dorbie 10.11.2006 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 Słuchajcie, czy do pozwolenia na budowe warunki zabudowy wystarczy miec w Dzienniku Ustaw? czy musza byc wydane specjalnie dla danej dzialki? Ja mam w Dzienniku Urzędowym Wojewodztwa Pomorskiego z dnia ...itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 10.11.2006 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 Moje drogie koleżanki z FORUM pragnę pochwalić się zakończeniem BUDOWY. Od jutra przenosimy się w nasze własne cztery kąty. 15 miesięcy zleciało niewiadomo kiedy. Były wpadki, ale przede wszystkich chwile zadowolenia i dumy i tego co powstało. Jeszcze sporo pracy przed nami ( cała wykończenióka na zewnątrz ), ale wydaje mi się ,że teraz to już z górki Życzę wszystkim budującym kobietom szybkiego zakończenia budowy i zamieszkania. POWODZENIA !!! Przez jakiś czas niestety będę bez netu . Ale tylko jak nas podłączy TP to będę nadal śledzić Wasze postępu i służę pomocą. Pozdrawiam Ala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 10.11.2006 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 e.kala mówisz że unikałaś skosów czy podwyższałaś ścianę kolankową? jeśli tak to do jakiej wysokości Unikanie skosów to dach dwuspadowy, masz wtedy skos z jednej strony . Jedynie w pokoju nad garażem będzie z dwóch, ale i tak to będzie dodatkowe pomieszczenie. Ściana kolankowa wyszła nam 120 cm, a więc nie jest źle. Alunek gratulacje, kiedy ja się wprowadzę Dorbie a nie ma planu zagospodarowania przestrzennego dla Niestępowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatka 10.11.2006 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 Alunek serdeczne gratulacje!!! Niech Ci się mieszka wspaniale i bądź bardzo szczęśliwa w nowym domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 10.11.2006 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 A ja z takim innym pytaniem... czy któraś z Was, Matki Polki, ma jakiś fajny przepis na dobre kruche ciasteczka, które mogłabym upiec z moją cóką? Nigdy nie piekłam takich ciasteczek, ale jakoś tak mi się chce pobawić w kuchni z córeczką....pomóżcie... Alunek, szczęściaro.... Gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 10.11.2006 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 Alu, bardzo, bardzo gratuluje Tez by mi sie juz marzylo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 10.11.2006 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 Dorbie a nie ma planu zagospodarowania przestrzennego dla Niestępowa? Własnie mam dla Niestepowa ale wydane w Dzienniku Urzedowym Wojewodztwa Pomorkiego Uchwała nr... itd z 2002r w sprawie uchwalenia miejscowego planu zagospodarowania terenu dla dzialki nr ...we wsi Niestepowo - i tam sa podane warunki zabudowy dla tych dzialek . Czy do pozwolenia na budowe to wystarczy czy musimy wystapic o jakies pismo do gminy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 10.11.2006 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 Dorbie a nie ma planu zagospodarowania przestrzennego dla Niestępowa? Własnie mam dla Niestepowa ale wydane w Dzienniku Urzedowym Wojewodztwa Pomorkiego Uchwała nr... itd z 2002r w sprawie uchwalenia miejscowego planu zagospodarowania terenu dla dzialki nr ...we wsi Niestepowo - i tam sa podane warunki zabudowy dla tych dzialek . Czy do pozwolenia na budowe to wystarczy czy musimy wystapic o jakies pismo do gminy? Wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 10.11.2006 23:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 10.11.2006 23:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 Moje drogie koleżanki z FORUM pragnę pochwalić się zakończeniem BUDOWY. Od jutra przenosimy się w nasze własne cztery kąty. 15 miesięcy zleciało niewiadomo kiedy. Były wpadki, ale przede wszystkich chwile zadowolenia i dumy i tego co powstało. Jeszcze sporo pracy przed nami ( cała wykończenióka na zewnątrz ), ale wydaje mi się ,że teraz to już z górki Życzę wszystkim budującym kobietom szybkiego zakończenia budowy i zamieszkania. POWODZENIA !!! Przez jakiś czas niestety będę bez netu . Ale tylko jak nas podłączy TP to będę nadal śledzić Wasze postępu i służę pomocą. Pozdrawiam Ala Alu gratulacje i czekamy naopis pierwszego snu w nowym domku serdeczności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazia111 11.11.2006 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2006 Moje drogie koleżanki z FORUM pragnę pochwalić się zakończeniem BUDOWY. Od jutra przenosimy się w nasze własne cztery kąty. 15 miesięcy zleciało niewiadomo kiedy. Były wpadki, ale przede wszystkich chwile zadowolenia i dumy i tego co powstało. Jeszcze sporo pracy przed nami ( cała wykończenióka na zewnątrz ), ale wydaje mi się ,że teraz to już z górki Życzę wszystkim budującym kobietom szybkiego zakończenia budowy i zamieszkania. POWODZENIA !!! Przez jakiś czas niestety będę bez netu . Ale tylko jak nas podłączy TP to będę nadal śledzić Wasze postępu i służę pomocą. Pozdrawiam Ala Bardzo gratulujé a u nas prace stojá pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 11.11.2006 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2006 Dziękuję dziękuję wszystkim Jestem na nogach od 6 .Z jednej strony nie mogę doczekać się już pakowania i przewożenia, a z drugiej strony jestem przerażona, jak to wszystko przebiegnie. Czy uda nam się zrobić wszystko dzisiaj. Jak dorwę się gdzieś do netu to dam Wam znać , jak wyszło nam to "przeprowadzanie" Agnieszko, najprościej idż do sklepu i kup DR OETKER'a . Sama ostatnio kupiłam ciasteczka maślane. Jeszcze ich nie piekłam, ale na opakowaniu wyglądają apetycznie. Widziałam jeszcze inne np pierniczki, kokosanki. Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 11.11.2006 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2006 Alunek Gratuluję i powodzenia!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
canna 11.11.2006 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2006 WitajcieCzy mogę wstąpić do klubu?Właśnie staję się kobietą samotnie budującą - mój mąż jutro wyjeżdża na 4 miesiące - jest oficerem na statku.I choć "przerabiam ten temat" od 10 lat zawsze w takim momencie jest mi smutno i źle, nienawidzę jego pracy http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_evil.gifczy są tu żony marynarzy?Chociaż mój mąż o budowie ma pojęcie jeszcze bardziej zielone niż ja, przy rozmowach z fachowcami zabroniłam mu się odzywać http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_wink.gif bo zadaje pytania, na które ja mogę odpowiedzieć po lekturze forum, to przynajmniej jest i stanowi "podporę duchową".A teraz http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_cry.gifOczywiście pozbieram się, jak zawsze, ale nie dziś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 11.11.2006 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2006 Witajcie Czy mogę wstąpić do klubu? Właśnie staję się kobietą samotnie budującą - mój mąż jutro wyjeżdża na 4 miesiące - jest oficerem na statku. I choć "przerabiam ten temat" od 10 lat zawsze w takim momencie jest mi smutno i źle, nienawidzę jego pracy http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_evil.gif czy są tu żony marynarzy? Chociaż mój mąż o budowie ma pojęcie jeszcze bardziej zielone niż ja, przy rozmowach z fachowcami zabroniłam mu się odzywać http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_wink.gif bo zadaje pytania, na które ja mogę odpowiedzieć po lekturze forum, to przynajmniej jest i stanowi "podporę duchową". A teraz http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_cry.gif Oczywiście pozbieram się, jak zawsze, ale nie dziś. Witaj i trzymaj sie dzielnie. Na szczęście nie jestem żoną marynarza, ale budową muszę się zajmować. Mój mąż pracuje dużo, ale zawsze wieczorem lub w nocy odbywamy rozmowy budowlane więc mam sytuację nieco lepszą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 12.11.2006 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2006 canna, trzymam kciuki za szybkie poskładanie się No i witaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolia 12.11.2006 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2006 Alunek - Gratulacje! A ja od wczoraj chodzę wściekła, bo dowiedzieliśmy się że kafelkarz umawiany w kwietniu jednak do nas nie przyjdzie I jeszcze rzucił tekstem, że takie jest życie... normalnie jakbym go dostała w swoje ręcę to nie wiem co bym zrobiła, same niecenzuralne słowa cisną mi się na usta Mam nadzieję, że mu bokiem wyjdzie ta inna robota którą ma bliżej domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 12.11.2006 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2006 Alunek - Gratulacje! A ja od wczoraj chodzę wściekła, bo dowiedzieliśmy się że kafelkarz umawiany w kwietniu jednak do nas nie przyjdzie I jeszcze rzucił tekstem, że takie jest życie... normalnie jakbym go dostała w swoje ręcę to nie wiem co bym zrobiła, same niecenzuralne słowa cisną mi się na usta Mam nadzieję, że mu bokiem wyjdzie ta inna robota którą ma bliżej domu Uszy do góry pomyśl, tylko, że to tak specjalnie bowiem właśnie teraz znajdziesz lepszego fachowca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazia111 12.11.2006 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2006 Ja ostatnio czytałam, że to wole oko to dosyć drogie jest... jedno masz czy wiecej, grazia111 ? Też słyszałam, że jest drogie. Teraz już wiem dlaczego. Okazuje się, że powinna być dachówka - karpiówka, która jest droższa od innych dachówek, a do tego trzy razy więcej jej idzie na 1 m2 i jeszcze do tego wykonawca bierze oczywiście więcej z metra za ułożenie. uFFFF mam jedno wole oko nad wejściem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 12.11.2006 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2006 grazia111 Dobrze ze tylko jedno, można odżałować tę nadwyżkę. Aby już go nie likwidować bo dom straci urok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts