izi7 31.08.2007 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 Dziewczyny, poradźcie... Mielismy zamówione drzwi wewnętrzne. Wczoraj się okazało, ze producent jest niesłowny, drzwi nie będzie Wobec tego zaczęły się poszukiwania kolejnych. I mętlik w głowie... Te, które mieliśmy mieć były drewniane, cena ok 800zł za jedne. Tymczasem okazuje się, ze drzwi w okleinie wyniosą nas tyle samo, a nawet wiecej Jakie macie drzwi? Lub jakie macie zamiar kupować? Obejrzeliśmy dziś już ich setki, ale nie wiemy na jakie się zdecydować... My zamówiliśmy u stolarza sosnowe. Zdecydowaliśmy się ze względu na cenę i ze względu na to, że wszystko będzie takie wymiarowo itp. jak chcemy. Będziemy mieli np. 3 drzwi suwane, a jedne drzwi (do łazienki) będą dwukolorowe (z zewnątrz takie jak wszystkie inne, czyli w kolorze calvados, a od środka bukowe, bo mamy niebieską łazienkę i mi ten calvados do niebieskiego nie pasuje). Na temat jakości i stopnia mojego zadowolenia będę mogła coś powiedzieć pewnie za jakieś 3 tygodnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 01.09.2007 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2007 pochwale sie tez tutaj: zostane mamusia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 01.09.2007 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2007 qqrq5, pozwól mi pierwszej pogratulować!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 01.09.2007 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2007 Ja pogratuluję qqrq5 http://www.kwiatydlaciebie.pl/photo/m_07122005_bukiet_kwiatow_mieszanych_new.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 01.09.2007 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2007 ups, faktycznie, pomerdało mi sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 01.09.2007 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2007 Wow, gratuluje wspaniałej nowiny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 01.09.2007 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2007 Gratuluje!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hopki 01.09.2007 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2007 GARTULACJE!!!To wspaniala nowina!!a ja wlasnie siedzialam i wspominalam,jak to bylo rok temu ....za 5 dni moj synek skonczy roczek!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 01.09.2007 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2007 wg USG to 8tydzien i 4 dzien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2302 01.09.2007 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2007 Witam was wszystkieno i Panów zaglądających tu także http://images13.fotosik.pl/48/244c8a483155996cmed.jpg ja jestem na takim etapie, buduję sama jesli tak to można nazwać bo cegiel i pustaków nie nosze ale wszystko na mojej glowie bo mąż za granicami naszej Polski przebywa niestety Ciesze sie że tu trafilam w grupie raźniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 01.09.2007 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2007 aga2302 witaj w grupie. Mi zdarzało sie cegły nosić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolakao 02.09.2007 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2007 no dobra to ja sie tez pochwale - zalewalam wieniec w piatek !!!!!!!!! ale taki krotki bo tylko 2 m pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hopki 02.09.2007 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2007 Witamy!!!ja cegiel tez nie nosilam dziewczyny ,co robilyscie badz bedziecie robic po dachu; okna i drzwi czy elektryke?w ogole jak powinna byc kolejnosc czynnosci ? bo myslalam ze elektryk i hydraulik na poczatku a potem tynki i posadzka !a dzis mi tesciowa namieszala ze hydraulik po tynkach!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 02.09.2007 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2007 Witamy!!!ja cegiel tez nie nosilam dziewczyny ,co robilyscie badz bedziecie robic po dachu; okna i drzwi czy elektryke?w ogole jak powinna byc kolejnosc czynnosci ? bo myslalam ze elektryk i hydraulik na poczatku a potem tynki i posadzka !a dzis mi tesciowa namieszala ze hydraulik po tynkach!! Elektryka przed oknami i drzwiami to wieczne pilnowanie budowy i duzy stres przed kradzieżą. Poza tym jeżeli będzie elektryk robił alarm to zamontuje kontraktrony w dzwiach zewnętrznych i oknach. Ja miałam najpierw okna i drzwi. Jeżeli chodzi o hydraulika to u mnie był przed tynkami i po tynkach i jeszcze do tej pory ma co robic Ogólnie większość instalacji przed tynkami. Jeżeli zrobiłabyś najpierw tynki a potem okna (o tym można pomyśleć w przypadku okien drewnianych) to musisz później wziąć kogos do obróbki okien. Jeżeli masz mieć okna PCV to według mnie wstawiaj je, potem instalacje i dopiero tynki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 02.09.2007 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2007 e.kala z drugiej strony jak nie ma okien i drzwi to lepiej schnie... myśmy mieli kolejność taką:hydraulikelektrykalarm -kabelkioknadrzwizałożenie czujek i uzbrojenie alarmu tynkigładzieglazurahydraulikmalowaniepotem będą schody i panele powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 02.09.2007 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2007 e.kala z drugiej strony jak nie ma okien i drzwi to lepiej schnie... U nas byłoby to niemozliwe, 3 razy nas okradali . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hopki 03.09.2007 05:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2007 dzieki dziewczyny no wlasnie tez sie tego bardzo obawiam ,ze jak najpierw poloze elektryke to nam ukradna ,choc z drugiej strony jak ktos bardzo bedzie chcial toi okna nie beda przeszkoda no coz pomyslimy ,zobacczymy!!mamy jeszcze troche czasu ,zanim dostaniemy kredyt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izi7 03.09.2007 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2007 u nas tez najpierw byly okna i drzwi tymczasowe. Razem z oknami zakladalismy alarm. Potem byly instalacje wewnatrz, a potem tynki i wylewki. Tez slyszalam, ze przy oknach drewnianych warto pomyslec o zrobieniu tynkow przed oknami. A jesli chodzi o kolejnosc tynki-hydraulika, to u nas tak jak napisalam najpierw byly instalacje (w tym hydraulika), a potem tynki i wylewki. Ale często hydraulika robiona jest tak, że rozprowadze się kanalizę w podlodze i piony kanalizacyjne. Potem robi się tynki, a po tynkach robi się rozprowadzenie rur od pionow do wlasciwych punktow i potem robi się wylewki. W ten sposob unika się problemow z zatynkowanymi albo wystajacymi nieco spod tynku rurami lecacymi po scianach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izi7 03.09.2007 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2007 qqrq5 - gratuluję bardzo!!! Też bym chciała drugie, ale chyba skończy się na chęciach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 03.09.2007 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2007 qqrq5 - gratuluję bardzo!!! Też bym chciała drugie, ale chyba skończy się na chęciach ja jak na razie marzyłam o pierwszym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts