komarek 13.11.2006 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 Hej dziewczyny co Wy jeszcze śpicie? A może przeżywacie wybory. Nowy tydzień się nam zaczął, tylko ciekawy jaki będzie?????????? Oby dobry dla nas wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaEmi 13.11.2006 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 nie tylko w pracy siedzimymnie to forum za bardzo wciąga i jak zacznę przeglądać to z mojej wydajności nici Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komarek 13.11.2006 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 Niestety TV, internet, gry itd to zjadacze czasu i szybko można się od nich uzależnić. Ja niestety nie mam neta w domu więc nadrabiam w pracy. Ale staram się by robota nie leżała odłogiem.Miłego poniedziałku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izi7 13.11.2006 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 Witam szanowne koleżanki Podczytuję Was od pewnego czasu, bo też jestem kobietą budującą Budujemy w Borkowie Łostowickim pod Gdańskiem (tam gdzie e.kala - witaj sąsiadko). Budowę rozpoczęliśmy w połowie sierpnia. Obecnie mamy stan surowy otwarty. Dziś kończą nam kłaść dachówki. Na ten sezon zostało nam już tylko wykonanie schodów zewnętrznych i ścianek działowych w środku. Jeśli będzie padać, to pewnie murarze się za to zabiorą w tym tygodniu (póki nie pada robią jakieś prace pod gołym niebem na innej budowie) i będziemy mieli trochę odpoczynku. Alunek - gratuluję przeprowadzki! Ja już też nie moge się doczekać swojej - mam nadzieję, że za rok będę już pisać ze swojego domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komarek 13.11.2006 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 to pochwal się swoim domkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 13.11.2006 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 A u mnie na budowie wciaz nic nowego I po tych ulewach znowy plywamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 13.11.2006 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 Dziewczyny, czym sprac gume do żucia z dzinsów? Sposób żelazko i bibuła wcale nie działa A to moje najlepsze spodnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 13.11.2006 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 Zamroź w zamrażalniku i sie wykruszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 13.11.2006 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 A u mnie elektryk, hydraulik, murarz,kierownik i ja, ja mam katar olbrzymi i nos jak dynia i kasy mi nie przelali, niech to szlag i szukam ciagle głupiego drutu miekkkiego ocynkowanego lub miedzianego do wiązania dachówek w koszach. Nic mi dzis nie idzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 13.11.2006 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 acca5 Bo dzis 13-ty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellisa 13.11.2006 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 witam szanowne budowniczki,ja dopiero wchodze w temat,może która jest z okolic żyrardowa zaczynam z wielkim rozmachem,a na dodatek musze sie sie szybko doszkalac,pozatym nie znam tam nikogo,może tu trafie na budująca w okolicy tego mista Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazia111 13.11.2006 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 Dzisiaj 13-sty, ale samochód popsuł mi się już 10-ego.... Dzisiaj tez mi nie szło, bo pojechałam w dwa miejsca wycenić okna i niestety zamknięte. Jakie okna zamawiacie? Już wiem, jakie są profile, okucia tylko ceny teraz dostosowuję do kieszeni. Zamówiłam także dach. Całą procedurę kupna załatwiałam przez telefon i e-mail. Teraz czekam. Cześć ellisa buduję na północ od Warszawy, ale może będę mogła jakoś pomóc. acca5 przeczekaj może 13-ego i będzie ok. chociaż jak coś zaczyna się w poniedziałek, to podobno kończy się w piątek. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 13.11.2006 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 Witam szanowne koleżanki Podczytuję Was od pewnego czasu, bo też jestem kobietą budującą Budujemy w Borkowie Łostowickim pod Gdańskiem (tam gdzie e.kala - witaj sąsiadko). Budowę rozpoczęliśmy w połowie sierpnia. Obecnie mamy stan surowy otwarty. Dziś kończą nam kłaść dachówki. Na ten sezon zostało nam już tylko wykonanie schodów zewnętrznych i ścianek działowych w środku. Jeśli będzie padać, to pewnie murarze się za to zabiorą w tym tygodniu (póki nie pada robią jakieś prace pod gołym niebem na innej budowie) i będziemy mieli trochę odpoczynku. Alunek - gratuluję przeprowadzki! Ja już też nie moge się doczekać swojej - mam nadzieję, że za rok będę już pisać ze swojego domku Witam sąsiadkę. Szybko wam poszło, chyba musze podglądnąć waszą budowę a może wstawisz fotki. U mnie są schody zewnetrzne i część ścianek działowych ale dachówka nie dotarła jeszcze od 1 października (podobno jedzie z Niemiec). Brak dachówki spowalnia też wykonanie komina, ale trzeba być spokojnym . . Jestem trochę zmeczona budową i chciałabym skończyć dach, zabić okna dechami i trochę odetchnąć do wiosny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 13.11.2006 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 Zamroź w zamrażalniku i sie wykruszy Dzieki, sprobuje w ten sposob Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agutek 13.11.2006 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 Jakie okna zamawiacie? Już wiem, jakie są profile, okucia tylko ceny teraz dostosowuję do kieszeni. My zamowilismy po trudnych wyborach - okna PCV, biale, bez szprosow, 5-komorowe, na profilu Rehau. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellisa 13.11.2006 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 dzięki Grazia żz odpowiedz od razu cieplej sie mi na duszy zrobiło,szukam solidnej firmy od okien do ocieplania budynków i tynkarzy i cholra wie kogo jeszcze,acha i materiały budowlane,gdzie sa w miare przyzwoite ceny z góry dziekuje za podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 13.11.2006 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 dzięki Grazia żz odpowiedz od razu cieplej sie mi na duszy zrobiło,szukam solidnej firmy od okien do ocieplania budynków i tynkarzy i cholra wie kogo jeszcze,acha i materiały budowlane,gdzie sa w miare przyzwoite ceny z góry dziekuje za podpowiedzi Witaj! Z listy poszukiwanych ekip wynika, że już masz stan surowy więc nie jesteś taka "początkująca". Ja widzę, że mam podobne zapotrzebowanie na ekipy na wiosnę ale jeszcze nie szukam . Niech mi skończą ten cholerny dach to się za to wezmę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 13.11.2006 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 dziewczyny, nie stresujcie sie tak wieczorkiem...kieliszek winka i już... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 13.11.2006 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 Jakie okna zamawiacie? Już wiem, jakie są profile, okucia tylko ceny teraz dostosowuję do kieszeni. My zamowilismy po trudnych wyborach - okna PCV, biale, bez szprosow, 5-komorowe, na profilu Rehau. Co to sa szprosy? to ta kratka na szybach jak u ciebie w projekcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izi7 13.11.2006 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 Ja też mam podobne zapotrzebowania na ekipy, też na wiosnę i też jeszcze nie szukam A to mój domek - zdjęcia z weekendu. Dziś nam dach skończyli, ale jeszcze nie widziałam. Jak kończę pracę jest już ciemno, rano też ciemno, tylko w weekend mogę pooglądać porządnie domek. http://img129.imageshack.us/img129/4260/dscf0128qy1.jpg http://img520.imageshack.us/img520/9789/dscf0135fq2.jpg Projekt naszego domu, to przerobiony poniższy: http://www.konradmatuszewski.pl/pliki/pro_5.html Zrobiliśmy w tym projekcie sporo zmian. Zmieniliśmy garaż jednostanowiskowy na dwustanowiskowy, zmieniliśmy dach nad garażem na dwuspadowy i w ten sposób nad garażem powstał duży pokój (24m) i pomieszczenie gospodarcze (12m). Do tego powiększyliśmy dom o 1 metr w lewo tak, że pokój dzienny ma 37m, kuchnia jest większa i powiększyliśmy trochę spiżarnię. No i dwa pokoje na górze się powiększyły (oba mają ponad 17m) - najprawdopodobniej w obu wydzielimy garderoby. Poza tym dodaliśmy okna połaciowe w naszej sypialni, zlikwidowaliśmy balkon i powiększyliśmy taras. To chyba tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts