Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KLUB BUDUJĄCYCH KOBIET

EFKAkonewka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wiesz, ja nie iwdzę sensu montażu takiej szuflady :-? Po włożeniu wtyczki do gniazda szuflada musi być wysunieta. To ograniczy dostęp do blatu a sprzęt agd jest produkowany z coraz to krótszymi kablami ze względów bezpieczęństwa :-? Więc nie ma co liczyc, że użytkowałabym np. miksera na sąsiednim blacie bo poprostu kabel by nie starczył :-? Ale to takie moje przemyślenia :-?

Ja robię własnie instalację i wiem już, że teraz muszę podjać decyzję co i jakie bedzie w kuchni :-?

Ale mozemy zebrać w pigułę przydatne informacje...

Doprowadzenie wody w kuchni do:- zlewozmywaka

- zmywarki

- lodówki

Doprowadzenie prądu w kuchni do:

- kuchenki

- piekarnika ewentualnie dodatkowo do parownika

- mikrofali

- lodówki

- młynka w zlewie

- zmywarki

- okapu

- ekspresu jeśli jest używany ciągle i w zabudowie

- no i kilka dodatkowych gniazdek na drobny sprzęt agd używany czasowo

Doprowadzenie anteny do lodówek z tv.

Dobrym wyjściem jest też osobny kanał wentylacyjny do okapu lub dziura w ścianie na podłączenie okapu :lol:

dodam jeszcze doprowadzenie siły do płyty (a przynajmniej zwykłego prądu, bo trochę takich płyt też jest), jeśli ktoś planuje płytę ceramiczną/indukcyjną

Na pewno przy okazji instalacji warto mieć orientację, że chce się np. lodówkę z telewizorem i w którym miejscu będzie stac, ale jeśli chodzi o konkretny model, to jestem zadania, że wtedy tego zdecydowanie wiedzieć nie trzeba ;-) Chociaż im szybciej się różne rzeczy powybiera, tym później jest mniej decyzji do podjecia (marzę o tygodniu, w którym nie będę musiała podejmować żadnych decyzji, niczego wybierać i załatwiać ;-) )...

A wracając do tematu co i gdzie można mieć w kuchni, to ja się chyba za dużo horrorów naoglądałam i młynka do zlewozmywaka nie chcę :-D

U mnie w kuchni sa wszystkie podejścia i gniazdka, woda do lodówki też (będzie z kostkarką). Antene w kuchni mam w innym miejscu, nie do lodówki. Sprzęt wcześniej trzeba wybrać ale na zasadzie, jaki rozmiar, elektryczna kuchnia czy gazowa (ja mam i prąd i gaz) a nie konkretny model, który teraz wybieram. Lodówka będzie side by side z kostkarka i to faktycznie trzeba wiedzieć wcześniej bo jednak jest szeroka.

W sprawie tej szuflady to ja będę miała gniazdka na blacie na wyspie, szuflada tez mi sie wydaje niewygodna.

izi7 płyta chyba jednak będzie ta z polami, ale jeszcze myslimy.

A antene i prąd doprowadziłam do kabiny prysznicowej a teraz kazałam to zapuszkowac bo te kabiny przestały mi sie podobać. Cóż kobieta zmienna jest :wink:

Ok. szuflada się Wam nie podoba!

- choć moim zdaniem usytuowanie jej w odpowiedniej odległości od płyty przy której będę gotować znacznie ułatwi mi życie(często używam blędera)

a co powiecie na to:

http://lh4.google.com/Elfzip/RwOwMmQeiUI/AAAAAAAAAFs/R317GLpCqjM/s288/elektryczna%20szuflada%20krajalnica047.jpg

marzę o tym żeby wszystko było schowane :)

A antene i prąd doprowadziłam do kabiny prysznicowej a teraz kazałam to zapuszkowac bo te kabiny przestały mi sie podobać. Cóż kobieta zmienna jest

??? jakiś konkretny powód??? czy tylko zwyczajna zmiana gustu?

Podobaja mi sie kabiny jak najbardziej szklane :D z niskim brodzikiem. Ładnie wyglądają i są higieniczne. Kabiny z masażami, sauna itp nie podobają mi sie wizualnie a najgorsze jest to że podobno ciągle trzeba je czyścić. Na poczatku uważałam, że koniecznie musze mieć kabinę z sauną ale z wyżej wymienionych powodów mi przeszło.

Popatrzcie co ładniejsze

http://www.salamandra.com.pl/zdjecia/3w1b_1.jpg

http://info.kolo.com.pl/images/kabiny_prsysznicowe_dlaczego_1.jpg

Przygarnijcie mnie do siebie na wiosnę zaczynamy budowę naszego nowego domu bo w starym się już nie mieścimy. Wasza mądrość budowlana byłaby moją inspiracją!

Oć dziecie do mamuśki, tulić bendem 8) :lol:

A tak serio to witaj Anka w klubie :lol: :lol: Nic sie nie martw, z nami postawisz chałupę jak tralala :lol: