Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KLUB BUDUJĄCYCH KOBIET

EFKAkonewka

Recommended Posts

Umowa jest umową i powinien zrobić.

Do tej pory tez myślałam, ze jak podpiszemy umowe, to jestem zabezpieczona w razie takiej ewentualności. Jednak okazuje się, ze nie :( Facet wszystko ma przepisane na rodzine, nie posiada żadnego majątku, juz ma komornika, ktory jednak nic z niego nie moze sciagnać, bo nie ma z czego :roll: :o On w twarz sie smieje, ze nic nie mozna mu zrobic...

• Odpowiedzi 7,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dziewczyny, dziękuje za wsparcie.

W kazdym razie wiezbe robia, mam nadzieje, ze szybko, i oby napewno, skoncza i niech spadają z naszej budowy :evil: Juz wpisałam ich na Czarna Liste Wykonawców Trojmiasta. Mam nadzieje, ze chociaz jedna osobe uchronie przed tym wykonawca :-? , bo nie oszukujmy sie, nie kazdy budujący zaglada na to forum :(

Pozdrawiam

B.

Cześć :D

Nie piszę ale czytam wszystko. Jak widać po moim obrazku, projekt wybrany prawie na 100 %. Czekam na podpisanie umowy notarialnie do działki, ale to dopiero w styczniu bo urzędasy robią mapki :-? dopiero wtedy mogę myśleć o reszcie która mnie czeka czyli więcej urzędasów i papierów :evil:

Co najlepsze wykonawca sam do mnie wydzwania cyklicznie co tydzień :lol: a jak widzę to większość musi za nimi chodzić, zobaczymy jak się sprawdzi. Czekam na wycenę materiałową domu, potem się dowiem ile chce wykonawca, dorzucę 20 % i z takim kosztorysem ruszę do banku. A jak u Was babki przed świętami, bo ja ich zupełnie jakoś nie czuję

Zazdrośnico, nie chcę Ciebie martwić, ale nasz budowlaniec też za nami chodził i wydzwaniał i płacił za nas w kawiarni nawet :wink: wszystko się zmieniło jak podpisaliśmy umowę, oby u Ciebie było inaczej 8)

No to jak radzicie sprawdzić jakie ma intencje, ja zamierzam póki co żadnych zaliczek dopóki nie zrobia danego etapu w umowie. Coś jeszcze można podpytać podchwytliwie?

Zazdrośnico, nie chcę Ciebie martwić, ale nasz budowlaniec też za nami chodził i wydzwaniał i płacił za nas w kawiarni nawet :wink: wszystko się zmieniło jak podpisaliśmy umowę, oby u Ciebie było inaczej 8)

No to jak radzicie sprawdzić jakie ma intencje, ja zamierzam póki co żadnych zaliczek dopóki nie zrobia danego etapu w umowie. Coś jeszcze można podpytać podchwytliwie?

pytanie ci niewiele pomoże "wyjdzie w praniu". Wszak wykonawca ci na wejściu ni e powie zamierzam panią kantować 8) :roll: