wiolasz 24.08.2007 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 Racja...trzeba chodzić póki jeszcze ciało młode i ładne.. Ale wiecie co? odkąd jestem matką, jakoś tak częściej czuje sie seksowna i kobieca. Moze to ta magiczna 30-tka tak działa? Jako nastolatka jakos zbytnio się wstydziłam, na studiach też jakoś nie szalałam z pokazywaniem ciała. A teraz? normalnie szaleję.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 24.08.2007 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 ja kilka miniówke mam i nawet kilka bluzek mocno wydekoldowanych ale odkąd przytyłam to do spódniczek nie potrafię się zmieścić :/ może w końcu uda mi się schudnąć... i tka leża i grzeją miejsce na półce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 24.08.2007 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 ja kilka miniówke mam i nawet kilka bluzek mocno wydekoldowanych ale odkąd przytyłam to do spódniczek nie potrafię się zmieścić :/ może w końcu uda mi się schudnąć... i tka leża i grzeją miejsce na półce ja mam sposob ze wszystko co małe wysprzedaje na allegro nie czekam az schudne nie robie sobie płonnych nadziei Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 24.08.2007 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 ja kilka miniówke mam i nawet kilka bluzek mocno wydekoldowanych ale odkąd przytyłam to do spódniczek nie potrafię się zmieścić :/ może w końcu uda mi się schudnąć... i tka leża i grzeją miejsce na półce ja mam sposob ze wszystko co małe wysprzedaje na allegro nie czekam az schudne nie robie sobie płonnych nadziei qqq masz rację ale te dwie spódnice to mi dużo miejsca nie zajmą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 24.08.2007 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 rewelacyjny temat-kobiety buduja!!!!i ja wczesniej tu nie trafilam?! no to od razu Was kochane zapytam ,gdzie zrobic pralnie ,suszarnie prasowalnie,garderobe?najpierw mialam zrobic duze pomieszcenie gospodarcze w pomieszceniu nad garazem.Jednak kiedy juz sa sciany ( w tej chwili deskowanie ) tak mi sie spodobalao to pomieszczenie ,zwlaszcze ze jest nizej usytuowane a poza tym chcelibysmy tam zostawic belki drewniane wiezby no i pojawil sie problem z pralnia!czy umiescic pralke w lazience2/03=11,2m2(zabudowac) czy przeniesc lazienke do pomieszczenia 2/06-15,8m2 a po podlodze 18,2 a w lzience zrobic pralnie suszarnie i prasowanie??czy moze jednak wstawi pralke do piwnicy i tam tez miec wszelkie mopy i srodki czystosci? chyba oszaleje!!nigdy nie mieszkalam w domu i nie wiem czy to faktyznie problem z bieganiem po schodach ?! i jeszcze jedno ;czy wciskac prysznic w mala lazieneczke 2,15m2 na dole czy zrobic u gory w duzej lazience?Maz pyta ,co jesi dwie osoby beda chcialy na dluzej korzystac z lazienki?ale czy tak w oogole sie moze zdarzyc? tu wklejam rzut poddasza http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/3e85700220bd3710.html kobiety doradzcie??! Nie wciskaj. Wątpię, zeby wiele razy zdarzało się, ze w tym samym czasie 2 czy 3 osoby będą chciały z niego skorzystać A ja mam wyfugowaną kuchnię i małe wc. Aaaale mi się podoba Postaram się Wam wkleić później fotkę, bo któraś z Was chciała zobaczyć zieloną łazienkę... (tylko nie pamietam kto ) Ja, ja chcialam, pamietasz, niezle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 26.08.2007 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 Mam do was pytanie czy brodzik do kabiny obkładacie płytkami, czy też kupujecie tą osłonę białą? Jak ładniej, jak praktyczniej? A jak płytkami to jakimi, bo chyba trzeba by mozaiką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 26.08.2007 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 Ja bym chciala oblozyc kafelkami i zeby nie bylo brodzika tylko kafelki, widzialam nie tylko mozaike, teraz ona modna. U nas raczej bedzie polokragla kabina, chce koniecznie otwierane drzwi, ale lazieneczka malutka 1,37x1,84 i musi tam wejsc kabina, umywalka i sedes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hopki 26.08.2007 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 dorbie...i jak chcesz rozwiazac ten problem ,bo ja tez mam malutka. i teraz tez sie wlasciwie zastanawiam ze postawienie kabiny zajmie mi mniej miejsca niz taki prysznic we wnece wykafelkowany z drzwiami skrzydlowymi czy suwnymi?! i cwicze w tym programie Kola wroce do pralni -jestem na etapie albo w piwnicy albo pewnie w pomieszczeniu nad garazem! i teraz musze sie zastanowic co jest wazniejsze 1.czy to gdzie zrobie sypialnie ,a pokoi mam do wyboru 2 -ale to jest najfajniejsze pomieszczenie na pietrze -to nad garazem 2.czy posiadanie duzego pomieszczenia gospodrczego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 26.08.2007 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 Na pewno wezme kabine 80cm polokragla i pytanie czy nasi kafelkarze zrobia nam brodzic z kafli jesli tak to moze byc plaski kaflowy, a jesli nie to bedzie brodzik kupiony i obrobiony kafelkami. Ale u nas jeszcze daleko do tego. Ale przy okazji mam pytanie- czy jak zamknelyscie dom to macie alarm i monitoring (jesli tak to ile kosztuje mieiseczny abonament) czy powiadomienie przy wlaczonym alarmie na komorke? Czy wstawiacie od razu drzwi docelowe, bo jak ja sie orientowalam to panowie sie zastanawiaja na jakiej wysokosci montowac, chca jakies zaswiadczenia ze bede miala wylewke na danej wysokosci. Przeciez wylewki beda robione juz po zamknieciu domu, u nas jeszcze bedzie wszedzie podlogowka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 26.08.2007 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 Ale przy okazji mam pytanie- czy jak zamknelyscie dom to macie alarm i monitoring (jesli tak to ile kosztuje mieiseczny abonament) czy powiadomienie przy wlaczonym alarmie na komorke? Czy wstawiacie od razu drzwi docelowe, bo jak ja sie orientowalam to panowie sie zastanawiaja na jakiej wysokosci montowac, chca jakies zaswiadczenia ze bede miala wylewke na danej wysokosci. Przeciez wylewki beda robione juz po zamknieciu domu, u nas jeszcze bedzie wszedzie podlogowka. Mamy alarm i codziennie kogos śpiącego na budowie. W czasie wykończeniówki co jakis czas trzeba czujki zdemontować, później znowu sie montuje i tak w kółko. Monitoring obecnie kosztuje około 100 zl. Powiadamianie na komórkę jest trochę stresujące bo dojechać nie zdążysz a stres np. w nocy wielki. Jeżeli chodzi o wysokość wylewki musisz ją znać, jeżeli nic nie zmieniacie to odczytasz ją z projektu. Jak coś zamieszasz to będą duże kłopoty. Można to sobie obliczyc: jeżeli wysokość pomieszczenia masz 260 cm dodaj do tego wysokość ostatecznej podłogi np. parkiet 2cm i grubość tynku na suficie (ok. 2cm) i to będzie poziom ostatecznej wylewki. Teraz schodzimy niżej wylewka (jaka grubość, na podłogówkę dobra to około 6 cm) potem styropian (np. 15 cm) i mamy wysokość chudziaka. Wyszło nam 285 cm. Jeżeli nie masz jeszcze chudziaka to dodaj 6 cm i masz 291. Czyli piach trzeba ubić na tą wysokość. Oczywiście są to trochę przybliżone dane ale w ten sposób trzeba sobie wszystko przeanalizować, żeby mieć właściwą wysokość pomieszczeń, otworów na drzwi itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 27.08.2007 05:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 W sprawie brodzika to u mnie sprawa jest jasna. Na dole będzie kabina z obudową od góry do dołu. Na górze natomiast bedzie cały murowany brodzik i kabina. Kupię tylko szklane drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 27.08.2007 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Przymierzamy się sami do ocieplenia poddasza. Kilka pytań umieściłam w swoim dzienniku. Wiem, że niektóre z Was też ocieplały poddasza. Z góry dziekuję za każdą okazaną pomoc, bo przyznam się szczerze, trochę się tego boję zCzy podołamy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hopki 27.08.2007 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 my tez bedziemy sami ocieplac i przeraza mnie to bardzoz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izi7 27.08.2007 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 dziewczyny, jaki tynk zewnętrzny wybrałyście i dlaczego? Muszę w tym tygodniu podjąć decyzję i zrobić zakupy... Poradzcie coś. A Panie z Trójmiasta i okolic może powiedzą gdzie kupowały swoje tynki? Jeśli chodzi o prysznic, to obecnie w mieszkaniu mam kabinę z brodzikiem i obudowane to jest kaflami (nie mozaika, tylko normalne kafle, pocięte na mniejsze części). Często widzę takie rozwiązania. W domu będziemy mieli (a właściwie to po części już mamy) w obu łazienkach prysznice bez kabiny i gotowego brodzika, czyli w całosci budowane. Na dole kabina będzie z luksfer, a na górze z płyt kartongipsowych obłożonych kaflami. Jeśli chodzi o alarm, to my montowaliśmy w tym samym momencie co okna - od razu też mieliśmy wykupiony abonament w firmie ochroniarskiej. Drzwi docelowe montowaliśmy po tynkach i wylewkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 27.08.2007 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 a jakiej firmy mieliscie monitoring i ile kosztowal abonament? Zostawiliscie monitoring na stale? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hopki 27.08.2007 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Na dole kabina będzie z luksfer, a na górze z płyt kartongipsowych obłożonych kaflami to jest bardzo dobry pomysl z tymi luksferami ,wydaj mie sie ze jednak optycznie powiekszy to przestrzen niestety nie wypowiem sie ani na temat tynku ani monitoringu... to wszystko przede mna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 28.08.2007 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 No, spadłyśmy na drugą stronę..... Jadę dziś zobaczyć domek - wykafelkowana kolejna ściana w łazience, położone panele w jednym pokoju i przywieziony granitowy blat do łazienki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hopki 28.08.2007 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 premiumpremium ........ czekamy na fotki!!! a u nas robia teraz kominy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izi7 28.08.2007 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 a my zamówiliśy wczoraj panele Kolejny wybór z głowy. Kupiliśmy ostatnio kafelki na tył kominka (bo u nas akurat w tamtym miejscu pasują kafle Wybrałam też kafle na taras i schody zewnętrzne, teraz tylko musimy je kupić. Jeszcze pewnie ze 100 wyborów i będzie przeprowadzka... A dziś dowiedziałam się, że niedaleko naszej działki będą stawiać bloki. Na szczęście nie bezpośrednio przy naszej działce, ale blisko. Miały być tam szeregowce, a będą bloki. Plus tego jest taki, że podciągną do nas drogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 28.08.2007 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 izi7 współczuję tych bloków. Nawet taki plus jak droga nie podniósłby mnie na duchu. Mam dość bloków i mieszkania w mieście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts