś informacje. Pozdrawiam

Edytowane przez Andrzej_gb

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...

witam wszystkich poemkowiczów! my właśnie po pierwszym etapie- pracach ziemno-fundamentowych. zaczynamy zbierac oferty kosztorysowe. proszę powiedźcie mi czy mieliście problem z dachem. czy konstrukcja była na tyle skomplikowana ( chodzi mi o jakieś wiązary) aby był problem z wykonawca dachu. czy jakieś elementy konstrukcyjne były trudno dostęne? za pomc dzięki bardzo.

jeżeli podniesiemy o jedna cegłę to schowamy miecze?

poczatek finansowo przeraził, ale teraz odpoczynek a w lato ruszamy. pozdrawiam

wasze oemki PIĘKNE:bye:

Edytowane przez weronika19798

Witam w klubie poemomaniaków:-) Zycze powodzenia w budowie. Niestety nie mam pojęcia odnosnie konstrukcji dachu,bo sprawami technicznymi zajmuje sia mąż. My nic nie zmienialismy w projekcie i zadnych problemow z dachem nie bylo. Jedynie majster troche marudził,ze przeliczył sie,bo okazało sie,ze do najłatwiejszych konstrukcji ten dach nie należy, ale ostateczny efekt jest super. Trzymam kciuki,bo faktem jest,ze budowa domku to niezla skarbonka:bash:

Witam. Jeżeli chodzi o dach to nie było żadnych problemów z wykonaniem. Mogą co prawda zmienić tylko konstrukcję zamiast wiązarów trapezowych zrobić normalne krzesło no ale to już muszą z wami uzgodnić (przed wycięciem więźby). Jeżeli chodzi o miecze to są one zbędne i u mnie ich nie robili, był wpis na forum odnośnie tych mieczy. Życzę powodzenia. koszt dachu u mnie wyniósł około 35000. (kominy, blacho-dachówka, okna dachowe, robocizna, więźba dachowa itp). Tak naprawdę to dopiero przy dachu zaczynają się prawdziwe koszty.

My w ziemi mamy już więcej niż dach, ale piwnica będzie mała. dzięki za odpowiedź. myślę, że nasz wykonawca wkręca nas bardziej z ceną i wymysla cuda cudeńka.

jeżeli ktoś mieszka w poemie na mazowszu to ja wpraszam się na kawę albo cos mocniejszego. Marzę aby zobaczyć ten dom na żywo. :)

Witam Wszystkiech.

02 grudnia minie pół roku jak mieszkamy w swojej poemce.

Co prawda nie wszystko mamy jeszcze wykończone, ale jest super.

Ciągle jeszcze coś robimy, coś kupujemy, urządzamy.

Jestem w trakcie malowania pokoju mojego synka (tego od ogrodu), który powiększyliśmy mu likwidując pustkę nad jadalnią.

Wymyśliłam mu bajkowe ściany - świat smerfów - dużo roboty, ale ogólnie sama frajda.

Pozdrawiam wszystkich :)