Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt AMELIN pracownia DOM-PROJEKT

Recommended Posts

OKi.

Budynek ma ładny kształt, dośc skomplikowany dach. Jezeli planujesz budowe parterówki, żeby obnizyc koszty, to pomyłka.

Masz tam dwa kominy - jeden łazienka, drugi kuchnia, Kocioł gazowy mozesz umieścic w tych dwóch pomieszczeniach. nie ma miejsca /chyba/ na kominek. salon połączony z kuchnia - nie ma problemu, mozna to fajnie rozwiązać. Natomiast kibelek jest za mikroskopijny.

No i zastanawiaja mnie te 3 wyjscia na taras - droższe rozwiazanie, ale pewnie tak mialo być.

Koszt budowy -ok. 300tyś /tak na oko 8) /

:)

hmmm

ja natomiast planuje raczej zlikwidowac kolumienki od strony ogrodowej,co za tym idzie takze uproscic te polac dachu i zostawic drzwi jedynie z salonu na ogrod:)a reszte zamienic na okna.

ale kto wie-pewnie wezme do serca Twoja rade i doloze jeszcze jeden wykusz w slad za cyganami taki z wiezyczka:)

a tak bardziej na powaznie

Lubie krytyke:)

aczkolwiek latwiej trawie te bez zlosliwosci.

kto jeszcze cos doda?mile widziane merytoryczne odniesienia

• 1 year później...

Witam

Dom jest mały, bardzo mały... moim zdaniem za mały.

3 sypialnie wskazują na mozliwośc zamieszkania go przez 4 osoby.

Sypialnie po 12 metrów... jak w bloku i byłyby do zaakceptowania gdyby... barkuje mi tu zdecydowanie jakiejkolwiek powierzchni gospodarczej... tak na oko 10-12 matrów rozbitych na garderobę i pomieszczenie dla pieca (no chyba że będziesz grzac gazem...)

Dom nadaje się do zamieszkania jednak ja zamiast ubierac go w daszki, daszeczki itp powiększyłbym go o kilka metrów za kasę zaoszczędzoną na daszkach i kolumienkach...

Rozumiem, że nie chcesz budowac drogo... założenia tego domu są niespójne wnętrze potraktowane ascetycznie a bryła rozrzutnie jak dla mnie bez sensu

pozdrawiam

• 4 years później...

Proszę umieszczać posty we właściwych działach!

Skoro nikt nie odpisał, znaczy, że projekt nie cieszy się powodzeniem.

Wiem z resztą dlaczego - brak w nim jakiegokolwiek pom. gospodarczego, kotłowni. To jest po prostu mieszkanie przerobione na domek. W dodatku z drogimi rozwiązaniami, jak kolumienki czy wielospadowy dach.