zuch 28.05.2007 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 Cześc dziewczyny, mam nadzieję, zę mnie przyjmiecie, niby mąż załatwia wszystko ale jak co do czego to mam wrażenie, ze tylko mnie interesuje co tam się dzieje na tej naszej budowie. KOńczymy właśnie stan surowy - w tym tygodniu kłada dachówki. I tu pytani e- co potem??????? Myślałam, ze najpierw okna, potem instalacje, potem posadzki, potem ocieplenie poddasza (użytkowe) potem tynki wewn., na końcu ocieplenie i tynki zewn. Ale czy ja mam rację?????????? Kiedy parapety?????? POMOCY!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 28.05.2007 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 parapety wew zaraz lub w trakcie tynków wew, zewnetrzne razem z elewacją- ociepleniem zewnetrznym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuch 28.05.2007 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 dzięki wielkie:)))))) zaczynam chyba bzikować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 28.05.2007 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 Ta łazienka ładna rzeczywiście. Ale na ile czasu? Widziałyście u kogoś łazienkę z drewnianymi dodatkami po kilku latach użytkowania? Zwłaszcza drewno w miejscach narażonych na częsty kontakt z woda? Kolega niedawno mieszkanie remontował i też miał mieć dodatki drewniane w łazience. Po rozmowie z architektem zrezygnował. Drewno i jego impregnacja tak, żeby wytrzymało ciągłą wilgoć, opary i wszystko co mamy w łazience okazało się niezwykle drogie, a i tak nikt nie dał gwarancji, że będzie długo ładnie wyglądało. Wiecie coś na ten temat? Bo mnie też się takie połączenie podoba, ale z drugiej strony perspektywa szybkiego zniszczenia nie zachęca... Ja chcę sobie zrobić drewniany blat w łazience, ale wciąż się zastanawiam, czy to dobre rozwiązanie. Mamy piękny domek, już otynkowany i w kolorze Cieszę się jak dziecko A dzis mąż, tata i teść wylewają podejście do domu. Mamy za dużo ziemi do rozplantowania, a szykuje się kopanie szamba - więc będziemy mieć ziemi a ziemi.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 28.05.2007 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 dzięki wielkie:)))))) zaczynam chyba bzikować Nie bzikujesz, to normalny objaw w czasie budowania domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izi7 29.05.2007 05:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 mayland, to mój faworyt do duzej mojej łazienki http://cersanit.pl/cms_foto/143/almeria_d.jpg też ciekawa jestem opinii jak to wychodzi po kilku latach... Wiolasz, widziałaś te kafelki na żywo?? Ja mam miętowo-zielone kafelki cersanitu kupione do łazienek. I też planuję drewniane dodatki Na żywo wszystkie te kafelki mają wzorek w małe motylki. Tak więc myślę, że jednym się bardzo spodobają innym mniej. Byłam w sklepie z moją siostrą i o ile mi się kolorek bardzo podobał, to akurat nie przepadam za wszelkimi wzorkami itp. i wolę proste rzeczy (więc te motylki za bardzo mi nie lażały), to mojej siostrze lubiącej takie różne detale bardzo przypadły do gustu. Najlepiej zobaczyć na żywo i przekonać się samemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 29.05.2007 05:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 Dostałam wczoraj wycenę pokrycia z blachy. Cena m2 blachy prawie 37zł a m2 najtańszej dachówki cementowej 22zł Na dachówke czeka się rok Zajefajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 29.05.2007 05:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 mayland, a wykończenia dachu? nasz znajomy sprzedający blachodachówkę zarabia właśnie na nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 29.05.2007 05:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 Ogółem dach + rynny wycenili mi na 22tys. Blachodachówka (szwedzka blacha, posypka bitumiczna, gwarancja 15lat) 18tys i rynny metalowe 4tys. Do tego muszę dokupić folię i okna dachowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 29.05.2007 05:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 Acha cena samej blachy falistej to w całym koszcie ok 13tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izi7 29.05.2007 05:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 A jeszcze w sprawie kafelek, to wczoraj zamówiłam już kafelki do dolnej łazienki i do garażu. Do łazienki wybraliśmy kafle Pilch Madera, a do garażu gres techniczny w dwóch kolorach z Cersanitu. No i pozamawialiśmy też trochę armatury. Do wybrania zostało mi jeszcze sporo rzeczy do górnej łazienki - wanna, panel prysznicowy, kibelek. W sprawie kibelka może mi coś podpowiecie - chciałabym miskę podwieszaną z deską wolnoopadającą. Widziałam Roca Dama Senso, ale trochę masywna jest ta miska. Chciałabym cos delikatniejszego. Macie jakieś ciekawe typy? A do Pań z Trójmiasta pytanko - gdzie zamawiacie parapety? Chciałabym jakiś niedrewniany (jakiś aglomarmur, konglomerat czy co tam jeszcze wchodzi w grę), bo wizja przestawiania kwiatków na parapetach żeby się nie odbarwiły przy moim lenistwie nie wchodzi w gre Help... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 29.05.2007 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 IZI7 Kibelek z klapą wolno opadająćą ma Żaba w dzienniku- poszukaj i zapytaj, bardzo sobie go chwali, ja tez taki planuję bo mam małe dzieci i ciągle walą kalpą i już mi po 6 latach pękła. Jak znajdziesz fajny to napisz na co sie zdecydowałaś.Dla mnie to temat za 2 miechy.Jakie stelaże bierzesz geberit czy grohe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 29.05.2007 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 IZI7 Kibelek z klapą wolno opadająćą ma Żaba w dzienniku- poszukaj i zapytaj, bardzo sobie go chwali, ja tez taki planuję bo mam małe dzieci i ciągle walą kalpą i już mi po 6 latach pękła. Jak znajdziesz fajny to napisz na co sie zdecydowałaś. Dla mnie to temat za 2 miechy.Jakie stelaże bierzesz geberit czy grohe? Ja np wzięłam stelaż podtynkowy Cersanitu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izi7 30.05.2007 05:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2007 wybraliśmy stelaże Grohe - poczytałam na forum i opinia ludzi jest taka, że oba są dobre (tj. Geberit i Grohe) i trzeba brać ten, który akurat jest taniej. U nas taniej wyszło Grohe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 30.05.2007 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2007 Jaka wybraliscie dachowke? Zupelnie nie wiem w czym szukac, podobno dostepne sa tylko najdrozsze, a inne czeka sie rok. My potrzebujemy na pozna jesien, takze moze cos uda mi sie juz zaliczkowac. Poradzcie, raczej chcemy ceramiczna ale nie z gornej polki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 30.05.2007 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2007 Jaka wybraliscie dachowke? Zupelnie nie wiem w czym szukac, podobno dostepne sa tylko najdrozsze, a inne czeka sie rok. My potrzebujemy na pozna jesien, takze moze cos uda mi sie juz zaliczkowac. Poradzcie, raczej chcemy ceramiczna ale nie z gornej polki. u nas czarny braas lumino podwójne s ale kupowane rok temu więc nie wypowiadam sie o cenach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
penny 30.05.2007 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2007 Jaka wybraliscie dachowke? Zupelnie nie wiem w czym szukac, podobno dostepne sa tylko najdrozsze, a inne czeka sie rok. My potrzebujemy na pozna jesien, takze moze cos uda mi sie juz zaliczkowac. Poradzcie, raczej chcemy ceramiczna ale nie z gornej polki. Właśnie kilka godzin temu złożyłam zamówienie na dachówkę i wpłaciłam zaliczkę. Dachówka IBF brązowa, termin dostawy do 2 miesięcy. Cena 2,44/szt. Z tego co ustaliłam w trakcie poszukiwań - Euronit w tej chwili nie przyjmuje zamówień, Roben ma terminy realizacji ok. września - cena dziś to 3,22/szt, w chwili realizacji dostawy nieznana, ale prognozowana ok 10-20% wyższa, Creaton jest dostępny w kolorze miedzianym, mnie oferowano w cenie 4,63 (cena z 17% rabatem). Rupp zamówień nie przyjmuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 30.05.2007 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2007 penny a gdzie zamawialas? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izi7 30.05.2007 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2007 u nas mamy Brassa czerwonego podwójna s-ka lumino, czyli podobnie jak u Sylvii tylko kolor inny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 30.05.2007 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2007 Naczytalam sie i forum i gazet i tez bedziemy sie orientowac w dachowkach cemetowych. Jak na razie jestem za Brassem podwojna S Lumino kolor brazowy. Nie wiedzialam ze jest az tylu zwolennikow dachowek cementowych. Wnioski takie ze lepsza dobra cementowa od taniej ceramicznej, a i tak tansza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts