Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KLUB BUDUJĄCYCH KOBIET

EFKAkonewka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A powiedzcie jakie macie bramy garazowe? tzn wymiary - chodzi mi glownie o wysokosc

My mamy w projekcie 2 bramy i myslimy by jedna zrobic normalna z napedem tzn 2400x2125 a druga wieksza - wyzsza na ew samochod terenowy lub rodzinny miniVan ale ta zrobic bez napedu. Co o tym sadzicie? Nie mam jeszcze scian to moge sobie pokombinowac.

A powiedzcie jakie macie bramy garazowe? tzn wymiary - chodzi mi glownie o wysokosc

My mamy w projekcie 2 bramy i myslimy by jedna zrobic normalna z napedem tzn 2400x2125 a druga wieksza - wyzsza na ew samochod terenowy lub rodzinny miniVan ale ta zrobic bez napedu. Co o tym sadzicie? Nie mam jeszcze scian to moge sobie pokombinowac.

Widziałam w naturze takie rozwiązanie i mi osobiście bardzo się nie podobało. Różnica wysokości bram strasznie raziła i wyglądała moim zdaniem pokracznie. Jak znajdę gdzieś zdjęcie (bo chyba moja gorsza połowa w ramach zbierania doświadczeń zrobiła takowe) postaram sie wkleić. Wydaje mi się że sensowniejsze jest zrobienie obu wyższych żeby zachować taką sama ich wysokość.

Według mnie terenówka spokojnie wjedzie przez bramę. Ja mam dwie z napędem. Jeżeli macie dwa samochody to kto z was będzie otwierał pilotem a kto będzie biegał do bramy :wink:

Wiesz, mamy bramy z dwoch stron garazu, a garaz jednostanowiskowy, tylko pytanie z ktorej strony garazu bedziemy czesciej wjezdzac. Na drugi samochod bedzie wiata przed domem - plan zagospodarowania

http://images6.fotosik.pl/40/127c60b9347c7b32.jpg na mapce na gorze jest droga gminna, na razie szutrowa, blizej domu, na dole na mapce droga wewn osiedla w tej chwili rosnie laka.

Jakis szalony pomysl naszego goscia od adaptacji, maz sie nakrecil, ze wzgledu na te dwie drogi z dwoch stron dzialki i gdy ja zaparkuje pod wiata ktora bedzie na drodze do garazu to maz wjedzie sobie do garazu z drugiej strony, bo zapewne bedzie taki uklad :-)

Pewnie okna tez u nich zamawialas? Ja sie chyba zdecyduje na okna od Wilke, juz nie mam ochoty dalej jezdzic z wycena(dostalam w sumie od 5firm), dzis dostalam jeszcze z Tormet z pruszcza - Aluplasty Maszrolu w gorszej cenie niz firma z ul.majora Slabego i profil Premium 6-komorowe nie wiem jakiej firmy, malo jestem nimi zainteresowana.

Nocny marku! Spimy. Dobrej nocy

Jak bedziesz miala chwilke to sprawdz wymiary

A ja mam pytanie o zlew narożny. W projekcie mam, jak obecnie w większości projektów, zlew pod oknem. Nie odpowiada mi to, a nie bardzo mam gdzie go "upchnąć". Pozostaje mi albo umiejscowieni kuchenki w rogu lub zlewu. Z dwojga złego wybieram to drugie, ale czy taki zlew sprawdza się w praktyce? Dodam, że chciałabym zlew dwukomorowy. Bardzo proszę o wypowiedzi