jogi8 23.12.2006 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2006 Montując automatykę faac i key spotkałem się z różnymi przyczynami złej pracy napędów, jeśli chodzi o garaż to zdarzyło się że ze względu na błędy wykonane przez instalująch bramę, przeciążeniówka załączała się przy końcu domykania i niestety trzeba ją było wylączyć wtedy już tylko pozostają foto, a w bramach wjazdowych instaluję zawsze chyba że klient złoży oświadczenie że został zapoznany z konsekwencjami ich braku. Raz mi się zdażyło że słoneczko oświetlało fotki ale wystarczył mały daszek i chodzi tu o foto nice z faac i key to nigdy nie miało miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xavi 23.04.2007 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 Odświeżam temat: Brama 2 - skrzydłowa o prześwicie 3,5 mb. Mam na oku do niej napędy: Nice zestaw Wingo oraz FAC model 414. Faac ma lepsze parametry znamionowe i jest tańszy, ale wyczytałem że ma jakąś tulejkę w siłowniku z teflonu, która się zużywa - ponad 300 zł wymiana. Nice się chwali że ma tulejkę z mosiądzu. Opinii na tym forum jako takich nie ma, tylko każdy chwali to co ma. Jakie są wasze opinie jako montażystów na ten temat?? Który napęd wybrać?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jogi8 23.04.2007 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 Zadaj to pytanie na http://www.autobramy.org Ale ze swojego doświadczenia to faac jest lepszy, bo z nice miałem sporo problemów z elektroniką (często się wieszała) a za to faac montuję i zpominam że zamontowałem nic się z tym nie dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekeko 28.06.2007 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 wiem ze ten watek nie byl dawno odwiedzany ale mam pytanko ostanie w temacie napedow: co wybrac Nice czy FAAC? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bigbeat 28.06.2007 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 No właśnie przecież post wyżej masz odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiecegly 12.03.2018 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2018 A w jaki sposób (gdzie) zamontować fotokomórkę na bramie uchylnej (dwuskrzydłowej) aby zabezpieczyć się przed zamknięciem bramy gdy pomiedzy skrzydłami stoi auto? Nie chodzi mi o sytuacje że auto stoi miedzy słupkami tylko np ktoś nie wjechał wystarczająco głeboko na plac i dupka auta wystaje w miejscu gdzie bedą przechodzić skrzydła bramy przy zamykaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 12.03.2018 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2018 Powinny byc cztery fotokomórki. Dwie = jedna linia tuż przed bramą, druga linia tam gdzie sięga promeń obrotu skrzydeł. Na obecność dziecka i psa uważać musisz sam, zabezpieczeniem byłby skaner obszaru wokół bramy (koszt!). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e_gregor 12.03.2018 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2018 Jeszcze ieszkam w bloku gdzie mam tez garaż. Brama wjazdowa do parkingu ma fotokomórkę. No i nie raz wjeżdżałem jak zaczynała sie zamykać (zamykanie automatyczne po parunastu sekundach)... do czasu aż raz się nie zatrzymała. Dlatego brama garażowa w moim domu fotokomórki nie dostanie - będę wiedział że trzeba uważać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlukasiewicz 14.03.2018 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2018 Może była brudna dlatego nie zadziałała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek0m 14.03.2018 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2018 Może była brudna dlatego nie zadziałała. A zasadę działania fotokomórek znamy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 14.03.2018 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2018 Kolega pomylił fotokomórkę z kamerą cofania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts