beti555 09.11.2006 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 Maz wrocil od lekarza. Lekarka zmienila syropy (ale dowiem sie na jakie, po powrocie z pracy...) i byli na inchalacji... I tyle co sie dowiedzialam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 09.11.2006 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 A u mnie na budowie panuje cisza Nic sie nie dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 09.11.2006 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 Agnieszka To, co piszesz brzmi coś jak historia dziecka mojej koleżanki. Suchy kaszel właśnie rano, u niej trwało to kilka miesięcy przeplatane zapaleniami oskrzeli, leczone kilkoma antybiotykami. Wreszcie wylądowała w szpitalu, bez zmian osłuchowych i bez temperatury lecz ktoś wpadł na pomysł zrobienia RTG płuc. Wyszły zmiany zapalne. Ze względu na kaszel zrobili praciwciała p. krztuścowi i miano wyszło podwyższone, choć na granicy. Dlagnoza brzmiała - nieleczony krztusiec powodował przewlekły odczyn zapalny, aktualnie zapalenie płuc!. Dostała antybiotyk, serevent i steryd i powoli wyszła z tego. dodam, że IgG przeciwkrztuscowe narosły dopiero po 2-3-msc, więc na tym pierwszym etapie mogły być uważane za poszczepienne. Piszę ku przestrodze, też była leczona dość długo i lekarze mówili, że nic nie słyszą. Obecnie w dobie szczepień dzieci chorują czasem na postacie poronne, trudno je rozpoznać. Podsumowując, czasem warto zrobić RTG a na lekarzach pewne decyzje też trzeba wymóc Przypominam, nie jestem pediatrą!!!!! Teraz pytanie o specjalność, to nie tajemnica. U mnie interna, medycyna pracy a teraz zajmuję się neurootologią (zawroty głowy, zaburzenia równowagi) w klinice audiologii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 09.11.2006 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 no to mnie podłamałaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komarek 09.11.2006 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 A mnie wkurza takie podpowiadanie lekarzom jakie mogliby jeszcze zlecić badanie itd. Nie jestem lekarzem i po to przychodzę do nich żeby uzyskać poradę i pomoc. Zresztą jak nieraz próbowałam coś podpowiedizeć to niektórzy bardzo sie denerwowali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 09.11.2006 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 no to mnie podłamałaś Tu się nie ma co łamać, tam sytuacja trwała długo i skończyła się szpitalem, bo nikt nie wpadł na rozpoznanie. A w sumie leczenie dostała typu Dalacin iv. + leczenie p.astmatyczne. Po prostu o tym krztuścu warto pamiętać i tyle. Jak ma przewlekły kazel, poproś o sierowanie na RTG. Nie zaszkodzi a będziesz spokojna. U małych dzieci robi się je w szpitalu, oczywiście ambulatoryjnie. Naogół można też odpłatnie. Druga rzecz, to leczenie p.astmatyczne. Moja szefowa twierdzi, że Clarityna pomaga tylko na zmiany skórne a nie na kaszel czy katar. Poza tym kaszel może być przy zapaleniu zatok - całą noc spływa wydzielina, rano trzeba wykasałć. Ale to nie do końca suchy, przynajmniej na początku. Jeżeli oskrzela są w porządku, pogadać z laryngologiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazia111 09.11.2006 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 Cześć dziewczyny, właśnie zapisałam córeczkę do alergologa. Podrapała się na całym ciele, skóra przesuszona. Nie wiem, czy Wy też tak długo podejmujecie decyzje, jak ja? Dach wybierałam od września, tzn. kolor i firmę. Oczywiście czas nie goni i cieszę się, że znalazłam to co mi się podoba, ale jak tak będzie z każdym elementem domu, to wprowadzimy się za 5 lat. pozdrawiam Grażyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 09.11.2006 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 Nie wiem, czy Wy też tak długo podejmujecie decyzje, jak ja? Dach wybierałam od września, tzn. kolor i firmę. Oczywiście czas nie goni i cieszę się, że znalazłam to co mi się podoba, ale jak tak będzie z każdym elementem domu, to wprowadzimy się za 5 lat. pozdrawiam Grażyna U nas wybieranie dachu to był własciwie wybor koloru A teraz musimy zdecydowac sie na kwote do zapłaty Mysle, ze z blachodachowka jest prosciej, bo nie ma az takiego wielkiego wyboru jak przy dachowce. A my jestesmy ograniczeni suma do wydania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazia111 09.11.2006 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 u nas musiała być karpiówka, bo wole oko, ale kolor miedziany u każdego producenta na połaci wyglądał inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 09.11.2006 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 Ja ostatnio czytałam, że to wole oko to dosyć drogie jest... jedno masz czy wiecej, grazia111 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honia74 09.11.2006 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 Witam wszystkie budujące kobiety . Jestem nowa na forum-dopero "raczkuję". Planuję budowe w 2007 a obecnie czekam na warunki zabudowy . Po przeglądnięciu i przeanalizowaniu setek a może stosów projektów , mój wybór padł na LMP 63 - Lipińscy . co sądzicie o tym domku ??? Proszę o komentarze. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komarek 10.11.2006 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 Honiu dom wygląda na bardzo wielki choć powierzchni użtkowej jest 157. Z tego co się orientuję to kosztowny będzie dach. zauważyłam, ze panuje tendencja na proste mało skomplikowane dachy a tym samym mniej kosztowne. Niestety mnie też zauroczył taki skomplikowany bo uważam, ze w nim cały urok. choć wnętrze jest chyba bardziej ważne bo musi być funkcjonalne. Zaraz zobaczę jaki jest u Ciebie rozkłada wnętrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honia74 10.11.2006 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 komarek Jestem świadoma że dach prosty jest mnej kosztowny , ale cóż ... taki mi się podoba i nie chce go zmieniać . Oczekuje dalszych komentarzy , rad i porad Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 10.11.2006 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 Piękny Honia74 Rozkład pomieszczeń podobny jak w moim, tylko o wiele wieksze no i ogromny... Aten dach rzeczywiście pokręcony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 10.11.2006 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 No i wykrakałam. Sylwia obudziła się dziś z katarem i kaszlem. Zewzględu na to, że żłobek dziś nieczynny (wolne za 11.11 ) to mąż siedzi z nią w domku. Mówiłam mu, że ma jej podawać ceruvit i dużo wody z miodem i cytryną. Mam nadzieję, że tylko na tym się skończy. A tak poza tym wczoraj dostałam info, że mogę kupić siporex 24 m za 6,45 brutto z dostawą w późniejszym terminie. paletowany. Cena niezła, jadę dziś po pieniążki do banku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komarek 10.11.2006 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 No to na drugi raz nie krakaj bo jak widzisz Twoje myśli sie sprawdzają. A maluszkowi życzę zdróweczka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honia74 10.11.2006 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 wiolaszdach pokręcony ale dodaje uroku całości , postaram się zamieścić fotke działki to bedzie może łatwiej ocenić wybór domku [/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 10.11.2006 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 Honia74 dom piękny. Bardzo piękny Jedyne co mi by nie odpowiadało, to brak połaczenia garażu z domem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 10.11.2006 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 Witajcie! Widzę, że wiele z nas zmaga się z budową i chorobą dzieci. U mnie podobnie . Honia 74 fotka działki dużo by pomogła w ocenie domu. U mnie ten dom wyglądał by nie za dobrze. Działka musi być duża lub podobne domy w okolicy. Dach kosztowny (ale to już wiesz), 3 kominy ponad 8 metrowe to jakieś 7-8 tys. Dół ładnie rozplanowany, z minusów to kącik telewizyjny przy samej kuchni i brak miejsca na telewizor . Brak przejścia do garażu to też dla mnie minus, w łazience na dole okno musiałoby być ciągle zasłonięte, nie za bardzo mozna sobie je całkiem otworzyć . U góry pokoje nie za duże a pokój rodzinny to taki hol (w sumie to tu może być TV). Porównuję twój dom z moim, u mnie powierzchnia użytkowa wieksza, do tego dwa garaże i powierzchnia zabudowy mniejsza (co wiąże się z kosztami). Oczywiście wizualnie jest prostszy, ale ja w takich gustuję. Chciałam też ograniczyć ilość skosów w pokojach. Zresztą u nas plan zagospodarowania narzucał taki typ domu. Rozpisałam się, ale jak widzisz twój projekt ma niewiele minusów i jeżeli nie przerażają cię koszty to buduj. Będzie to wasz dom i wam ma się podobać a nie sąsiadom (chociaż może niektórym to właśnie na tym zależy ). Poza tym dom ładny i jeszcze raz powtarzam, że zależy od otoczenia, no i oczywiście od upodobań inwestorów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaEmi 10.11.2006 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 e.kalamówisz że unikałaś skosówczy podwyższałaś ścianę kolankową?jeśli tak to do jakiej wysokości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts