dorbie 23.05.2007 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 Witaj Dorota! prawie Krajanko, bo my bedziemy budowac za duuuzym wzgorzem. Dorbie(tez Dorota) Witam delikatnie pukam i pytam, czy mogę dołączyć do Klubu. Wkrótce będziemy budować domek w gdańskim Kiełpinie Górnym i chętnie pokorzystam z Waszego doświadczenia. A 80 stron imponuje pozdrawiam Dorota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 23.05.2007 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 Dziewczyny, dzisiaj na budowie wykopywali nam dziurę pod zbiornik na szambo. Ja w tym czasie siedziałam sobie na tarasie, opalałam ramiona i nogi i było suuuuper Wyskoczyłabym w stroju, ale jakoś hmmm dziwnie bym się czuła W każdym razie było cudnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izi7 23.05.2007 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 mdorota11 - witam krajankę Budujemy się w Borkowie Łostowickim, więc niedaleko Was. A gdzie konkretnie w Kiełpinie będziecie się budować? U nas nastał okres oczekiwania na prace wykończeniowe. Wczoraj nareszcie zrobili nam wylewki (z tygodniowym opoznieniem ). Podobno ładnie wyszły Ja widziałam tylko trochę stojąc w drzwiach i przed garażem. Dziś pojedziemy obejrzeć dokładnie. No i w związku z tą obsuwą przesunęliśmy rozpoczęcie wykończeniówki na połowę czerwca, żeby wszystko zdążyło wyschnąć. Ile czasu czekałyście z pracami wykończeniowymi od zrobienia wylewek? No i pytanko - z czego robicie/robiłyście podłogę na struchu - z desek czy z płyt osb? Beti555 - ładnie prezentuje się Twój domek Jak następnym razem będziemy w okolicy i będziecie w domu, to chętnie obejrzymy dokładniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 23.05.2007 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 Beti555 - ładnie prezentuje się Twój domek Jak następnym razem będziemy w okolicy i będziecie w domu, to chętnie obejrzymy dokładniej izi, zapraszam Jeśli zobaczysz przy naszym domu niebieskiego matizka, to napewno będę też i ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 23.05.2007 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 U nas jeszcze tynków nie mamy a ja juz ustalam róznych wykonawców do wykończeniówki. Dzisiaj dostałam wycenę wykonania schodów i jestem troche przerażona .Może koleżanki z Gdańska maja namiary na kogoś dobrego i przystępnego cenowo. Potrzebny mi by był prawdopodobnie na sierpień. izi7 u mnie płytki maja byc układane 30 dni po wylewkach, nie wiem natomiast kiedy można zacząć ocieplać poddasze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwozelka 23.05.2007 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 Cześć kobitki strasznie długo mnie tu nie było bo mnie trochę choroba sponiewierała oraz zawiódł dysk trwardy I dlatego witam wszystkie nowe koleżanki a szczególnie śliczną Wiktorię i jej mamę, gratulacje Premium doczekasz się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 23.05.2007 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 Ale Was tu jest z tego Pomorza Nie zagrodźcie nam (ludziom z nizin) tylko dostępu do plaży tymi domami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 23.05.2007 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 Ale Was tu jest z tego Pomorza Nie zagrodźcie nam (ludziom z nizin) tylko dostępu do plaży tymi domami też tak pomyślałam to sie prawie pomorskie budowanie robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 23.05.2007 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 I proszę się nie budować na gdańskich Stogach Sentyment Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 23.05.2007 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 he,he, my na Kaszubach sie juz budujemy, chociaz do Gdanska mam ok 10km. Okolice nadmorskie sa juz dawno obstawione, miejsca nie ma, nas to nawet nie ciagnie nad morze, zapraszamy , ustapimy miejsca na plazy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 24.05.2007 05:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 Ja tak z żartem trochę ale to prawda, bardzo lubię morze Dla mnie nie ma odpoczynku bez wody. Jakiekolwiek bajoro, byleby było mokro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izi7 24.05.2007 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 U nas jeszcze tynków nie mamy a ja juz ustalam róznych wykonawców do wykończeniówki. Dzisiaj dostałam wycenę wykonania schodów i jestem troche przerażona .Może koleżanki z Gdańska maja namiary na kogoś dobrego i przystępnego cenowo. Potrzebny mi by był prawdopodobnie na sierpień. izi7 u mnie płytki maja byc układane 30 dni po wylewkach, nie wiem natomiast kiedy można zacząć ocieplać poddasze My mamy od jakiegos czasu umówioną ekipę na większość prac wykończeniowych, mamy też zamówionego kominkarza. Natomiast z wszelkimi tematami stolarskimi jesteśmy w lesie... Też muszę się w końcu zainteresować tą sprawą. Po wylewkach nareszcie mogliśmy posprawdzać jakie ostatecznie wyszły nam wysokości wszystkich drzwi. Nie myślałam wcześniej, że takim trudnym zadaniem jest ustalenie tych wszystkich poziomów w całym domu. Mamy wszędzie ogrzewanie podłogowe i to spowodowało, że styropian z wylewkami musiał być grubszy niż zakładał projekt. Mój mąż wpadł na to, jak mieliśmy postawione ściany nośne parteru. W zwiazku z tym w ścianach nośnych otwory mieliśmy nieco niższe niż w działowych. Na piętrze było niby ok, ale potem uznaliśmy, że nad nieogrzewanych garażem damy wiecej styropianu i znowu rozjechały nam się poziomy w dwóch pomieszczeniach na półpiętrze. Trzeba to było poprawiać. Poza tym wynikły komplikacje związane z wysokością schodów - w efekcie kolejnych kombinacji połowa spocznika została podniesiona o jeden schodek... No i z niepokojem pojechaliśmy wczoraj sprawdzić jakie ostatecznie powychodziły nam wysokości wszystkich drzwi po tych wszystkich modyfikacjach i wykonaniu wylewek. Obleciałam cały dom i na szczęście wszystkie drzwi poza jednymi na parterze (które są w ścianie nośnej i ich nie podnosiliśmy) są ok. Ufff, ulżyło mi A, jeszcze się nie chwaliłam, że w końcu zamówiliśmy drzwi zewnętrzne. Będą za 6 tygodni E.kala - pisałaś o odkurzaczach centralnych na forum trójmiejskim - podawałaś modele - a jakiej firmy są te odkurzacze? To ceny brutto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 24.05.2007 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 bezczelnie skopiuję z wnętrz No i jest nieźle...jesteśmy na etapie wyboru kuchni. Mam przygotowany projekt. Wstawię zdjęcia, ale nie potrafię ich za bardzo powiększyć. Może jakaś dobra dusza potrafi to zrobić? http://foto.onet.pl/cabk9,ssmckym0cycj,8nnh2,u.html#8nnh1 to zdjęcie przedstawia widok na kuchnię z wejściem z korytarza. Po lewej stronie skrawek barku z dwoma wysokimi krzesłami, z przodu wyspa w której jest miejsce na zlew, płytę elektryczną, od strony mebli jest zmywarka do zabudowy. Pod zlewem jest szafka, gdzie będzie stał kosz na śmieci. Jako "obręcz" wyspy będzie stół, przy którym zmieszczą się 4 osoby. Obok mebli jest zaznaczona wnęka. Tam będzie wejście do spiżarki. Meble szufladowe, z jednym koszem cargo, na ścianie zamiast płytek płyta meblowa pod kolor mebli. Po prawej stronie pod wąską szafką miejsce na dużego benjaminka http://foto.onet.pl/cabk9,ssmckym0cycj,8nnh2,u.html#8nnh2 to widok z salonu. Po prawej stronie barek. Głębiej jako wnęki zaznaczone okna. Proszę pomóżcie, oceńcie. Jutro mam podpisywać umowę na wykonanie kuchni i ne wiem co tu jeszcze można zmienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 24.05.2007 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 fajna ta kuchnia, podoba mi sie tylko w tym kącie z półkami jakoś tak...dziura zostaje. Czy to tak ma być..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 24.05.2007 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 no własnie nie wiem co tam wymyśleć...jakies półki barkowe? Szklane? Nie wiem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 24.05.2007 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 Na tym drugim zdjęciu, żeby dojść do półeczek na scianie musisz omijać to krzesło i słupek...moze by to jakoś przestawić? Wtedy będzie więcej miejsca i jakoś przestrzenniej się zrobi? Bo skoro krzesła i blat przy wyspie będzie do posiłków to po co Ci kolejny blat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 24.05.2007 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 mój mąz zamarzył sobie o barku....to ma być taki prawdziwy, barowy narożnik. Tylko męczą mnie te półki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 24.05.2007 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 więc to ma być barek taki np. do alkoholi? aaa to mam pomysł, widziałaś takie półki trzymające kieliszki albo lampki do wina do góry nogami? może to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 24.05.2007 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 tak, taki barek alkoholowy. Do kieliszków będą te specjalne zawieszki u góry pod płytą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 24.05.2007 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 te półki to mają jakieś zastosowanie? Może zostawić na razie wolne miejsce jeśli brak pomysłu a potem może coś wpadnie do głowy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts