premiumpremium 20.03.2007 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 E.kala - a jak tam Twoja wełna, dotarła? My zamówiliśmy, ale na razie ani widu ani słychu... Moja Super- Mata juz czeka w bezpiecznym miejscu (tzn. nie na budowie). Jeżeli chodzi o alarm z monitoringiem i czujkami wstrząsowymi to firma ochroniarska wyceniła na około 8 tys., miesięcznie 84 zł. Dzisiaj zapisałam córkę do szkoły w miejscowości w której budujemy. Oznacza to , że musimy we wrześniu mieszkać. U nas roboty ostro zaczynają się za tydzień. A na jakim etapie jesteście? Bo ja z kolei zapisłam dzieci do przedszkola blisko budującego się domu, a mamy dopiero fundamenty... Wszyscy mi mówią, że zwariowałam... Szalona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwozelka 20.03.2007 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Ja juz zbieram i wybieram kolorystykę poszczególnych pomieszczeń - i wiekszość mam zaplanowane Ja Ci zazdroszczę. Zupełnie nie mam głowy do kolorów. Poza tym moje gusta i męża leżą na przeciwległych biegunach i kompromis to ciężka droga przez mękę. premiumpremium, podziel się swoimi pomysłami, może mi się coś przyda O gustach moich i mojego męża mozna książkę napisać Jeśli on wymysli cos fajnego, to go tak chwalę, ze kolejne 3 pomysły są mojego autorstwa Generalnie stawiamy na jasne, naturalne kolory - odcienie zielonego, brązowego, beżowego, niebieskiego; drewno, piaskowce, kamienne płytki do kuchni, ale mnóstwo kolorów do pokoju juzka - zielone, czerwone, żółte, niebieskie Premium gdyby nie ten niebieski to mamy podobne gusta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 20.03.2007 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Ja juz zbieram i wybieram kolorystykę poszczególnych pomieszczeń - i wiekszość mam zaplanowane Ja Ci zazdroszczę. Zupełnie nie mam głowy do kolorów. Poza tym moje gusta i męża leżą na przeciwległych biegunach i kompromis to ciężka droga przez mękę. premiumpremium, podziel się swoimi pomysłami, może mi się coś przyda O gustach moich i mojego męża mozna książkę napisać Jeśli on wymysli cos fajnego, to go tak chwalę, ze kolejne 3 pomysły są mojego autorstwa Generalnie stawiamy na jasne, naturalne kolory - odcienie zielonego, brązowego, beżowego, niebieskiego; drewno, piaskowce, kamienne płytki do kuchni, ale mnóstwo kolorów do pokoju juzka - zielone, czerwone, żółte, niebieskie Premium gdyby nie ten niebieski to mamy podobne gusta Będziemy mieć podobne domy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sarabanda 20.03.2007 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 E.kala - a jak tam Twoja wełna, dotarła? My zamówiliśmy, ale na razie ani widu ani słychu... Moja Super- Mata juz czeka w bezpiecznym miejscu (tzn. nie na budowie). Jeżeli chodzi o alarm z monitoringiem i czujkami wstrząsowymi to firma ochroniarska wyceniła na około 8 tys., miesięcznie 84 zł. Dzisiaj zapisałam córkę do szkoły w miejscowości w której budujemy. Oznacza to , że musimy we wrześniu mieszkać. U nas roboty ostro zaczynają się za tydzień. A na jakim etapie jesteście? Bo ja z kolei zapisłam dzieci do przedszkola blisko budującego się domu, a mamy dopiero fundamenty... Wszyscy mi mówią, że zwariowałam... Szalona Why? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 20.03.2007 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Sarabanda , nie martw się ja też buduję sama , choć ostatnio coś a raczej ktos sie ruszył, ale dopiero na etapie po stanie zamknietym.i tez mam małe dzieci Jakos dałam rade to ty tez sobie poradzisz- trzeba tylko chcieć ale komu ja to mówię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sarabanda 20.03.2007 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Sarabanda , nie martw się ja też buduję sama , choć ostatnio coś a raczej ktos sie ruszył, ale dopiero na etapie po stanie zamknietym.i tez mam małe dzieci Jakos dałam rade to ty tez sobie poradzisz- trzeba tylko chcieć ale komu ja to mówię Acca5! Serdecznie dziękuję za wsparcie! Aż zazdrość bierze patrząc na domek z daszkiem!!! Mam nadzieję, że na początku maja u mnie też już będzie dach. Tfu, tfu! U mnie w budowie angażuje się Teść, ale w stylu: "po co CI ta spiżarka?!", "kto to wełną ociepla domy!?", itp. Czasem bywa śmiesznie, gdy proponuje lodówką ogrzewać łazienkę... Ciekawa jestem czy ktoś by wymyślił w jaki sposób... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 21.03.2007 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 No, nie powiem, extra ten Twój teść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 21.03.2007 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 to mój tata tez mi ostatnio zadał pytanie: a po co Wam spiżarka?? A najśmieszniejsze jest to, że sami w domu mają i non stop sięga po słoiki z zaprawami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 21.03.2007 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 Jak już czytam o spiżarkach to uważacie że jest warto ją robić, nawet jakby miała mieć 80x215 ? Przyzwyczajona jestem do dużych piwnicznych pomieszczeń i jakoś nie umiem sobie wyobrazić jak taka mała spizarka ma coś pomiescić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
penny 21.03.2007 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 Jak już czytam o spiżarkach to uważacie że jest warto ją robić, nawet jakby miała mieć 80x215 ? Przyzwyczajona jestem do dużych piwnicznych pomieszczeń i jakoś nie umiem sobie wyobrazić jak taka mała spizarka ma coś pomiescić... Ja uważam, że warto. Nawet jesli ma mieć takie wymiary jak podałaś No chyba, że dom będzie podpiwniczony. Ale nawet wtedy ja bym sie na spiżarnię przy kuchni zdecydowała. Myślę, że to bardzo wygodne i praktyczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 21.03.2007 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 Piwnica miała byc ale nie będzie. Dlatego awaryjnie zostawiłam tą spiżarkę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 21.03.2007 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 Jeżeli chodzi o spiżarkę to ja będę miał pdo schodami , poziom jest tam obniżony i będzie się schodzić parę kroków w dół taka mini piwniczka . To jest super sprawa :zapasowa woda, soki, mąka wszystko się zmieści i wszystko pod ręką! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewik_1 21.03.2007 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 Jak już czytam o spiżarkach to uważacie że jest warto ją robić, nawet jakby miała mieć 80x215 ? Przyzwyczajona jestem do dużych piwnicznych pomieszczeń i jakoś nie umiem sobie wyobrazić jak taka mała spizarka ma coś pomiescić... Co do wymiarów 80x215 to zależy gdzie byłoby wejście. Jeśli pośrodku ściany 215 to wszystko ok, a jeśłi byłoby to wąskie gardło o szerokości 80cm - to nie wiem czy będzie to praktyczne. Ja mam wąską 1,2m i to chyba min jak na szerokość - ok. 30cm głębokość półek i 90 na poruszanie się. Jestem zwoleniczką spiżarek. Wszytko widać, można spokojnie umieścić zgrzewki, słoiki. I nie trzeba zabudowywać kuchni szafami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 21.03.2007 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 wejscie jest na ścianie długiej, może nie dokładnie posrodku ale jakoś tak.. Ja mam wąską 1,2m i to chyba min jak na szerokość - ok. 30cm głębokość półek i 90 na poruszanie się. 90 to sporo...to mi zostaje w takim razie jakieś 40-50 cm.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewik_1 21.03.2007 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 wejscie jest na ścianie długiej, może nie dokładnie posrodku ale jakoś tak.. Ja mam wąską 1,2m i to chyba min jak na szerokość - ok. 30cm głębokość półek i 90 na poruszanie się. 90 to sporo...to mi zostaje w takim razie jakieś 40-50 cm.. Zerknęłam w Twój projekt. Spiżarka jest ok. Ja bym zrobiła tylko drzwi przesuwane w ścianie, a nie harmonijkowe. Spokojnie po obu stronach od wejścia masz głębokie półki na różności, a na wprost możesz zostwić pusta ścienę, ewentualnie jakieś haczyki na ściereczki, ręczniki czy kuchenny fartuszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 21.03.2007 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 E.kala - a jak tam Twoja wełna, dotarła? My zamówiliśmy, ale na razie ani widu ani słychu... Moja Super- Mata juz czeka w bezpiecznym miejscu (tzn. nie na budowie). Jeżeli chodzi o alarm z monitoringiem i czujkami wstrząsowymi to firma ochroniarska wyceniła na około 8 tys., miesięcznie 84 zł. Dzisiaj zapisałam córkę do szkoły w miejscowości w której budujemy. Oznacza to , że musimy we wrześniu mieszkać. U nas roboty ostro zaczynają się za tydzień. A na jakim etapie jesteście? Bo ja z kolei zapisłam dzieci do przedszkola blisko budującego się domu, a mamy dopiero fundamenty... Wszyscy mi mówią, że zwariowałam... Szalona Why? Dlatego, że jesteś pełna determinacji, siły i wiary w budowanie domu Podjęłaś się tak trudnej decyzji i dajesz ze wszystkim radę Oby tak dalej! Trzymam kciuki i gorąco życzę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 21.03.2007 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 Jeżeli chodzi o spiżarkę to ja będę miał pdo schodami , poziom jest tam obniżony i będzie się schodzić parę kroków w dół taka mini piwniczka . To jest super sprawa :zapasowa woda, soki, mąka wszystko się zmieści i wszystko pod ręką! My też będziemy mieć spiżarkę pod schodami. Uważam, że jest ona potrzebna i praktyczna. Do tego wymyśliłam z mężem, że skoro mamy duży strych, to tam też będzie można wrzucić jakieś przetwory czy wędzone szynki (które z lubością robią nam oba ojce ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 21.03.2007 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 trochę z innej beczki...czy ktoś z Was ma przybory kuchenne firmy Berghoff? Znalazłam kilka fajnych rzeczy na allegro i nie wiem czy warto kupować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 21.03.2007 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 wejscie jest na ścianie długiej, może nie dokładnie posrodku ale jakoś tak.. Ja mam wąską 1,2m i to chyba min jak na szerokość - ok. 30cm głębokość półek i 90 na poruszanie się. 90 to sporo...to mi zostaje w takim razie jakieś 40-50 cm.. Zerknęłam w Twój projekt. Spiżarka jest ok. Ja bym zrobiła tylko drzwi przesuwane w ścianie, a nie harmonijkowe. Spokojnie po obu stronach od wejścia masz głębokie półki na różności, a na wprost możesz zostwić pusta ścienę, ewentualnie jakieś haczyki na ściereczki, ręczniki czy kuchenny fartuszek Właściwie to bardzo dobry pomysł z tymi drzwiami, ale jest jeden problem: są dosyć drogie a ja już jedne przesuwane będę miała w ścianie, te do kuchni z salonu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaEmi 21.03.2007 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 Ja też mam w projekcie maleńką śpiżarkę 90 x 165 (wywalczoną) i myślę że dla mojej rodziny wystarczy - na te wszystkie nietypowej wielkości urządzenia i niewielkie zapasy spożywcze. Znajoma mówiła że warto w takim pomieszczeniu pomyśleć o niewielkim okienku z żaluzją - coby otwartę było i smrodki wywiewało np z odpadków żywnościowych czy kosza - przemyśle - zobaczę (ile te okienko może kosztować i jak to wyglądać będzie - u mnie spiżarka na scianie z wejsciem do domu ) no i mogę się pochwaliś - Mam pozwolenie od 19.03.2007a może nasze forum czytają też urzędnicy mojego Starostwa ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts