Marta80 02.07.2012 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 Witam po długiej przerwieIbcserwis mam do Ciebie pytanie również do pozostałych forumowiczów ale głównie do Ciebie, ponieważwidziałam u Ciebie na zdjęciu w pokoju nad garażem, że przy słupach nie widać mieczy. U mnie niestety są widoczne.Czy u Was one są krótsze czy nie ma ich wcale??Chciałam również zapytać o czwórnik na dachu. Ja mam dachówke koramic L 15 i tam nie ma tego czwórnika. Jak macie rozwiązane to u siebie?Czy w innych dachówkach jakie kładliście też nie ma tego czwórnika?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbcserwis 03.07.2012 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 (edytowane) WITAM, WITAM. Marta80, powiem szczerze, że tylko się domyślam o jakie miecze chodzi, bo nie jestem budowlańcem Wydaje mi się, patrząc na moje archiwalne zdjęcia z budowy, że my chyba nie mamy mieczy (jeśli to są takie skosy łączące belki)? Poza tym mamy podniesioną o jeden pustak ściankę kolankową, a to może też mieć wpływ na brak widocznych mieczy, ale nie jestem pewien Dołączam zdjęcie z budowy, zrobione tak jakby z górnej łazienki z widokiem na pokój nad garażem. Może to coś pomoże? Pozdrawiam wszystkich Poemiaków! Robert-LBCSERWIS Edytowane 3 Lipca 2012 przez lbcserwis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marta80 03.07.2012 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 Dziękuję za szybką odpowiedź. tak chodzi o te skosy łączące belki. Faktycznie na załączonym zdjęciu ich nie ma. U mnie niestety są i trochę mi się to nie podoba.Skoro jesteś budowlańcem to mógłbyś doradzić czy można mieć te słupy bez tych skosów??W sumie jeżeli ich nie masz to znaczy że można:) W projekcie są napewno dlatego my je mamy, ale z chęcią pozbyłabym się ich:)Może jeszcze ktoś się wypowie na ten temat??pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marta80 03.07.2012 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 przepraszam Cię Ibcserwis przeczytałam ze jesteś budowlańcem a Ty piszesz że nim nie jesteś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbcserwis 04.07.2012 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 no problem czekamy, czy ktoś się odezwie, bo sam jestem ciekawy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marta80 04.07.2012 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 Witam, Dodałam zdjęcie tych mieczy. U nas to tak wygląda. Bardzo proszę o informacje jak to jest w innych Poemkach po wykończeniu. Może ktoś jeszcze ma jakieś zdjęcia? Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marta80 05.07.2012 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 Witam,Japonko mam do Ciebie pytanie widziałam na Twoich zdjęciach ze przy słupach masz te miecze.Czy mogłabyś wrzucic zdjęcia jak to wygląda na gotowo?? u mnie te miecze wystają w każdym pokoju i nad antresolą koło okna.Jak jest u Ciebie??Również prośba do Miami jeżeli tu zaglądasz to mogłabyś powiedzieć czy u Ciebie nie robili tych mieczy? bo widziałam na Twoich zdjęciach nad antresolą że tam nic nie wystaje.Postaram się wrzucić później zdjęcie jak to u mnie jest.Z góry dziękuję za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madzik82 13.07.2012 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2012 Witam, może ja pomogę U nas tych mieczy nie robili poniewaz po "wywiadzie" z kilkoma budowlańcami doszliśmy do wniosku ze sa one zupełnie nie potrzebne . Te belki są i tak wzmocnione wiec nie było sensu robic tych mieczy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbcserwis 14.07.2012 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2012 Witam ponownie z tego co pamiętam, to mój cieśla mówił dokładnie tak samo jak budowlańcy od Madzik82 Wychodzi na to, że chyba się chłopaki nie mylili, bo dach zrobiony ponad rok temu i na razie nie spadł Pozdrawiam Poemo-maniaków! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marta80 14.07.2012 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2012 Super dziękuję Wam za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marta80 31.08.2012 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2012 Witam,cisza na forum nic się nie dzieje to może porusze kolejny problem który mnie męczy a mianowicie jak rozwiązaliście kwestie oświetlenia antresoli?dawał ktoś jakieś lampy czy poprostu nic. może jakieś zdjęcia ktoś wrzuci??pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 31.08.2012 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2012 Jakby co to tu też pisano o tym projekcie:http://forum.muratordom.pl/showthread.php?66790-projekt-POEMA-2-pracownia-KRAJOBRAZY/page2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej_gb 01.11.2012 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2012 (edytowane) Napiszcie jak Wam się mieszka bo pewnie wszyscy już wykończyli swoje Poemki.? Mam taką prośbę. Podajcie proszę tak ogólnikowo jaki ponieśliście koszty wykończeniowetj.: elektryka, centralne, woda, kanalizacja, wylewki, tynki?Staramy się o kredyt na dokończenie Poemki i nie chcieli byśmy wziąć za mało. proszę o jakieś informacje. Pozdrawiam Edytowane 2 Listopada 2012 przez Andrzej_gb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aldi1 13.11.2012 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2012 Ponawiam prośbę Andrzeja_gb. Ja też jestem wlasnie na etapie prac wykonczeniowych i bardzo proszę o koszty wykonczenia. Poadrawiam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
weronika19798 23.11.2012 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2012 (edytowane) witam wszystkich poemkowiczów! my właśnie po pierwszym etapie- pracach ziemno-fundamentowych. zaczynamy zbierac oferty kosztorysowe. proszę powiedźcie mi czy mieliście problem z dachem. czy konstrukcja była na tyle skomplikowana ( chodzi mi o jakieś wiązary) aby był problem z wykonawca dachu. czy jakieś elementy konstrukcyjne były trudno dostęne? za pomc dzięki bardzo.jeżeli podniesiemy o jedna cegłę to schowamy miecze? poczatek finansowo przeraził, ale teraz odpoczynek a w lato ruszamy. pozdrawiamwasze oemki PIĘKNE:bye: Edytowane 26 Listopada 2012 przez weronika19798 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aldi1 25.11.2012 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2012 Witam w klubie poemomaniaków:-) Zycze powodzenia w budowie. Niestety nie mam pojęcia odnosnie konstrukcji dachu,bo sprawami technicznymi zajmuje sia mąż. My nic nie zmienialismy w projekcie i zadnych problemow z dachem nie bylo. Jedynie majster troche marudził,ze przeliczył sie,bo okazało sie,ze do najłatwiejszych konstrukcji ten dach nie należy, ale ostateczny efekt jest super. Trzymam kciuki,bo faktem jest,ze budowa domku to niezla skarbonka:bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej_gb 26.11.2012 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2012 Witam. Jeżeli chodzi o dach to nie było żadnych problemów z wykonaniem. Mogą co prawda zmienić tylko konstrukcję zamiast wiązarów trapezowych zrobić normalne krzesło no ale to już muszą z wami uzgodnić (przed wycięciem więźby). Jeżeli chodzi o miecze to są one zbędne i u mnie ich nie robili, był wpis na forum odnośnie tych mieczy. Życzę powodzenia. koszt dachu u mnie wyniósł około 35000. (kominy, blacho-dachówka, okna dachowe, robocizna, więźba dachowa itp). Tak naprawdę to dopiero przy dachu zaczynają się prawdziwe koszty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
weronika19798 26.11.2012 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2012 My w ziemi mamy już więcej niż dach, ale piwnica będzie mała. dzięki za odpowiedź. myślę, że nasz wykonawca wkręca nas bardziej z ceną i wymysla cuda cudeńka. jeżeli ktoś mieszka w poemie na mazowszu to ja wpraszam się na kawę albo cos mocniejszego. Marzę aby zobaczyć ten dom na żywo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
weronika19798 29.11.2012 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2012 ile wyniósł was stan surowy otwarty. ściany dach pod papę. pisaliście wcześniej ale rocznik teraz trochę inny. Dzięi za odpowiedź z góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
poemka2 30.11.2012 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2012 Witam Wszystkiech. 02 grudnia minie pół roku jak mieszkamy w swojej poemce. Co prawda nie wszystko mamy jeszcze wykończone, ale jest super. Ciągle jeszcze coś robimy, coś kupujemy, urządzamy. Jestem w trakcie malowania pokoju mojego synka (tego od ogrodu), który powiększyliśmy mu likwidując pustkę nad jadalnią. Wymyśliłam mu bajkowe ściany - świat smerfów - dużo roboty, ale ogólnie sama frajda. Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts