e.kala 13.02.2007 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 Mam do was pytanie, składam wniosek o warunki przyłączenia gazu ziemnego i tam trzeba dołączyć mapkę z naniesionym budynkiem i zaprojektowanym miejscem na skrzynkę itp. Kto wam robił tą mapkę? izi7 jeżeli chodzi o wełnę to zamówiłam przez internet ale nie będę tego sklepu polecać bo jeszcze tej wełny nie mam i martwię się czy będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 14.02.2007 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 a u nas wczoraj położyli 1/3 więźby. Jestem pozytywnie zszokowana. Drzewo suchutkie, równiutkie, równo zaimpregnowane. Jcze z dwa dni i będzie konstrukcja na dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 14.02.2007 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 W dniu Świętego Walentego Życzę Wam, byście miały Tego Kto Wam piękną kartkę wyśle I cieplutko Was uściśnie Aby zawsze kochali siebie I by było Wam razem jak w niebie! http://ru.fishki.net/picsw/022007/02/child/42_child_90115.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 14.02.2007 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 Jako że to klub Kobiet to i ja się dorzucę z zyczeniami Wszystkiego naj...naj...naj... Takich robotników na budowie życzę http://www.kartki.p3.pl/kartki/14/872.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 14.02.2007 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 o kurcze, ale się... ruszają Ciekawe jacy byliby przy pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 14.02.2007 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 o kurcze, ale się... ruszają Ciekawe jacy byliby przy pracy Tacy ruchliwi... albo ruchawi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 14.02.2007 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 Mam do was pytanie, składam wniosek o warunki przyłączenia gazu ziemnego i tam trzeba dołączyć mapkę z naniesionym budynkiem i zaprojektowanym miejscem na skrzynkę itp. Kto wam robił tą mapkę? my robilismy u geodety i dostalismy w kilku egzemplarzach z gazowni elektryki i kanaliz wziełi i tak ksero Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 14.02.2007 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 Mam do was pytanie, składam wniosek o warunki przyłączenia gazu ziemnego i tam trzeba dołączyć mapkę z naniesionym budynkiem i zaprojektowanym miejscem na skrzynkę itp. Kto wam robił tą mapkę? my robilismy u geodety i dostalismy w kilku egzemplarzach z gazowni elektryki i kanaliz wziełi i tak ksero Projekty przyłącza wody i energii robili nam uprawnieni do tego architekci, a teraz jeszcze musi się geodeta temu przyjrzeć. I zabrali nam po 2 oryginalne projekty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 14.02.2007 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 Mam do was pytanie, składam wniosek o warunki przyłączenia gazu ziemnego i tam trzeba dołączyć mapkę z naniesionym budynkiem i zaprojektowanym miejscem na skrzynkę itp. Kto wam robił tą mapkę? my robilismy u geodety i dostalismy w kilku egzemplarzach z gazowni elektryki i kanaliz wziełi i tak ksero Projekty przyłącza wody i energii robili nam uprawnieni do tego architekci, a teraz jeszcze musi się geodeta temu przyjrzeć. I zabrali nam po 2 oryginalne projekty ale to chodzi chyba o pierwsza mapke sytuacyjna ktora robi geodeta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julienx 14.02.2007 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 hmmm ależ Ci Panowie się ruszają Mam nadzieję, ze sami tacy będą na budowie tylko zeby oprocz wdzięczenia się i pracowici troche byli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 14.02.2007 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 tylko zeby oprocz wdzięczenia się i pracowici troche byli Przy takim wygladzie nie wymagajmy zbyt wiele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 14.02.2007 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 Mam do was pytanie, składam wniosek o warunki przyłączenia gazu ziemnego i tam trzeba dołączyć mapkę z naniesionym budynkiem i zaprojektowanym miejscem na skrzynkę itp. Kto wam robił tą mapkę? Mapa do celów projektowych- o ile jeszcze masz ważną . Z nzniesionym domem (np tą co składałaś o pozwolenie na budowę). Dowiedz się dokładnie w urzędzie, bo o ile wiem, to sobie można samamu narysować mniej więcej. Przecież to jeszcze nie jest projekt, dopiero składasz o warunki! Jeżeli będą chcieli koniecznie od specjalisty, to musisz znależć biuro projektowe w którym będzie uprawniony projektant do gazu i umów się z nimi od razu na zrobienie projektu. Wtedy oni składają o warunki i nic cię nie obchodzi. Projekt i tak musisz zrobić... Jak to podzielisz na kawałki, wyjdzie ci drożej, bo za każdą kreskę na mapie będą wołać kasę. Z jakimś biurem powinien współpracować instalator czyli zaczęłąbym od znależienia instalatora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 14.02.2007 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 Dziekuję za informacje. Jutro ide do gazowni i zobaczymy czy narazie wystarczy tylko ta mapka robiona do pozwolenia na budowę. Faceci niczego sobie, chyba jako ekipa budowlana mieliby wzięcie u członkiń Naszego Klubu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zytulina 14.02.2007 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 Witam wszystkie kobietki. jak tam Walentynki? bo u mnie no cóż moge powiedzić mój WALENTY w pracy, ja pół dnia na budowie teraz dopiero zjechałam do domciu.Ale za to mogę się już pochwalić bo i okna i drzwi mam wprawione no i kablowy też się wzioł za robote.Oby tylko temperatura na + była to robota bedzie szła do przodu. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 14.02.2007 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 Witam wszystkie kobietki. jak tam Walentynki? bo u mnie no cóż moge powiedzić mój WALENTY w pracy, ja pół dnia na budowie teraz dopiero zjechałam do domciu.Ale za to mogę się już pochwalić bo i okna i drzwi mam wprawione no i kablowy też się wzioł za robote.Oby tylko temperatura na + była to robota bedzie szła do przodu. pozdrawiam Mój Walenty też w pracy. Zobaczymy się w poniedziałek No i oby do przodu z budową!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 14.02.2007 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 Mam do was pytanie, składam wniosek o warunki przyłączenia gazu ziemnego i tam trzeba dołączyć mapkę z naniesionym budynkiem i zaprojektowanym miejscem na skrzynkę itp. Kto wam robił tą mapkę? my robilismy u geodety i dostalismy w kilku egzemplarzach z gazowni elektryki i kanaliz wziełi i tak ksero Projekty przyłącza wody i energii robili nam uprawnieni do tego architekci, a teraz jeszcze musi się geodeta temu przyjrzeć. I zabrali nam po 2 oryginalne projekty ale to chodzi chyba o pierwsza mapke sytuacyjna ktora robi geodeta Przyznaję się bez bicia, ze źle zrozumiałam pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
penny 14.02.2007 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 Mam do was pytanie, składam wniosek o warunki przyłączenia gazu ziemnego i tam trzeba dołączyć mapkę z naniesionym budynkiem i zaprojektowanym miejscem na skrzynkę itp. Kto wam robił tą mapkę? Do wniosku o wydanie warunków w moim przypadku wystarczyła mapa do celów projektowych, bez budynku. Potem jak podpisałam z gazownią umowę o świadczenie usług i wykonanie przyłącza to zaniosłam im mapę z naniesionym budynkiem. Oni zrobili projekt przyłącza z drogi do skrzynki i ze skrzynki do budynku, oni też zajmą się wykonaniem. Przy odcinku z drogi do skrzynki oni pokrywaja część kosztów, od skrzynki do domu to już całkowicie na mój koszt. Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CAEN 15.02.2007 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 E.kala, CAEN - gdzie kupilyscie welne i za ile (jakby co, moze byc na priva)? Zostawilyscie na przechowanie? My jesteœmy na etapie poszukiwania majstrów. Mam nadzieje, ze znajdziemy kogos dobrego. Na razie mamy zaklepanego tynkarza, konczymy rozmowy z elektrykiem i jestesmy w trakcie wybierania ekipy od wod-kan. E.kala - a propos elektryków, to trudno porównywac wprost ceny, bo zalezy co Ci elektryk robi. Ja spotkalam sie z wycenami zarówno od punktu (gdzie punkt to gniazdko lub lampa+wlacznik) za 25pln za punkt, jak i z wycenami za kondygnacje. Ten drugi sposób proponowalo mi 3 elektryków i wydaje mi sie to sensowniejsze. Za pelne okablowanie domu (elektryka, telewizja, siec komputerowa, telefony, alarm, domofon, sterowanie brama, oswietelnie naokolo domu itp.) panowie z którymi rozmawialam proponowali mniej wiecej 3000-4000tys. (za robocizne) - to byla cena taka standardowa przez telefon, bez ogladania projektu. My jestesmy na etapie ustalania szczegolow z jednym z elektrykow - dodatkowo Pan bedzie nam jeszcze robil zasilanie do domu od skrzynki i byc moze odkurzacz centralny - to dodatkowe koszty. Poza tym z elektrykami mozna sie tez umówic na wykonanie pomiarów i dokumentacji odbiorczej (to potrzebne do odebrania domu), na montaz gniazdek/lamp po tynkowaniu (tu podaja cene za gniazdko/lampe) itp. - to tez dodatkowe koszty, ale to akurat mozna zrobic samemu jak sie ma troche czasu. Tak wiec zakres prac moze byc rózny, wiec ceny tez rózne. wełnę kupowałam w raab karcher - ceny mieli naprawdę konkurencyjne i do tego przetrzymają towar do wiosny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 15.02.2007 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 Złożyłam wniosek o warunki przyłączenia gazu. Dołączyłam mapkę z pozwolenia na budowę z naniesionym budynkiem (ksero) i mapę działek (ksero). Tak więc niepotrzebnie się martwiłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
penny 15.02.2007 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 A mi dziś pan elektryk obwieścił, że mam już na działce skrzyneczkę i za dwa tygodnie będzie w niej prąd Żeby jeszcze z kredytem tak łatwo poszlo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts