Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KLUB BUDUJĄCYCH KOBIET

EFKAkonewka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

wiec pierwsza mysl najlepsza ,jesli chodzi o łazienke!!! :wink: :)

łazienka jest prostokatna i tu zaraz po lewj na krotszej scianie jest komin ,do sciny na wprost od niego jest ok 1,15 i tu zrobilabym wneke na prysznic

cos takiego...

http://www.kolo.com.pl/1857_1205.htm

na wprost myslalam dac kibelek -nie bokiem ;a po prawej umywalke jak na obrazku!!a moze odwrotnie ,umywalke z lustrem na wprost -co powiekszyloby mi optycznie lazienke ,ale jesli dam na wprost prysznica czy nie uzyskam lepszego fektu ,bo drzwi szklane kabiny by odbijaly?hmmm...!co myslicie?

http://images30.fotosik.pl/21/b1560da1fb0a6bde.jpg

a co do pralni !!mysle i mysle i sama juz nie wiem :-?

moze jeszcze ktoras cos mi poradzi??

beti555...niestety Ci nie pomoge!!nie znam nikogo .

Wydaje mi się, że Beti ma rację i umywalka zabiera Ci połowę wejścia do łazienki. Wychodziłoby, że wchodząc trzeba się przecisnąć przez otwór o szerokości 45-50cm. Dla większości osób oznaczałoby, że musiałyby wchodzić do łazienki bokiem ;-) Lepiej będzie chyba dać kibelek w tym miejscu co teraz, ale przodem do wejścia, a umywalkę w prawym górnym rogu.

Ja umywalkę ustawiłabym w miejscu kibelka a w tym samym ciągu, dalej kibelek w rogu. I miałabyś wolne wejście...

Lepiej będzie chyba dać kibelek w tym miejscu co teraz, ale przodem do wejścia, a umywalkę w prawym górnym rogu.

nad takimi opcjami tez sie zastanawialam,hmmm...ale czy to nie bedzie za ciasno??

ale tam nie bedzie wanny jak na rysunku,tylko prysznic wbudowany.

A co z tym rogiem za wc? też trochę miejsca jest tam..

zakafelkowany może być - geberit wpuszczony narożnikami w ścianę...

tez tak myslalam i nad nim wtedy powstaje poleczka ,ktora mozna wlasnie zostawic ,albo zrobic szafke na drobiazgi.

a gdyby zrobic odwrotnie tzn kibelek na wprost a umywalke narozna?

chyba jednak umywalka na wrost .... :wink:

ja siedziałam 3 dni na swojej budowie i myślałam o łazience :lol: Było w trakcie murowania ścian więc każda decyzja była jeszcze do zrealizowania. Okazało się, że mam bardzo nieustawną łazienkę. Słup nośny więźby wyszedł prawie na środku a nie w ścianie jak miało być wg projektu. No i zaczęły się problemy z ustawieniem wszystkiego. Myslałam, myślałam i... wymyśliłam, że brodzik będzie cały z płytek w nieregularnym kształcie wielokąta bo innego wyjścia nie ma. Dokupię tylko szklane drzwi i mam prysznic :lol: W ten sposób reszta armatury się zmieści i nie będzie ze sobą kolidować.

Inna sprawa, że nie mam pojęcia jak zrobić tę łazienkę... :-?

hopki a gdzie ten prysznic?

Najlepiej wejdź na stronę koła, tam mają program do projektowania łazienek. Popatrz na wymiary umywalek, sedesów i całej reszty a potem jak odwrócisz w formie 3D kilka razy, będziesz wiedziała czy ciasno czy nie.

o widzisz, dobry pomysł z tym programem

cześć dziewczyny :)

hopki a gdzie ten prysznic?

Najlepiej wejdź na stronę koła, tam mają program do projektowania łazienek. Popatrz na wymiary umywalek, sedesów i całej reszty a potem jak odwrócisz w formie 3D kilka razy, będziesz wiedziała czy ciasno czy nie.

chyba bede musiala naprawde tak zrobic !!!Dzieki dziewczyny!!!

a z pralnia dalej nie wiem :-?

a propos mini ,ja wtym roku tez postanowilam zaszalec i odwazylam sie pokazac swoje nogi po bardzo dlugim czasie i po porodzie we wrzesniu i powiem Wam ze czuje sie rewelacyjnie :) spodenki tez sobie kupilam!!!a co tam!!! :) i tez jestem blisko trzydzieski :wink: :) taka ze mnie mamuska w miniowce :)

wiolasz..nie ma co sie zastanawiac ,bo lato sie skonczy :p :wink: